Այս բաղադրատոմսով պատրաստված ջեռեփուկը կարելի է մատուցել տաք վիճակում թխելուց անմիջապես հետո, կամ կարող եք սպասել, մինչև ջեռեփուկը ամբողջովին սառչի։
Ջեռեփուկը պատրաստելու համար դդմից պետք է խյուս պատրաստել։
Դդումը առանց կեղևի և սերմերի կտրում ենք մեծ կտորների և դնում թխման համար նախատեսված թղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
Այնուհետև տապակը 45 րոպեով դնում ջեռոցի մեջ։ Ջեռոցում ջերմաստիճանը պետք է լինի 180 աստիճան։
Փափուկ, ջեռոցում եփված դդումը հանում ենք ջեռոցից և թողնում սառչի։ Հովացած դդմի միջուկից բլենդերով պատրաստում ենք խյուս։
Ստացված զանգվածի մեջ ավելացնում ենք մեկ ձու, վերցրած շաքարի կեսը և խառնում ենք։
Ավելացնել սպիտակաձավարի (մանի կրուպա) կեսը և մի քանի րոպե թողնել հանգիստ։
Կաթնաշոռին ավելացրեք մնացած ձուն, շաքարավազը ու սպիտակաձավարը։ Ամեն ինչ լավ խառնել։
Չամիչն ու մանր կտրատած չորացրած ծիրանը 10 րոպե թրմեք տաք ջրի մեջ, ապա չորացրած մրգերը քամոցի մեջ գցեք։
Թխելու ձևամանի պատերին և հատակին կարագ քսեք։ Դդումի և կաթնաշոռի զանգվածները շերտերով հերթականությամբ լցրեք ջեռոցի ձևամանի մեջ:
Շերտերի արանքում դրեք չոր ծիրանն ու չամիչը։ Եթե ցանկանում եք, կարող եք ավելացնել ընկույզ:
Լցրեք շերտերը, մինչև բաղադրիչները սպառվեն:
Ուտեստը ջեռոցում պատրաստելու համար կպահանջվի մոտ մեկ ժամ։
Ջերմաստիճանը չպետք է չափազանց բարձր լինի՝ առավելագույնը 180 աստիճան:
բաղադրիչ
Directions
Ջեռեփուկը պատրաստելու համար դդմից պետք է խյուս պատրաստել։
Դդումը առանց կեղևի և սերմերի կտրում ենք մեծ կտորների և դնում թխման համար նախատեսված թղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
Այնուհետև տապակը 45 րոպեով դնում ջեռոցի մեջ։ Ջեռոցում ջերմաստիճանը պետք է լինի 180 աստիճան։
Փափուկ, ջեռոցում եփված դդումը հանում ենք ջեռոցից և թողնում սառչի։ Հովացած դդմի միջուկից բլենդերով պատրաստում ենք խյուս։
Ստացված զանգվածի մեջ ավելացնում ենք մեկ ձու, վերցրած շաքարի կեսը և խառնում ենք։
Ավելացնել սպիտակաձավարի (մանի կրուպա) կեսը և մի քանի րոպե թողնել հանգիստ։
Կաթնաշոռին ավելացրեք մնացած ձուն, շաքարավազը ու սպիտակաձավարը։ Ամեն ինչ լավ խառնել։
Չամիչն ու մանր կտրատած չորացրած ծիրանը 10 րոպե թրմեք տաք ջրի մեջ, ապա չորացրած մրգերը քամոցի մեջ գցեք։
Թխելու ձևամանի պատերին և հատակին կարագ քսեք։ Դդումի և կաթնաշոռի զանգվածները շերտերով հերթականությամբ լցրեք ջեռոցի ձևամանի մեջ:
Շերտերի արանքում դրեք չոր ծիրանն ու չամիչը։ Եթե ցանկանում եք, կարող եք ավելացնել ընկույզ:
Լցրեք շերտերը, մինչև բաղադրիչները սպառվեն:
Ուտեստը ջեռոցում պատրաստելու համար կպահանջվի մոտ մեկ ժամ։
Ջերմաստիճանը չպետք է չափազանց բարձր լինի՝ առավելագույնը 180 աստիճան: