Ինչու՞ եմ նախընտրում տավարի լեզուն:
- Խոզի լեզուն շատ փոքր է չափերով, համարյա ուտելու բան չկա:
- Տավարի լեզուն ավելի օրիգինալ և նուրբ համ ունի:
Խոզի միսն ու լեզուն նախ լվանում եմ սառը ջրով։
Հետո տավարի լեզուն մոտ յոթ րոպե ընկղմում եմ եռման ջրի մեջ։ Եթե այն կշռում է մեկ կիլոգրամից ավելի, ապա ձեզ հարկավոր կլինի ավելացնել ևս հինգ րոպե։
Նման պրոցեդուրայից հետո լեզվի մաշկը կհեռացվի հեշտությամբ։
Քանի դեռ լեզուն եռման ջրի մեջ է, ես նրանից կտրեցի ավելորդ թաղանթը։ Եթե ձեզ հարմար չե ջրի մեջ կտրելը, դուք կարող եք շարունակել այս գործընթացը խոհանոցի տախտակի վրա:
Հետո հեռցնում եմ հիմնական մաշկը։
Նորից լվանում եմ տավարի լեզուն սառը ջրով։ Սրանով ավարտում է լեզվի մաքրումն ու նախապատրաստումը ուտեստը պատրաստելու համար:
Խոզի միսը կտրատել մեծ կտորներով, և ճարպի կողմով դնել չուգունից հաստ պատերով թավայի մեջ։
Տավարի լեզուն նոյնպես կտրտեցի։
Լեզվի կտորները դրեցի այն խոզի մսի վրա:
Ուտեստը դնում եմ ջեռոցում (200 աստիճան), որ շոգեխաշվի։
Սոխը մաքրում եմ, լվանում, կտրատում։
Հենց որ չուգունե թավայի մեջ սկսի հյութ առաջանալ, կտրտած սոխը կդնեմ թավայի մեջ։
Սոխը ընկղմելով հյութի մեջ՝ ավելացնում ենք ջուր, որպեսզի սոուսն ավելի շատ դառնա, որպեսզի շատ յուղոտ չստացվի։
Ավելացնում եմ համեմունքներ և խառնում։
Դափնու տերևը կդնեմ մի փոքր ուշ, երբ միսը վերջնականապես կորցնի իր սպիտակավուն երանգը։
Ե՞րբ կարող եք անջատել ջեռոցը:
Դանակով ստուգում եմ, թե որքան փափուկ է միսը։ Հատուկ ուշադրություն եմ դարձնում լեզվին՝ չմոռանալով պարբերաբար խառնել, ընկղմելով սոուսի մեջ:
Վերցրեք թավայի մեջ հավաքված հյութը, և պարբերաբար պատրաստման ընթացքում լցրեք լեզվի վրա։
Մեկուկես ժամ է անհրաժեշտ ջեռոցում տավարի լեզվի պատրաստման համար: Բայց ուտեստը իսկապես համեղ է ստացվում:
Այս բաղադրատոմսով պատրաստված խաշած տավարի լեզուն կարելի է մատուցել որպես ինքնուրույն ուտեստ, որպես նախուտեստ կամ մակարոնեղենի հետ՝ որպես մսի հավելում։
Բարի ախորժակ!
բաղադրիչ
Directions
Խոզի միսն ու լեզուն նախ լվանում եմ սառը ջրով։
Հետո տավարի լեզուն մոտ յոթ րոպե ընկղմում եմ եռման ջրի մեջ։ Եթե այն կշռում է մեկ կիլոգրամից ավելի, ապա ձեզ հարկավոր կլինի ավելացնել ևս հինգ րոպե։
Նման պրոցեդուրայից հետո լեզվի մաշկը կհեռացվի հեշտությամբ։
Քանի դեռ լեզուն եռման ջրի մեջ է, ես նրանից կտրեցի ավելորդ թաղանթը։ Եթե ձեզ հարմար չե ջրի մեջ կտրելը, դուք կարող եք շարունակել այս գործընթացը խոհանոցի տախտակի վրա:
Հետո հեռցնում եմ հիմնական մաշկը։
Նորից լվանում եմ տավարի լեզուն սառը ջրով։ Սրանով ավարտում է լեզվի մաքրումն ու նախապատրաստումը ուտեստը պատրաստելու համար:
Խոզի միսը կտրատել մեծ կտորներով, և ճարպի կողմով դնել չուգունից հաստ պատերով թավայի մեջ։
Տավարի լեզուն նոյնպես կտրտեցի։
Լեզվի կտորները դրեցի այն խոզի մսի վրա:
Ուտեստը դնում եմ ջեռոցում (200 աստիճան), որ շոգեխաշվի։
Սոխը մաքրում եմ, լվանում, կտրատում։
Հենց որ չուգունե թավայի մեջ սկսի հյութ առաջանալ, կտրտած սոխը կդնեմ թավայի մեջ։
Սոխը ընկղմելով հյութի մեջ՝ ավելացնում ենք ջուր, որպեսզի սոուսն ավելի շատ դառնա, որպեսզի շատ յուղոտ չստացվի։
Ավելացնում եմ համեմունքներ և խառնում։
Դափնու տերևը կդնեմ մի փոքր ուշ, երբ միսը վերջնականապես կորցնի իր սպիտակավուն երանգը։
Ե՞րբ կարող եք անջատել ջեռոցը:
Դանակով ստուգում եմ, թե որքան փափուկ է միսը։ Հատուկ ուշադրություն եմ դարձնում լեզվին՝ չմոռանալով պարբերաբար խառնել, ընկղմելով սոուսի մեջ:
Վերցրեք թավայի մեջ հավաքված հյութը, և պարբերաբար պատրաստման ընթացքում լցրեք լեզվի վրա։
Մեկուկես ժամ է անհրաժեշտ ջեռոցում տավարի լեզվի պատրաստման համար: Բայց ուտեստը իսկապես համեղ է ստացվում:
Այս բաղադրատոմսով պատրաստված խաշած տավարի լեզուն կարելի է մատուցել որպես ինքնուրույն ուտեստ, որպես նախուտեստ կամ մակարոնեղենի հետ՝ որպես մսի հավելում։
Բարի ախորժակ!