Флаг США Флаг РФ

Տավարի լեզու ջեռոցում

Եփած տավարի լեզու
Վարկանիշ
Արդյունքը4 բաժին
Պատրաստում2 ժ 40 ր
Բաղադիչներ 1 կգ․ լեզվի համար
 1 հատ տավարի լեզու
 400 գ․ յուղոտ խոզի միսԽորհուրդ ենք տալիս օգտագործել խոզի վզի մասը։
 100 մլ․ ջուր
 դափնու տերև
 գլուխ սոխ
 բուրավոտ պխպեղի հատիկներ
 աղացած սև պղպեղ
 աղ

Ինչու՞ եմ նախընտրում տավարի լեզուն:

  1. Խոզի լեզուն շատ փոքր է չափերով, համարյա ուտելու բան չկա:
  2. Տավարի լեզուն ավելի օրիգինալ և նուրբ համ ունի:
Տավարի լեզուն ջեռոցում պատրաստելու քայլերը
1

Խոզի միսն ու լեզուն նախ լվանում եմ սառը ջրով։
Հետո տավարի լեզուն մոտ յոթ րոպե ընկղմում եմ եռման ջրի մեջ։ Եթե ​​այն կշռում է մեկ կիլոգրամից ավելի, ապա ձեզ հարկավոր կլինի ավելացնել ևս հինգ րոպե։
Նման պրոցեդուրայից հետո լեզվի մաշկը կհեռացվի հեշտությամբ։

Լցնել եռման ջուր

2

Քանի դեռ լեզուն եռման ջրի մեջ է, ես նրանից կտրեցի ավելորդ թաղանթը։ Եթե ձեզ հարմար չե ջրի մեջ կտրելը, դուք կարող եք շարունակել այս գործընթացը խոհանոցի տախտակի վրա:

Կտրել թաղանթը

3

Հետո հեռցնում եմ հիմնական մաշկը։

Լեզվից մաշկի հեռացումը

4

Նորից լվանում եմ տավարի լեզուն սառը ջրով։ Սրանով ավարտում է լեզվի մաքրումն ու նախապատրաստումը ուտեստը պատրաստելու համար:

Նորից լվանալ լեզուն

5

Խոզի միսը կտրատել մեծ կտորներով, և ճարպի կողմով դնել չուգունից հաստ պատերով թավայի մեջ։

Խոզի միսը թավայի մեջ

6

Տավարի լեզուն նոյնպես կտրտեցի։

Կտրտած լեզուն

7

Լեզվի կտորները դրեցի այն խոզի մսի վրա:
Ուտեստը դնում եմ ջեռոցում (200 աստիճան), որ շոգեխաշվի։

Լեզուն մսի հետ

8

Սոխը մաքրում եմ, լվանում, կտրատում։
Հենց որ չուգունե թավայի մեջ սկսի հյութ առաջանալ, կտրտած սոխը կդնեմ թավայի մեջ։

Սոխը թավայի մեջ

9

Սոխը ընկղմելով հյութի մեջ՝ ավելացնում ենք ջուր, որպեսզի սոուսն ավելի շատ դառնա, որպեսզի շատ յուղոտ չստացվի։

Ավելացնել ջուր

10

Ավելացնում եմ համեմունքներ և խառնում։

Ավելացնել համեմունքներ

11

Դափնու տերևը կդնեմ մի փոքր ուշ, երբ միսը վերջնականապես կորցնի իր սպիտակավուն երանգը։

12

Ե՞րբ կարող եք անջատել ջեռոցը:
Դանակով ստուգում եմ, թե որքան փափուկ է միսը։ Հատուկ ուշադրություն եմ դարձնում լեզվին՝ չմոռանալով պարբերաբար խառնել, ընկղմելով սոուսի մեջ:
Վերցրեք թավայի մեջ հավաքված հյութը, և պարբերաբար պատրաստման ընթացքում լցրեք լեզվի վրա։

Մսահյութը թավայում

13

Մեկուկես ժամ է անհրաժեշտ ջեռոցում տավարի լեզվի պատրաստման համար: Բայց ուտեստը իսկապես համեղ է ստացվում:

Պատրաստի լեզու

14

Այս բաղադրատոմսով պատրաստված խաշած տավարի լեզուն կարելի է մատուցել որպես ինքնուրույն ուտեստ, որպես նախուտեստ կամ մակարոնեղենի հետ՝ որպես մսի հավելում։
Բարի ախորժակ!

Լեզուն մակարոնի հետ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը, Պիտակներ

Ingredients

Բաղադիչներ 1 կգ․ լեզվի համար
 1 հատ տավարի լեզու
 400 գ․ յուղոտ խոզի միսԽորհուրդ ենք տալիս օգտագործել խոզի վզի մասը։
 100 մլ․ ջուր
 դափնու տերև
 գլուխ սոխ
 բուրավոտ պխպեղի հատիկներ
 աղացած սև պղպեղ
 աղ

Directions

Տավարի լեզուն ջեռոցում պատրաստելու քայլերը
1

Խոզի միսն ու լեզուն նախ լվանում եմ սառը ջրով։
Հետո տավարի լեզուն մոտ յոթ րոպե ընկղմում եմ եռման ջրի մեջ։ Եթե ​​այն կշռում է մեկ կիլոգրամից ավելի, ապա ձեզ հարկավոր կլինի ավելացնել ևս հինգ րոպե։
Նման պրոցեդուրայից հետո լեզվի մաշկը կհեռացվի հեշտությամբ։

Լցնել եռման ջուր

2

Քանի դեռ լեզուն եռման ջրի մեջ է, ես նրանից կտրեցի ավելորդ թաղանթը։ Եթե ձեզ հարմար չե ջրի մեջ կտրելը, դուք կարող եք շարունակել այս գործընթացը խոհանոցի տախտակի վրա:

Կտրել թաղանթը

3

Հետո հեռցնում եմ հիմնական մաշկը։

Լեզվից մաշկի հեռացումը

4

Նորից լվանում եմ տավարի լեզուն սառը ջրով։ Սրանով ավարտում է լեզվի մաքրումն ու նախապատրաստումը ուտեստը պատրաստելու համար:

Նորից լվանալ լեզուն

5

Խոզի միսը կտրատել մեծ կտորներով, և ճարպի կողմով դնել չուգունից հաստ պատերով թավայի մեջ։

Խոզի միսը թավայի մեջ

6

Տավարի լեզուն նոյնպես կտրտեցի։

Կտրտած լեզուն

7

Լեզվի կտորները դրեցի այն խոզի մսի վրա:
Ուտեստը դնում եմ ջեռոցում (200 աստիճան), որ շոգեխաշվի։

Լեզուն մսի հետ

8

Սոխը մաքրում եմ, լվանում, կտրատում։
Հենց որ չուգունե թավայի մեջ սկսի հյութ առաջանալ, կտրտած սոխը կդնեմ թավայի մեջ։

Սոխը թավայի մեջ

9

Սոխը ընկղմելով հյութի մեջ՝ ավելացնում ենք ջուր, որպեսզի սոուսն ավելի շատ դառնա, որպեսզի շատ յուղոտ չստացվի։

Ավելացնել ջուր

10

Ավելացնում եմ համեմունքներ և խառնում։

Ավելացնել համեմունքներ

11

Դափնու տերևը կդնեմ մի փոքր ուշ, երբ միսը վերջնականապես կորցնի իր սպիտակավուն երանգը։

12

Ե՞րբ կարող եք անջատել ջեռոցը:
Դանակով ստուգում եմ, թե որքան փափուկ է միսը։ Հատուկ ուշադրություն եմ դարձնում լեզվին՝ չմոռանալով պարբերաբար խառնել, ընկղմելով սոուսի մեջ:
Վերցրեք թավայի մեջ հավաքված հյութը, և պարբերաբար պատրաստման ընթացքում լցրեք լեզվի վրա։

Մսահյութը թավայում

13

Մեկուկես ժամ է անհրաժեշտ ջեռոցում տավարի լեզվի պատրաստման համար: Բայց ուտեստը իսկապես համեղ է ստացվում:

Պատրաստի լեզու

14

Այս բաղադրատոմսով պատրաստված խաշած տավարի լեզուն կարելի է մատուցել որպես ինքնուրույն ուտեստ, որպես նախուտեստ կամ մակարոնեղենի հետ՝ որպես մսի հավելում։
Բարի ախորժակ!

Լեզուն մակարոնի հետ

Տավարի լեզու ջեռոցում

Հրապարակման հեղինակ

կայքում չէ 4 weeks

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 56Գրանցում: 26-06-2022

Թողնել կարծիք

To top
Մուտք գործել
*
*
*
*
*
Password generation