Այս ըմպելիքը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ընտրել էմալապատ կամ ապակյա տարա՝ սովորական երեք լիտրանոց բանկաները բավականին հարմար են։
Պլաստիկ տարաներ խորհուրդ ենք տալիս չօգտագործելը։
Կվասին ավելի հարուստ համ տալու համար այն կարելի է պատրաստել կիտրոնի կտորների, չորացրած մրգերի, մասուրի կամ, օրինակ, անանուխի տերևների ավելացմամբ։
Նխապատրաստեք կավասի պատրաստման համար նախատեսված մթերքը։
Եթե կեչու հյութը ինքնուրույն է հավաքված, այլ ոչ թե խանութից է գնված, ապա կվասը պատրաստելուց առաջ այն պետք է մի քանի անգամ քամել ծալված շղարշից պատրաստված ֆիլտրի միջոցով։
Այս պրոցեսը կմաքրի հեղուկը, հյութը, այլ թափոններից:
Կեչու հյութի մեջ ավելացնել շաքարավազ և խառնել։ Լցնել բանկերի մեջ:
Լվացեք չամիչը և լցրեք հյութով լցված բանկաների մեջ:
Կվասը երեք օր թողնել սառը տեղում խմորման համար։ Դրանից հետո ըմպելիքը նորից քամեք շղարշով և լցրեք մաքուր բանկաների մեջ, խցանեք ամուր պլաստիկ կափարիչներով և թողեք մութ, սառը տեղում՝ երկարատև պահպանման համար։
Կվասը կարելի է պահպանել մինչև աշուն, բայց հաճախ ամռան ամիսներին խմիչքը սպառվում է։
բաղադրիչ
Directions
Նխապատրաստեք կավասի պատրաստման համար նախատեսված մթերքը։
Եթե կեչու հյութը ինքնուրույն է հավաքված, այլ ոչ թե խանութից է գնված, ապա կվասը պատրաստելուց առաջ այն պետք է մի քանի անգամ քամել ծալված շղարշից պատրաստված ֆիլտրի միջոցով։
Այս պրոցեսը կմաքրի հեղուկը, հյութը, այլ թափոններից:
Կեչու հյութի մեջ ավելացնել շաքարավազ և խառնել։ Լցնել բանկերի մեջ:
Լվացեք չամիչը և լցրեք հյութով լցված բանկաների մեջ:
Կվասը երեք օր թողնել սառը տեղում խմորման համար։ Դրանից հետո ըմպելիքը նորից քամեք շղարշով և լցրեք մաքուր բանկաների մեջ, խցանեք ամուր պլաստիկ կափարիչներով և թողեք մութ, սառը տեղում՝ երկարատև պահպանման համար։
Կվասը կարելի է պահպանել մինչև աշուն, բայց հաճախ ամռան ամիսներին խմիչքը սպառվում է։