Կվաս կեչու հյութից

Վարկանիշ
Կեչու կվաս
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ3 օրՊատրաստում20 ր
Կվասի բաղադրիչները
 6 լ կեչի ծառի հյութСок березовый.
 250 գ․ շաքարավազ
 30 հատ չամիչ
 չիրԸնտրեք տարբեր տեսակի չոր մրգեր։

Այս ըմպելիքը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ընտրել էմալապատ կամ ապակյա տարա՝ սովորական երեք լիտրանոց բանկաները բավականին հարմար են։
Պլաստիկ տարաներ խորհուրդ ենք տալիս չօգտագործելը։

Կվասին ավելի հարուստ համ տալու համար այն կարելի է պատրաստել կիտրոնի կտորների, չորացրած մրգերի, մասուրի կամ, օրինակ, անանուխի տերևների ավելացմամբ։

 
Կեչու հյութով կվաս պատրաստելու քայլերը
1

Նխապատրաստեք կավասի պատրաստման համար նախատեսված մթերքը։

Կվասի բաղադրիչները

2

Եթե կեչու ​​հյութը ինքնուրույն է հավաքված, այլ ոչ թե խանութից է գնված, ապա կվասը պատրաստելուց առաջ այն պետք է մի քանի անգամ քամել ծալված շղարշից պատրաստված ֆիլտրի միջոցով։
Այս պրոցեսը կմաքրի հեղուկը, հյութը, այլ թափոններից:

Հյութի ինքնուրույն հավաքում

3

Կեչու հյութի մեջ ավելացնել շաքարավազ և խառնել։ Լցնել բանկերի մեջ:
Լվացեք չամիչը և լցրեք հյութով լցված բանկաների մեջ:

Հյութը բանկայի մեջ

4

Կվասը երեք օր թողնել սառը տեղում խմորման համար։ Դրանից հետո ըմպելիքը նորից քամեք շղարշով և լցրեք մաքուր բանկաների մեջ, խցանեք ամուր պլաստիկ կափարիչներով և թողեք մութ, սառը տեղում՝ երկարատև պահպանման համար։
Կվասը կարելի է պահպանել մինչև աշուն, բայց հաճախ ամռան ամիսներին խմիչքը սպառվում է։

Պատրաստի կվասը

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը

բաղադրիչ

Կվասի բաղադրիչները
 6 լ կեչի ծառի հյութСок березовый.
 250 գ․ շաքարավազ
 30 հատ չամիչ
 չիրԸնտրեք տարբեր տեսակի չոր մրգեր։

Directions

Կեչու հյութով կվաս պատրաստելու քայլերը
1

Նխապատրաստեք կավասի պատրաստման համար նախատեսված մթերքը։

Կվասի բաղադրիչները

2

Եթե կեչու ​​հյութը ինքնուրույն է հավաքված, այլ ոչ թե խանութից է գնված, ապա կվասը պատրաստելուց առաջ այն պետք է մի քանի անգամ քամել ծալված շղարշից պատրաստված ֆիլտրի միջոցով։
Այս պրոցեսը կմաքրի հեղուկը, հյութը, այլ թափոններից:

Հյութի ինքնուրույն հավաքում

3

Կեչու հյութի մեջ ավելացնել շաքարավազ և խառնել։ Լցնել բանկերի մեջ:
Լվացեք չամիչը և լցրեք հյութով լցված բանկաների մեջ:

Հյութը բանկայի մեջ

4

Կվասը երեք օր թողնել սառը տեղում խմորման համար։ Դրանից հետո ըմպելիքը նորից քամեք շղարշով և լցրեք մաքուր բանկաների մեջ, խցանեք ամուր պլաստիկ կափարիչներով և թողեք մութ, սառը տեղում՝ երկարատև պահպանման համար։
Կվասը կարելի է պահպանել մինչև աշուն, բայց հաճախ ամռան ամիսներին խմիչքը սպառվում է։

Պատրաստի կվասը

Notes

Կվաս կեչու հյութից

Հեղինակ

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան