
Թառափը մաքրել լորձից և կոշտ ոսկրային թեփուկներից: Դրա համար հարմար է թառափին դնել մաքուր տազի մեջ ու վրան եռման ջուր լցնել։
Արդյունքում լորձը կմաքրվի, իսկ թեփուկները հնարավոր կլինի հեշտությամբ հեռացնել դանակով։
Ձկան արգանակ պատրաստելու համար գլուխն ու պոչը կտրեք։ Համոզվեք, որ եփելուց առաջ հանել եք մաղձերը։
Դրանք հանելու համար բացեք մաղձի ճեղքերը (ականջները) և, բռնելով մաղձերը, ամրացման կետերում կտրեք դրանք սուր դանակով կամ մկրատով։
Գլուխն ու պոչը դրեք կաթսայի մեջ, լցրեք սառը ջրով և դրեք կրակին։
Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել և կտրտել խոշոր կտորներով։
Թառափի գլուխը և պոչը ուժեղ կրակի վրա եռացրեք։ Այնուհետև կրակը թուլացրեք, առաջացած փրփուրը հեռացրեք և կաթսայի մեջ գցեք բանջարեղենը։
Եփել 1 ժամ թույլ կրակի վրա։ Ժամը լրանալուց հետո հանել թառափի գլուխն ու բանջարեղենը։
Մաքրած ձուկը, մարմինը, գցել արգանակի մեջ մեծ կտորով։ Հասցնել եռման աստիճանի և եփել 10 րոպե։
Եփելուց հետո թառափի միսը հանեք արգանակից, հեռացրեք մաշկը և աճառը։
Թառափի միսը թողեք ապուրի համար, իսկ արգանակը քամեք։
Գազարը, պրաս սոխի սպիտակ մասը և ցուկկինին բարակ շերտերով կտրատել։
Բուսական յուղով թավայի մեջ 5 րոպե տապակել գազարն ու պրասը։
Տապակած բանջարեղենը ցուկկինիի հետ միասին լցնել արգանակի մեջ, եփել 5 րոպե, մինչև փափկի։
Լցնել աղ, պղպեղ և սոյայի սոուս:
Մաքրած թառափի միաը գցել արգանակով կաթսայի մեջ կամ կտոր-կտոր դնել ափսեներում, որոնց մեջ պետք է մատուցել ձկնապուրը:
Թառափից պատրաստված ձկնապուրը անհրաժեշտ է մատուցել տաք վիճակում, կիտրոնի կտորներով:
բաղադրիչ
Directions
Թառափը մաքրել լորձից և կոշտ ոսկրային թեփուկներից: Դրա համար հարմար է թառափին դնել մաքուր տազի մեջ ու վրան եռման ջուր լցնել։
Արդյունքում լորձը կմաքրվի, իսկ թեփուկները հնարավոր կլինի հեշտությամբ հեռացնել դանակով։
Ձկան արգանակ պատրաստելու համար գլուխն ու պոչը կտրեք։ Համոզվեք, որ եփելուց առաջ հանել եք մաղձերը։
Դրանք հանելու համար բացեք մաղձի ճեղքերը (ականջները) և, բռնելով մաղձերը, ամրացման կետերում կտրեք դրանք սուր դանակով կամ մկրատով։
Գլուխն ու պոչը դրեք կաթսայի մեջ, լցրեք սառը ջրով և դրեք կրակին։
Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել և կտրտել խոշոր կտորներով։
Թառափի գլուխը և պոչը ուժեղ կրակի վրա եռացրեք։ Այնուհետև կրակը թուլացրեք, առաջացած փրփուրը հեռացրեք և կաթսայի մեջ գցեք բանջարեղենը։
Եփել 1 ժամ թույլ կրակի վրա։ Ժամը լրանալուց հետո հանել թառափի գլուխն ու բանջարեղենը։
Մաքրած ձուկը, մարմինը, գցել արգանակի մեջ մեծ կտորով։ Հասցնել եռման աստիճանի և եփել 10 րոպե։
Եփելուց հետո թառափի միսը հանեք արգանակից, հեռացրեք մաշկը և աճառը։
Թառափի միսը թողեք ապուրի համար, իսկ արգանակը քամեք։
Գազարը, պրաս սոխի սպիտակ մասը և ցուկկինին բարակ շերտերով կտրատել։
Բուսական յուղով թավայի մեջ 5 րոպե տապակել գազարն ու պրասը։
Տապակած բանջարեղենը ցուկկինիի հետ միասին լցնել արգանակի մեջ, եփել 5 րոպե, մինչև փափկի։
Լցնել աղ, պղպեղ և սոյայի սոուս:
Մաքրած թառափի միաը գցել արգանակով կաթսայի մեջ կամ կտոր-կտոր դնել ափսեներում, որոնց մեջ պետք է մատուցել ձկնապուրը:
Թառափից պատրաստված ձկնապուրը անհրաժեշտ է մատուցել տաք վիճակում, կիտրոնի կտորներով: