Թառափի ապուր

Վարկանիշ
Թառափով ձկնապուր
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 40 ր
Ձկնապուրի բաղադրիչները
 1500 գ․ թառափ
 100 գ․ շաղգամ
 200 գ․ գազար
 1 հատ սոխ
 50 գ․ նեխուրի ցողուն
 100 գ․ սամիթ
 1 հատ պրաս սոխ
 200 գ․ ցուկկինի
 50 մլ․ սոյայի սոուս
 0.50 թ/գ․ աղ
 1 հատ լիմոն
  թ/գ․ սև պխպեղի գնդիկներ
 30 մլ․ բուսական յուղ
 
Թառափի ապուր համակցված բանջարաղեններով
1

Թառափը մաքրել լորձից և կոշտ ոսկրային թեփուկներից: Դրա համար հարմար է թառափին դնել մաքուր տազի մեջ ու վրան եռման ջուր լցնել։
Արդյունքում լորձը կմաքրվի, իսկ թեփուկները հնարավոր կլինի հեշտությամբ հեռացնել դանակով։

Մաքուր թառափ

2

Ձկան արգանակ պատրաստելու համար գլուխն ու պոչը կտրեք։ Համոզվեք, որ եփելուց առաջ հանել եք մաղձերը։
Դրանք հանելու համար բացեք մաղձի ճեղքերը (ականջները) և, բռնելով մաղձերը, ամրացման կետերում կտրեք դրանք սուր դանակով կամ մկրատով։
Գլուխն ու պոչը դրեք կաթսայի մեջ, լցրեք սառը ջրով և դրեք կրակին։

Թառաձի գլուխը և պոչը

3

Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել և կտրտել խոշոր կտորներով։

Արգանակի բանջարեղենը

4

Թառափի գլուխը և պոչը ուժեղ կրակի վրա եռացրեք։ Այնուհետև կրակը թուլացրեք, առաջացած փրփուրը հեռացրեք և կաթսայի մեջ գցեք բանջարեղենը։
Եփել 1 ժամ թույլ կրակի վրա։ Ժամը լրանալուց հետո հանել թառափի գլուխն ու բանջարեղենը։

Արգանակի պատրաստումը

5

Մաքրած ձուկը, մարմինը, գցել արգանակի մեջ մեծ կտորով։ Հասցնել եռման աստիճանի և եփել 10 րոպե։

Թառափը արգանակի մեջ

6

Եփելուց հետո թառափի միսը հանեք արգանակից, հեռացրեք մաշկը և աճառը։
Թառափի միսը թողեք ապուրի համար, իսկ արգանակը քամեք։

Թառափի միսը

7

Գազարը, պրաս սոխի սպիտակ մասը և ցուկկինին բարակ շերտերով կտրատել։
Բուսական յուղով թավայի մեջ 5 րոպե տապակել գազարն ու պրասը։

Կտրտած բանջարեղենը

8

Տապակած բանջարեղենը ցուկկինիի հետ միասին լցնել արգանակի մեջ, եփել 5 րոպե, մինչև փափկի։
Լցնել աղ, պղպեղ և սոյայի սոուս:

Բանջարեղենը արգանակի մեջ

9

Մաքրած թառափի միաը գցել արգանակով կաթսայի մեջ կամ կտոր-կտոր դնել ափսեներում, որոնց մեջ պետք է մատուցել ձկնապուրը:
Թառափից պատրաստված ձկնապուրը անհրաժեշտ է մատուցել տաք վիճակում, կիտրոնի կտորներով:

Թառափով ապուրը ափսեի մեջ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Ձկնապուրի բաղադրիչները
 1500 գ․ թառափ
 100 գ․ շաղգամ
 200 գ․ գազար
 1 հատ սոխ
 50 գ․ նեխուրի ցողուն
 100 գ․ սամիթ
 1 հատ պրաս սոխ
 200 գ․ ցուկկինի
 50 մլ․ սոյայի սոուս
 0.50 թ/գ․ աղ
 1 հատ լիմոն
  թ/գ․ սև պխպեղի գնդիկներ
 30 մլ․ բուսական յուղ

Directions

Թառափի ապուր համակցված բանջարաղեններով
1

Թառափը մաքրել լորձից և կոշտ ոսկրային թեփուկներից: Դրա համար հարմար է թառափին դնել մաքուր տազի մեջ ու վրան եռման ջուր լցնել։
Արդյունքում լորձը կմաքրվի, իսկ թեփուկները հնարավոր կլինի հեշտությամբ հեռացնել դանակով։

Մաքուր թառափ

2

Ձկան արգանակ պատրաստելու համար գլուխն ու պոչը կտրեք։ Համոզվեք, որ եփելուց առաջ հանել եք մաղձերը։
Դրանք հանելու համար բացեք մաղձի ճեղքերը (ականջները) և, բռնելով մաղձերը, ամրացման կետերում կտրեք դրանք սուր դանակով կամ մկրատով։
Գլուխն ու պոչը դրեք կաթսայի մեջ, լցրեք սառը ջրով և դրեք կրակին։

Թառաձի գլուխը և պոչը

3

Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել և կտրտել խոշոր կտորներով։

Արգանակի բանջարեղենը

4

Թառափի գլուխը և պոչը ուժեղ կրակի վրա եռացրեք։ Այնուհետև կրակը թուլացրեք, առաջացած փրփուրը հեռացրեք և կաթսայի մեջ գցեք բանջարեղենը։
Եփել 1 ժամ թույլ կրակի վրա։ Ժամը լրանալուց հետո հանել թառափի գլուխն ու բանջարեղենը։

Արգանակի պատրաստումը

5

Մաքրած ձուկը, մարմինը, գցել արգանակի մեջ մեծ կտորով։ Հասցնել եռման աստիճանի և եփել 10 րոպե։

Թառափը արգանակի մեջ

6

Եփելուց հետո թառափի միսը հանեք արգանակից, հեռացրեք մաշկը և աճառը։
Թառափի միսը թողեք ապուրի համար, իսկ արգանակը քամեք։

Թառափի միսը

7

Գազարը, պրաս սոխի սպիտակ մասը և ցուկկինին բարակ շերտերով կտրատել։
Բուսական յուղով թավայի մեջ 5 րոպե տապակել գազարն ու պրասը։

Կտրտած բանջարեղենը

8

Տապակած բանջարեղենը ցուկկինիի հետ միասին լցնել արգանակի մեջ, եփել 5 րոպե, մինչև փափկի։
Լցնել աղ, պղպեղ և սոյայի սոուս:

Բանջարեղենը արգանակի մեջ

9

Մաքրած թառափի միաը գցել արգանակով կաթսայի մեջ կամ կտոր-կտոր դնել ափսեներում, որոնց մեջ պետք է մատուցել ձկնապուրը:
Թառափից պատրաստված ձկնապուրը անհրաժեշտ է մատուցել տաք վիճակում, կիտրոնի կտորներով:

Թառափով ապուրը ափսեի մեջ

Թառափի ապուր

Հեղինակ

կայքում չէ 23 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *