Լյարդից տորթ

Վարկանիշ
Տորթ տավարի լիարդից
ՀմտությունՎարպետՊատրաստում1 ժ
Տորթի բաղադրիչները
 750 գ․ տավարի կամ հավի
 2 հատ ձու
 4 հատ գլուխ սոխ
 2 ճշ/գ․ թթվասեր
 3 ճշ/գ․ ալյուր
 մայոնեզ
 աղ
 պխպեղ
 300 գ․ գազար
 բուսական յուղ
 
Լիարդից տորթի պատրասման քայլերը
1

Նախ պետք է լյարդը աղալ մսաղացով և ֆարշ պատրաստել, որպեսզի դրանից տապակի մեջ կարողանաք լյարդի տորթի համար շերտեր տապակել։
Լյարդը մեկ սոխի հետ անցկացնում ենք մսաղացով։ Աղացած զանգվածին ​​ավելացրեք ձու, ալյուր ու թթվասերը։ Ըստ ճաշակի ավելացրեք նաև աղ և պղպեղ։

Լիարդից ֆարշի բաղադրիչները

2

Լավ խառնել խճողակը։

Լիարդից ֆարշ

3

Մաքրում ենք գազարն ու անցկացնում քերիչով։
Այնուհետև կտրտում ենք սոխը:

grated carrots

4

Սոխն ու գազարը շատ մարմանդ կրակի վրա տապակել փոքր քանակությամբ յուղով։
Բանջարեղենը չպետք է այրվի։ Բավական է սոխը թափանցիկ դառնա։

Սոխը և գազարը տապակում

5

Սկսենք տապակել տորթի շերտերը լյարդի խճողակից։ Պատրաստաց լյարդի ֆարշի 1/4 լցնել տաքացրած բուսայուղով տապակի մեջ։
Ֆարշի մակերեսը տապակում պետք է հարթ լինի։
Մեկ շերտի տապակելու համար անհրաժեշտ է 4–5 րոպե։

Շերտի տապակելը

6

Այս բաղադրատոմսի պատրաստման ամենադժվարը պահը լյարդի շերտի շրջելն է տապակի մեջ, որպեսզի այն մյուս կողմից էլ տապակվի:
Օգտագործեք թիակներ և ափսե: Եթե ​​շերտը մի փոքր կոտրվի, մի անհանգստացեք։

Շերտի երկրորդ կողմը

7

Տապակելուց հետո բոլոր լյարդային թխվածքաբլիթները հերթով դնել հարթ ափսեի վրա։ Վերցրեք այն ափսենորով պետք է մատուցեք լիարդից տորթը։
Դրեք առաջին լիարդաբլիթը, և պատեք այն մայոնեզի բարակ շերտով։

Մայոնեզով պատված լիարդաբլիթ

8

Մայոնեզի շերտի վրա դնել տապակած սոխի ու գազարով շերտ։

Սոխի ու գազարի շերտ

9

Նույն կերպ շարել "լյարդի տորթի" մնացած 3 շերտերը։
Ցանկության դեպքում լյարդի պատրաստի ուտեստը կարելի է զարդարել բանջարեղենով և կանաչիներով:

Զարդարված լիարդից տորթ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը, Պիտակներ,

բաղադրիչ

Տորթի բաղադրիչները
 750 գ․ տավարի կամ հավի
 2 հատ ձու
 4 հատ գլուխ սոխ
 2 ճշ/գ․ թթվասեր
 3 ճշ/գ․ ալյուր
 մայոնեզ
 աղ
 պխպեղ
 300 գ․ գազար
 բուսական յուղ

Directions

Լիարդից տորթի պատրասման քայլերը
1

Նախ պետք է լյարդը աղալ մսաղացով և ֆարշ պատրաստել, որպեսզի դրանից տապակի մեջ կարողանաք լյարդի տորթի համար շերտեր տապակել։
Լյարդը մեկ սոխի հետ անցկացնում ենք մսաղացով։ Աղացած զանգվածին ​​ավելացրեք ձու, ալյուր ու թթվասերը։ Ըստ ճաշակի ավելացրեք նաև աղ և պղպեղ։

Լիարդից ֆարշի բաղադրիչները

2

Լավ խառնել խճողակը։

Լիարդից ֆարշ

3

Մաքրում ենք գազարն ու անցկացնում քերիչով։
Այնուհետև կտրտում ենք սոխը:

grated carrots

4

Սոխն ու գազարը շատ մարմանդ կրակի վրա տապակել փոքր քանակությամբ յուղով։
Բանջարեղենը չպետք է այրվի։ Բավական է սոխը թափանցիկ դառնա։

Սոխը և գազարը տապակում

5

Սկսենք տապակել տորթի շերտերը լյարդի խճողակից։ Պատրաստաց լյարդի ֆարշի 1/4 լցնել տաքացրած բուսայուղով տապակի մեջ։
Ֆարշի մակերեսը տապակում պետք է հարթ լինի։
Մեկ շերտի տապակելու համար անհրաժեշտ է 4–5 րոպե։

Շերտի տապակելը

6

Այս բաղադրատոմսի պատրաստման ամենադժվարը պահը լյարդի շերտի շրջելն է տապակի մեջ, որպեսզի այն մյուս կողմից էլ տապակվի:
Օգտագործեք թիակներ և ափսե: Եթե ​​շերտը մի փոքր կոտրվի, մի անհանգստացեք։

Շերտի երկրորդ կողմը

7

Տապակելուց հետո բոլոր լյարդային թխվածքաբլիթները հերթով դնել հարթ ափսեի վրա։ Վերցրեք այն ափսենորով պետք է մատուցեք լիարդից տորթը։
Դրեք առաջին լիարդաբլիթը, և պատեք այն մայոնեզի բարակ շերտով։

Մայոնեզով պատված լիարդաբլիթ

8

Մայոնեզի շերտի վրա դնել տապակած սոխի ու գազարով շերտ։

Սոխի ու գազարի շերտ

9

Նույն կերպ շարել "լյարդի տորթի" մնացած 3 շերտերը։
Ցանկության դեպքում լյարդի պատրաստի ուտեստը կարելի է զարդարել բանջարեղենով և կանաչիներով:

Զարդարված լիարդից տորթ

Լյարդից տորթ

Հեղինակ

կայքում չէ 23 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *