Նախ պետք է լյարդը աղալ մսաղացով և ֆարշ պատրաստել, որպեսզի դրանից տապակի մեջ կարողանաք լյարդի տորթի համար շերտեր տապակել։
Լյարդը մեկ սոխի հետ անցկացնում ենք մսաղացով։ Աղացած զանգվածին ավելացրեք ձու, ալյուր ու թթվասերը։ Ըստ ճաշակի ավելացրեք նաև աղ և պղպեղ։
Լավ խառնել խճողակը։
Մաքրում ենք գազարն ու անցկացնում քերիչով։
Այնուհետև կտրտում ենք սոխը:
Սոխն ու գազարը շատ մարմանդ կրակի վրա տապակել փոքր քանակությամբ յուղով։
Բանջարեղենը չպետք է այրվի։ Բավական է սոխը թափանցիկ դառնա։
Սկսենք տապակել տորթի շերտերը լյարդի խճողակից։ Պատրաստաց լյարդի ֆարշի 1/4 լցնել տաքացրած բուսայուղով տապակի մեջ։
Ֆարշի մակերեսը տապակում պետք է հարթ լինի։
Մեկ շերտի տապակելու համար անհրաժեշտ է 4–5 րոպե։
Այս բաղադրատոմսի պատրաստման ամենադժվարը պահը լյարդի շերտի շրջելն է տապակի մեջ, որպեսզի այն մյուս կողմից էլ տապակվի:
Օգտագործեք թիակներ և ափսե: Եթե շերտը մի փոքր կոտրվի, մի անհանգստացեք։
Տապակելուց հետո բոլոր լյարդային թխվածքաբլիթները հերթով դնել հարթ ափսեի վրա։ Վերցրեք այն ափսենորով պետք է մատուցեք լիարդից տորթը։
Դրեք առաջին լիարդաբլիթը, և պատեք այն մայոնեզի բարակ շերտով։
Մայոնեզի շերտի վրա դնել տապակած սոխի ու գազարով շերտ։
Նույն կերպ շարել "լյարդի տորթի" մնացած 3 շերտերը։
Ցանկության դեպքում լյարդի պատրաստի ուտեստը կարելի է զարդարել բանջարեղենով և կանաչիներով:
բաղադրիչ
Directions
Նախ պետք է լյարդը աղալ մսաղացով և ֆարշ պատրաստել, որպեսզի դրանից տապակի մեջ կարողանաք լյարդի տորթի համար շերտեր տապակել։
Լյարդը մեկ սոխի հետ անցկացնում ենք մսաղացով։ Աղացած զանգվածին ավելացրեք ձու, ալյուր ու թթվասերը։ Ըստ ճաշակի ավելացրեք նաև աղ և պղպեղ։
Լավ խառնել խճողակը։
Մաքրում ենք գազարն ու անցկացնում քերիչով։
Այնուհետև կտրտում ենք սոխը:
Սոխն ու գազարը շատ մարմանդ կրակի վրա տապակել փոքր քանակությամբ յուղով։
Բանջարեղենը չպետք է այրվի։ Բավական է սոխը թափանցիկ դառնա։
Սկսենք տապակել տորթի շերտերը լյարդի խճողակից։ Պատրաստաց լյարդի ֆարշի 1/4 լցնել տաքացրած բուսայուղով տապակի մեջ։
Ֆարշի մակերեսը տապակում պետք է հարթ լինի։
Մեկ շերտի տապակելու համար անհրաժեշտ է 4–5 րոպե։
Այս բաղադրատոմսի պատրաստման ամենադժվարը պահը լյարդի շերտի շրջելն է տապակի մեջ, որպեսզի այն մյուս կողմից էլ տապակվի:
Օգտագործեք թիակներ և ափսե: Եթե շերտը մի փոքր կոտրվի, մի անհանգստացեք։
Տապակելուց հետո բոլոր լյարդային թխվածքաբլիթները հերթով դնել հարթ ափսեի վրա։ Վերցրեք այն ափսենորով պետք է մատուցեք լիարդից տորթը։
Դրեք առաջին լիարդաբլիթը, և պատեք այն մայոնեզի բարակ շերտով։
Մայոնեզի շերտի վրա դնել տապակած սոխի ու գազարով շերտ։
Նույն կերպ շարել "լյարդի տորթի" մնացած 3 շերտերը։
Ցանկության դեպքում լյարդի պատրաստի ուտեստը կարելի է զարդարել բանջարեղենով և կանաչիներով: