Ռախատ լոխում

Վարկանիշ
Ռախատ լոխում
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ1 ժՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչները
 250 մլ․ նարնջի հյութ
 380 մլ․ ջուր
 140 գ․ եգիպտացորենի օսլա
 300 գ․ շաքարավազ
 3 ճշ/գ․ լիմոնի հյութ
Ցանելու համար
 3 ճշ/գ․ եգիպտացորենի օսլա
 1 ճշ/գ․ շաքարի փոշի

Այս բաղադրատոմսով պատրաստված լոխումը շատ ավելի համեղ է ստացվում, քան խանութներում վաճառվողները։

 
Տնական լոխումի պատրաստման քայլերը
1

Ջուրը (380 մլ) լցնել կաթսայի մեջ։

Ջուրը կաթսայում

2

Ջրի մեջ ավելացնել նարնջի հյութ (250 մլ)։

Նարնջի հյութ

3

Այնուհետև ավելացրեք շաքարավազ (300 գր):

Շաքարավազը կաթսայում

4

Վերցրեք եգիպտացորենի օսլա (140 գր), մոտավոր չափը ապակե բաժակով:

Եգիպտացորենի օսլան

5

Ջրի և հյութի խառնուրդին ավելացրեք եգիպտացորենի օսլան և լավ հարեք, խառնեցեք։

Օսլան հյութի մեջ

6

Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել։

Եփելու պրոցեսը

7

Պետք է եփել մինչև թանձրանա։

Թանձր մրգահյութ

8

Այնուհետև կաթսայի միջի խտացրած հյութի զանգվածին ավելացրեք 3 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ.
Լավ խառնեցեք զանգվածը։

Լիմոնի հյութ

9

Շարունակեք եփել մարմանդ կրակի վրա։ Եփելիս անընդհատ գդալով խառնեցեք։

Խառնել գդալով

10

Պետք է եփել մինչև այն պահը, երբ զանգվածը դառնա հոսուն և ձեռք բերի թափանցիկություն։ Այնուհետև պատրաստի զանգվածը վերցրեք կրակից։
Եփելու մոտավոր ժամանակը տևում է 13–17 րոպե։

Խառնուրդը կաթսայում

11

Տաք զանգվածը կրակից վերցնելուց հետո լցնել 2–3 սմ բարձրությամբ կաղապարի մեջ։
Նախապես կաղապարը ցայել սառը ջրով։

Լցնել կաղապարի մեջ

12

Շտապ հարթեցրեք տաք զանգվածի մակերեսը կաղապարի մեջ, քանի դեռ այն չի պնադացել։ Հաշվի առեք, որ զանգվածը արագ սառչում է։
Այնուհետև թողեք, որ լոխումը սենյակային ջերմաստիճանում սառչի կաղապարի մեջ մոտ մեկ ժամ։

Լոխումը կաղապարի մեջ

13

Քանի դեռ կաղապարի մեջ զանգվածը սառչում է, պատրաստեք քաղցրավենիքի մակերեցին ցանելու խառնուրդը։
Դրա համար ամանի մեջ լավ խառնել 3 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա և 1 ճաշի գդալ շաքարի փոշի։

Շաքարի փոշի

14

Այնուհետև սառեցված զանգվածը կաղապարի մեջ զգուշորեն խորանարդաձև կտրտել։

Կտրտել լոխումը

15

Քաղցրավենիքի պատրաստի կտորները թավալեք շաքարափոշու և օսլայի խարնուրդի մեջ։

Լոխումի կտորները

16

Տնական լոխումը պատրաստ է։
Կարող եք անմիջապես անցնել լոխումով թեյ խմելու արարողությանը։

Պատրաստի լոխում

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 250 մլ․ նարնջի հյութ
 380 մլ․ ջուր
 140 գ․ եգիպտացորենի օսլա
 300 գ․ շաքարավազ
 3 ճշ/գ․ լիմոնի հյութ
Ցանելու համար
 3 ճշ/գ․ եգիպտացորենի օսլա
 1 ճշ/գ․ շաքարի փոշի

Directions

Տնական լոխումի պատրաստման քայլերը
1

Ջուրը (380 մլ) լցնել կաթսայի մեջ։

Ջուրը կաթսայում

2

Ջրի մեջ ավելացնել նարնջի հյութ (250 մլ)։

Նարնջի հյութ

3

Այնուհետև ավելացրեք շաքարավազ (300 գր):

Շաքարավազը կաթսայում

4

Վերցրեք եգիպտացորենի օսլա (140 գր), մոտավոր չափը ապակե բաժակով:

Եգիպտացորենի օսլան

5

Ջրի և հյութի խառնուրդին ավելացրեք եգիպտացորենի օսլան և լավ հարեք, խառնեցեք։

Օսլան հյութի մեջ

6

Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել։

Եփելու պրոցեսը

7

Պետք է եփել մինչև թանձրանա։

Թանձր մրգահյութ

8

Այնուհետև կաթսայի միջի խտացրած հյութի զանգվածին ավելացրեք 3 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ.
Լավ խառնեցեք զանգվածը։

Լիմոնի հյութ

9

Շարունակեք եփել մարմանդ կրակի վրա։ Եփելիս անընդհատ գդալով խառնեցեք։

Խառնել գդալով

10

Պետք է եփել մինչև այն պահը, երբ զանգվածը դառնա հոսուն և ձեռք բերի թափանցիկություն։ Այնուհետև պատրաստի զանգվածը վերցրեք կրակից։
Եփելու մոտավոր ժամանակը տևում է 13–17 րոպե։

Խառնուրդը կաթսայում

11

Տաք զանգվածը կրակից վերցնելուց հետո լցնել 2–3 սմ բարձրությամբ կաղապարի մեջ։
Նախապես կաղապարը ցայել սառը ջրով։

Լցնել կաղապարի մեջ

12

Շտապ հարթեցրեք տաք զանգվածի մակերեսը կաղապարի մեջ, քանի դեռ այն չի պնադացել։ Հաշվի առեք, որ զանգվածը արագ սառչում է։
Այնուհետև թողեք, որ լոխումը սենյակային ջերմաստիճանում սառչի կաղապարի մեջ մոտ մեկ ժամ։

Լոխումը կաղապարի մեջ

13

Քանի դեռ կաղապարի մեջ զանգվածը սառչում է, պատրաստեք քաղցրավենիքի մակերեցին ցանելու խառնուրդը։
Դրա համար ամանի մեջ լավ խառնել 3 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա և 1 ճաշի գդալ շաքարի փոշի։

Շաքարի փոշի

14

Այնուհետև սառեցված զանգվածը կաղապարի մեջ զգուշորեն խորանարդաձև կտրտել։

Կտրտել լոխումը

15

Քաղցրավենիքի պատրաստի կտորները թավալեք շաքարափոշու և օսլայի խարնուրդի մեջ։

Լոխումի կտորները

16

Տնական լոխումը պատրաստ է։
Կարող եք անմիջապես անցնել լոխումով թեյ խմելու արարողությանը։

Պատրաստի լոխում

Notes

Ռախատ լոխում

Հեղինակ

կայքում չէ 17 hours

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան