Այս բաղադրատոմսով պատրաստված լոխումը շատ ավելի համեղ է ստացվում, քան խանութներում վաճառվողները։
Ջուրը (380 մլ) լցնել կաթսայի մեջ։
Ջրի մեջ ավելացնել նարնջի հյութ (250 մլ)։
Այնուհետև ավելացրեք շաքարավազ (300 գր):
Վերցրեք եգիպտացորենի օսլա (140 գր), մոտավոր չափը ապակե բաժակով:
Ջրի և հյութի խառնուրդին ավելացրեք եգիպտացորենի օսլան և լավ հարեք, խառնեցեք։
Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել։
Պետք է եփել մինչև թանձրանա։
Այնուհետև կաթսայի միջի խտացրած հյութի զանգվածին ավելացրեք 3 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ.
Լավ խառնեցեք զանգվածը։
Շարունակեք եփել մարմանդ կրակի վրա։ Եփելիս անընդհատ գդալով խառնեցեք։
Պետք է եփել մինչև այն պահը, երբ զանգվածը դառնա հոսուն և ձեռք բերի թափանցիկություն։ Այնուհետև պատրաստի զանգվածը վերցրեք կրակից։
Եփելու մոտավոր ժամանակը տևում է 13–17 րոպե։
Տաք զանգվածը կրակից վերցնելուց հետո լցնել 2–3 սմ բարձրությամբ կաղապարի մեջ։
Նախապես կաղապարը ցայել սառը ջրով։
Շտապ հարթեցրեք տաք զանգվածի մակերեսը կաղապարի մեջ, քանի դեռ այն չի պնադացել։ Հաշվի առեք, որ զանգվածը արագ սառչում է։
Այնուհետև թողեք, որ լոխումը սենյակային ջերմաստիճանում սառչի կաղապարի մեջ մոտ մեկ ժամ։
Քանի դեռ կաղապարի մեջ զանգվածը սառչում է, պատրաստեք քաղցրավենիքի մակերեցին ցանելու խառնուրդը։
Դրա համար ամանի մեջ լավ խառնել 3 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա և 1 ճաշի գդալ շաքարի փոշի։
Այնուհետև սառեցված զանգվածը կաղապարի մեջ զգուշորեն խորանարդաձև կտրտել։
Քաղցրավենիքի պատրաստի կտորները թավալեք շաքարափոշու և օսլայի խարնուրդի մեջ։
Տնական լոխումը պատրաստ է։
Կարող եք անմիջապես անցնել լոխումով թեյ խմելու արարողությանը։
բաղադրիչ
Directions
Ջուրը (380 մլ) լցնել կաթսայի մեջ։
Ջրի մեջ ավելացնել նարնջի հյութ (250 մլ)։
Այնուհետև ավելացրեք շաքարավազ (300 գր):
Վերցրեք եգիպտացորենի օսլա (140 գր), մոտավոր չափը ապակե բաժակով:
Ջրի և հյութի խառնուրդին ավելացրեք եգիպտացորենի օսլան և լավ հարեք, խառնեցեք։
Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել։
Պետք է եփել մինչև թանձրանա։
Այնուհետև կաթսայի միջի խտացրած հյութի զանգվածին ավելացրեք 3 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ.
Լավ խառնեցեք զանգվածը։
Շարունակեք եփել մարմանդ կրակի վրա։ Եփելիս անընդհատ գդալով խառնեցեք։
Պետք է եփել մինչև այն պահը, երբ զանգվածը դառնա հոսուն և ձեռք բերի թափանցիկություն։ Այնուհետև պատրաստի զանգվածը վերցրեք կրակից։
Եփելու մոտավոր ժամանակը տևում է 13–17 րոպե։
Տաք զանգվածը կրակից վերցնելուց հետո լցնել 2–3 սմ բարձրությամբ կաղապարի մեջ։
Նախապես կաղապարը ցայել սառը ջրով։
Շտապ հարթեցրեք տաք զանգվածի մակերեսը կաղապարի մեջ, քանի դեռ այն չի պնադացել։ Հաշվի առեք, որ զանգվածը արագ սառչում է։
Այնուհետև թողեք, որ լոխումը սենյակային ջերմաստիճանում սառչի կաղապարի մեջ մոտ մեկ ժամ։
Քանի դեռ կաղապարի մեջ զանգվածը սառչում է, պատրաստեք քաղցրավենիքի մակերեցին ցանելու խառնուրդը։
Դրա համար ամանի մեջ լավ խառնել 3 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա և 1 ճաշի գդալ շաքարի փոշի։
Այնուհետև սառեցված զանգվածը կաղապարի մեջ զգուշորեն խորանարդաձև կտրտել։
Քաղցրավենիքի պատրաստի կտորները թավալեք շաքարափոշու և օսլայի խարնուրդի մեջ։
Տնական լոխումը պատրաստ է։
Կարող եք անմիջապես անցնել լոխումով թեյ խմելու արարողությանը։