Տապակած կարաս

Վարկանիշ
Տապակած կարաս
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ2 ժՊատրաստում1 ժ
Բաղադրիչները
 2 կգ․ թարմ կարասիկներ
 1 հատ լիմոն
 համեմունքներ ձկան համար
 բուսական յուղ
 ալյուր
 աղ

Կարասը հիանալի ձուկ է, բայց ինչ-ինչ պատճառներով շատերին դուր չի գալիս այս ձկների ոչ հեշտ մաքրման գործընթացը, քանի որ բալարին է հայտն, որ կարասի մեջ չափազանց շատ փշեր կան:

 
Կարասը մաքրելու և տապակելու քայլերը
1

Մենք գնել ենք 2 կգ թարմ կարաս:
Կարասը մաքրել թեփուկներից։ Հեռացնել փորոտիքը։ Ավելի հարմար է մաքրման գործընթացն իրականացնել հոսող ջրի տակ։

Թարմ կարաս

2

Այնպես մաքրեք, որ ձկան փորի մեջ սև թաղանթ չմնա: Թաղանթը կարելի է հեշտությամբ հեռացնել հոսող ջրի տակ:

Մաքրված կարասները

3

Ցանկության դեպքում կտրեք կարասի լողակներն ու պոչերը խոհանոցային մկրատով կամ սուր դանակով:
Կան մարդիկ, ովքեր սիրում են փոքր ձկների խրթխրթան լողակները, ուստի այս քայլը պարտադիր չէ:

Կտրել լողակները

4

Իսկ հիմա ամենակարևորը՝ մի բան, որն աննկատելի կդարձնի ձկան փշերը թավայի մեջ տապակելուց հետո:
Դա անելու համար ձկան մարմնի վրա կտրվածքներ արեք մեկ սանտիմետր կամ պակաս հեռավորության վրա, եթե ձուկը մեծ է: Խորությունը՝ կախված ձկան չափից։
Տապակելու ժամանակ այդ կտրվածքների մեջ մտնում է եռման յուղ, որի արդյունքում ոսկորները տապակվում են ու դառնում խրթխրթան։

Անել կտրվածքներ

5

Կտրվածքների մեջ նույնպես աղ լցրեք, որը տապակելուց ձուկը ավելի համեղ ստացվի։

Ձուկը

6

Հարմար ամանի մեջ խառնել աղ արած ձուկը և վրան լցնել կիտրոնի հյութ ու նորից խառնել։
2 կգ կարպի համար մեկ մեծ կիտրոնից քամած հյութը բավական է։

Լիմոնի հյութ

7

Պետք չէ խնայել կիտրոնը հյութը քամելիս։ Գդալով հանեք քամած կիտրոնի միջուկը խառնեք ձկան հետ։

Հանել կիտրոնի միջուկը

8

Այնուհետև անհրաժեշտ է համեմունքներ մարինացման համար: Մենք օգտագործել ենք խանութից գնած համեմունքներ ձկների համար:

Համեմունք ձկան համար

9

Առատորեն շաղ տվեք ձկան համեմունքը և նորից խառնեք: Ցանկության դեպքում կարող եք օգտագործել ձեր սիրած մյուս համեմունքները ձկան համար համեմունքների հետ մեկտեղ:

Համեմված ձուկը

10

Այնպես արեք, որ համեմունքները լցվեն կտրվածքների մեջ, ինչպես լուսանկարում:
Այնուհետև համեմված ձկները կափարիչով կամ տոպրակով ծածկե, որպեսզի կարասը մարինացվի:

Համեմված կարաս

11

Մարինացման ժամանակը առնվազն 2 ժամ է: Խորհուրդ ենք տալիս յուրաքանչյուր կես ժամը մեկ ձկներով տարայի մեջ հավաքված հեղուկ (համեմված կիտրոնի հյութ) լցնել կարասի վրա։

Լցնել հեղուկը

12

Երկու ժամ հետո, երբ ձուկն արդեն մարինացվի, սկսեք տապակել։
Բայց նախքան տապակելը, մարինացված կարասը պետք է ալյուրապատել, թվալել ալյուրով ափսեի մեջ:

Կարասը ալյուրի մեջ

13

Տապակի մեջ տաքացնել ձեթը, ձուկն այնպես դասավորել, որ իրար չկպնեն։ Պահանջվում է հեռավորություն պահպանել, որպեսզի ձուկն ամբողջությամբ պատվի կրթխրթան ոսկեգույն կեղևով:
Շատ շուտ մի՛ շրջեք, որպեսզի կարասները չկպնեն թավայի հատակին։

Թավայի մեջ

14

Սպասեք այնքան, մինչև ձկան մի կողմն ամբողջությամբ տապակվի, ապա շրջեք: Տապակելու ժամանակը հիմնականում կախված է ձկան չափից, թավայի ծածկույթից և կրակի ուժգնությունից։
Այս ժամանակը տարբեր կլինի բոլորի համար: Մենք յուրաքանչյուր կողմը տապակել ենք 3–4 րոպե։

Տապակի մեջ շրջել ձուկը

15

Եթե անհարժեշտ է գնում, նորից տապակել տապակած կողմը, խնդիր չկա, արեք:

Տապակած կարասը

16

Այս բաղադրատոմսով տապակած կարասը ավելի լավ է ուտել առանց կողմնակի ճաշատեսակի՝ հովանալուց հետո։
Մատուցել գարեջրի հետ՝ յուրաքանչյուր ափսեի մեջ դնելով 1–2 տապակած ձուկ։

Կարասը ափսեի մեջ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 2 կգ․ թարմ կարասիկներ
 1 հատ լիմոն
 համեմունքներ ձկան համար
 բուսական յուղ
 ալյուր
 աղ

Directions

Կարասը մաքրելու և տապակելու քայլերը
1

Մենք գնել ենք 2 կգ թարմ կարաս:
Կարասը մաքրել թեփուկներից։ Հեռացնել փորոտիքը։ Ավելի հարմար է մաքրման գործընթացն իրականացնել հոսող ջրի տակ։

Թարմ կարաս

2

Այնպես մաքրեք, որ ձկան փորի մեջ սև թաղանթ չմնա: Թաղանթը կարելի է հեշտությամբ հեռացնել հոսող ջրի տակ:

Մաքրված կարասները

3

Ցանկության դեպքում կտրեք կարասի լողակներն ու պոչերը խոհանոցային մկրատով կամ սուր դանակով:
Կան մարդիկ, ովքեր սիրում են փոքր ձկների խրթխրթան լողակները, ուստի այս քայլը պարտադիր չէ:

Կտրել լողակները

4

Իսկ հիմա ամենակարևորը՝ մի բան, որն աննկատելի կդարձնի ձկան փշերը թավայի մեջ տապակելուց հետո:
Դա անելու համար ձկան մարմնի վրա կտրվածքներ արեք մեկ սանտիմետր կամ պակաս հեռավորության վրա, եթե ձուկը մեծ է: Խորությունը՝ կախված ձկան չափից։
Տապակելու ժամանակ այդ կտրվածքների մեջ մտնում է եռման յուղ, որի արդյունքում ոսկորները տապակվում են ու դառնում խրթխրթան։

Անել կտրվածքներ

5

Կտրվածքների մեջ նույնպես աղ լցրեք, որը տապակելուց ձուկը ավելի համեղ ստացվի։

Ձուկը

6

Հարմար ամանի մեջ խառնել աղ արած ձուկը և վրան լցնել կիտրոնի հյութ ու նորից խառնել։
2 կգ կարպի համար մեկ մեծ կիտրոնից քամած հյութը բավական է։

Լիմոնի հյութ

7

Պետք չէ խնայել կիտրոնը հյութը քամելիս։ Գդալով հանեք քամած կիտրոնի միջուկը խառնեք ձկան հետ։

Հանել կիտրոնի միջուկը

8

Այնուհետև անհրաժեշտ է համեմունքներ մարինացման համար: Մենք օգտագործել ենք խանութից գնած համեմունքներ ձկների համար:

Համեմունք ձկան համար

9

Առատորեն շաղ տվեք ձկան համեմունքը և նորից խառնեք: Ցանկության դեպքում կարող եք օգտագործել ձեր սիրած մյուս համեմունքները ձկան համար համեմունքների հետ մեկտեղ:

Համեմված ձուկը

10

Այնպես արեք, որ համեմունքները լցվեն կտրվածքների մեջ, ինչպես լուսանկարում:
Այնուհետև համեմված ձկները կափարիչով կամ տոպրակով ծածկե, որպեսզի կարասը մարինացվի:

Համեմված կարաս

11

Մարինացման ժամանակը առնվազն 2 ժամ է: Խորհուրդ ենք տալիս յուրաքանչյուր կես ժամը մեկ ձկներով տարայի մեջ հավաքված հեղուկ (համեմված կիտրոնի հյութ) լցնել կարասի վրա։

Լցնել հեղուկը

12

Երկու ժամ հետո, երբ ձուկն արդեն մարինացվի, սկսեք տապակել։
Բայց նախքան տապակելը, մարինացված կարասը պետք է ալյուրապատել, թվալել ալյուրով ափսեի մեջ:

Կարասը ալյուրի մեջ

13

Տապակի մեջ տաքացնել ձեթը, ձուկն այնպես դասավորել, որ իրար չկպնեն։ Պահանջվում է հեռավորություն պահպանել, որպեսզի ձուկն ամբողջությամբ պատվի կրթխրթան ոսկեգույն կեղևով:
Շատ շուտ մի՛ շրջեք, որպեսզի կարասները չկպնեն թավայի հատակին։

Թավայի մեջ

14

Սպասեք այնքան, մինչև ձկան մի կողմն ամբողջությամբ տապակվի, ապա շրջեք: Տապակելու ժամանակը հիմնականում կախված է ձկան չափից, թավայի ծածկույթից և կրակի ուժգնությունից։
Այս ժամանակը տարբեր կլինի բոլորի համար: Մենք յուրաքանչյուր կողմը տապակել ենք 3–4 րոպե։

Տապակի մեջ շրջել ձուկը

15

Եթե անհարժեշտ է գնում, նորից տապակել տապակած կողմը, խնդիր չկա, արեք:

Տապակած կարասը

16

Այս բաղադրատոմսով տապակած կարասը ավելի լավ է ուտել առանց կողմնակի ճաշատեսակի՝ հովանալուց հետո։
Մատուցել գարեջրի հետ՝ յուրաքանչյուր ափսեի մեջ դնելով 1–2 տապակած ձուկ։

Կարասը ափսեի մեջ

Տապակած կարաս

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *