Դիտում 561
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում15 ր
Աղցանի բաղադրիչները
սպանախի տերևներ
մաղադանոս
կանաչ սխտոր
շաքարավազ
ռուկուլայի տերևներ
քացախ կամ լիմոնաթթու
արևածաղիկի ձեթ
աղ
Բաղադրիչների քանակը ըստ ցանկության։
Սպանախից պատրաստված ուտեստների տարածված լինելը պատահական չէ։ Սպանախը իր մեջ այնպիսի վիտամիններ է պարունակում, որ նրա օգտագործումը սննդի ոչ թե ցանկալի, այլ անհրաժեշտ է։
Այս բաղադրատոմսով աղցանը պատրաստելիս, դուք կարող էք ըստ ճաշակի ավելացնել կամ փոխարինել բաղադրիչները։
Օրինակի համար կանաչ սխտորը կարելի է փոխարինել կանաչ սոխով։
Սպանախով աղցանի պատրաստման քայլերը
1Սպանախ գնելիս նախապատվությունը տվեք երիտասարդ և թարմ տերևներին, որոնց վրա դեռևս սերմային գծիկներ չեն առաջացել։ Նայեք նկարին, որը կցված է բաղադրատոմսի այս քայլին, և պարզ կդառնա, թե ինչպիսի սպանախ է անհրաժեշտ։
Ծեր սպանախը տերևները պարունակոիմ են մեծ քանակությամբ թթուներ և կոշտ են։

2Սպանախի երիտասրդ տերեվները կտրտելու կարիք չկա, պարզապես ձեռքով պատռեք 2–3 մասի։

3Կանաչ սխտորը մանր մանր կտրատեք։

4Մաղադանոսը նույնպես մանրացրեք։

5Ռուկուլան ըստ ցանկության կարելի է կամ կտրատել, կամ պատառոտել։
Այս խոտաբույսը սպանախին տալիս է հաճելի համ։

6Նախապատրաստած կանաչողենը դրեք ափսեի մեջ և ավելացրեք աղ ու շաքարավազ։

7Կանաչեղենի վրա ցանեք 9% քացախ կամ լիմոնաթթվի բյուրեղներ, ավելացրեք արևածաղիկի ձեթը։
Շատ զգուշությամբ խառնեցեք աղցանը, որպեսզի խետաբույսերի տերևները չտրորվեն։ Ավեկի ճիշտ կլինի խառնելիս օգտագործել 2 հատ պատառաքաղ, որոնց օգնությամբ ուղղակի բարձրացրեք և իջեցրեք աղցանի բաղադրիչները։

8Ձեթը և քացախը անհրաժեշտ է լցնել աղցանը մատուցելուց անմիջապես առաջ, քանի որ հակառակ դեպքւմ կանաչիների տերևներում գտնվող հյութը դուրս կգա։
Սպանախով աղցանը ստացվում Է համեղ և շատ օգտակար։

բաղադրիչ
Աղցանի բաղադրիչները
սպանախի տերևներ
մաղադանոս
կանաչ սխտոր
շաքարավազ
ռուկուլայի տերևներ
քացախ կամ լիմոնաթթու
արևածաղիկի ձեթ
աղ
Directions
Սպանախով աղցանի պատրաստման քայլերը
1Սպանախ գնելիս նախապատվությունը տվեք երիտասարդ և թարմ տերևներին, որոնց վրա դեռևս սերմային գծիկներ չեն առաջացել։ Նայեք նկարին, որը կցված է բաղադրատոմսի այս քայլին, և պարզ կդառնա, թե ինչպիսի սպանախ է անհրաժեշտ։
Ծեր սպանախը տերևները պարունակոիմ են մեծ քանակությամբ թթուներ և կոշտ են։

2Սպանախի երիտասրդ տերեվները կտրտելու կարիք չկա, պարզապես ձեռքով պատռեք 2–3 մասի։

3Կանաչ սխտորը մանր մանր կտրատեք։

4Մաղադանոսը նույնպես մանրացրեք։

5Ռուկուլան ըստ ցանկության կարելի է կամ կտրատել, կամ պատառոտել։
Այս խոտաբույսը սպանախին տալիս է հաճելի համ։

6Նախապատրաստած կանաչողենը դրեք ափսեի մեջ և ավելացրեք աղ ու շաքարավազ։

7Կանաչեղենի վրա ցանեք 9% քացախ կամ լիմոնաթթվի բյուրեղներ, ավելացրեք արևածաղիկի ձեթը։
Շատ զգուշությամբ խառնեցեք աղցանը, որպեսզի խետաբույսերի տերևները չտրորվեն։ Ավեկի ճիշտ կլինի խառնելիս օգտագործել 2 հատ պատառաքաղ, որոնց օգնությամբ ուղղակի բարձրացրեք և իջեցրեք աղցանի բաղադրիչները։

8Ձեթը և քացախը անհրաժեշտ է լցնել աղցանը մատուցելուց անմիջապես առաջ, քանի որ հակառակ դեպքւմ կանաչիների տերևներում գտնվող հյութը դուրս կգա։
Սպանախով աղցանը ստացվում Է համեղ և շատ օգտակար։

Հեղինակ
3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022