Սպանախով աղցան

Վարկանիշ
Սպանախով աղցան
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում15 ր
Աղցանի բաղադրիչները
 սպանախի տերևներ
 մաղադանոս
 կանաչ սխտոր
 շաքարավազ
 ռուկուլայի տերևներ
 քացախ կամ լիմոնաթթու
 արևածաղիկի ձեթ
 աղ

Բաղադրիչների քանակը ըստ ցանկության։

Սպանախից պատրաստված ուտեստների տարածված լինելը պատահական չէ։ Սպանախը իր մեջ այնպիսի վիտամիններ է պարունակում, որ նրա օգտագործումը սննդի ոչ թե ցանկալի, այլ անհրաժեշտ է։

Այս բաղադրատոմսով աղցանը պատրաստելիս, դուք կարող էք ըստ ճաշակի ավելացնել կամ փոխարինել բաղադրիչները։
Օրինակի համար կանաչ սխտորը կարելի է փոխարինել կանաչ սոխով։

 
Սպանախով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Սպանախ գնելիս նախապատվությունը տվեք երիտասարդ և թարմ տերևներին, որոնց վրա դեռևս սերմային գծիկներ չեն առաջացել։ Նայեք նկարին, որը կցված է բաղադրատոմսի այս քայլին, և պարզ կդառնա, թե ինչպիսի սպանախ է անհրաժեշտ։
Ծեր սպանախը տերևները պարունակոիմ են մեծ քանակությամբ թթուներ և կոշտ են։

Երիտասարդ սպանախ

2

Սպանախի երիտասրդ տերեվները կտրտելու կարիք չկա, պարզապես ձեռքով պատռեք 2–3 մասի։

Կտրտած սպանախ

3

Կանաչ սխտորը մանր մանր կտրատեք։

Կանաչ սխտոր

4

Մաղադանոսը նույնպես մանրացրեք։

Մաղադանոս

5

Ռուկուլան ըստ ցանկության կարելի է կամ կտրատել, կամ պատառոտել։
Այս խոտաբույսը սպանախին տալիս է հաճելի համ։

Ռուկուլա

6

Նախապատրաստած կանաչողենը դրեք ափսեի մեջ և ավելացրեք աղ ու շաքարավազ։

Ավելացնել աղ

7

Կանաչեղենի վրա ցանեք 9% քացախ կամ լիմոնաթթվի բյուրեղներ, ավելացրեք արևածաղիկի ձեթը։
Շատ զգուշությամբ խառնեցեք աղցանը, որպեսզի խետաբույսերի տերևները չտրորվեն։ Ավեկի ճիշտ կլինի խառնելիս օգտագործել 2 հատ պատառաքաղ, որոնց օգնությամբ ուղղակի բարձրացրեք և իջեցրեք աղցանի բաղադրիչները։

Խառնել

8

Ձեթը և քացախը անհրաժեշտ է լցնել աղցանը մատուցելուց անմիջապես առաջ, քանի որ հակառակ դեպքւմ կանաչիների տերևներում գտնվող հյութը դուրս կգա։
Սպանախով աղցանը ստացվում Է համեղ և շատ օգտակար։

Սպանախով աղցան

ԿատեգորիաՄեթոդը

բաղադրիչ

Աղցանի բաղադրիչները
 սպանախի տերևներ
 մաղադանոս
 կանաչ սխտոր
 շաքարավազ
 ռուկուլայի տերևներ
 քացախ կամ լիմոնաթթու
 արևածաղիկի ձեթ
 աղ

Directions

Սպանախով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Սպանախ գնելիս նախապատվությունը տվեք երիտասարդ և թարմ տերևներին, որոնց վրա դեռևս սերմային գծիկներ չեն առաջացել։ Նայեք նկարին, որը կցված է բաղադրատոմսի այս քայլին, և պարզ կդառնա, թե ինչպիսի սպանախ է անհրաժեշտ։
Ծեր սպանախը տերևները պարունակոիմ են մեծ քանակությամբ թթուներ և կոշտ են։

Երիտասարդ սպանախ

2

Սպանախի երիտասրդ տերեվները կտրտելու կարիք չկա, պարզապես ձեռքով պատռեք 2–3 մասի։

Կտրտած սպանախ

3

Կանաչ սխտորը մանր մանր կտրատեք։

Կանաչ սխտոր

4

Մաղադանոսը նույնպես մանրացրեք։

Մաղադանոս

5

Ռուկուլան ըստ ցանկության կարելի է կամ կտրատել, կամ պատառոտել։
Այս խոտաբույսը սպանախին տալիս է հաճելի համ։

Ռուկուլա

6

Նախապատրաստած կանաչողենը դրեք ափսեի մեջ և ավելացրեք աղ ու շաքարավազ։

Ավելացնել աղ

7

Կանաչեղենի վրա ցանեք 9% քացախ կամ լիմոնաթթվի բյուրեղներ, ավելացրեք արևածաղիկի ձեթը։
Շատ զգուշությամբ խառնեցեք աղցանը, որպեսզի խետաբույսերի տերևները չտրորվեն։ Ավեկի ճիշտ կլինի խառնելիս օգտագործել 2 հատ պատառաքաղ, որոնց օգնությամբ ուղղակի բարձրացրեք և իջեցրեք աղցանի բաղադրիչները։

Խառնել

8

Ձեթը և քացախը անհրաժեշտ է լցնել աղցանը մատուցելուց անմիջապես առաջ, քանի որ հակառակ դեպքւմ կանաչիների տերևներում գտնվող հյութը դուրս կգա։
Սպանախով աղցանը ստացվում Է համեղ և շատ օգտակար։

Սպանախով աղցան

Սպանախով աղցան

Հեղինակ

կայքում չէ 10 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *