Շարլոտկա խնձորով

Վարկանիշ
Շարլոտկա կարկանդակ խնձորով
Պատրաստում30 ր
Բաղադրիչները
 2 հատ խնձորՑանկալի է օգտագործել թթվաշ համով խնձոր։
 4 հատ հավկիթ
 160 գ․ ցորենի այլուր
 200 գ․ շաքարավազ
 1 թ/գ․ սննդի սոդա

Ջեռոցը անհրաժեշտ է նախօրոք միացնել և տաքացնել մինչև 160° C աստիճան։

 
Շառլոտկայի պատրաստման քայլերը
1

Այլուրը թթվածնով հարստացնելու համար մաղեք այն։
Ձևամանի պատերին քսեք ձիթայուղ կամ հալեցված կարագ և այլուր ցանեք։

2

Խնձորը մաքրեք կեղևից և կտրատեք ցանակացած ձևի կտորների։

Մաքրած խնձոր

3

Խառնիչով հարեք ձվերը և ավելացրեք շաքարավազը։ Շարունակեք հարաել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարավազը ամբողջությամբ լուծվի հարած ձվի մեջ։

4

Ավելացրեք այլուրը, սոդան և շարունակեք խառնել։ Նայեցեք կցված նկարին, որպեսզի պատկերացում կազմեք, թե ինչպիսի թանձրություն պետք է ունենա Շարլոտկա կարկանդակի համար պատրաստված խմորը։

Խմորը

5

Պատրաստի խմորը լցրեք ձևամանի մեջ։ Խմորի մակերեսին հավասարաչափ շարեք խնձորի կտորները։
Ձևամանը տեղափոխեք տաքցված ջեռոց և թխեք 20–25 րոպե։

Խնձորը խմորի մեջ

6

Կարկանդակի պատրաստ լինել կերևա նրա տեսքից։ Պատրաստի Շարլոտկան կբարձրանա ավելի, քան ձևամանի պատերը, ինչպես պանկերված է բաղադրատոմսի այս քալին կցված նկարում։

Պատրստի շարլոտկան

7

Պատրաստի խնձորով կարկանդակը հանեք ձևամանից։ Հանելու համար հովացնելու կարիք չի լինի, քանի որ Շարլոտկան տաք վիճակում էլ է հեշտությամբ անջատվում ձևամանի պատերից։
Ցանկության դեպքում կարկանդակի վրա կարելի է շաքարի փոշի ցանել։

Կտրած շարլոտկա

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 2 հատ խնձորՑանկալի է օգտագործել թթվաշ համով խնձոր։
 4 հատ հավկիթ
 160 գ․ ցորենի այլուր
 200 գ․ շաքարավազ
 1 թ/գ․ սննդի սոդա

Directions

Շառլոտկայի պատրաստման քայլերը
1

Այլուրը թթվածնով հարստացնելու համար մաղեք այն։
Ձևամանի պատերին քսեք ձիթայուղ կամ հալեցված կարագ և այլուր ցանեք։

2

Խնձորը մաքրեք կեղևից և կտրատեք ցանակացած ձևի կտորների։

Մաքրած խնձոր

3

Խառնիչով հարեք ձվերը և ավելացրեք շաքարավազը։ Շարունակեք հարաել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարավազը ամբողջությամբ լուծվի հարած ձվի մեջ։

4

Ավելացրեք այլուրը, սոդան և շարունակեք խառնել։ Նայեցեք կցված նկարին, որպեսզի պատկերացում կազմեք, թե ինչպիսի թանձրություն պետք է ունենա Շարլոտկա կարկանդակի համար պատրաստված խմորը։

Խմորը

5

Պատրաստի խմորը լցրեք ձևամանի մեջ։ Խմորի մակերեսին հավասարաչափ շարեք խնձորի կտորները։
Ձևամանը տեղափոխեք տաքցված ջեռոց և թխեք 20–25 րոպե։

Խնձորը խմորի մեջ

6

Կարկանդակի պատրաստ լինել կերևա նրա տեսքից։ Պատրաստի Շարլոտկան կբարձրանա ավելի, քան ձևամանի պատերը, ինչպես պանկերված է բաղադրատոմսի այս քալին կցված նկարում։

Պատրստի շարլոտկան

7

Պատրաստի խնձորով կարկանդակը հանեք ձևամանից։ Հանելու համար հովացնելու կարիք չի լինի, քանի որ Շարլոտկան տաք վիճակում էլ է հեշտությամբ անջատվում ձևամանի պատերից։
Ցանկության դեպքում կարկանդակի վրա կարելի է շաքարի փոշի ցանել։

Կտրած շարլոտկա

Շարլոտկա խնձորով

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *