Խառնեք իրար շաքարավազը և աղը։
Լվացեք լիմոնը և կտրտեք բարակ շերտերով։
Մառլայի կտորը փռեք սեղանի վրա։
Ձկան կտորը բոլոր կողմերից առատօրեն պատեք աղի և շաքարավազի խառնուրդով։
Լիմոնի շերտերը դասավորեք մառլայի վրա։ Լիմոնի վրա դրեք աղի և շաքարի խառնուրդով պատված ձկան կտորները։
Անհրաժեշտության դեպքում ձկան փորի մեջ նույնպես դրեք լիմոնի կտորներ։ Մնացած լիմոնի շերտերը դրեք ձկան կտորի վրա։
Փատատեք մառլայի մեջ։
Մառլայում փաթաթված աղի ձուկը տեղափոխեք ափսե և 2-3 օր թողեք հանգիս նախօրոք տեղափոխելով մութ տեղ։
Անհրաժեշ ժամանակի անցնելուց հետո, հանեք ձուկը մառլայից և հեռցրեք նրա վրայից լիմոնի կտորներն ու աղային խառնուրդը։
Ֆարելի կտորը կտրտեք շերտերով և մատուցեք սառը նախաուտեստի կարգավիճակով։ Ցանկության դեպքում այսպիսի թույ աղի ձկով կարելի է սպիտակ հացով պատրաստել շատ համով բուտերբրոդ։
Պատրաստի ձուկը մատուցելիս զարդարեք կանչիներով և լիմոնի կտորներով։
բաղադրիչ
Directions
Խառնեք իրար շաքարավազը և աղը։
Լվացեք լիմոնը և կտրտեք բարակ շերտերով։
Մառլայի կտորը փռեք սեղանի վրա։
Ձկան կտորը բոլոր կողմերից առատօրեն պատեք աղի և շաքարավազի խառնուրդով։
Լիմոնի շերտերը դասավորեք մառլայի վրա։ Լիմոնի վրա դրեք աղի և շաքարի խառնուրդով պատված ձկան կտորները։
Անհրաժեշտության դեպքում ձկան փորի մեջ նույնպես դրեք լիմոնի կտորներ։ Մնացած լիմոնի շերտերը դրեք ձկան կտորի վրա։
Փատատեք մառլայի մեջ։
Մառլայում փաթաթված աղի ձուկը տեղափոխեք ափսե և 2-3 օր թողեք հանգիս նախօրոք տեղափոխելով մութ տեղ։
Անհրաժեշ ժամանակի անցնելուց հետո, հանեք ձուկը մառլայից և հեռցրեք նրա վրայից լիմոնի կտորներն ու աղային խառնուրդը։
Ֆարելի կտորը կտրտեք շերտերով և մատուցեք սառը նախաուտեստի կարգավիճակով։ Ցանկության դեպքում այսպիսի թույ աղի ձկով կարելի է սպիտակ հացով պատրաստել շատ համով բուտերբրոդ։
Պատրաստի ձուկը մատուցելիս զարդարեք կանչիներով և լիմոնի կտորներով։