
Սոլյակա պատրաստելու համար գոյություն ունեն բազմաթիվ բաղադրատոմսեր։ Ոմանք մսի փոխարեն օգտագործում են հավ կամ եփած երշիկ, մյուսները տարբեր ապուխտներ և նրբերշիկ, բայց առանց ձիթապտուղի, զեյթունի կամ կապերսի, ոչ մի խոհարար սոլյանկա չի պատրաստում։
Մեր բաղադրատոմսում մենք օգտագործելու ենք տավարի մսով եփված արգանակ, որին ավելացնելու ենք նրբերշիկ և խոզապուխտ։ Արդյունքում կստանանք մեծ քանակությամբ միս պարունակող համեղ և ախորժալի ապուր։
Սառը ջուր լցված ոչ մեծ կաթսայի մեջ դնել ոսկրոտ տավարի միսը և եփել թեծ կրակի վրա։
Երբ միսը եռա, հեռացրեք փրփուրը, ըստ ճաշակի աղ լցրեք, ավելացրեք մի քանի պղպեղի գնդիկ և դափնու տերև։ Թուլացրեք կրակը և շարունակեք եփել ևս 2 ժամ։
Մինչ միսը կեփվի, անցեք ապուրի մեջ օգտագործվող մյուս մթերքների նախապտրաստմանը։ Մանր կտրատեք գլուխ սոխը։
Նրբերշիկը նույնպես կտրտեք ոչ մեծ կտորներով։
Խոզապուխտը ձողիկների տեսքով։
Տապակեք կտրտված սոխը մինչև թույլ ոսկեգույն երանգ ստանալը։
Տապակված սոխին ավելացրեք տոմատի մածուկը և շարունակեք տապակել ևս 5 րոպե։
Երկու ժամ եփվելուց հետո կաթսայից հանեք եփված մսակտորը և ոսկորից առանձնացնելով միսը այն կտրատեք կցված նկարում պատկերված տեսքով։
Մանրացրեք թթու վարունգը։
Մսի եփելուց ստացված արագանակի մեջ լցրեք կտրտված վարունգը և շարունակեք եփել ևս 15 րոպե։
Մինչ կեփվի վարունգ, մաքրեցեք կարտոֆիլը կեղևից և կտրատեք խորանարդաձև։
15 րոպեից հետո կաթսայում եփվող վարունգին ավելացրեք խոզապուխտը, նրբերշիկը, տավարի միսը և կարտոֆիլը։
Այնուհետև ավելացրեք տոմատի մածուկով տապակաված սոխը, խառնեք և շարունակեք եփել ևս 20 րոպե, միչև ապուրի վերջնական պատրաստ լինելը։
Ձիթապտուղը կտրտեք շրջանակների տեսքով։
Շերտերով կտրատեք լիմոնը։
Պատրաստի սոլյանկան մեջ մատուցելուց անմիջապես առաջ ավելացրեք լիմոնի շերտեր, կտրտված ձիթապտուղ և թթվասեր։
Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Սառը ջուր լցված ոչ մեծ կաթսայի մեջ դնել ոսկրոտ տավարի միսը և եփել թեծ կրակի վրա։
Երբ միսը եռա, հեռացրեք փրփուրը, ըստ ճաշակի աղ լցրեք, ավելացրեք մի քանի պղպեղի գնդիկ և դափնու տերև։ Թուլացրեք կրակը և շարունակեք եփել ևս 2 ժամ։
Մինչ միսը կեփվի, անցեք ապուրի մեջ օգտագործվող մյուս մթերքների նախապտրաստմանը։ Մանր կտրատեք գլուխ սոխը։
Նրբերշիկը նույնպես կտրտեք ոչ մեծ կտորներով։
Խոզապուխտը ձողիկների տեսքով։
Տապակեք կտրտված սոխը մինչև թույլ ոսկեգույն երանգ ստանալը։
Տապակված սոխին ավելացրեք տոմատի մածուկը և շարունակեք տապակել ևս 5 րոպե։
Երկու ժամ եփվելուց հետո կաթսայից հանեք եփված մսակտորը և ոսկորից առանձնացնելով միսը այն կտրատեք կցված նկարում պատկերված տեսքով։
Մանրացրեք թթու վարունգը։
Մսի եփելուց ստացված արագանակի մեջ լցրեք կտրտված վարունգը և շարունակեք եփել ևս 15 րոպե։
Մինչ կեփվի վարունգ, մաքրեցեք կարտոֆիլը կեղևից և կտրատեք խորանարդաձև։
15 րոպեից հետո կաթսայում եփվող վարունգին ավելացրեք խոզապուխտը, նրբերշիկը, տավարի միսը և կարտոֆիլը։
Այնուհետև ավելացրեք տոմատի մածուկով տապակաված սոխը, խառնեք և շարունակեք եփել ևս 20 րոպե, միչև ապուրի վերջնական պատրաստ լինելը։
Ձիթապտուղը կտրտեք շրջանակների տեսքով։
Շերտերով կտրատեք լիմոնը։
Պատրաստի սոլյանկան մեջ մատուցելուց անմիջապես առաջ ավելացրեք լիմոնի շերտեր, կտրտված ձիթապտուղ և թթվասեր։
Բարի ախորժակ։