Սալյանկա մսով

Վարկանիշ
Պատրաստի հավաքական սալյանկա
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում2 ժ 40 ր
Ապուրի բաղադրիչները
 800 գ․ ոսկրոտ տավարի միս
 3 հատ կարտոֆիլ
 1 հատ սոխ
 4 հատ թթու վարունգ
 2 հատ նրբերշիկ
 150 գ․ բեկոն
 5 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ
 100 գ․ առանց կորիզների ձիթապտուղ
 լիմոն
 4 հատ սև պղպեղի գնդիկ
 դափնու տերևներ
 բուսական յուղ
 թթվասեր
 աղ

Սոլյակա պատրաստելու համար գոյություն ունեն բազմաթիվ բաղադրատոմսեր։ Ոմանք մսի փոխարեն օգտագործում են հավ կամ եփած երշիկ, մյուսները տարբեր ապուխտներ և նրբերշիկ, բայց առանց ձիթապտուղի, զեյթունի կամ կապերսի, ոչ մի խոհարար սոլյանկա չի պատրաստում։

Մեր բաղադրատոմսում մենք օգտագործելու ենք տավարի մսով եփված արգանակ, որին ավելացնելու ենք նրբերշիկ և խոզապուխտ։ Արդյունքում կստանանք մեծ քանակությամբ միս պարունակող համեղ և ախորժալի ապուր։

 
Սալյանկայի պատրաստման քայլերը նկարներով
1

Սառը ջուր լցված ոչ մեծ կաթսայի մեջ դնել ոսկրոտ տավարի միսը և եփել թեծ կրակի վրա։

Միսը կաթսայում

2

Երբ միսը եռա, հեռացրեք փրփուրը, ըստ ճաշակի աղ լցրեք, ավելացրեք մի քանի պղպեղի գնդիկ և դափնու տերև։ Թուլացրեք կրակը և շարունակեք եփել ևս 2 ժամ։

Մսի եփելու պրոցեսը

3

Մինչ միսը կեփվի, անցեք ապուրի մեջ օգտագործվող մյուս մթերքների նախապտրաստմանը։ Մանր կտրատեք գլուխ սոխը։

Կտրտած սոխ

4

Նրբերշիկը նույնպես կտրտեք ոչ մեծ կտորներով։

Կտրտած նրբերշիկը

5

Խոզապուխտը ձողիկների տեսքով։

Խոզապուխտ

6

Տապակեք կտրտված սոխը մինչև թույլ ոսկեգույն երանգ ստանալը։

Սալյանկան ափսեի մեջ

7

Տապակված սոխին ավելացրեք տոմատի մածուկը և շարունակեք տապակել ևս 5 րոպե։

Տոմատը սոխի հետ

8

Երկու ժամ եփվելուց հետո կաթսայից հանեք եփված մսակտորը և ոսկորից առանձնացնելով միսը այն կտրատեք կցված նկարում պատկերված տեսքով։

Խաշած միսը

9

Մանրացրեք թթու վարունգը։
Մսի եփելուց ստացված արագանակի մեջ լցրեք կտրտված վարունգը և շարունակեք եփել ևս 15 րոպե։

Թթու վարունգը

10

Մինչ կեփվի վարունգ, մաքրեցեք կարտոֆիլը կեղևից և կտրատեք խորանարդաձև։

Կարտոֆիլ

11

15 րոպեից հետո կաթսայում եփվող վարունգին ավելացրեք խոզապուխտը, նրբերշիկը, տավարի միսը և կարտոֆիլը։

Սալյանկան կրակին

12

Այնուհետև ավելացրեք տոմատի մածուկով տապակաված սոխը, խառնեք և շարունակեք եփել ևս 20 րոպե, միչև ապուրի վերջնական պատրաստ լինելը։

Ավելացնել տոմատը

13

Ձիթապտուղը կտրտեք շրջանակների տեսքով։

Ձիթապտուղ

14

Շերտերով կտրատեք լիմոնը։

Լիմոնը շերտերով

15

Պատրաստի սոլյանկան մեջ մատուցելուց անմիջապես առաջ ավելացրեք լիմոնի շերտեր, կտրտված ձիթապտուղ և թթվասեր։
Բարի ախորժակ։

Սալյանկան ափսեի մեջ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը

բաղադրիչ

Ապուրի բաղադրիչները
 800 գ․ ոսկրոտ տավարի միս
 3 հատ կարտոֆիլ
 1 հատ սոխ
 4 հատ թթու վարունգ
 2 հատ նրբերշիկ
 150 գ․ բեկոն
 5 ճշ/գ․ տոմատի մածուկ
 100 գ․ առանց կորիզների ձիթապտուղ
 լիմոն
 4 հատ սև պղպեղի գնդիկ
 դափնու տերևներ
 բուսական յուղ
 թթվասեր
 աղ

Directions

Սալյանկայի պատրաստման քայլերը նկարներով
1

Սառը ջուր լցված ոչ մեծ կաթսայի մեջ դնել ոսկրոտ տավարի միսը և եփել թեծ կրակի վրա։

Միսը կաթսայում

2

Երբ միսը եռա, հեռացրեք փրփուրը, ըստ ճաշակի աղ լցրեք, ավելացրեք մի քանի պղպեղի գնդիկ և դափնու տերև։ Թուլացրեք կրակը և շարունակեք եփել ևս 2 ժամ։

Մսի եփելու պրոցեսը

3

Մինչ միսը կեփվի, անցեք ապուրի մեջ օգտագործվող մյուս մթերքների նախապտրաստմանը։ Մանր կտրատեք գլուխ սոխը։

Կտրտած սոխ

4

Նրբերշիկը նույնպես կտրտեք ոչ մեծ կտորներով։

Կտրտած նրբերշիկը

5

Խոզապուխտը ձողիկների տեսքով։

Խոզապուխտ

6

Տապակեք կտրտված սոխը մինչև թույլ ոսկեգույն երանգ ստանալը։

Սալյանկան ափսեի մեջ

7

Տապակված սոխին ավելացրեք տոմատի մածուկը և շարունակեք տապակել ևս 5 րոպե։

Տոմատը սոխի հետ

8

Երկու ժամ եփվելուց հետո կաթսայից հանեք եփված մսակտորը և ոսկորից առանձնացնելով միսը այն կտրատեք կցված նկարում պատկերված տեսքով։

Խաշած միսը

9

Մանրացրեք թթու վարունգը։
Մսի եփելուց ստացված արագանակի մեջ լցրեք կտրտված վարունգը և շարունակեք եփել ևս 15 րոպե։

Թթու վարունգը

10

Մինչ կեփվի վարունգ, մաքրեցեք կարտոֆիլը կեղևից և կտրատեք խորանարդաձև։

Կարտոֆիլ

11

15 րոպեից հետո կաթսայում եփվող վարունգին ավելացրեք խոզապուխտը, նրբերշիկը, տավարի միսը և կարտոֆիլը։

Սալյանկան կրակին

12

Այնուհետև ավելացրեք տոմատի մածուկով տապակաված սոխը, խառնեք և շարունակեք եփել ևս 20 րոպե, միչև ապուրի վերջնական պատրաստ լինելը։

Ավելացնել տոմատը

13

Ձիթապտուղը կտրտեք շրջանակների տեսքով։

Ձիթապտուղ

14

Շերտերով կտրատեք լիմոնը։

Լիմոնը շերտերով

15

Պատրաստի սոլյանկան մեջ մատուցելուց անմիջապես առաջ ավելացրեք լիմոնի շերտեր, կտրտված ձիթապտուղ և թթվասեր։
Բարի ախորժակ։

Սալյանկան ափսեի մեջ

Սալյանկա մսով

Հեղինակ

կայքում չէ 2 days

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *