Խոճկոր ջեռոցում

Վարկանիշ
Ջեռոցում պատրաստված գոջի
ՀմտությունՎարպետԼրացուցիչ1 օրՊատրաստում2 ժ 30 ր
Ոտեստի բաղադրիչները
 1 հատ խոճկոր
 հալած յուղՆախըտրելի է օգտագործել հալած սերուցքային կարագ։
 ձիթապտղի յուղ
 համեմունքներՀամեմունքների ընտրությունը ըստ ճաշակի։ Հիմնականում օգտագործում են խորոված պատրաստելու համեմունքները։
 բանջարեղեն
 աղ

Գաղտնիք չէ, որ վառարանում պատրաստած խոճկորը ավելի համեղ է ստացվում, քանի որ ծխի ապխտած բույրը յուրահատուկ համ է տալիս մսին։

Այսօր մենք կփորձենք հասկանալ սովորական տնային ջեռոցում ամբողջական խոճկորի պատրաստման բարդությունները:
Սովորաբար շուկայից գնած խոճկորները արդեն մաքուր են լինում (բաց, դատարկ փորով)։

 
Տանը ջեռոցում խոճկոր պատրաստելու քայլերը
1

Պատրաստումը սկսելուց առաջ խոճկորը պետք է պատշաճ կերպով մշակվի։ Հեռացրեք մարմնի վրայի կապտուկները, անասնաբուժական ծառայությունների կնիքի հետքերը (մաշկը պետք չէ հեռացնել, պարզապես քերել), ինչպես նաև մազերը, որոնք միշտ մնում են ականջներում և ոտքերի արանքում:
Մազերը լավագույնս հեռացվում է բոցով: Եթե ​​խոճկորը փոքր է, դա կարելի է անել հենց խոհանոցում, գազօջախի վրա:
Մեծ խոզի մազերը մաքրում են բակում, փչող ջահով:

Մաքրած խոճկոր

2

Մաքրված խոճկորը լավ լվացեք տաք ջրով։ Խոզի մարմնին քսեք աղ և համեմունքներ, ինչպես դրսից, այնպես էլ ներսից:
Առնվազն 8–10 ժամ հանգիստ թողեք սենյակային ջերմաստիճանում։
Ընտրեք համեմունքներ ձեր ճաշակով, կարող եք օգտագործել խոզի խորովածի մարինադ:
Համեմունքների հոտերը մսի մեջ ամբողջությամբ փոխանցելու համար խոճկորի մարմինը փաթաթեք սննդի համար նախատեսված թաղանթով կամ դրեք մեծ պլաստիկ տոպրակի մեջ:

Համեմված խոճկորը

3

Ճիշտ կլինի աղը և համեմունքները քսել երեկոյան, որպեսզի խոճկորը մարինացվի ամբողջ գիշեր։
Առավոտյան խոճկորը հանեք տոպրակից և մաշկը չորացրեք թղթե կամ խոհանոցային սրբիչով։

Մարինացված խոճկորը

4

Մաշկը չորացնելուց հետո անհրաժեշտ է որոշել լցոնման տեսակը։ Սովորաբար խոճկորի փորը լցոնում են արտաքին տեսքը պահելու համար, քանի որ ջեռոցից հետո դատարկ խոճկորը կարող է փոխել իր ձևը:
Շատ տնային տնտեսուհիներ որպես միջուկ օգտագործում են սոխով տապակած հնդկաձավար։ Կարող եք նաև օգտագործել բանջարեղեն և մրգեր:
Եթե ​​որոշել եք հնդկաձավար օգտագործել, ապա հնդկաձավարը եռացրեք և սոխի հետ տապակեք թավայի մեջ։

Սոխով հնդկաձավար

5

Խոճկորի փորը լցրեք տապակած հնդկաձավարով։ Լցրեք բոլոր խոռոչները, որպեսզի խոճկորը կենդանի խոզի տեսք ունենա:

Լցոնված փորը

6

Եթե ​​որոշել եք բանջարեղեն կամ մրգեր ավելացնել, ապա դրանք նույնպես դրեք խոճկորի փորի մեջ։

Բանջարեղենը խոճկորի փորում

7

Որովայնի խոռոչը կարելու համար օգտագործեք մոտ 10 սմ․ երկարությամբ փայտյա շամփուրներ։ Խոճկորի որովայնի կտրվածքի եզրից 2,5 սմ․ խորքից շամփուրով ծակեք որովայնի կտրվածքի երկու հակառակ եզրերի հոդերը։ Շամփուրների միջև հեռավորությունը պետք է լինի 2,5 սմ։ Շամփուրների քանակը կախված է որովայնի կտրվածքի երկարությունից։
Շամփուրները անցկացնելուց հետո վերցրեք մոտ մեկ մետր երկարությամբ թել և փաթաթեք շամփուրները «ութ թվի» տեսքով (դիտեք կցված նկարը)։ Կարի համար օգտագործեք հաստ բամբակյա թել:
Որպեսզի խոճկորի որովայնի կտրվածքի եզրերը փակվեն, անհրաժեշտ է փաթաթելիս թելը հնարավորինս ձգել։ Վերջում հանգույց կապեք և ավելորդ թելը հանեք։

Կարած որովայնը

8

Որովայնը կարելուց հետո խոճկորի ամբողջ մարմինը սրբեք օղիով Սա կհեռացնի խոնավությունը, որը գտնվում է խոճկորի մաշկի վրա:
Այնուհետև խոճկորի մարմնին քսեք հալած յուղ: Մի խնայեք յուղը, այն կնպաստի, որպեսզի պատրաստված խոճկորը ոսկեգույն դառնա։
Ականջները, պոչը և մռութը փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ, որպեսզի չայրվեն։ Պոչը կարելի է ոչ թե փաթաթել, այլ մարմնի վրա փոքր անցք անել (հետանցքը նույնպես հարմար է) և այնտեղ գցել։
Խոճկորի բերանում դրեք փայլաթիթեղի գնդակ կամ կարտոֆիլ, որպեսզի բերանը բաց մնա: Դա արվում է, որ գլխի ներսը հում չմնա։
Ցանկալի է, որ խոճկորը թխման սկուտեղի վրա փորը ցած պառկեցվի։ Եթե չհաջողվի, ապա ոչինչ, մի նեղվեք:

Խոճկորը սկուտեղի վրա

9

Ջեռոցի սկուտեղին առատորեն քսեք ձիթապտղի կամ բուսական յուղ և այնտեղ պառկեցրեք խոճկորը: Եթե ​​ձեր խոճկորը հաստլիկ է, ապա սուր դանակով մեջքի վրա մակերեսային կտրվածքներ արեք։
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք խոճկորվ սկուտեղը։

Խոճկորը ջեռոցում

10

Կես ժամ հետո բացեք ջեռոցը և նայեք, թե որքան ճարպ և մսի հյութ է կուտակվել թավայի մեջ։ Եթե ​​ճարպը քիչ է, ապա խոճկորի վրա տաք ձիթապտղի յուղ լցրեք:

Խոճկոր սկուտեղով ջեռոցում

11

Մեկ ժամ հետո, գուցե նույնիսկ ավելի վաղ, երբ խոճկորի մաշկը սկսում է շագանակագույն դառնալ, անհրաժեշտ է ջեռոցում ջերմաստիճանը իջեցնել 170–180 աստիճանի։
Դրանից հետո խոճկորի վրա լցնել թավայի մեջ հավաքված ճարպը։ Սկուտեղի մեջ հավաքված մսահյութով ճարպի լցնելը մարմնի վրա պետք է կրկնել յուրաքանչյուր 15 րոպեն մեկ, որպեսզի մաշկը չչորանա։
Եթե ​​ձեր խոճկորը պառկած է կողքի վրա, ցանկալի է շրջել այն:

Վրան լցնել մսահյութ

12

Ցանկացողները կարող են խաճկորի վրա մուգ գարեջուր լցնել։ Մուգ գարեջուրը ազդում է խոճկորի մաշկի գույնի վրա.

Խոճկորի գույնը

13

Հինգ կգ․ քաշով խոճկորի պատրաստման ժամանակը ջեռոցում առնվազն 2 ժամ է։

Գոջին ջեռոցում

14

Փորձեք պատրաստի խոճկորը առանց կրտրելու դնել տոնական սեղանի վրա։ Սա է այս տոնական ճաշատեսակի ողջ կարևորությունը:
Դա անելու համար նախ պատրաստի խոճկորը տեղափոխեք համապատասխան ափսեի վրա։ Հեռացրեք փայլաթիթեղը, որն օգտագործել եք ականջներն ու դունչը այրվելուց պաշտպանելու համար:
Բերանից հանեք փայլաթիթեղի գունդը կամ կարտոֆիլ և դրա տեղում խնձոր տեղադրեք։
Զարդարեք կանաչիներով, թթու բանջարեղենով և մրգերով։

Պատրաստի խոճկորը

15

Խոճկորը կտրեք անմիջապես սեղանի վրա, երբ բոլոր հյուրերը հավաքվեն և գնահատեն ձեր աշխատանքը։
Եթե ինչ-որ բան պարզ չէ, հարցեր տվեք՝ օգտագործելով մեկնաբանությունները կամ ֆորումի էջը:

Կտրտած խոճկորը

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Ոտեստի բաղադրիչները
 1 հատ խոճկոր
 հալած յուղՆախըտրելի է օգտագործել հալած սերուցքային կարագ։
 ձիթապտղի յուղ
 համեմունքներՀամեմունքների ընտրությունը ըստ ճաշակի։ Հիմնականում օգտագործում են խորոված պատրաստելու համեմունքները։
 բանջարեղեն
 աղ

Directions

Տանը ջեռոցում խոճկոր պատրաստելու քայլերը
1

Պատրաստումը սկսելուց առաջ խոճկորը պետք է պատշաճ կերպով մշակվի։ Հեռացրեք մարմնի վրայի կապտուկները, անասնաբուժական ծառայությունների կնիքի հետքերը (մաշկը պետք չէ հեռացնել, պարզապես քերել), ինչպես նաև մազերը, որոնք միշտ մնում են ականջներում և ոտքերի արանքում:
Մազերը լավագույնս հեռացվում է բոցով: Եթե ​​խոճկորը փոքր է, դա կարելի է անել հենց խոհանոցում, գազօջախի վրա:
Մեծ խոզի մազերը մաքրում են բակում, փչող ջահով:

Մաքրած խոճկոր

2

Մաքրված խոճկորը լավ լվացեք տաք ջրով։ Խոզի մարմնին քսեք աղ և համեմունքներ, ինչպես դրսից, այնպես էլ ներսից:
Առնվազն 8–10 ժամ հանգիստ թողեք սենյակային ջերմաստիճանում։
Ընտրեք համեմունքներ ձեր ճաշակով, կարող եք օգտագործել խոզի խորովածի մարինադ:
Համեմունքների հոտերը մսի մեջ ամբողջությամբ փոխանցելու համար խոճկորի մարմինը փաթաթեք սննդի համար նախատեսված թաղանթով կամ դրեք մեծ պլաստիկ տոպրակի մեջ:

Համեմված խոճկորը

3

Ճիշտ կլինի աղը և համեմունքները քսել երեկոյան, որպեսզի խոճկորը մարինացվի ամբողջ գիշեր։
Առավոտյան խոճկորը հանեք տոպրակից և մաշկը չորացրեք թղթե կամ խոհանոցային սրբիչով։

Մարինացված խոճկորը

4

Մաշկը չորացնելուց հետո անհրաժեշտ է որոշել լցոնման տեսակը։ Սովորաբար խոճկորի փորը լցոնում են արտաքին տեսքը պահելու համար, քանի որ ջեռոցից հետո դատարկ խոճկորը կարող է փոխել իր ձևը:
Շատ տնային տնտեսուհիներ որպես միջուկ օգտագործում են սոխով տապակած հնդկաձավար։ Կարող եք նաև օգտագործել բանջարեղեն և մրգեր:
Եթե ​​որոշել եք հնդկաձավար օգտագործել, ապա հնդկաձավարը եռացրեք և սոխի հետ տապակեք թավայի մեջ։

Սոխով հնդկաձավար

5

Խոճկորի փորը լցրեք տապակած հնդկաձավարով։ Լցրեք բոլոր խոռոչները, որպեսզի խոճկորը կենդանի խոզի տեսք ունենա:

Լցոնված փորը

6

Եթե ​​որոշել եք բանջարեղեն կամ մրգեր ավելացնել, ապա դրանք նույնպես դրեք խոճկորի փորի մեջ։

Բանջարեղենը խոճկորի փորում

7

Որովայնի խոռոչը կարելու համար օգտագործեք մոտ 10 սմ․ երկարությամբ փայտյա շամփուրներ։ Խոճկորի որովայնի կտրվածքի եզրից 2,5 սմ․ խորքից շամփուրով ծակեք որովայնի կտրվածքի երկու հակառակ եզրերի հոդերը։ Շամփուրների միջև հեռավորությունը պետք է լինի 2,5 սմ։ Շամփուրների քանակը կախված է որովայնի կտրվածքի երկարությունից։
Շամփուրները անցկացնելուց հետո վերցրեք մոտ մեկ մետր երկարությամբ թել և փաթաթեք շամփուրները «ութ թվի» տեսքով (դիտեք կցված նկարը)։ Կարի համար օգտագործեք հաստ բամբակյա թել:
Որպեսզի խոճկորի որովայնի կտրվածքի եզրերը փակվեն, անհրաժեշտ է փաթաթելիս թելը հնարավորինս ձգել։ Վերջում հանգույց կապեք և ավելորդ թելը հանեք։

Կարած որովայնը

8

Որովայնը կարելուց հետո խոճկորի ամբողջ մարմինը սրբեք օղիով Սա կհեռացնի խոնավությունը, որը գտնվում է խոճկորի մաշկի վրա:
Այնուհետև խոճկորի մարմնին քսեք հալած յուղ: Մի խնայեք յուղը, այն կնպաստի, որպեսզի պատրաստված խոճկորը ոսկեգույն դառնա։
Ականջները, պոչը և մռութը փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ, որպեսզի չայրվեն։ Պոչը կարելի է ոչ թե փաթաթել, այլ մարմնի վրա փոքր անցք անել (հետանցքը նույնպես հարմար է) և այնտեղ գցել։
Խոճկորի բերանում դրեք փայլաթիթեղի գնդակ կամ կարտոֆիլ, որպեսզի բերանը բաց մնա: Դա արվում է, որ գլխի ներսը հում չմնա։
Ցանկալի է, որ խոճկորը թխման սկուտեղի վրա փորը ցած պառկեցվի։ Եթե չհաջողվի, ապա ոչինչ, մի նեղվեք:

Խոճկորը սկուտեղի վրա

9

Ջեռոցի սկուտեղին առատորեն քսեք ձիթապտղի կամ բուսական յուղ և այնտեղ պառկեցրեք խոճկորը: Եթե ​​ձեր խոճկորը հաստլիկ է, ապա սուր դանակով մեջքի վրա մակերեսային կտրվածքներ արեք։
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք խոճկորվ սկուտեղը։

Խոճկորը ջեռոցում

10

Կես ժամ հետո բացեք ջեռոցը և նայեք, թե որքան ճարպ և մսի հյութ է կուտակվել թավայի մեջ։ Եթե ​​ճարպը քիչ է, ապա խոճկորի վրա տաք ձիթապտղի յուղ լցրեք:

Խոճկոր սկուտեղով ջեռոցում

11

Մեկ ժամ հետո, գուցե նույնիսկ ավելի վաղ, երբ խոճկորի մաշկը սկսում է շագանակագույն դառնալ, անհրաժեշտ է ջեռոցում ջերմաստիճանը իջեցնել 170–180 աստիճանի։
Դրանից հետո խոճկորի վրա լցնել թավայի մեջ հավաքված ճարպը։ Սկուտեղի մեջ հավաքված մսահյութով ճարպի լցնելը մարմնի վրա պետք է կրկնել յուրաքանչյուր 15 րոպեն մեկ, որպեսզի մաշկը չչորանա։
Եթե ​​ձեր խոճկորը պառկած է կողքի վրա, ցանկալի է շրջել այն:

Վրան լցնել մսահյութ

12

Ցանկացողները կարող են խաճկորի վրա մուգ գարեջուր լցնել։ Մուգ գարեջուրը ազդում է խոճկորի մաշկի գույնի վրա.

Խոճկորի գույնը

13

Հինգ կգ․ քաշով խոճկորի պատրաստման ժամանակը ջեռոցում առնվազն 2 ժամ է։

Գոջին ջեռոցում

14

Փորձեք պատրաստի խոճկորը առանց կրտրելու դնել տոնական սեղանի վրա։ Սա է այս տոնական ճաշատեսակի ողջ կարևորությունը:
Դա անելու համար նախ պատրաստի խոճկորը տեղափոխեք համապատասխան ափսեի վրա։ Հեռացրեք փայլաթիթեղը, որն օգտագործել եք ականջներն ու դունչը այրվելուց պաշտպանելու համար:
Բերանից հանեք փայլաթիթեղի գունդը կամ կարտոֆիլ և դրա տեղում խնձոր տեղադրեք։
Զարդարեք կանաչիներով, թթու բանջարեղենով և մրգերով։

Պատրաստի խոճկորը

15

Խոճկորը կտրեք անմիջապես սեղանի վրա, երբ բոլոր հյուրերը հավաքվեն և գնահատեն ձեր աշխատանքը։
Եթե ինչ-որ բան պարզ չէ, հարցեր տվեք՝ օգտագործելով մեկնաբանությունները կամ ֆորումի էջը:

Կտրտած խոճկորը

Խոճկոր ջեռոցում

Հեղինակ

կայքում չէ 2 days

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *