
Միսը փայտե շամփուրների վրա շարելուց առաջ անպայման մարինացրե՛ք, և առնվազն մեկ ժամ թողեք
բաստուրմա ուտի։
Բաստուրման կարող եք պարաստել մեր կայքում ներկայացված խորովածի բադարատոմսերից ելնելով, կամ ձեր նախընտրած ձևով։
Բանկայի մեջ խորովածի պատրաստումը սկսվում է միսի մբաստորմա դնելուց: Խոզի միսը մանր կտրտեք (առավելագույնը 5 սմ չաձսերով)։ Մաղալի վրա խորովոլիս, ցանկացած մեծության կտոր եփվում է, բայց այստեղ մեծ կտորները կարող են մեջտեղում հում մնալ, հատկապես գազօջախի վրա խորովելիս։
Մարինացրեք միսը ձեր սիրած ձևով կամ օգտագործեք մեր կայքում հրապարակված մարինադի բաղադրատոմսերը:
Մարինացնելուց առնվազն մեկ ժամ հետո մսի կտորները շարեք փայտե շամփուրների վրա:
Երեք լիտրանոց բանկաների հատակին դրեք մարինադի մեջ օգտագործված սոխը և մարինադի մնացած չոր բաղադրիչները։
Յուրաքանչյուր երեք լիտրանոց բանկայի մեջ կարելի է դնել 3, 4 կամ 5 շամփուր միս։
Բանկայի բերանը լավ ծածկեք փայլաթիթեղով և բանկան դրեք չտաքացած ջեռոցի մեջ։ Միայն բանկա դնելուց հետո պետք է ջեռոցը տաքացնել, հակառակ դեպքում ապակե տարան կարող է ճաքել:
Այնուհետև ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200–220 աստիճան և բանկայով միսը թողեք եփվի մոտավորպես մեկ ժամ։
Եփելու ժամանակը հիմնականում կախված է կտորների չափերից և մսի տեսակից։ Ամեն դեպքում 60–80 րոպեից ոչ ավել, միգուցե ավելի քիչ։
Նրանք, ովքեր ցանկանում են խորոված պատրաստել ոչ թե ջեռոցում, այլ գազօջախի վրա, պետք է բանկայով մսը դնեն շատ թույլ կրակի վրա։ Առաջին մի քանի րոպեների ընթացքում մի փորձեք կրակ ավելացնել: Երբ բանկան տաքանա, կարող եք մի փոքր ուժեղացնել կրակը:
Վառարանի վրա խորովածը մի փոքր ավելի երկար է եփվում, քան ջեռոցում։
Մնում է միայն պատրաստի խորովածով շամփուրները բանկայից հանել և մատուցել։
Ինչպես տեսնում եք, խորոված պատրաստելու համար պարտադիր չէ մաղալ ունենալ կամ անտառ գնալ։ Ամեն ինչ կարելի է անել տանը, օգտագործելով սովորական երեք լիտրանոց բանկա:
բաղադրիչ
Directions
Բանկայի մեջ խորովածի պատրաստումը սկսվում է միսի մբաստորմա դնելուց: Խոզի միսը մանր կտրտեք (առավելագույնը 5 սմ չաձսերով)։ Մաղալի վրա խորովոլիս, ցանկացած մեծության կտոր եփվում է, բայց այստեղ մեծ կտորները կարող են մեջտեղում հում մնալ, հատկապես գազօջախի վրա խորովելիս։
Մարինացրեք միսը ձեր սիրած ձևով կամ օգտագործեք մեր կայքում հրապարակված մարինադի բաղադրատոմսերը:
Մարինացնելուց առնվազն մեկ ժամ հետո մսի կտորները շարեք փայտե շամփուրների վրա:
Երեք լիտրանոց բանկաների հատակին դրեք մարինադի մեջ օգտագործված սոխը և մարինադի մնացած չոր բաղադրիչները։
Յուրաքանչյուր երեք լիտրանոց բանկայի մեջ կարելի է դնել 3, 4 կամ 5 շամփուր միս։
Բանկայի բերանը լավ ծածկեք փայլաթիթեղով և բանկան դրեք չտաքացած ջեռոցի մեջ։ Միայն բանկա դնելուց հետո պետք է ջեռոցը տաքացնել, հակառակ դեպքում ապակե տարան կարող է ճաքել:
Այնուհետև ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200–220 աստիճան և բանկայով միսը թողեք եփվի մոտավորպես մեկ ժամ։
Եփելու ժամանակը հիմնականում կախված է կտորների չափերից և մսի տեսակից։ Ամեն դեպքում 60–80 րոպեից ոչ ավել, միգուցե ավելի քիչ։
Նրանք, ովքեր ցանկանում են խորոված պատրաստել ոչ թե ջեռոցում, այլ գազօջախի վրա, պետք է բանկայով մսը դնեն շատ թույլ կրակի վրա։ Առաջին մի քանի րոպեների ընթացքում մի փորձեք կրակ ավելացնել: Երբ բանկան տաքանա, կարող եք մի փոքր ուժեղացնել կրակը:
Վառարանի վրա խորովածը մի փոքր ավելի երկար է եփվում, քան ջեռոցում։
Մնում է միայն պատրաստի խորովածով շամփուրները բանկայից հանել և մատուցել։
Ինչպես տեսնում եք, խորոված պատրաստելու համար պարտադիր չէ մաղալ ունենալ կամ անտառ գնալ։ Ամեն ինչ կարելի է անել տանը, օգտագործելով սովորական երեք լիտրանոց բանկա: