Խորոված բանկայում

Վարկանիշ
Խորոված բանկայում
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ2 ժՊատրաստում1 ժ 30 ր
Խորովածի բաղադրիչները
 1 կգ․ յողոտ խոզի միս
 2 հատ սոխ
 խորովածի համեմունքներ
 աղացած սև պխպեղ
 աղ

Միսը փայտե շամփուրների վրա շարելուց առաջ անպայման մարինացրե՛ք, և առնվազն մեկ ժամ թողեք
բաստուրմա ուտի։
Բաստուրման կարող եք պարաստել մեր կայքում ներկայացված խորովածի բադարատոմսերից ելնելով, կամ ձեր նախընտրած ձևով։

 
Բանկայի մեջ խորովածի պատրաստման քայլերը
1

Բանկայի մեջ խորովածի պատրաստումը սկսվում է միսի մբաստորմա դնելուց: Խոզի միսը մանր կտրտեք (առավելագույնը 5 սմ չաձսերով)։ Մաղալի վրա խորովոլիս, ցանկացած մեծության կտոր եփվում է, բայց այստեղ մեծ կտորները կարող են մեջտեղում հում մնալ, հատկապես գազօջախի վրա խորովելիս։
Մարինացրեք միսը ձեր սիրած ձևով կամ օգտագործեք մեր կայքում հրապարակված մարինադի բաղադրատոմսերը:

Մարինացված խոզի միս

2

Մարինացնելուց առնվազն մեկ ժամ հետո մսի կտորները շարեք փայտե շամփուրների վրա:
Երեք լիտրանոց բանկաների հատակին դրեք մարինադի մեջ օգտագործված սոխը և մարինադի մնացած չոր բաղադրիչները։
Յուրաքանչյուր երեք լիտրանոց բանկայի մեջ կարելի է դնել 3, 4 կամ 5 շամփուր միս։

Շամփուրները բանկայում

3

Բանկայի բերանը լավ ծածկեք փայլաթիթեղով և բանկան դրեք չտաքացած ջեռոցի մեջ։ Միայն բանկա դնելուց հետո պետք է ջեռոցը տաքացնել, հակառակ դեպքում ապակե տարան կարող է ճաքել:
Այնուհետև ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200–220 աստիճան և բանկայով միսը թողեք եփվի մոտավորպես մեկ ժամ։
Եփելու ժամանակը հիմնականում կախված է կտորների չափերից և մսի տեսակից։ Ամեն դեպքում 60–80 րոպեից ոչ ավել, միգուցե ավելի քիչ։

Միսը բանկայի մեջ

4

Նրանք, ովքեր ցանկանում են խորոված պատրաստել ոչ թե ջեռոցում, այլ գազօջախի վրա, պետք է բանկայով մսը դնեն շատ թույլ կրակի վրա։ Առաջին մի քանի րոպեների ընթացքում մի փորձեք կրակ ավելացնել: Երբ բանկան տաքանա, կարող եք մի փոքր ուժեղացնել կրակը:
Վառարանի վրա խորովածը մի փոքր ավելի երկար է եփվում, քան ջեռոցում։

Բնական գազօջախի վրա

5

Մնում է միայն պատրաստի խորովածով շամփուրները բանկայից հանել և մատուցել։
Ինչպես տեսնում եք, խորոված պատրաստելու համար պարտադիր չէ մաղալ ունենալ կամ անտառ գնալ։ Ամեն ինչ կարելի է անել տանը, օգտագործելով սովորական երեք լիտրանոց բանկա:

Պատրաստի խորոված

ԿատեգորիաՄեթոդը

բաղադրիչ

Խորովածի բաղադրիչները
 1 կգ․ յողոտ խոզի միս
 2 հատ սոխ
 խորովածի համեմունքներ
 աղացած սև պխպեղ
 աղ

Directions

Բանկայի մեջ խորովածի պատրաստման քայլերը
1

Բանկայի մեջ խորովածի պատրաստումը սկսվում է միսի մբաստորմա դնելուց: Խոզի միսը մանր կտրտեք (առավելագույնը 5 սմ չաձսերով)։ Մաղալի վրա խորովոլիս, ցանկացած մեծության կտոր եփվում է, բայց այստեղ մեծ կտորները կարող են մեջտեղում հում մնալ, հատկապես գազօջախի վրա խորովելիս։
Մարինացրեք միսը ձեր սիրած ձևով կամ օգտագործեք մեր կայքում հրապարակված մարինադի բաղադրատոմսերը:

Մարինացված խոզի միս

2

Մարինացնելուց առնվազն մեկ ժամ հետո մսի կտորները շարեք փայտե շամփուրների վրա:
Երեք լիտրանոց բանկաների հատակին դրեք մարինադի մեջ օգտագործված սոխը և մարինադի մնացած չոր բաղադրիչները։
Յուրաքանչյուր երեք լիտրանոց բանկայի մեջ կարելի է դնել 3, 4 կամ 5 շամփուր միս։

Շամփուրները բանկայում

3

Բանկայի բերանը լավ ծածկեք փայլաթիթեղով և բանկան դրեք չտաքացած ջեռոցի մեջ։ Միայն բանկա դնելուց հետո պետք է ջեռոցը տաքացնել, հակառակ դեպքում ապակե տարան կարող է ճաքել:
Այնուհետև ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200–220 աստիճան և բանկայով միսը թողեք եփվի մոտավորպես մեկ ժամ։
Եփելու ժամանակը հիմնականում կախված է կտորների չափերից և մսի տեսակից։ Ամեն դեպքում 60–80 րոպեից ոչ ավել, միգուցե ավելի քիչ։

Միսը բանկայի մեջ

4

Նրանք, ովքեր ցանկանում են խորոված պատրաստել ոչ թե ջեռոցում, այլ գազօջախի վրա, պետք է բանկայով մսը դնեն շատ թույլ կրակի վրա։ Առաջին մի քանի րոպեների ընթացքում մի փորձեք կրակ ավելացնել: Երբ բանկան տաքանա, կարող եք մի փոքր ուժեղացնել կրակը:
Վառարանի վրա խորովածը մի փոքր ավելի երկար է եփվում, քան ջեռոցում։

Բնական գազօջախի վրա

5

Մնում է միայն պատրաստի խորովածով շամփուրները բանկայից հանել և մատուցել։
Ինչպես տեսնում եք, խորոված պատրաստելու համար պարտադիր չէ մաղալ ունենալ կամ անտառ գնալ։ Ամեն ինչ կարելի է անել տանը, օգտագործելով սովորական երեք լիտրանոց բանկա:

Պատրաստի խորոված

Խորոված բանկայում

Հեղինակ

կայքում չէ 23 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *