Սմբուկ սնկի համով

Վարկանիշ
Տապակած սմբուկ սնկի համով
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ1 ժՊատրաստում30 ր
Ուտեստի բաղադրիչները
 1 կգ․ սմբուկ
 3 հատ ձու
 1 հատ սոխ
 100 գ․ գազար
 3 թ/գ․ սնկի համով համեմունք
 3 ճշ/գ․ թթվասեր
 բուսական յուղՁիթայուղը անհրաժեշտ է միայն տապակելու համար

Այս ուտեստի բաղադրատոմսում մենք օգտագործել ենք սնկի համեմունք։ Ցանկության դեպքում դուք կարող եք ավելացնել այլ համեմունքներ։

 
Ինչպես տապակել սմբուկը սնկի համով և տեսքով
1

Լվացեք և մաքրեք սմբուկի կեղևը:

Թարմ մաքուր սմբուկ

2

Մաքրած սմբուկը կտրատել խորանարդի տեսքով 1,5-ից 2սմ չափսերով։

Խորոնարդաձև կտրտված սմբուկ

3

Կտրտած սմբուկի ամանի մեջ ավելացնել 3 ձու։
Սմբուկը և ձուն ձեռքերով խառնել, ամանը ծածկել սննդի համար նախատեսված պոլիէթիլենից թաղանթով և դնել սառնարանում մեկ ժամ։

Սմբուկի կտորները ձվի հետ

4

Ձվի մեջ թաթախված սմբուկը հանում ենք սառնարանից։
Նկատելի է սմբուկի գույնի մգացում։ Դա նորմալ է։

Ձվում թաթախված սմբուկը

5

Տապակը տաքացնել յուղով և տապակել սմբուկները, որպեսզի նրանք գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ ստանան։

Սմբուկը տապակի մեջ

6

Տապակած սմբուկով տապակի մեջ ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու քերած գազարը։

Բանջարեղենը տապակի մեջ

7

Խառնել բանջարեղենը տապակի մեջ:

Խառնել բանջարեղենը

8

Տապակած սմբուկով թավայի մեջ ավելացնել թթվասերը։

Ավելացնել թթվասեր

9

Որպեսզի սմբուկը սնկի համ ստանա, ավելացրեցինք սնկի համեմունք։

Սնկային համեմունք

10

Որպես սնկային համեմունք, կարելի է օգտագործել սովորական "Galina Blank" խորանարդներ:

Galina Blank խորանարդներ

11

Փաթեթի կամ տուփի վրա գրված է, թե համեմունքի ինչ քանակ է անհրաժեշտ օգտագործել։
Մեր դեպքում մեկ կիլոգրամ սմբուկի վրա ավելացրել ենք 3 թեյի գդալ սնկային համեմունք։

Սնկային համեմունքը տապակում

12

Խառնել թթվասերը և սնկային համեմունքը թավայի պարունակության հետ ու թողնել կրակի վրաևս 15 րոպե։

Խառնել թթվասերը և համեմունքը

13

Գազարով ու սոխով սնկի համով տապակված սմբուկը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։

Տապակած սմբուկ սունկի համով

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Ուտեստի բաղադրիչները
 1 կգ․ սմբուկ
 3 հատ ձու
 1 հատ սոխ
 100 գ․ գազար
 3 թ/գ․ սնկի համով համեմունք
 3 ճշ/գ․ թթվասեր
 բուսական յուղՁիթայուղը անհրաժեշտ է միայն տապակելու համար

Directions

Ինչպես տապակել սմբուկը սնկի համով և տեսքով
1

Լվացեք և մաքրեք սմբուկի կեղևը:

Թարմ մաքուր սմբուկ

2

Մաքրած սմբուկը կտրատել խորանարդի տեսքով 1,5-ից 2սմ չափսերով։

Խորոնարդաձև կտրտված սմբուկ

3

Կտրտած սմբուկի ամանի մեջ ավելացնել 3 ձու։
Սմբուկը և ձուն ձեռքերով խառնել, ամանը ծածկել սննդի համար նախատեսված պոլիէթիլենից թաղանթով և դնել սառնարանում մեկ ժամ։

Սմբուկի կտորները ձվի հետ

4

Ձվի մեջ թաթախված սմբուկը հանում ենք սառնարանից։
Նկատելի է սմբուկի գույնի մգացում։ Դա նորմալ է։

Ձվում թաթախված սմբուկը

5

Տապակը տաքացնել յուղով և տապակել սմբուկները, որպեսզի նրանք գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ ստանան։

Սմբուկը տապակի մեջ

6

Տապակած սմբուկով տապակի մեջ ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու քերած գազարը։

Բանջարեղենը տապակի մեջ

7

Խառնել բանջարեղենը տապակի մեջ:

Խառնել բանջարեղենը

8

Տապակած սմբուկով թավայի մեջ ավելացնել թթվասերը։

Ավելացնել թթվասեր

9

Որպեսզի սմբուկը սնկի համ ստանա, ավելացրեցինք սնկի համեմունք։

Սնկային համեմունք

10

Որպես սնկային համեմունք, կարելի է օգտագործել սովորական "Galina Blank" խորանարդներ:

Galina Blank խորանարդներ

11

Փաթեթի կամ տուփի վրա գրված է, թե համեմունքի ինչ քանակ է անհրաժեշտ օգտագործել։
Մեր դեպքում մեկ կիլոգրամ սմբուկի վրա ավելացրել ենք 3 թեյի գդալ սնկային համեմունք։

Սնկային համեմունքը տապակում

12

Խառնել թթվասերը և սնկային համեմունքը թավայի պարունակության հետ ու թողնել կրակի վրաևս 15 րոպե։

Խառնել թթվասերը և համեմունքը

13

Գազարով ու սոխով սնկի համով տապակված սմբուկը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։

Տապակած սմբուկ սունկի համով

Սմբուկ սնկի համով

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Սմբուկ սնկի համով

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *