Դիտում 1,487
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ1 ժՊատրաստում30 ր
Ուտեստի բաղադրիչները
1 կգ․ սմբուկ
3 հատ ձու
1 հատ սոխ
100 գ․ գազար
3 թ/գ․ սնկի համով համեմունք
3 ճշ/գ․ թթվասեր
բուսական յուղՁիթայուղը անհրաժեշտ է միայն տապակելու համար
Այս ուտեստի բաղադրատոմսում մենք օգտագործել ենք սնկի համեմունք։ Ցանկության դեպքում դուք կարող եք ավելացնել այլ համեմունքներ։
Ինչպես տապակել սմբուկը սնկի համով և տեսքով
1Լվացեք և մաքրեք սմբուկի կեղևը:

2Մաքրած սմբուկը կտրատել խորանարդի տեսքով 1,5-ից 2սմ չափսերով։

3Կտրտած սմբուկի ամանի մեջ ավելացնել 3 ձու։
Սմբուկը և ձուն ձեռքերով խառնել, ամանը ծածկել սննդի համար նախատեսված պոլիէթիլենից թաղանթով և դնել սառնարանում մեկ ժամ։

4Ձվի մեջ թաթախված սմբուկը հանում ենք սառնարանից։
Նկատելի է սմբուկի գույնի մգացում։ Դա նորմալ է։

5Տապակը տաքացնել յուղով և տապակել սմբուկները, որպեսզի նրանք գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ ստանան։

6Տապակած սմբուկով տապակի մեջ ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու քերած գազարը։

7Խառնել բանջարեղենը տապակի մեջ:

8Տապակած սմբուկով թավայի մեջ ավելացնել թթվասերը։

9Որպեսզի սմբուկը սնկի համ ստանա, ավելացրեցինք սնկի համեմունք։

10Որպես սնկային համեմունք, կարելի է օգտագործել սովորական "Galina Blank" խորանարդներ:

11Փաթեթի կամ տուփի վրա գրված է, թե համեմունքի ինչ քանակ է անհրաժեշտ օգտագործել։
Մեր դեպքում մեկ կիլոգրամ սմբուկի վրա ավելացրել ենք 3 թեյի գդալ սնկային համեմունք։

12Խառնել թթվասերը և սնկային համեմունքը թավայի պարունակության հետ ու թողնել կրակի վրաևս 15 րոպե։

13Գազարով ու սոխով սնկի համով տապակված սմբուկը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։

բաղադրիչ
Ուտեստի բաղադրիչները
1 կգ․ սմբուկ
3 հատ ձու
1 հատ սոխ
100 գ․ գազար
3 թ/գ․ սնկի համով համեմունք
3 ճշ/գ․ թթվասեր
բուսական յուղՁիթայուղը անհրաժեշտ է միայն տապակելու համար
Directions
Ինչպես տապակել սմբուկը սնկի համով և տեսքով
1Լվացեք և մաքրեք սմբուկի կեղևը:

2Մաքրած սմբուկը կտրատել խորանարդի տեսքով 1,5-ից 2սմ չափսերով։

3Կտրտած սմբուկի ամանի մեջ ավելացնել 3 ձու։
Սմբուկը և ձուն ձեռքերով խառնել, ամանը ծածկել սննդի համար նախատեսված պոլիէթիլենից թաղանթով և դնել սառնարանում մեկ ժամ։

4Ձվի մեջ թաթախված սմբուկը հանում ենք սառնարանից։
Նկատելի է սմբուկի գույնի մգացում։ Դա նորմալ է։

5Տապակը տաքացնել յուղով և տապակել սմբուկները, որպեսզի նրանք գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ ստանան։

6Տապակած սմբուկով տապակի մեջ ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու քերած գազարը։

7Խառնել բանջարեղենը տապակի մեջ:

8Տապակած սմբուկով թավայի մեջ ավելացնել թթվասերը։

9Որպեսզի սմբուկը սնկի համ ստանա, ավելացրեցինք սնկի համեմունք։

10Որպես սնկային համեմունք, կարելի է օգտագործել սովորական "Galina Blank" խորանարդներ:

11Փաթեթի կամ տուփի վրա գրված է, թե համեմունքի ինչ քանակ է անհրաժեշտ օգտագործել։
Մեր դեպքում մեկ կիլոգրամ սմբուկի վրա ավելացրել ենք 3 թեյի գդալ սնկային համեմունք։

12Խառնել թթվասերը և սնկային համեմունքը թավայի պարունակության հետ ու թողնել կրակի վրաևս 15 րոպե։

13Գազարով ու սոխով սնկի համով տապակված սմբուկը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։

Հեղինակ
9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 33Գրանցում: 28-06-2022
Ճիշտ որ սնկից չի տարբերվում։ Ապրեք, լավն է։
Հաճելի է օգտակար լինել)))