
Փորձեք պատրաստել, չեք զղջա, մանավանդ, որ ձմռանը կարելի է բանկայի խաղողով տոնական ճաշատեսակներ և աղցաններ զարդարել։
Նախևառաջ լվացեք և ստերիլիզացրեք բանկաները։
Նխապատրստեք լոլիկը։ Եթե մարինացում կատարվելու է լիտրանոց բանկաների մեջ, ապա ընտրեք միջին չաձսի լոլիկներ։
Լոլիկները լվացեք և ատամի ձայտիկով ծակեք ցողունի հատվածում։ Սա գործողությունը կպահպանի լոլիկի մաշկը պատռվելուց: Ջերմային մշակման ժամանակ այն չի պայթի։
Խաղողը նույնպես լվացեք և պտուղները ողկույզից առանձնացրեք։ Խաղողը պետք է լինի անվնաս և պինդ։
Մաքրել սխտորը կեղևից և երկարությամբ բարակ շերտերով կտրատել ափսեների մեջ:
Սխտորի հետ միաժամանակ պատրաստել մնացած բոլոր համեմունքները։
Ստերիլիզացված բանկայի հատակին դափնու տերեւ դրեք։ Կտրեք 0,5 սմ հաստությամբ կարմիր կծու պղպեղի շերտը և դրեք տարայի մեջ այլ պղպեղների գնդիկների հետ միասին։
Ավելացնել մեխակը և սկսել շարել լոլիկը:
Լոլիկի արանքում դրեք խաղողի հատիկներ և սխտորի պճեղներ։ Այնուհետև երկրորդ շերտը՝ արանքում դնելով նաև խաղող և սխտոր։
Երկրորդ շերտից հետո վերցրեք մի բուռ խաղող և պատահական լցրեք տարայի մեջ։
Հետո նորից լցրեք լոլիկը, մեջտեղում՝ խաղողի հատիկներ և սխտոր։
Բանկայի լցոնումը անհաժեշտ է ավարտել է մի բուռ խաղողով:
Եռացրեք ջուրը մեկ լիտր բանկա մոտ 0,5 լիտր:
Մեկ լիտրանոց բանկայի համար անհրաժեշտ է 0,5 լիտր եռացաշ ջուր։ Հաշվարկեք, թե որքան ջուր է անհրաժեշտ բոլոր տարաները լցնելու համար, և այդքանը եռացրեք։
Հենց ջուրը եռա, լցրեք բանկաների մեջ։ Ծածկեք ստերիլիզացված կափարիչով և թողեք հանգիստ 10 րոպե։
10 րոպե անցնելուց հետո բանկայի վրա անցքերով կափարիչ-մաղ դրեք և ջուրը թափեք կաթսայի մեջ:
Այնուհետև կրկին եռացրեք բանկաներից դատարկած ջուրը: Քանի դեռ բանկաները առանց ջրի են, փակեք մետաղյա կափարիչով։
Ջուրը եռացնելուց հետո լոլիկով և խաղողով տարաները նորից լցնել եռացրած ջրով։ Սա կլինի երկրորդ լցոնումը:
Բանկաները փակել մետաղյա կափարիչով և թողնել ևս 10 րոպե։
Դուք կարող եք մի փոքր թեքել բանկաները, թույլ թափահարել մի կողմից մյուս կողմից, որպեսզի ազատվեք օդային փուչիկներից:
Այնուհետև ջուրը բանկայից երկրորդ անգամ դատարկեք կաթսայի մեջ: Ջրի կաթսայի մեջ ավելացրեք աղ և շաքար ըստ բաղադրատոմսի:
Շատ լավ կլինի, որ մարինադը ավելի շատ չստացվի, քանի որ այդ դեպքում շաքարավազի և աղի ճիշտ քանակությունը չի մտնի լոլիկի և խաղողի բանկա:
Մարինադը բերեք եռման աստիճանի և թողեք եփվի 5 րոպե։
Լցրեք լոլիկով և խաղողով բանկաների մեջ: Մինչև վերջ մի լցրեք, մի քիչ ազատ տեղ թողեք։
Մնացած մարինադի մեջ ավելացրեք քացախ և լցրեք բանկաները մինչև վերջ։ Լցրեք այնքան մարինադ, որ տարայի մեջ օդ չմնա։
Անմիջապես փակեք բանկաները մետաղյա կափարիչով:
Թողեք, որ բանկան մնա 5 րոպե։ Այդ ընթացքում կափարիչը չի կարելի բացել: Դրանից հետո ամրացրեք կրիշկան "զակատի" գործիքով։
Շրջեք թթու լոլիկի բանկաները և ծածկեք վերմակով, մինչև ամբողջովին սառչի:
Խաղողով և լոլիկով թթվի բանկաները մեկ ամսից շուտ չբացեք։ Պատրաստի բանկաները դրեք մառան՝ մինչև ձմեռ պահելու համար։
Ձմռանը տարայի միջից աղաջուրը, մարինադը մի թափեք։ Այն շատ համեղ է և կարող եք պարզապես խմել։
բաղադրիչ
Directions
Նախևառաջ լվացեք և ստերիլիզացրեք բանկաները։
Նխապատրստեք լոլիկը։ Եթե մարինացում կատարվելու է լիտրանոց բանկաների մեջ, ապա ընտրեք միջին չաձսի լոլիկներ։
Լոլիկները լվացեք և ատամի ձայտիկով ծակեք ցողունի հատվածում։ Սա գործողությունը կպահպանի լոլիկի մաշկը պատռվելուց: Ջերմային մշակման ժամանակ այն չի պայթի։
Խաղողը նույնպես լվացեք և պտուղները ողկույզից առանձնացրեք։ Խաղողը պետք է լինի անվնաս և պինդ։
Մաքրել սխտորը կեղևից և երկարությամբ բարակ շերտերով կտրատել ափսեների մեջ:
Սխտորի հետ միաժամանակ պատրաստել մնացած բոլոր համեմունքները։
Ստերիլիզացված բանկայի հատակին դափնու տերեւ դրեք։ Կտրեք 0,5 սմ հաստությամբ կարմիր կծու պղպեղի շերտը և դրեք տարայի մեջ այլ պղպեղների գնդիկների հետ միասին։
Ավելացնել մեխակը և սկսել շարել լոլիկը:
Լոլիկի արանքում դրեք խաղողի հատիկներ և սխտորի պճեղներ։ Այնուհետև երկրորդ շերտը՝ արանքում դնելով նաև խաղող և սխտոր։
Երկրորդ շերտից հետո վերցրեք մի բուռ խաղող և պատահական լցրեք տարայի մեջ։
Հետո նորից լցրեք լոլիկը, մեջտեղում՝ խաղողի հատիկներ և սխտոր։
Բանկայի լցոնումը անհաժեշտ է ավարտել է մի բուռ խաղողով:
Եռացրեք ջուրը մեկ լիտր բանկա մոտ 0,5 լիտր:
Մեկ լիտրանոց բանկայի համար անհրաժեշտ է 0,5 լիտր եռացաշ ջուր։ Հաշվարկեք, թե որքան ջուր է անհրաժեշտ բոլոր տարաները լցնելու համար, և այդքանը եռացրեք։
Հենց ջուրը եռա, լցրեք բանկաների մեջ։ Ծածկեք ստերիլիզացված կափարիչով և թողեք հանգիստ 10 րոպե։
10 րոպե անցնելուց հետո բանկայի վրա անցքերով կափարիչ-մաղ դրեք և ջուրը թափեք կաթսայի մեջ:
Այնուհետև կրկին եռացրեք բանկաներից դատարկած ջուրը: Քանի դեռ բանկաները առանց ջրի են, փակեք մետաղյա կափարիչով։
Ջուրը եռացնելուց հետո լոլիկով և խաղողով տարաները նորից լցնել եռացրած ջրով։ Սա կլինի երկրորդ լցոնումը:
Բանկաները փակել մետաղյա կափարիչով և թողնել ևս 10 րոպե։
Դուք կարող եք մի փոքր թեքել բանկաները, թույլ թափահարել մի կողմից մյուս կողմից, որպեսզի ազատվեք օդային փուչիկներից:
Այնուհետև ջուրը բանկայից երկրորդ անգամ դատարկեք կաթսայի մեջ: Ջրի կաթսայի մեջ ավելացրեք աղ և շաքար ըստ բաղադրատոմսի:
Շատ լավ կլինի, որ մարինադը ավելի շատ չստացվի, քանի որ այդ դեպքում շաքարավազի և աղի ճիշտ քանակությունը չի մտնի լոլիկի և խաղողի բանկա:
Մարինադը բերեք եռման աստիճանի և թողեք եփվի 5 րոպե։
Լցրեք լոլիկով և խաղողով բանկաների մեջ: Մինչև վերջ մի լցրեք, մի քիչ ազատ տեղ թողեք։
Մնացած մարինադի մեջ ավելացրեք քացախ և լցրեք բանկաները մինչև վերջ։ Լցրեք այնքան մարինադ, որ տարայի մեջ օդ չմնա։
Անմիջապես փակեք բանկաները մետաղյա կափարիչով:
Թողեք, որ բանկան մնա 5 րոպե։ Այդ ընթացքում կափարիչը չի կարելի բացել: Դրանից հետո ամրացրեք կրիշկան "զակատի" գործիքով։
Շրջեք թթու լոլիկի բանկաները և ծածկեք վերմակով, մինչև ամբողջովին սառչի:
Խաղողով և լոլիկով թթվի բանկաները մեկ ամսից շուտ չբացեք։ Պատրաստի բանկաները դրեք մառան՝ մինչև ձմեռ պահելու համար։
Ձմռանը տարայի միջից աղաջուրը, մարինադը մի թափեք։ Այն շատ համեղ է և կարող եք պարզապես խմել։