Սիգը տոմատի սոուսում

Վարկանիշ
Սիգը տոմոտի սոուսում պատրաստված
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ30 րՊատրաստում3 ժ 30 ր
Բաղդրիչներ
 800 գ․ թարմ սիգ
 250 գ․ գազար
 400 գ․ տոմատի մածուկ
 300 գ․ գլուխ սոխ
 4 հատ դափնու տերև
 1 ճշ/գ․ խնձորի քացախ
 1 ճշ/գ․ շաքարավազ
 1 ½ թ/գ․ աղ
 150 մլ․ բուսական յուղ
 400 մլ․ ջուր

Ես երբեք սիգ չեմ պատրաստել այս բաղադրատոմսով։ Սովորաբար սիգը խաշում են համեմունքների մեջ կամ տապակում։ Այնուամենայնիվ, այս բաղադրատոմսը համեղ է ստացվում, և այն կարելի է ձմռանը պահել բանկաների մեջ՝ որպես ձկան պահածո։
Ձուկը համեղ դարձնելու համար անպայման հետևեք բաղադրիչների համամասնությանը։

 
Քայլ առ քայլ – սիգը տոմատի սոուսում
1

Այս բաղադրատոմսը պատրաստելու համար գնել եմ թարմ սիգ՝ 3 հատ, ընդհանուր քաշով 800 գր.

Թարմ սիգա

2

Հեռացրեք թեփուկներն ու մաքրեցեք ձկան փորը: Մաքրել և լվանալ մնացած բաղադրիչները։

Ձուկ և բանջարեղեն

3

Այս ուտեստի մեջ ձկան գլուխները ավելորդ են։ Կտրեք դրանք։ Հեռացրեք ձկան լողակները և պոչը:

Մաքրել ձուկը

4

Ձուկը կտրատել կտորների, 4–5 սմ երկարությամբ, ինչպես պատկերված է լուսանկարում։

Սիգայի կտորները

5

Մաքրած սոխը մանր կտրատել։ Գազարը քերել խոշոր քերիչով։

Մանրացված բանջարեղեն

6

Սկսենք պատրաստել տոմատի սոուսը։ Դա անելու համար տոմատի մածուկը 1:1 համամասնությամբ խառնել տաք ջրով:
Ունենք 400 գ տոմատի մածուկ և 400 մլ ջուր։ Խառնեք տոմատի մածուկը ջրին։
Խառնուրդին ավելացնել բուսական յուղ՝ 150 մլ, աղ՝ 1,5 թ/գ, քացախ՝ 1 ճ/գ, շաքարավազ՝ 1 ճ/գ։

Տոմատին ավելացնել ձեթ

7

Լոլիկի (տոմատի) սոուսը լավ խառնել ու ուղիղ կեսը լցնել հաստ պատերով կաթսայի կամ թավայի մեջ։ Հենց այդպիսի հաստ պատերով թավայի մեջ պետք է եփել ձուկը։

Տոմատի սոուսը կաթսայի մեջ

8

Թավայի մեջ ավելացնել քերած գազարն ու մանր կտրատած սոխը։ Խառնել ու ավելացնել 4 դափնու տերև։

Բանջարեղենը տոմատի մեջ

9

Այնուհետև ձկան կտորները նույնպես դնել թվայի մեջ, դափնու տերևների վրա և լցնել պատրաստի տոմոտի սոուսի երկրորդ կեսը։
Չխառնեք:

Սիգի կտորները տոմատի սուուսում

10

Կաթսան կամ թավան ձակել կափարիչով և դնել թույլ կրակի վրա։

Եփելու պրոցեսը կաթսայի մեջ

11

Հենց որ ձուկը տոմոտի մեջ սկսի եռալ, կրակն իջեցրեք հնարավորինս նվազագույնի։ Եփելու ժամանակ եռումը պետք է հազիվ նկատելի լինի։

Գազօջախի թույլ կրակ

12

Մի բացեք կափարիչը մինչև եփման ավարտը։
Տոմատի սոուսում ձկան եփման ժամանակը եռման պահից ուղիղ 3 ժամ է։

Սիգը տոմատում եփվելիս

13

3 ժամ հետո կրակն անջատեք, բայց կափարիչը դեռ մի բացեք։ Պատրաստի ձուկը թողնում ենք փակ թավայի մեջ մինչև սառչի։
Սիգը տոմատի սոուսում պատրաստ է։
Մատուցելիս որպես կողմնակի ճաշատեսակ կարելի է օգտագործել կարտոֆիլի պյուրե, որը լավագույնս համապատասխանում է այս ճաշատեսակին:

Սիգը տոմոտի սոուսում պատրաստված

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղդրիչներ
 800 գ․ թարմ սիգ
 250 գ․ գազար
 400 գ․ տոմատի մածուկ
 300 գ․ գլուխ սոխ
 4 հատ դափնու տերև
 1 ճշ/գ․ խնձորի քացախ
 1 ճշ/գ․ շաքարավազ
 1 ½ թ/գ․ աղ
 150 մլ․ բուսական յուղ
 400 մլ․ ջուր

Directions

Քայլ առ քայլ – սիգը տոմատի սոուսում
1

Այս բաղադրատոմսը պատրաստելու համար գնել եմ թարմ սիգ՝ 3 հատ, ընդհանուր քաշով 800 գր.

Թարմ սիգա

2

Հեռացրեք թեփուկներն ու մաքրեցեք ձկան փորը: Մաքրել և լվանալ մնացած բաղադրիչները։

Ձուկ և բանջարեղեն

3

Այս ուտեստի մեջ ձկան գլուխները ավելորդ են։ Կտրեք դրանք։ Հեռացրեք ձկան լողակները և պոչը:

Մաքրել ձուկը

4

Ձուկը կտրատել կտորների, 4–5 սմ երկարությամբ, ինչպես պատկերված է լուսանկարում։

Սիգայի կտորները

5

Մաքրած սոխը մանր կտրատել։ Գազարը քերել խոշոր քերիչով։

Մանրացված բանջարեղեն

6

Սկսենք պատրաստել տոմատի սոուսը։ Դա անելու համար տոմատի մածուկը 1:1 համամասնությամբ խառնել տաք ջրով:
Ունենք 400 գ տոմատի մածուկ և 400 մլ ջուր։ Խառնեք տոմատի մածուկը ջրին։
Խառնուրդին ավելացնել բուսական յուղ՝ 150 մլ, աղ՝ 1,5 թ/գ, քացախ՝ 1 ճ/գ, շաքարավազ՝ 1 ճ/գ։

Տոմատին ավելացնել ձեթ

7

Լոլիկի (տոմատի) սոուսը լավ խառնել ու ուղիղ կեսը լցնել հաստ պատերով կաթսայի կամ թավայի մեջ։ Հենց այդպիսի հաստ պատերով թավայի մեջ պետք է եփել ձուկը։

Տոմատի սոուսը կաթսայի մեջ

8

Թավայի մեջ ավելացնել քերած գազարն ու մանր կտրատած սոխը։ Խառնել ու ավելացնել 4 դափնու տերև։

Բանջարեղենը տոմատի մեջ

9

Այնուհետև ձկան կտորները նույնպես դնել թվայի մեջ, դափնու տերևների վրա և լցնել պատրաստի տոմոտի սոուսի երկրորդ կեսը։
Չխառնեք:

Սիգի կտորները տոմատի սուուսում

10

Կաթսան կամ թավան ձակել կափարիչով և դնել թույլ կրակի վրա։

Եփելու պրոցեսը կաթսայի մեջ

11

Հենց որ ձուկը տոմոտի մեջ սկսի եռալ, կրակն իջեցրեք հնարավորինս նվազագույնի։ Եփելու ժամանակ եռումը պետք է հազիվ նկատելի լինի։

Գազօջախի թույլ կրակ

12

Մի բացեք կափարիչը մինչև եփման ավարտը։
Տոմատի սոուսում ձկան եփման ժամանակը եռման պահից ուղիղ 3 ժամ է։

Սիգը տոմատում եփվելիս

13

3 ժամ հետո կրակն անջատեք, բայց կափարիչը դեռ մի բացեք։ Պատրաստի ձուկը թողնում ենք փակ թավայի մեջ մինչև սառչի։
Սիգը տոմատի սոուսում պատրաստ է։
Մատուցելիս որպես կողմնակի ճաշատեսակ կարելի է օգտագործել կարտոֆիլի պյուրե, որը լավագույնս համապատասխանում է այս ճաշատեսակին:

Սիգը տոմոտի սոուսում պատրաստված

Սիգը տոմատի սոուսում

Հեղինակ

կայքում չէ 11 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

4 thoughts on “Սիգը տոմատի սոուսում

  1. AVDSM says:

    Ես էլ եմ փորձել։ Շատ համովա ստացվում։ Ոնց որ իսկական խանութի կանսերվա լինի։

    1
  2. Ruzanna says:

    Կապ չկա ովա սարքել։ Էս սայտի բոլոր ռեցեպտներն էլ լավն են։

    2

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *