Շտրուդել բալով և կաթնաշոռով

Վարկանիշ
Շտրուդել բալով և կաթնաշոռով
Լրացուցիչ2 ժ 30 րՊատրաստում50 ր
Բաղադրիչներ
 250 գ․ շերտավոր խմոր (1 թերթ)
 350 գ․ բալ առանց կորիզի
 6 ճշ/գ․ շաքարավազ
 2 թ/գ․ օսլաԸստ ցանկության։
 500 գ․ կաթնաշոռ
 3 հատ հավկիթ
 1 հատ վանիլինԿարելի է օգտագործել վանիլինի էքստրակտ։
 2 թ/գ․ դարչին
 բուսայուղԽմորի մակերեսին քսելու համար։

Շտրուդելն առաջին անգամ պատրաստվել է Ավստրիայի մայրաքաղաք Վիեննայում։ Ավանդաբար այն պատրաստվում է մի քանի շատ բարակ գլորված և գրտնակված խմորի շերտերից՝ տարբեր միջուկներով։
Շտրուդել պատրաստելու ամենատարածված բաղադրատոմսում, որպես միջուկ օգտագործվում է խնձոր։ Ավելի քիչ տարածված, բայց ոչ պակաս համեղ միջուկներ են բալը, կաթնաշոռը, ընկույզը, կակաչի սերմեր և այլ մրգեր՝ հավելումներով:

 
Բալով և կաթնաշոռով շտրուդել պատրաստված շերտավոր խմորից
1

Նախապատրաստեք շտրուդել պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։
Այսօր կպատրաստենք բալով և կաթնաշոռով շտրուդել, պատրաստի շերտավոր խմորի հիմքով։

Շտրուդելի բաղադրիչները

2

Կաթնաշոռից միջուկը միջուկ պատրաստելու համար խառնում ենք կաթնաշոռը, վանիլը կամ վանիլի էքստրակտը, 4 ճ.գ. շաքարավազ, 2 ձու և մեկ ձվի դեղնուց:

Կաթնաշոռից միջուկ

3

Կաթնաշոռն ավելի համասեռ դարձնելու համար կարող եք օգտագործել պյուրե պատրաստելու հրիչ։

Հրիչով խառնել կաթնաշոռը

4

Բալի միջուկի պատրաստման համար վերցնում ենք առանց կորիզի բալ, մնացած շաքարավազը (2 ճաշի գդալ), դարչին և օսլա ըստ ցանկության։

Բալից միջուկի պատրաստումը

5

Պատրաստի շերտավոր խմորը նախապես հալեցնում ենք (բնական հալեցում, գիշերը հանում ենք սառցախցիկից – առավոտյան պատրաստ է օգտագործման):
Խմորը գրտնակում ենք։ Այն պետք է լինի սկզբնական չափից մոտ երկու անգամ մեծ։

Գրտնակած շերտավոր խմորը

6

Գրտնակված խմորի շերտը ամբողջ պարագծով (բացի եզրերից) պատում ենք պատրաստի կաթնաշոռի միջուկով։
Մինչ այդ հարկավոր է շերտի մակերեսին յուղ քսել՝ եզրերից մի քանի սանտիմետր թողնելով։

Կաթնաշոռից միջուկը խմորի վրա

7

Խմորի ներքևի մասում, կաթնաշոռի միջուկի վրա դրեք բալի միջուկը այնպես, ինչպես պատկերված է նակարում:

Բալի միջուկը խմորի վրա

8

Այժմ փակում ենք շտրուդելը՝ սկզբում կողքերը, հետո ձեզ ամենամոտ եզրը։

Փակում ենք ծայրերը

9

Շտրուդելը փաթաթում ենք։

Շտրուդելը փաթաթեք

10

Շտրուդելը պետք է պատրաստել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե։
Շտրուդելը թխման տապակի վրա դնելուց հետո մի մոռացեք վերևի մասում հարած ձվի սպիտակուցը քսել, որպեսզի շտրուդելը ավելի կարմրավուն կդառնա։

Շտրուդելը ջեռոցում

11

Բալով և կաթնաշոռով շտրուդելը պատրաստ է։ Կարող եք մատուցել որպես առանձին աղանդ, կամ էլ ավելացնել մի գդալ պաղպաղակ և օշարակներ։

Բալով և կաթնաշոռով շտրուդելի կտոր

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 250 գ․ շերտավոր խմոր (1 թերթ)
 350 գ․ բալ առանց կորիզի
 6 ճշ/գ․ շաքարավազ
 2 թ/գ․ օսլաԸստ ցանկության։
 500 գ․ կաթնաշոռ
 3 հատ հավկիթ
 1 հատ վանիլինԿարելի է օգտագործել վանիլինի էքստրակտ։
 2 թ/գ․ դարչին
 բուսայուղԽմորի մակերեսին քսելու համար։

Directions

Բալով և կաթնաշոռով շտրուդել պատրաստված շերտավոր խմորից
1

Նախապատրաստեք շտրուդել պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։
Այսօր կպատրաստենք բալով և կաթնաշոռով շտրուդել, պատրաստի շերտավոր խմորի հիմքով։

Շտրուդելի բաղադրիչները

2

Կաթնաշոռից միջուկը միջուկ պատրաստելու համար խառնում ենք կաթնաշոռը, վանիլը կամ վանիլի էքստրակտը, 4 ճ.գ. շաքարավազ, 2 ձու և մեկ ձվի դեղնուց:

Կաթնաշոռից միջուկ

3

Կաթնաշոռն ավելի համասեռ դարձնելու համար կարող եք օգտագործել պյուրե պատրաստելու հրիչ։

Հրիչով խառնել կաթնաշոռը

4

Բալի միջուկի պատրաստման համար վերցնում ենք առանց կորիզի բալ, մնացած շաքարավազը (2 ճաշի գդալ), դարչին և օսլա ըստ ցանկության։

Բալից միջուկի պատրաստումը

5

Պատրաստի շերտավոր խմորը նախապես հալեցնում ենք (բնական հալեցում, գիշերը հանում ենք սառցախցիկից – առավոտյան պատրաստ է օգտագործման):
Խմորը գրտնակում ենք։ Այն պետք է լինի սկզբնական չափից մոտ երկու անգամ մեծ։

Գրտնակած շերտավոր խմորը

6

Գրտնակված խմորի շերտը ամբողջ պարագծով (բացի եզրերից) պատում ենք պատրաստի կաթնաշոռի միջուկով։
Մինչ այդ հարկավոր է շերտի մակերեսին յուղ քսել՝ եզրերից մի քանի սանտիմետր թողնելով։

Կաթնաշոռից միջուկը խմորի վրա

7

Խմորի ներքևի մասում, կաթնաշոռի միջուկի վրա դրեք բալի միջուկը այնպես, ինչպես պատկերված է նակարում:

Բալի միջուկը խմորի վրա

8

Այժմ փակում ենք շտրուդելը՝ սկզբում կողքերը, հետո ձեզ ամենամոտ եզրը։

Փակում ենք ծայրերը

9

Շտրուդելը փաթաթում ենք։

Շտրուդելը փաթաթեք

10

Շտրուդելը պետք է պատրաստել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե։
Շտրուդելը թխման տապակի վրա դնելուց հետո մի մոռացեք վերևի մասում հարած ձվի սպիտակուցը քսել, որպեսզի շտրուդելը ավելի կարմրավուն կդառնա։

Շտրուդելը ջեռոցում

11

Բալով և կաթնաշոռով շտրուդելը պատրաստ է։ Կարող եք մատուցել որպես առանձին աղանդ, կամ էլ ավելացնել մի գդալ պաղպաղակ և օշարակներ։

Բալով և կաթնաշոռով շտրուդելի կտոր

Notes

Շտրուդել բալով և կաթնաշոռով

Հեղինակ

կայքում չէ 3 days

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 32Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան