Շտրուդելն առաջին անգամ պատրաստվել է Ավստրիայի մայրաքաղաք Վիեննայում։ Ավանդաբար այն պատրաստվում է մի քանի շատ բարակ գլորված և գրտնակված խմորի շերտերից՝ տարբեր միջուկներով։
Շտրուդել պատրաստելու ամենատարածված բաղադրատոմսում, որպես միջուկ օգտագործվում է խնձոր։ Ավելի քիչ տարածված, բայց ոչ պակաս համեղ միջուկներ են բալը, կաթնաշոռը, ընկույզը, կակաչի սերմեր և այլ մրգեր՝ հավելումներով:
Նախապատրաստեք շտրուդել պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։
Այսօր կպատրաստենք բալով և կաթնաշոռով շտրուդել, պատրաստի շերտավոր խմորի հիմքով։
Կաթնաշոռից միջուկը միջուկ պատրաստելու համար խառնում ենք կաթնաշոռը, վանիլը կամ վանիլի էքստրակտը, 4 ճ.գ. շաքարավազ, 2 ձու և մեկ ձվի դեղնուց:
Կաթնաշոռն ավելի համասեռ դարձնելու համար կարող եք օգտագործել պյուրե պատրաստելու հրիչ։
Բալի միջուկի պատրաստման համար վերցնում ենք առանց կորիզի բալ, մնացած շաքարավազը (2 ճաշի գդալ), դարչին և օսլա ըստ ցանկության։
Պատրաստի շերտավոր խմորը նախապես հալեցնում ենք (բնական հալեցում, գիշերը հանում ենք սառցախցիկից – առավոտյան պատրաստ է օգտագործման):
Խմորը գրտնակում ենք։ Այն պետք է լինի սկզբնական չափից մոտ երկու անգամ մեծ։
Գրտնակված խմորի շերտը ամբողջ պարագծով (բացի եզրերից) պատում ենք պատրաստի կաթնաշոռի միջուկով։
Մինչ այդ հարկավոր է շերտի մակերեսին յուղ քսել՝ եզրերից մի քանի սանտիմետր թողնելով։
Խմորի ներքևի մասում, կաթնաշոռի միջուկի վրա դրեք բալի միջուկը այնպես, ինչպես պատկերված է նակարում:
Այժմ փակում ենք շտրուդելը՝ սկզբում կողքերը, հետո ձեզ ամենամոտ եզրը։
Շտրուդելը փաթաթում ենք։
Շտրուդելը պետք է պատրաստել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե։
Շտրուդելը թխման տապակի վրա դնելուց հետո մի մոռացեք վերևի մասում հարած ձվի սպիտակուցը քսել, որպեսզի շտրուդելը ավելի կարմրավուն կդառնա։
Բալով և կաթնաշոռով շտրուդելը պատրաստ է։ Կարող եք մատուցել որպես առանձին աղանդ, կամ էլ ավելացնել մի գդալ պաղպաղակ և օշարակներ։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստեք շտրուդել պատրաստելու համար անհրաժեշտ բաղադրիչները։
Այսօր կպատրաստենք բալով և կաթնաշոռով շտրուդել, պատրաստի շերտավոր խմորի հիմքով։
Կաթնաշոռից միջուկը միջուկ պատրաստելու համար խառնում ենք կաթնաշոռը, վանիլը կամ վանիլի էքստրակտը, 4 ճ.գ. շաքարավազ, 2 ձու և մեկ ձվի դեղնուց:
Կաթնաշոռն ավելի համասեռ դարձնելու համար կարող եք օգտագործել պյուրե պատրաստելու հրիչ։
Բալի միջուկի պատրաստման համար վերցնում ենք առանց կորիզի բալ, մնացած շաքարավազը (2 ճաշի գդալ), դարչին և օսլա ըստ ցանկության։
Պատրաստի շերտավոր խմորը նախապես հալեցնում ենք (բնական հալեցում, գիշերը հանում ենք սառցախցիկից – առավոտյան պատրաստ է օգտագործման):
Խմորը գրտնակում ենք։ Այն պետք է լինի սկզբնական չափից մոտ երկու անգամ մեծ։
Գրտնակված խմորի շերտը ամբողջ պարագծով (բացի եզրերից) պատում ենք պատրաստի կաթնաշոռի միջուկով։
Մինչ այդ հարկավոր է շերտի մակերեսին յուղ քսել՝ եզրերից մի քանի սանտիմետր թողնելով։
Խմորի ներքևի մասում, կաթնաշոռի միջուկի վրա դրեք բալի միջուկը այնպես, ինչպես պատկերված է նակարում:
Այժմ փակում ենք շտրուդելը՝ սկզբում կողքերը, հետո ձեզ ամենամոտ եզրը։
Շտրուդելը փաթաթում ենք։
Շտրուդելը պետք է պատրաստել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե։
Շտրուդելը թխման տապակի վրա դնելուց հետո մի մոռացեք վերևի մասում հարած ձվի սպիտակուցը քսել, որպեսզի շտրուդելը ավելի կարմրավուն կդառնա։
Բալով և կաթնաշոռով շտրուդելը պատրաստ է։ Կարող եք մատուցել որպես առանձին աղանդ, կամ էլ ավելացնել մի գդալ պաղպաղակ և օշարակներ։