Շոկոլադե բիսկվիթով տորթ

Վարկանիշ
Շոկոլադե բիսկվիթով տորթ
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ4 ժՊատրաստում1 ժ 30 ր
Բիսկվիթի համար
 380 գ․ շաքարավազ
 200 մլ․ կաթ
 10 գ․ փխրեցուցիչ
 60 գ․ բուսական յուղ
 3 հատ ձու
 240 գ․ ալյուր
 50 գ․ կակաո
 10 գ․ սոդա
Լցոնում
 400 գ․ ցանկացած հատապտղի ջեմ
Կրեմի համար
 540 մլ․ սերուցք 33%
 540 գ․ սերուցքային պանիր
 150 գ․ շաքարավազ
 30 գ․ կակաո
Լոգո
Հարգելի ընկերներ

Խնդրում ենք Ձեզ, որպես բարի կամքի դրսևորում, օգնել մեզ զարգացնել Vosmarket YouTube ալիքը:
Դա անելու համար անցեք մեր ալիք և բաժանորդագրվեք։

Շոկոլադե թխվածքաբլիթով (бисквит) տորթը շատ մեծ տարածում ունի։ Այս թխվածքը պատրաստում են ինչպես շքեղ տոնակատարությունների համար, այնպես էլ ընկերական հավաքույթներ ժամանակ։
Զարդարված տորթի լուսանկարում օգտագործված են սուբլիմացված ազնվամորու և նուշի թերթիկներ, ինչպես նաև տորթը պատված է շոկոլադե գանաշի շերտով։
Գանաշի համար պահանջվում էր 125 գրամ մուգ շոկոլադ և 80 գրամ սերուցք 33%: Հեղուկ միատարր շոկոլադ ստանալու համար հարկավոր է կրեմը տաքացնել, բայց չհասցնել եռման աստիճանի։ Նրա մեջ դնել շոկոլադի կտորները և անընդհատ խառնել։

Շոկոլադե թխվածքաբլիթով տորթի պատրաստման քայլերը
1

Թխվածքաբլիթները, բիսկվիթը պատրաստելիս հիշեք, որ չոր բաղադրիչները խառնվում են չոր բաղադրիչների հետ, խոնավ բաղադրիչները խառնվում են խոնավ բաղադրիչների հետ:
Այնուհետև զանգվածները միացնել, խառնել իրար։

Չոր և թաց բաղադրիչները

2

Թխվածքաբլիթի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները հարիչով խառնում ենք մեկ ամանի մեջ մինչև միատարր զանգված ստացվի:

Բիսկվիթի խմորը

3

Ջեռոցում թխում ենք բիսկվիտը ձևամանի մեջ (մեր դեպքում 28 սմ տրամագծով) 1-ից 1 ժամ 20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Մեկ ժամ թխելուց հետո թխվածքաբլիթը կարելի է փայտե շամփուրով ստուգել՝ եթե խմորը չկպչի, ուրեմն թխվածքաբլիթը պատրաստ է։

Բիսկվիթ

4

Շատ կարևոր է, որ պատրաստի թխվածքաբլիթը լիովին սառչի, և միայն դրանից հետո հորիզոնական կտրել 3 հավասար շերտերի։

Բիսկվիթի շերտերը

5

Կարող եք սկսել կրեմի պատրաստելը։ նախ տարայի մեջ լցրեք սառեցված սերուցքը և շաքարով։ Հարեք այնքան, մինչև զանգվածը սկսի «բռնել»: Զգուշությամբ ավելացնել կակաոն, սերուցքային պանիրը և հարիչի դանդաղ արագությամբ զանգվածը հասցրեք միատարրության։
Պատրաստի կրեմը բաժանել 3 հավասար մասերի։

Տորթի կրեմը

6

Սկսենք ձևավորոլ շոկոլադե տորթը։
Շոկոլադե տորթի առաջին, ստորին շերտի վրա հավասարաչափ լցոնման համար նախատեսված ջեմը, և այն ծածկեցեք թխվածքի երկրորդ շերտով։
Ցանկության դեպքում տորթը կարելի է «թրջել» (վերևից լցնել) շաքարի օշարակով։

7

Կրեմի 1/3-ը քսում ենք միջին շերտի վրա և ծածկում թխվածքաբլիթի վերին շերտով, որի վրա քսում ենք կրեմի ևս 1/3-ը։ Կրեմի այս բաժնից պետք է քսել նաև տորթի պատերին՝ լրացնելով բացերը։
Այս ամենը կատարելուց հետո, առնվազն 4 ժամ տորթը տեղադրվում է սառնարանում, որպեսզի կրեմը հնարավորինս ներծծվի շերտերի մեջ։

8

Սառնարանից հանելուց հետո, պետք է տորթը «ծեփել» մնացած կրեմով և անցնել զարդարմանը։

Քսել կրեմը

9

Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել հատապտուղներ, հալեցրած շոկոլադ, ընկույզ կամ ցանկացած այլ լիցք, որը ձեզ դուր է գալիս:
Բարի ախորժակ!

Պատրաստի զարդարված տորթ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բիսկվիթի համար
 380 գ․ շաքարավազ
 200 մլ․ կաթ
 10 գ․ փխրեցուցիչ
 60 գ․ բուսական յուղ
 3 հատ ձու
 240 գ․ ալյուր
 50 գ․ կակաո
 10 գ․ սոդա
Լցոնում
 400 գ․ ցանկացած հատապտղի ջեմ
Կրեմի համար
 540 մլ․ սերուցք 33%
 540 գ․ սերուցքային պանիր
 150 գ․ շաքարավազ
 30 գ․ կակաո

Directions

Շոկոլադե թխվածքաբլիթով տորթի պատրաստման քայլերը
1

Թխվածքաբլիթները, բիսկվիթը պատրաստելիս հիշեք, որ չոր բաղադրիչները խառնվում են չոր բաղադրիչների հետ, խոնավ բաղադրիչները խառնվում են խոնավ բաղադրիչների հետ:
Այնուհետև զանգվածները միացնել, խառնել իրար։

Չոր և թաց բաղադրիչները

2

Թխվածքաբլիթի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները հարիչով խառնում ենք մեկ ամանի մեջ մինչև միատարր զանգված ստացվի:

Բիսկվիթի խմորը

3

Ջեռոցում թխում ենք բիսկվիտը ձևամանի մեջ (մեր դեպքում 28 սմ տրամագծով) 1-ից 1 ժամ 20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Մեկ ժամ թխելուց հետո թխվածքաբլիթը կարելի է փայտե շամփուրով ստուգել՝ եթե խմորը չկպչի, ուրեմն թխվածքաբլիթը պատրաստ է։

Բիսկվիթ

4

Շատ կարևոր է, որ պատրաստի թխվածքաբլիթը լիովին սառչի, և միայն դրանից հետո հորիզոնական կտրել 3 հավասար շերտերի։

Բիսկվիթի շերտերը

5

Կարող եք սկսել կրեմի պատրաստելը։ նախ տարայի մեջ լցրեք սառեցված սերուցքը և շաքարով։ Հարեք այնքան, մինչև զանգվածը սկսի «բռնել»: Զգուշությամբ ավելացնել կակաոն, սերուցքային պանիրը և հարիչի դանդաղ արագությամբ զանգվածը հասցրեք միատարրության։
Պատրաստի կրեմը բաժանել 3 հավասար մասերի։

Տորթի կրեմը

6

Սկսենք ձևավորոլ շոկոլադե տորթը։
Շոկոլադե տորթի առաջին, ստորին շերտի վրա հավասարաչափ լցոնման համար նախատեսված ջեմը, և այն ծածկեցեք թխվածքի երկրորդ շերտով։
Ցանկության դեպքում տորթը կարելի է «թրջել» (վերևից լցնել) շաքարի օշարակով։

7

Կրեմի 1/3-ը քսում ենք միջին շերտի վրա և ծածկում թխվածքաբլիթի վերին շերտով, որի վրա քսում ենք կրեմի ևս 1/3-ը։ Կրեմի այս բաժնից պետք է քսել նաև տորթի պատերին՝ լրացնելով բացերը։
Այս ամենը կատարելուց հետո, առնվազն 4 ժամ տորթը տեղադրվում է սառնարանում, որպեսզի կրեմը հնարավորինս ներծծվի շերտերի մեջ։

8

Սառնարանից հանելուց հետո, պետք է տորթը «ծեփել» մնացած կրեմով և անցնել զարդարմանը։

Քսել կրեմը

9

Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել հատապտուղներ, հալեցրած շոկոլադ, ընկույզ կամ ցանկացած այլ լիցք, որը ձեզ դուր է գալիս:
Բարի ախորժակ!

Պատրաստի զարդարված տորթ

Շոկոլադե բիսկվիթով տորթ

Հեղինակ

կայքում չէ 2 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 27Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *