Դիտում 390
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ4 ժՊատրաստում1 ժ 30 ր
Բիսկվիթի համար
380 գ․ շաքարավազ
200 մլ․ կաթ
10 գ․ փխրեցուցիչ
60 գ․ բուսական յուղ
3 հատ ձու
240 գ․ ալյուր
50 գ․ կակաո
10 գ․ սոդա
Լցոնում
400 գ․ ցանկացած հատապտղի ջեմ
Կրեմի համար
540 մլ․ սերուցք 33%
540 գ․ սերուցքային պանիր
150 գ․ շաքարավազ
30 գ․ կակաո
Շոկոլադե թխվածքաբլիթով (бисквит) տորթը շատ մեծ տարածում ունի։ Այս թխվածքը պատրաստում են ինչպես շքեղ տոնակատարությունների համար, այնպես էլ ընկերական հավաքույթներ ժամանակ։
Զարդարված տորթի լուսանկարում օգտագործված են սուբլիմացված ազնվամորու և նուշի թերթիկներ, ինչպես նաև տորթը պատված է շոկոլադե գանաշի շերտով։
Գանաշի համար պահանջվում էր 125 գրամ մուգ շոկոլադ և 80 գրամ սերուցք 33%: Հեղուկ միատարր շոկոլադ ստանալու համար հարկավոր է կրեմը տաքացնել, բայց չհասցնել եռման աստիճանի։ Նրա մեջ դնել շոկոլադի կտորները և անընդհատ խառնել։
Շոկոլադե թխվածքաբլիթով տորթի պատրաստման քայլերը
1Թխվածքաբլիթները, բիսկվիթը պատրաստելիս հիշեք, որ չոր բաղադրիչները խառնվում են չոր բաղադրիչների հետ, խոնավ բաղադրիչները խառնվում են խոնավ բաղադրիչների հետ:
Այնուհետև զանգվածները միացնել, խառնել իրար։

2Թխվածքաբլիթի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները հարիչով խառնում ենք մեկ ամանի մեջ մինչև միատարր զանգված ստացվի:

3Ջեռոցում թխում ենք բիսկվիտը ձևամանի մեջ (մեր դեպքում 28 սմ տրամագծով) 1-ից 1 ժամ 20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Մեկ ժամ թխելուց հետո թխվածքաբլիթը կարելի է փայտե շամփուրով ստուգել՝ եթե խմորը չկպչի, ուրեմն թխվածքաբլիթը պատրաստ է։

4Շատ կարևոր է, որ պատրաստի թխվածքաբլիթը լիովին սառչի, և միայն դրանից հետո հորիզոնական կտրել 3 հավասար շերտերի։

5Կարող եք սկսել կրեմի պատրաստելը։ նախ տարայի մեջ լցրեք սառեցված սերուցքը և շաքարով։ Հարեք այնքան, մինչև զանգվածը սկսի «բռնել»: Զգուշությամբ ավելացնել կակաոն, սերուցքային պանիրը և հարիչի դանդաղ արագությամբ զանգվածը հասցրեք միատարրության։
Պատրաստի կրեմը բաժանել 3 հավասար մասերի։

6Սկսենք ձևավորոլ շոկոլադե տորթը։
Շոկոլադե տորթի առաջին, ստորին շերտի վրա հավասարաչափ լցոնման համար նախատեսված ջեմը, և այն ծածկեցեք թխվածքի երկրորդ շերտով։
Ցանկության դեպքում տորթը կարելի է «թրջել» (վերևից լցնել) շաքարի օշարակով։
7Կրեմի 1/3-ը քսում ենք միջին շերտի վրա և ծածկում թխվածքաբլիթի վերին շերտով, որի վրա քսում ենք կրեմի ևս 1/3-ը։ Կրեմի այս բաժնից պետք է քսել նաև տորթի պատերին՝ լրացնելով բացերը։
Այս ամենը կատարելուց հետո, առնվազն 4 ժամ տորթը տեղադրվում է սառնարանում, որպեսզի կրեմը հնարավորինս ներծծվի շերտերի մեջ։
8Սառնարանից հանելուց հետո, պետք է տորթը «ծեփել» մնացած կրեմով և անցնել զարդարմանը։

9Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել հատապտուղներ, հալեցրած շոկոլադ, ընկույզ կամ ցանկացած այլ լիցք, որը ձեզ դուր է գալիս:
Բարի ախորժակ!

բաղադրիչ
Բիսկվիթի համար
380 գ․ շաքարավազ
200 մլ․ կաթ
10 գ․ փխրեցուցիչ
60 գ․ բուսական յուղ
3 հատ ձու
240 գ․ ալյուր
50 գ․ կակաո
10 գ․ սոդա
Լցոնում
400 գ․ ցանկացած հատապտղի ջեմ
Կրեմի համար
540 մլ․ սերուցք 33%
540 գ․ սերուցքային պանիր
150 գ․ շաքարավազ
30 գ․ կակաո
Directions
Շոկոլադե թխվածքաբլիթով տորթի պատրաստման քայլերը
1Թխվածքաբլիթները, բիսկվիթը պատրաստելիս հիշեք, որ չոր բաղադրիչները խառնվում են չոր բաղադրիչների հետ, խոնավ բաղադրիչները խառնվում են խոնավ բաղադրիչների հետ:
Այնուհետև զանգվածները միացնել, խառնել իրար։

2Թխվածքաբլիթի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները հարիչով խառնում ենք մեկ ամանի մեջ մինչև միատարր զանգված ստացվի:

3Ջեռոցում թխում ենք բիսկվիտը ձևամանի մեջ (մեր դեպքում 28 սմ տրամագծով) 1-ից 1 ժամ 20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Մեկ ժամ թխելուց հետո թխվածքաբլիթը կարելի է փայտե շամփուրով ստուգել՝ եթե խմորը չկպչի, ուրեմն թխվածքաբլիթը պատրաստ է։

4Շատ կարևոր է, որ պատրաստի թխվածքաբլիթը լիովին սառչի, և միայն դրանից հետո հորիզոնական կտրել 3 հավասար շերտերի։

5Կարող եք սկսել կրեմի պատրաստելը։ նախ տարայի մեջ լցրեք սառեցված սերուցքը և շաքարով։ Հարեք այնքան, մինչև զանգվածը սկսի «բռնել»: Զգուշությամբ ավելացնել կակաոն, սերուցքային պանիրը և հարիչի դանդաղ արագությամբ զանգվածը հասցրեք միատարրության։
Պատրաստի կրեմը բաժանել 3 հավասար մասերի։

6Սկսենք ձևավորոլ շոկոլադե տորթը։
Շոկոլադե տորթի առաջին, ստորին շերտի վրա հավասարաչափ լցոնման համար նախատեսված ջեմը, և այն ծածկեցեք թխվածքի երկրորդ շերտով։
Ցանկության դեպքում տորթը կարելի է «թրջել» (վերևից լցնել) շաքարի օշարակով։
7Կրեմի 1/3-ը քսում ենք միջին շերտի վրա և ծածկում թխվածքաբլիթի վերին շերտով, որի վրա քսում ենք կրեմի ևս 1/3-ը։ Կրեմի այս բաժնից պետք է քսել նաև տորթի պատերին՝ լրացնելով բացերը։
Այս ամենը կատարելուց հետո, առնվազն 4 ժամ տորթը տեղադրվում է սառնարանում, որպեսզի կրեմը հնարավորինս ներծծվի շերտերի մեջ։
8Սառնարանից հանելուց հետո, պետք է տորթը «ծեփել» մնացած կրեմով և անցնել զարդարմանը։

9Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել հատապտուղներ, հալեցրած շոկոլադ, ընկույզ կամ ցանկացած այլ լիցք, որը ձեզ դուր է գալիս:
Բարի ախորժակ!

Հեղինակ
9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 33Գրանցում: 28-06-2022