Շոկոլադե թխվածքաբլիթով (бисквит) տորթը շատ մեծ տարածում ունի։ Այս թխվածքը պատրաստում են ինչպես շքեղ տոնակատարությունների համար, այնպես էլ ընկերական հավաքույթներ ժամանակ։
Զարդարված տորթի լուսանկարում օգտագործված են սուբլիմացված ազնվամորու և նուշի թերթիկներ, ինչպես նաև տորթը պատված է շոկոլադե գանաշի շերտով։
Գանաշի համար պահանջվում էր 125 գրամ մուգ շոկոլադ և 80 գրամ սերուցք 33%: Հեղուկ միատարր շոկոլադ ստանալու համար հարկավոր է կրեմը տաքացնել, բայց չհասցնել եռման աստիճանի։ Նրա մեջ դնել շոկոլադի կտորները և անընդհատ խառնել։
Թխվածքաբլիթները, բիսկվիթը պատրաստելիս հիշեք, որ չոր բաղադրիչները խառնվում են չոր բաղադրիչների հետ, խոնավ բաղադրիչները խառնվում են խոնավ բաղադրիչների հետ:
Այնուհետև զանգվածները միացնել, խառնել իրար։
Թխվածքաբլիթի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները հարիչով խառնում ենք մեկ ամանի մեջ մինչև միատարր զանգված ստացվի:
Ջեռոցում թխում ենք բիսկվիտը ձևամանի մեջ (մեր դեպքում 28 սմ տրամագծով) 1-ից 1 ժամ 20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Մեկ ժամ թխելուց հետո թխվածքաբլիթը կարելի է փայտե շամփուրով ստուգել՝ եթե խմորը չկպչի, ուրեմն թխվածքաբլիթը պատրաստ է։
Շատ կարևոր է, որ պատրաստի թխվածքաբլիթը լիովին սառչի, և միայն դրանից հետո հորիզոնական կտրել 3 հավասար շերտերի։
Կարող եք սկսել կրեմի պատրաստելը։ նախ տարայի մեջ լցրեք սառեցված սերուցքը և շաքարով։ Հարեք այնքան, մինչև զանգվածը սկսի «բռնել»: Զգուշությամբ ավելացնել կակաոն, սերուցքային պանիրը և հարիչի դանդաղ արագությամբ զանգվածը հասցրեք միատարրության։
Պատրաստի կրեմը բաժանել 3 հավասար մասերի։
Սկսենք ձևավորոլ շոկոլադե տորթը։
Շոկոլադե տորթի առաջին, ստորին շերտի վրա հավասարաչափ լցոնման համար նախատեսված ջեմը, և այն ծածկեցեք թխվածքի երկրորդ շերտով։
Ցանկության դեպքում տորթը կարելի է «թրջել» (վերևից լցնել) շաքարի օշարակով։
Կրեմի 1/3-ը քսում ենք միջին շերտի վրա և ծածկում թխվածքաբլիթի վերին շերտով, որի վրա քսում ենք կրեմի ևս 1/3-ը։ Կրեմի այս բաժնից պետք է քսել նաև տորթի պատերին՝ լրացնելով բացերը։
Այս ամենը կատարելուց հետո, առնվազն 4 ժամ տորթը տեղադրվում է սառնարանում, որպեսզի կրեմը հնարավորինս ներծծվի շերտերի մեջ։
Սառնարանից հանելուց հետո, պետք է տորթը «ծեփել» մնացած կրեմով և անցնել զարդարմանը։
Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել հատապտուղներ, հալեցրած շոկոլադ, ընկույզ կամ ցանկացած այլ լիցք, որը ձեզ դուր է գալիս:
Բարի ախորժակ!
բաղադրիչ
Directions
Թխվածքաբլիթները, բիսկվիթը պատրաստելիս հիշեք, որ չոր բաղադրիչները խառնվում են չոր բաղադրիչների հետ, խոնավ բաղադրիչները խառնվում են խոնավ բաղադրիչների հետ:
Այնուհետև զանգվածները միացնել, խառնել իրար։
Թխվածքաբլիթի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները հարիչով խառնում ենք մեկ ամանի մեջ մինչև միատարր զանգված ստացվի:
Ջեռոցում թխում ենք բիսկվիտը ձևամանի մեջ (մեր դեպքում 28 սմ տրամագծով) 1-ից 1 ժամ 20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Մեկ ժամ թխելուց հետո թխվածքաբլիթը կարելի է փայտե շամփուրով ստուգել՝ եթե խմորը չկպչի, ուրեմն թխվածքաբլիթը պատրաստ է։
Շատ կարևոր է, որ պատրաստի թխվածքաբլիթը լիովին սառչի, և միայն դրանից հետո հորիզոնական կտրել 3 հավասար շերտերի։
Կարող եք սկսել կրեմի պատրաստելը։ նախ տարայի մեջ լցրեք սառեցված սերուցքը և շաքարով։ Հարեք այնքան, մինչև զանգվածը սկսի «բռնել»: Զգուշությամբ ավելացնել կակաոն, սերուցքային պանիրը և հարիչի դանդաղ արագությամբ զանգվածը հասցրեք միատարրության։
Պատրաստի կրեմը բաժանել 3 հավասար մասերի։
Սկսենք ձևավորոլ շոկոլադե տորթը։
Շոկոլադե տորթի առաջին, ստորին շերտի վրա հավասարաչափ լցոնման համար նախատեսված ջեմը, և այն ծածկեցեք թխվածքի երկրորդ շերտով։
Ցանկության դեպքում տորթը կարելի է «թրջել» (վերևից լցնել) շաքարի օշարակով։
Կրեմի 1/3-ը քսում ենք միջին շերտի վրա և ծածկում թխվածքաբլիթի վերին շերտով, որի վրա քսում ենք կրեմի ևս 1/3-ը։ Կրեմի այս բաժնից պետք է քսել նաև տորթի պատերին՝ լրացնելով բացերը։
Այս ամենը կատարելուց հետո, առնվազն 4 ժամ տորթը տեղադրվում է սառնարանում, որպեսզի կրեմը հնարավորինս ներծծվի շերտերի մեջ։
Սառնարանից հանելուց հետո, պետք է տորթը «ծեփել» մնացած կրեմով և անցնել զարդարմանը։
Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել հատապտուղներ, հալեցրած շոկոլադ, ընկույզ կամ ցանկացած այլ լիցք, որը ձեզ դուր է գալիս:
Բարի ախորժակ!