Կիտրոնի այս բաղադրատոմսը շատ հեշտ է պատրաստելը և չի պահանջում խոհարարական հմտություններ: Պահանջվում է միայն կիտրոն, սառնարան և սովորական քերիչ։ Ընդհանուր առմամբ, մենք պետք է ստանանք սառեցված կիտրոնի տաշեղներ (փաթիլներ), որոնց չափերը ուղղակիորեն կախված են քերիչի «տրամաչափից»։
Սկզբից ուզում եմ նշել, որ կիտրոնի համեմունքը լավ համադրվում է գրեթե բոլոր տեսակի ուտեստների հետ՝ ապուրներ, մսային ուտեստներ, աղանդեր, խմորեղեն, ձուկ և այլն: Կիտրոնով թեյի սիրահարները կարող են տաք ըմպելիք սառեցնել այս կիտրոնի փաթիլներով:
Չարժե խոսել կիտրոնի օգտակար հատկությունների մասին, քանի որ բոլորը գիտեն դրա մասին։ Հիշեցնենք, որ կիտրոնը պատկանում է ցրտադիմացկուն արտադրանքին, և սառնարանում երկարատև պահելը չի ազդում նրա համի և օգտակար հատկությունների վրա։
Ընտրում ենք դեղին, հասած, թարմ և «առողջ» կիտրոններ։ Քանի որ բաղադրատոմսում օգտագործվում է մի ամբողջ կիտրոն՝ կեղևով, համոզվեք, որ կեղևը զերծ է վնասվածքներից:
Օգտագործելով խոհանոցային խոզանակ կամ ձեր նախընտրած մեթոդը, մանրակրկիտ լվացեք կիտրոնը հոսող տաք ջրի տակ: Չորացրեք անձեռոցիկով և ուղարկեք սառնարան մի քանի ժամով, մինչև ամբողջովին սառչի:
Սառեցված կիտրոնները հանում ենք սառցախցիկից և քերիչով անցկացնում: Քանի որ սառեցված կիտրոնները հեշտությամբ քերվում են, քերիչի չափը առանձնապես չի ազդում համեմունքը պատրաստելու հարմարության վրա։
Քերեք այնքան, որքան պահանջվում է։ Կիտրոնի մնացած կեսը դրեք սառնարանում և կարող եք օգտագործել հաջորդ անգամ։ Քերելու ընթացքում կիտրոնի միջից հանեք կորիզները։
Արդյունքում դուք կստանաք կիտրոնի տաշեղներ, որոնք ավելացվում են ճաշատեսակների մեջ՝ որպես համեմունք։
Շատ հարմար է օգտագործել սառեցված կիտրոնի տաշեղները սոուսների և խմորեղենի մեջ։
Պատրաստի համեմունքը կարելի է բավականին երկար պահել սառնարանում, սակայն դա ցանկալի չէ։ Ավելի լավ է ամբողջ կիտրոնը պահել սառնարանում և օգտագործելուց անմիջապես առաջ քերել:
Ուզում եմ հիշեցնել, որ քերիչով սառեցրած կիտրոն քերելը շատ ժամանակ չի պահանջում։
բաղադրիչ
Directions
Ընտրում ենք դեղին, հասած, թարմ և «առողջ» կիտրոններ։ Քանի որ բաղադրատոմսում օգտագործվում է մի ամբողջ կիտրոն՝ կեղևով, համոզվեք, որ կեղևը զերծ է վնասվածքներից:
Օգտագործելով խոհանոցային խոզանակ կամ ձեր նախընտրած մեթոդը, մանրակրկիտ լվացեք կիտրոնը հոսող տաք ջրի տակ: Չորացրեք անձեռոցիկով և ուղարկեք սառնարան մի քանի ժամով, մինչև ամբողջովին սառչի:
Սառեցված կիտրոնները հանում ենք սառցախցիկից և քերիչով անցկացնում: Քանի որ սառեցված կիտրոնները հեշտությամբ քերվում են, քերիչի չափը առանձնապես չի ազդում համեմունքը պատրաստելու հարմարության վրա։
Քերեք այնքան, որքան պահանջվում է։ Կիտրոնի մնացած կեսը դրեք սառնարանում և կարող եք օգտագործել հաջորդ անգամ։ Քերելու ընթացքում կիտրոնի միջից հանեք կորիզները։
Արդյունքում դուք կստանաք կիտրոնի տաշեղներ, որոնք ավելացվում են ճաշատեսակների մեջ՝ որպես համեմունք։
Շատ հարմար է օգտագործել սառեցված կիտրոնի տաշեղները սոուսների և խմորեղենի մեջ։
Պատրաստի համեմունքը կարելի է բավականին երկար պահել սառնարանում, սակայն դա ցանկալի չէ։ Ավելի լավ է ամբողջ կիտրոնը պահել սառնարանում և օգտագործելուց անմիջապես առաջ քերել:
Ուզում եմ հիշեցնել, որ քերիչով սառեցրած կիտրոն քերելը շատ ժամանակ չի պահանջում։