Սառեցրած կիտրոնի տաշեղներ

Վարկանիշ
Սառեցրած կիտրոն
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ3 ժՊատրաստում5 ր
Բաղադրիչներ
 Մի քանի կիտրոն
Ձեռքի տակ ունենալ
 Քերիչ

Կիտրոնի այս բաղադրատոմսը շատ հեշտ է պատրաստելը և չի պահանջում խոհարարական հմտություններ: Պահանջվում է միայն կիտրոն, սառնարան և սովորական քերիչ։ Ընդհանուր առմամբ, մենք պետք է ստանանք սառեցված կիտրոնի տաշեղներ (փաթիլներ), որոնց չափերը ուղղակիորեն կախված են քերիչի «տրամաչափից»։
Սկզբից ուզում եմ նշել, որ կիտրոնի համեմունքը լավ համադրվում է գրեթե բոլոր տեսակի ուտեստների հետ՝ ապուրներ, մսային ուտեստներ, աղանդեր, խմորեղեն, ձուկ և այլն: Կիտրոնով թեյի սիրահարները կարող են տաք ըմպելիք սառեցնել այս կիտրոնի փաթիլներով:
Չարժե խոսել կիտրոնի օգտակար հատկությունների մասին, քանի որ բոլորը գիտեն դրա մասին։ Հիշեցնենք, որ կիտրոնը պատկանում է ցրտադիմացկուն արտադրանքին, և սառնարանում երկարատև պահելը չի ազդում նրա համի և օգտակար հատկությունների վրա։

 
Սառեցված կիտրոնի համեմունք պատրաստելու քայլերը
1

Ընտրում ենք դեղին, հասած, թարմ և «առողջ» կիտրոններ։ Քանի որ բաղադրատոմսում օգտագործվում է մի ամբողջ կիտրոն՝ կեղևով, համոզվեք, որ կեղևը զերծ է վնասվածքներից:

Հասած կիտրոններ

2

Օգտագործելով խոհանոցային խոզանակ կամ ձեր նախընտրած մեթոդը, մանրակրկիտ լվացեք կիտրոնը հոսող տաք ջրի տակ: Չորացրեք անձեռոցիկով և ուղարկեք սառնարան մի քանի ժամով, մինչև ամբողջովին սառչի:

Սառեցրած կիտրոն

3

Սառեցված կիտրոնները հանում ենք սառցախցիկից և քերիչով անցկացնում: Քանի որ սառեցված կիտրոնները հեշտությամբ քերվում են, քերիչի չափը առանձնապես չի ազդում համեմունքը պատրաստելու հարմարության վրա։
Քերեք այնքան, որքան պահանջվում է։ Կիտրոնի մնացած կեսը դրեք սառնարանում և կարող եք օգտագործել հաջորդ անգամ։ Քերելու ընթացքում կիտրոնի միջից հանեք կորիզները։

Քերել կիտրոնը

4

Արդյունքում դուք կստանաք կիտրոնի տաշեղներ, որոնք ավելացվում են ճաշատեսակների մեջ՝ որպես համեմունք։
Շատ հարմար է օգտագործել սառեցված կիտրոնի տաշեղները սոուսների և խմորեղենի մեջ։
Պատրաստի համեմունքը կարելի է բավականին երկար պահել սառնարանում, սակայն դա ցանկալի չէ։ Ավելի լավ է ամբողջ կիտրոնը պահել սառնարանում և օգտագործելուց անմիջապես առաջ քերել:
Ուզում եմ հիշեցնել, որ քերիչով սառեցրած կիտրոն քերելը շատ ժամանակ չի պահանջում։

Կիտրոնի փաթիլներ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 Մի քանի կիտրոն
Ձեռքի տակ ունենալ
 Քերիչ

Directions

Սառեցված կիտրոնի համեմունք պատրաստելու քայլերը
1

Ընտրում ենք դեղին, հասած, թարմ և «առողջ» կիտրոններ։ Քանի որ բաղադրատոմսում օգտագործվում է մի ամբողջ կիտրոն՝ կեղևով, համոզվեք, որ կեղևը զերծ է վնասվածքներից:

Հասած կիտրոններ

2

Օգտագործելով խոհանոցային խոզանակ կամ ձեր նախընտրած մեթոդը, մանրակրկիտ լվացեք կիտրոնը հոսող տաք ջրի տակ: Չորացրեք անձեռոցիկով և ուղարկեք սառնարան մի քանի ժամով, մինչև ամբողջովին սառչի:

Սառեցրած կիտրոն

3

Սառեցված կիտրոնները հանում ենք սառցախցիկից և քերիչով անցկացնում: Քանի որ սառեցված կիտրոնները հեշտությամբ քերվում են, քերիչի չափը առանձնապես չի ազդում համեմունքը պատրաստելու հարմարության վրա։
Քերեք այնքան, որքան պահանջվում է։ Կիտրոնի մնացած կեսը դրեք սառնարանում և կարող եք օգտագործել հաջորդ անգամ։ Քերելու ընթացքում կիտրոնի միջից հանեք կորիզները։

Քերել կիտրոնը

4

Արդյունքում դուք կստանաք կիտրոնի տաշեղներ, որոնք ավելացվում են ճաշատեսակների մեջ՝ որպես համեմունք։
Շատ հարմար է օգտագործել սառեցված կիտրոնի տաշեղները սոուսների և խմորեղենի մեջ։
Պատրաստի համեմունքը կարելի է բավականին երկար պահել սառնարանում, սակայն դա ցանկալի չէ։ Ավելի լավ է ամբողջ կիտրոնը պահել սառնարանում և օգտագործելուց անմիջապես առաջ քերել:
Ուզում եմ հիշեցնել, որ քերիչով սառեցրած կիտրոն քերելը շատ ժամանակ չի պահանջում։

Կիտրոնի փաթիլներ

Notes

Սառեցրած կիտրոնի տաշեղներ

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան