Շերտավոր խմոր

Վարկանիշ
Շերտավոր խմոր
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ2 ժՊատրաստում40 ր
Խմորի բաղադրիչները
 250 գ․ ալյուր
 100 մլ․ ջուր
 200 գ․ սերուցքային կարագ
 1 պտղունց աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Թխվածքի թուղթ

Եթե ​​շատ անգամ գրտնակեք կամ շատ պինդ գրտնակեք, շերտերը կպատռվեն, եթե քիչ լինի, խմորը ոչ այնքան նուրբ կստացվի, այնպես որ առաջին անգամ կարող է չստացվի, բայց փորձի դեպքում ամեն ինչ կստացվի։
Եթե ​​պատրաստման ընթացքում մշակված մասը դնում եք սառնարան, ապա նշեք գրտնակումների քանակը՝ մատներով սեղմելով խմորի վրա։
Շերտավոր խմորի պատրաստման քայլերը մեկ նկարում։
Շերտավոր խմորի պատրաստման քայլերը

Խմորի պատրաստման կարևոր պայման

  • Գրտնակման և պտտման գործընթացը պետք է կրկնել 6 անգամ (7 և 8 քայլեր
  • Շերտավոր խմորը պատրաստելու ընթացքում պետք է միշտ սառը մնա։
 
Շերտավոր խմորի պատրաստման քայլերը
1

Հունցում ենք խմոր 200 գրամ ալյուրից, 100 մլ ջրից և մի պտղունց աղից։
Թողնել սառնարանում 15 րոպե։

Խմոր

2

200 գրամ կարագը խառնում ենք 50 գրամ ալյուրի հետ (ցանկալի է խառնիչով, ձեռքերով դժվար է):
Հունցել այնքան, մինչև կարագի խմորը դառնա կպչուն գնդակ:
Ձեռքերով հունցելու դեպքում հագեք ձեռնոցներ և թրջեք ձեռքերը սառը ջրով։

Կարագով խմոր

3

Կարագի խմորը հարթեցնում ենք և դնում պոլիէթիլենից թաղանթի կամ թխվածքի թղթի երկու շերտերի մեջ։
Այնուհետև նույնպես 15 րոպեով դնում ենք սառնարանում:

Կարգի խմորը թղթի մեջ

4

Խմորը գրտնակում ենք ուղղանկյունաձև՞ մոտ 40 x 25 սմ չափսերով։
Գրտնակած խմորի երկարությամբ 2/3-ի վրա տարածում ենք կարգի խմորը և այնպես հարթեցնում, որ մոտ մեկ սանտիմետր եզրերին չհասնի։

Տարածել կարգի խմորը

5

Խմորի դատարկ մասով ծածկում ենք կարագային խմորի մասը։

Ծածկում ենք կարագային խմորը

6

Այնուհետև մնացած կարագ խմորը ծալոիմ ենք խմորի վրա սեղմում ծայրերը։
Ծածկել թխվածքի թղթով և դնել սառնարանում 30 րոպե։

Ծածկել կարագից խմորով

7

Սառնարանից հանում ենք խմորը, կարճ կողմը դեպի ձեզ դնում և երկարությամբ գրտնակում։
Երեք անգամ ծալում ենք։

Երեք անգամ ծալում ենք

8

Սեղանի մակերեսին կտորը պտտում ենք 90 աստիճանով և նորից գրտնակում։

Նորից գրտնակում

9

Յոթերորդ և ութերորդ քայլերը կրկնում ենք 6 անգամ։
Տնական շերտավոր խմորը պատրաստ է։

ԿատեգորիաՄեթոդը, Պիտակներ

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 250 գ․ ալյուր
 100 մլ․ ջուր
 200 գ․ սերուցքային կարագ
 1 պտղունց աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Թխվածքի թուղթ

Directions

Շերտավոր խմորի պատրաստման քայլերը
1

Հունցում ենք խմոր 200 գրամ ալյուրից, 100 մլ ջրից և մի պտղունց աղից։
Թողնել սառնարանում 15 րոպե։

Խմոր

2

200 գրամ կարագը խառնում ենք 50 գրամ ալյուրի հետ (ցանկալի է խառնիչով, ձեռքերով դժվար է):
Հունցել այնքան, մինչև կարագի խմորը դառնա կպչուն գնդակ:
Ձեռքերով հունցելու դեպքում հագեք ձեռնոցներ և թրջեք ձեռքերը սառը ջրով։

Կարագով խմոր

3

Կարագի խմորը հարթեցնում ենք և դնում պոլիէթիլենից թաղանթի կամ թխվածքի թղթի երկու շերտերի մեջ։
Այնուհետև նույնպես 15 րոպեով դնում ենք սառնարանում:

Կարգի խմորը թղթի մեջ

4

Խմորը գրտնակում ենք ուղղանկյունաձև՞ մոտ 40 x 25 սմ չափսերով։
Գրտնակած խմորի երկարությամբ 2/3-ի վրա տարածում ենք կարգի խմորը և այնպես հարթեցնում, որ մոտ մեկ սանտիմետր եզրերին չհասնի։

Տարածել կարգի խմորը

5

Խմորի դատարկ մասով ծածկում ենք կարագային խմորի մասը։

Ծածկում ենք կարագային խմորը

6

Այնուհետև մնացած կարագ խմորը ծալոիմ ենք խմորի վրա սեղմում ծայրերը։
Ծածկել թխվածքի թղթով և դնել սառնարանում 30 րոպե։

Ծածկել կարագից խմորով

7

Սառնարանից հանում ենք խմորը, կարճ կողմը դեպի ձեզ դնում և երկարությամբ գրտնակում։
Երեք անգամ ծալում ենք։

Երեք անգամ ծալում ենք

8

Սեղանի մակերեսին կտորը պտտում ենք 90 աստիճանով և նորից գրտնակում։

Նորից գրտնակում

9

Յոթերորդ և ութերորդ քայլերը կրկնում ենք 6 անգամ։
Տնական շերտավոր խմորը պատրաստ է։

Շերտավոր խմոր

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *