Флаг США Флаг РФ

Հավի դոշ ջեռոցում

Հավի դոշ ջեռոցում
Վարկանիշ

Պարզ և հեշտ միջոց ջեռոցում հյութալի հավի համեմված կրծքամիս պատրաստելու համար։
Նախօրոք ջեռոցը տաքացրեք 200 աստիճան։

Արդյունքը2 բաժին
Պատրաստում30 ր
Բաղադրիչները
 ½ կգ․ հավի կրծքամիսՀավի դոշը պետք է լինի առանց ոսկորի և մաշկի։
 4 բաժակ տաք ջուր
 1 ճշ/գ․ ձիթապտղի յուղ
 ¼ բաժակ աղ
Համեմունքներ
 ¼ թ/գ․ թարմ աղացած պղպեղ
 ½ թ/գ․ պապրիկա փոշի
 ¼ թ/գ․ աղ
 ½ թ/գ․ քենիական պղպեղի փոշի
 ½ թ/գ․ սխտորի և սոխի փոշի
 ½ թ/գ․ չորացրած ուրց
 ½ թ/գ․ չորացրած ռեհան
 ½ թ/գ․ չոր ռոզմարին
 ¼ թ/գ․ չորացրած մաղադանոս
Հավի դոշի պատրաստման քայլերը
1

Հավի կրծքամիսները մեծ մեծ ամանի մեջ և մի կողմ դնել:
Մեծ չափման բաժակի կամ ամանի մեջ խառնել տաք ջուրն ու աղը, և լցրեք հավի կրծքամիսի վրա: Հավի դոշը թողեք աղաջրի մեջ 20–30 րոպե։
Կարող եք նաև կափարիչով ծածկել ամանը և դնել սառնարանում 2 ժամ։

Մաքրած հավի դոշը

2

Քանի դեռ հավի կրծքամիսը գտնվում է աղի ջրի մեջ, կարող եք խառնել համեմունքներ:
Փոքր ամանի մեջ պատառաքաղով խառնել աղը, թարմ աղացած պղպեղը, պապրիկան, քենիական պղպեղը, սխտորի փոշին, սոխի փոշին, չորացրած ուրցը, չորացրած ռեհանը, չորացրած ռոզմարինը և չորացրած մաղադանոսը:

3

Հանել աղաջրից և յուրաքանչյուր հավի կրծքամիս լվանալ սառը ջրով, չորացնել թղթե սրբիչներով:

4

Դնել չորացրած հավի դոշերը թխման ամանի մեջ և ձիթապտղի յուղ քսել յուրաքանչյուր հավի կրծքամսին:

5

Համեմունքների խառնուրդը շաղ տալ հավի կրծքամիսի վրա
հավասարաչափ բաշխելով։ Դա արեք նախ մի կողմից, ապա մյուս կողմից:
Պետք չէ օգտագործել համեմունքների ամբողջ խառնուրդը, օգտագործեք այնքան, որքան ցանկանում եք:

Համեմված հավի դոշը

6

Համեմված հավի դոշերը դնել տաքացված ջեռոցում և պահել այնտեղ 22–25 րոպե։
Ավելի բարակ կտորները ավելի քիչ ժամանակ կպահանջեն, ավելի հաստ կտորները կարելի է ավելի երկար ժամանակ պահել ջեռոցում:
Սկսեք ստուգել պատրաստվածությունը ջեռոցում 20 րոպե անց:
Հավի դոշը պահել ջեռոցում այնքան, մինչև ձևավորվի դարչնագույն, խրթխրթան կեղև։

7

Պատրաստված հավի դոշերը հանում ենք ջեռոցից և տեղափոխում մատուցելու համար նախապատրաստած ափսեի մեջ։ Թողեք հրծքամիսը 10 րոպե հովանա, իսկ հետո կարող եք կտրտել։
Մատուցելիս հավի դոշի կտորները կարելի է զարդարել թարմ մանր կտրատած մաղադանոսով։

Պատրաստի հավի դոշը

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

Ingredients

Բաղադրիչները
 ½ կգ․ հավի կրծքամիսՀավի դոշը պետք է լինի առանց ոսկորի և մաշկի։
 4 բաժակ տաք ջուր
 1 ճշ/գ․ ձիթապտղի յուղ
 ¼ բաժակ աղ
Համեմունքներ
 ¼ թ/գ․ թարմ աղացած պղպեղ
 ½ թ/գ․ պապրիկա փոշի
 ¼ թ/գ․ աղ
 ½ թ/գ․ քենիական պղպեղի փոշի
 ½ թ/գ․ սխտորի և սոխի փոշի
 ½ թ/գ․ չորացրած ուրց
 ½ թ/գ․ չորացրած ռեհան
 ½ թ/գ․ չոր ռոզմարին
 ¼ թ/գ․ չորացրած մաղադանոս

Directions

Հավի դոշի պատրաստման քայլերը
1

Հավի կրծքամիսները մեծ մեծ ամանի մեջ և մի կողմ դնել:
Մեծ չափման բաժակի կամ ամանի մեջ խառնել տաք ջուրն ու աղը, և լցրեք հավի կրծքամիսի վրա: Հավի դոշը թողեք աղաջրի մեջ 20–30 րոպե։
Կարող եք նաև կափարիչով ծածկել ամանը և դնել սառնարանում 2 ժամ։

Մաքրած հավի դոշը

2

Քանի դեռ հավի կրծքամիսը գտնվում է աղի ջրի մեջ, կարող եք խառնել համեմունքներ:
Փոքր ամանի մեջ պատառաքաղով խառնել աղը, թարմ աղացած պղպեղը, պապրիկան, քենիական պղպեղը, սխտորի փոշին, սոխի փոշին, չորացրած ուրցը, չորացրած ռեհանը, չորացրած ռոզմարինը և չորացրած մաղադանոսը:

3

Հանել աղաջրից և յուրաքանչյուր հավի կրծքամիս լվանալ սառը ջրով, չորացնել թղթե սրբիչներով:

4

Դնել չորացրած հավի դոշերը թխման ամանի մեջ և ձիթապտղի յուղ քսել յուրաքանչյուր հավի կրծքամսին:

5

Համեմունքների խառնուրդը շաղ տալ հավի կրծքամիսի վրա
հավասարաչափ բաշխելով։ Դա արեք նախ մի կողմից, ապա մյուս կողմից:
Պետք չէ օգտագործել համեմունքների ամբողջ խառնուրդը, օգտագործեք այնքան, որքան ցանկանում եք:

Համեմված հավի դոշը

6

Համեմված հավի դոշերը դնել տաքացված ջեռոցում և պահել այնտեղ 22–25 րոպե։
Ավելի բարակ կտորները ավելի քիչ ժամանակ կպահանջեն, ավելի հաստ կտորները կարելի է ավելի երկար ժամանակ պահել ջեռոցում:
Սկսեք ստուգել պատրաստվածությունը ջեռոցում 20 րոպե անց:
Հավի դոշը պահել ջեռոցում այնքան, մինչև ձևավորվի դարչնագույն, խրթխրթան կեղև։

7

Պատրաստված հավի դոշերը հանում ենք ջեռոցից և տեղափոխում մատուցելու համար նախապատրաստած ափսեի մեջ։ Թողեք հրծքամիսը 10 րոպե հովանա, իսկ հետո կարող եք կտրտել։
Մատուցելիս հավի դոշի կտորները կարելի է զարդարել թարմ մանր կտրատած մաղադանոսով։

Պատրաստի հավի դոշը

Հավի դոշ ջեռոցում

Հրապարակման հեղինակ

կայքում չէ 4 weeks

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 56Գրանցում: 26-06-2022

Թողնել կարծիք

To top
Մուտք գործել
*
*
*
*
*
Password generation