Հավի ոտք խմորի մեջ

Վարկանիշ
Հավի ոտք խմորի մեջ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ
Ուտեստի բաղադրիչները
 6 հատ հավի ոտք
 250 գ․ սունկ շամպինիոն
 3 ճշ/գ․ կաթ կամ սերուցք
 40 գ․ սերուցքային կարագ
 6 հատ կարտոֆիլ
 1 հատ խոշոր գլուխ սոխ
 բուսակն յուղ
 համեմունքներ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Փայլաթիթեղ
 Թխվածքի թուղթ

Շերտավոր խմորը պետք է գնել խանութից, կամ պատրաստել ինքնուրույն ըստ մեր կայքի շերտավոր խմորի բաղադրատոմսի։

 
Խմորի մեջ հավի ոտքի պատրստման քայլերը
1

Կարտոֆիլը մաքրել և դնել խաշելու պյուրե պատրաստելու համար։

2

Մինչ կարտոֆիլը եփվում է, մաքրեք սոխը և մանր կտրտեք։ նույնը արեք սնկերի հետ։
Քիչ, բայց բավարար քանակությամբ բուսական յուղի մեջ տապակել սոխը մինչև շագանակագույն երանգ ստանա: Ավելացնել մանր կտրտած սունկը և տապակել սոխով մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա:
Աելացնել աղ և աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի:

Տապակած սունկը և սոխը

3

Խաշած կարտոֆիլը տրորել՝ ավելացնելով կարագ, սերուցք (կաթ) և համեմունքներ ըստ ճաշակի։
Կարտոֆիլի պյուրեն խառնել տապակած սնկի և սոխի հետ։ Թողնել սառչի։

Կարտոֆիլի պյուրեն

4

Հավի ազդրերը լավ լվացեք, չորացրեք թղթե սրբիչներով և համեմեք աղով և պղպեղով:
Հավի ոտքերը տապակել թավայի մեջ քիչ քանակությամբ բուսական յուղով։
Տապակած ոտքերը թողեք մի քիչ սառչի:

Ոտքերը տապակի մեջ

5

Գրտնակել փափուկ շերտավոր խմորը և այն քառակուսիների բաժանել այնպես, որ յուրաքանչյուր ոտքի համար լինի մեկ կտոր՝ այս դեպքում՝ վեց։
Հավի ազդրիկների միջին չափի համար քառակուսիները պետք է լինեն 15–20 սմ չափս։
Յուրաքանչյուր քառակուսի խմորի կենտրոնում դնել սնկով և կարտոֆիլով պատրաստված մի փոքր խյուս, ապա ոտքը դնել մեջտեղում՝ ոսկորը վերև։

Ուտեստի ձևավորումը

6

Խմորը փաթաթում ենք միջուկի շուրջը՝ ձևավորելով տոպրակ, պարկ։ Ծայրերն ամրացրեք թելով։ Պարկերի ձևավորման գործընթացում անհրաժեշտ է վերահսկել խմորի ամբողջականությունը։
Ջեռոցում պատրաստելու համար ձևամանի մեջ թխվածքի համար նախատեսված թուղթ փռեք, կամ հատակին յուղ քսեք, եթե թուղթ չկա։:
Խմորի մեջ փաթաթված հավի ոտքերը շարել ձևամանի մեջ։ Ոսկորները պետք է փաթաթել փայլաթիթեղով, որպեսզի այս հատվածը չայրվի։

Ձևամանի մեջ

7

Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 180 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք հավի ոտքերով ձևամանը։
Քանի որ միջուկի բաղադրիչներն արդեն պատրաստ են, թխելու համար բավական կլինի 15–20 րոպե։

Պատրստի հավի ոտքերը

Կատեգորիա, ՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Ուտեստի բաղադրիչները
 6 հատ հավի ոտք
 250 գ․ սունկ շամպինիոն
 3 ճշ/գ․ կաթ կամ սերուցք
 40 գ․ սերուցքային կարագ
 6 հատ կարտոֆիլ
 1 հատ խոշոր գլուխ սոխ
 բուսակն յուղ
 համեմունքներ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Փայլաթիթեղ
 Թխվածքի թուղթ

Directions

Խմորի մեջ հավի ոտքի պատրստման քայլերը
1

Կարտոֆիլը մաքրել և դնել խաշելու պյուրե պատրաստելու համար։

2

Մինչ կարտոֆիլը եփվում է, մաքրեք սոխը և մանր կտրտեք։ նույնը արեք սնկերի հետ։
Քիչ, բայց բավարար քանակությամբ բուսական յուղի մեջ տապակել սոխը մինչև շագանակագույն երանգ ստանա: Ավելացնել մանր կտրտած սունկը և տապակել սոխով մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա:
Աելացնել աղ և աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի:

Տապակած սունկը և սոխը

3

Խաշած կարտոֆիլը տրորել՝ ավելացնելով կարագ, սերուցք (կաթ) և համեմունքներ ըստ ճաշակի։
Կարտոֆիլի պյուրեն խառնել տապակած սնկի և սոխի հետ։ Թողնել սառչի։

Կարտոֆիլի պյուրեն

4

Հավի ազդրերը լավ լվացեք, չորացրեք թղթե սրբիչներով և համեմեք աղով և պղպեղով:
Հավի ոտքերը տապակել թավայի մեջ քիչ քանակությամբ բուսական յուղով։
Տապակած ոտքերը թողեք մի քիչ սառչի:

Ոտքերը տապակի մեջ

5

Գրտնակել փափուկ շերտավոր խմորը և այն քառակուսիների բաժանել այնպես, որ յուրաքանչյուր ոտքի համար լինի մեկ կտոր՝ այս դեպքում՝ վեց։
Հավի ազդրիկների միջին չափի համար քառակուսիները պետք է լինեն 15–20 սմ չափս։
Յուրաքանչյուր քառակուսի խմորի կենտրոնում դնել սնկով և կարտոֆիլով պատրաստված մի փոքր խյուս, ապա ոտքը դնել մեջտեղում՝ ոսկորը վերև։

Ուտեստի ձևավորումը

6

Խմորը փաթաթում ենք միջուկի շուրջը՝ ձևավորելով տոպրակ, պարկ։ Ծայրերն ամրացրեք թելով։ Պարկերի ձևավորման գործընթացում անհրաժեշտ է վերահսկել խմորի ամբողջականությունը։
Ջեռոցում պատրաստելու համար ձևամանի մեջ թխվածքի համար նախատեսված թուղթ փռեք, կամ հատակին յուղ քսեք, եթե թուղթ չկա։:
Խմորի մեջ փաթաթված հավի ոտքերը շարել ձևամանի մեջ։ Ոսկորները պետք է փաթաթել փայլաթիթեղով, որպեսզի այս հատվածը չայրվի։

Ձևամանի մեջ

7

Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 180 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք հավի ոտքերով ձևամանը։
Քանի որ միջուկի բաղադրիչներն արդեն պատրաստ են, թխելու համար բավական կլինի 15–20 րոպե։

Պատրստի հավի ոտքերը

Հավի ոտք խմորի մեջ

Հեղինակ

կայքում չէ 12 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

1 thoughts on “Հավի ոտք խմորի մեջ

Թողնել պատասխան