Հավի ոտք խմորի մեջ

Վարկանիշ
Հավի ոտք խմորի մեջ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ
Ուտեստի բաղադրիչները
 6 հատ հավի ոտք
 250 գ․ սունկ շամպինիոն
 3 ճշ/գ․ կաթ կամ սերուցք
 40 գ․ սերուցքային կարագ
 6 հատ կարտոֆիլ
 1 հատ խոշոր գլուխ սոխ
 բուսակն յուղ
 համեմունքներ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Փայլաթիթեղ
 Թխվածքի թուղթ

Շերտավոր խմորը պետք է գնել խանութից, կամ պատրաստել ինքնուրույն ըստ մեր կայքի շերտավոր խմորի բաղադրատոմսի։

 
Խմորի մեջ հավի ոտքի պատրստման քայլերը
1

Կարտոֆիլը մաքրել և դնել խաշելու պյուրե պատրաստելու համար։

2

Մինչ կարտոֆիլը եփվում է, մաքրեք սոխը և մանր կտրտեք։ նույնը արեք սնկերի հետ։
Քիչ, բայց բավարար քանակությամբ բուսական յուղի մեջ տապակել սոխը մինչև շագանակագույն երանգ ստանա: Ավելացնել մանր կտրտած սունկը և տապակել սոխով մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա:
Աելացնել աղ և աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի:

Տապակած սունկը և սոխը

3

Խաշած կարտոֆիլը տրորել՝ ավելացնելով կարագ, սերուցք (կաթ) և համեմունքներ ըստ ճաշակի։
Կարտոֆիլի պյուրեն խառնել տապակած սնկի և սոխի հետ։ Թողնել սառչի։

Կարտոֆիլի պյուրեն

4

Հավի ազդրերը լավ լվացեք, չորացրեք թղթե սրբիչներով և համեմեք աղով և պղպեղով:
Հավի ոտքերը տապակել թավայի մեջ քիչ քանակությամբ բուսական յուղով։
Տապակած ոտքերը թողեք մի քիչ սառչի:

Ոտքերը տապակի մեջ

5

Գրտնակել փափուկ շերտավոր խմորը և այն քառակուսիների բաժանել այնպես, որ յուրաքանչյուր ոտքի համար լինի մեկ կտոր՝ այս դեպքում՝ վեց։
Հավի ազդրիկների միջին չափի համար քառակուսիները պետք է լինեն 15–20 սմ չափս։
Յուրաքանչյուր քառակուսի խմորի կենտրոնում դնել սնկով և կարտոֆիլով պատրաստված մի փոքր խյուս, ապա ոտքը դնել մեջտեղում՝ ոսկորը վերև։

Ուտեստի ձևավորումը

6

Խմորը փաթաթում ենք միջուկի շուրջը՝ ձևավորելով տոպրակ, պարկ։ Ծայրերն ամրացրեք թելով։ Պարկերի ձևավորման գործընթացում անհրաժեշտ է վերահսկել խմորի ամբողջականությունը։
Ջեռոցում պատրաստելու համար ձևամանի մեջ թխվածքի համար նախատեսված թուղթ փռեք, կամ հատակին յուղ քսեք, եթե թուղթ չկա։:
Խմորի մեջ փաթաթված հավի ոտքերը շարել ձևամանի մեջ։ Ոսկորները պետք է փաթաթել փայլաթիթեղով, որպեսզի այս հատվածը չայրվի։

Ձևամանի մեջ

7

Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 180 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք հավի ոտքերով ձևամանը։
Քանի որ միջուկի բաղադրիչներն արդեն պատրաստ են, թխելու համար բավական կլինի 15–20 րոպե։

Պատրստի հավի ոտքերը

Կատեգորիա, ՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Ուտեստի բաղադրիչները
 6 հատ հավի ոտք
 250 գ․ սունկ շամպինիոն
 3 ճշ/գ․ կաթ կամ սերուցք
 40 գ․ սերուցքային կարագ
 6 հատ կարտոֆիլ
 1 հատ խոշոր գլուխ սոխ
 բուսակն յուղ
 համեմունքներ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Փայլաթիթեղ
 Թխվածքի թուղթ

Directions

Խմորի մեջ հավի ոտքի պատրստման քայլերը
1

Կարտոֆիլը մաքրել և դնել խաշելու պյուրե պատրաստելու համար։

2

Մինչ կարտոֆիլը եփվում է, մաքրեք սոխը և մանր կտրտեք։ նույնը արեք սնկերի հետ։
Քիչ, բայց բավարար քանակությամբ բուսական յուղի մեջ տապակել սոխը մինչև շագանակագույն երանգ ստանա: Ավելացնել մանր կտրտած սունկը և տապակել սոխով մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա:
Աելացնել աղ և աղացած պղպեղ ըստ ճաշակի:

Տապակած սունկը և սոխը

3

Խաշած կարտոֆիլը տրորել՝ ավելացնելով կարագ, սերուցք (կաթ) և համեմունքներ ըստ ճաշակի։
Կարտոֆիլի պյուրեն խառնել տապակած սնկի և սոխի հետ։ Թողնել սառչի։

Կարտոֆիլի պյուրեն

4

Հավի ազդրերը լավ լվացեք, չորացրեք թղթե սրբիչներով և համեմեք աղով և պղպեղով:
Հավի ոտքերը տապակել թավայի մեջ քիչ քանակությամբ բուսական յուղով։
Տապակած ոտքերը թողեք մի քիչ սառչի:

Ոտքերը տապակի մեջ

5

Գրտնակել փափուկ շերտավոր խմորը և այն քառակուսիների բաժանել այնպես, որ յուրաքանչյուր ոտքի համար լինի մեկ կտոր՝ այս դեպքում՝ վեց։
Հավի ազդրիկների միջին չափի համար քառակուսիները պետք է լինեն 15–20 սմ չափս։
Յուրաքանչյուր քառակուսի խմորի կենտրոնում դնել սնկով և կարտոֆիլով պատրաստված մի փոքր խյուս, ապա ոտքը դնել մեջտեղում՝ ոսկորը վերև։

Ուտեստի ձևավորումը

6

Խմորը փաթաթում ենք միջուկի շուրջը՝ ձևավորելով տոպրակ, պարկ։ Ծայրերն ամրացրեք թելով։ Պարկերի ձևավորման գործընթացում անհրաժեշտ է վերահսկել խմորի ամբողջականությունը։
Ջեռոցում պատրաստելու համար ձևամանի մեջ թխվածքի համար նախատեսված թուղթ փռեք, կամ հատակին յուղ քսեք, եթե թուղթ չկա։:
Խմորի մեջ փաթաթված հավի ոտքերը շարել ձևամանի մեջ։ Ոսկորները պետք է փաթաթել փայլաթիթեղով, որպեսզի այս հատվածը չայրվի։

Ձևամանի մեջ

7

Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 180 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք հավի ոտքերով ձևամանը։
Քանի որ միջուկի բաղադրիչներն արդեն պատրաստ են, թխելու համար բավական կլինի 15–20 րոպե։

Պատրստի հավի ոտքերը

Հավի ոտք խմորի մեջ

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

1 thoughts on “Հավի ոտք խմորի մեջ

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *