Բանջարեղենով ռատուտայ

Վարկանիշ
Բանջարեղենով ռատուտայ
Պատրաստում1 ժ 20 ր
Բաղադրիչները
 2 հատ միջին չափսի դդմիկ
 3 հատ սմբուկ
 2 հատ բուլղարական պղպեղ
 5 հատ լոլիկ
 2 հատ սխտորի ատամ
 1 հատ գլուխ սոխ
 ½ թ/գ․ ռոզմարին
 ½ թ/գ․ չոր ռեհան
 աղացած սև պղպեղ
 բուսական յուղ
 աղ

Ռուսական ռատուտայը համեղ և գեղեցիկ տեսքով շատ օգտակար բանջարեղենից պատրաստված ուտելիք է, որը ունի ոչ սովորական անվանում։ Պատրաստում են ջեռոցում հիմնականում բանջարեղենով, սակայն որոշ խոհարարներ հաճախ ռատուոտայի մեջ ավելացնում են պանիր և միս։

 
Ռատուտայի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք ուտեստի համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։

Ռատուտայի բաղադրիչները

2

Առաջին հերթին անհարաժեշտ է նախապատրաստել բանջարեղենը։ Մանրացրեք գլուխ սոխը և սխտորը։

Սխտորը և սոխը

3

Բուլղարական պղպեղը կտրատեք մանր խորանարդների տեսքով։

Բուլղարական պղպեղը

4

Լոլիկներից երկու հատը նույնպես մանր կտրտեք։

Կտրտած լոլիկ

5

Ոչ մեծ քանակությամբ ձիթայուղ լցված տաք տապակի մեջ թեժ կրակի վրա 5 րոպե տապակեք կտրատաված բուլղարական պղպեղը, գլուխ սոխը և սխտորի կեսը։

Տապակի մեջ

6

Այնուհետև տապակած բանւարեղենին ավելացրեք կտրտված լոլիկը և համեմեք պղպեղով ու աղով։ Խաղնեք և մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե եռացրեք։

Ավելացնել լոլիկ

7

Այսքանով ռատուտայի համար նախատեսված բանջարեղենային խառնուրդը կարելի է համարել պատրաստ։

Տապակած բանջարեղենը

8

Այժմ հարկավոր է անցնել հիմնական բանջարեղենի կտրատման գործընթացին։ Սմբուկը կտրատեք շրջանակների տեսքով 5 մմ հաստությամբ։

Կտրտած սմբուկ

9

Դդմիկը նույնպես կտրաըեք շրջանակների տեսքով ինչպես սմբուկը։

Կտրտած դդմիկ

10

Նույն տեսքով կտրատեք մնացած լոլիկը։

Կտրտել լոլիկը

11

Ոչ մեծ պնակում խառնեք իրար 2 ճաշի գդալ ձիթայուղ, ռոզմարինը, ռեհանը, մնացած մանրացրած սխտորը, ինչպես նաև աղացած պղպեղ և աղ ըստ ճաշակի։

Համեմունքները յուղի մեջ

12

Ջեռոցի համար նախատեսված ձևամանի պատերին յուղ քսեք և մեջը լցրեք տապակած բանջարեղենը։

Տապակած բանջարեղենը ձևամանում

13

Բանջարեղենի վրա մի քանի շարքով դասվորեք բանջարեղենից շրջանակները ըստ հերթականության - դդմիկ, լոլիկ և սմբուկ։ Շարքերի վրա լցրեք պատրաստած համեմված ձիթայուղը։
Ձևաման տեղափոխեք ջեռոց։ Ռատուտայը ջեռոցում պետք է մնա 40 րոպե 180 աստիճան տաքության մեջ։

Ռատուտայը ձևամանում

14

Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում։

Պատրաստի ռատուտայ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 2 հատ միջին չափսի դդմիկ
 3 հատ սմբուկ
 2 հատ բուլղարական պղպեղ
 5 հատ լոլիկ
 2 հատ սխտորի ատամ
 1 հատ գլուխ սոխ
 ½ թ/գ․ ռոզմարին
 ½ թ/գ․ չոր ռեհան
 աղացած սև պղպեղ
 բուսական յուղ
 աղ

Directions

Ռատուտայի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք ուտեստի համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։

Ռատուտայի բաղադրիչները

2

Առաջին հերթին անհարաժեշտ է նախապատրաստել բանջարեղենը։ Մանրացրեք գլուխ սոխը և սխտորը։

Սխտորը և սոխը

3

Բուլղարական պղպեղը կտրատեք մանր խորանարդների տեսքով։

Բուլղարական պղպեղը

4

Լոլիկներից երկու հատը նույնպես մանր կտրտեք։

Կտրտած լոլիկ

5

Ոչ մեծ քանակությամբ ձիթայուղ լցված տաք տապակի մեջ թեժ կրակի վրա 5 րոպե տապակեք կտրատաված բուլղարական պղպեղը, գլուխ սոխը և սխտորի կեսը։

Տապակի մեջ

6

Այնուհետև տապակած բանւարեղենին ավելացրեք կտրտված լոլիկը և համեմեք պղպեղով ու աղով։ Խաղնեք և մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե եռացրեք։

Ավելացնել լոլիկ

7

Այսքանով ռատուտայի համար նախատեսված բանջարեղենային խառնուրդը կարելի է համարել պատրաստ։

Տապակած բանջարեղենը

8

Այժմ հարկավոր է անցնել հիմնական բանջարեղենի կտրատման գործընթացին։ Սմբուկը կտրատեք շրջանակների տեսքով 5 մմ հաստությամբ։

Կտրտած սմբուկ

9

Դդմիկը նույնպես կտրաըեք շրջանակների տեսքով ինչպես սմբուկը։

Կտրտած դդմիկ

10

Նույն տեսքով կտրատեք մնացած լոլիկը։

Կտրտել լոլիկը

11

Ոչ մեծ պնակում խառնեք իրար 2 ճաշի գդալ ձիթայուղ, ռոզմարինը, ռեհանը, մնացած մանրացրած սխտորը, ինչպես նաև աղացած պղպեղ և աղ ըստ ճաշակի։

Համեմունքները յուղի մեջ

12

Ջեռոցի համար նախատեսված ձևամանի պատերին յուղ քսեք և մեջը լցրեք տապակած բանջարեղենը։

Տապակած բանջարեղենը ձևամանում

13

Բանջարեղենի վրա մի քանի շարքով դասվորեք բանջարեղենից շրջանակները ըստ հերթականության - դդմիկ, լոլիկ և սմբուկ։ Շարքերի վրա լցրեք պատրաստած համեմված ձիթայուղը։
Ձևաման տեղափոխեք ջեռոց։ Ռատուտայը ջեռոցում պետք է մնա 40 րոպե 180 աստիճան տաքության մեջ։

Ռատուտայը ձևամանում

14

Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում։

Պատրաստի ռատուտայ

Notes

Բանջարեղենով ռատուտայ

Հեղինակ

կայքում չէ 3 weeks

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

1 thoughts on “Բանջարեղենով ռատուտայ

  1. Արտակ says:

    Շատ ախորժալի տեսք ունի էս “բանջարեղենի խորովածը”

    0

Թողնել պատասխան