Ռուսական ռատուտայը համեղ և գեղեցիկ տեսքով շատ օգտակար բանջարեղենից պատրաստված ուտելիք է, որը ունի ոչ սովորական անվանում։ Պատրաստում են ջեռոցում հիմնականում բանջարեղենով, սակայն որոշ խոհարարներ հաճախ ռատուոտայի մեջ ավելացնում են պանիր և միս։
Նախապատրաստեք ուտեստի համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Առաջին հերթին անհարաժեշտ է նախապատրաստել բանջարեղենը։ Մանրացրեք գլուխ սոխը և սխտորը։
Բուլղարական պղպեղը կտրատեք մանր խորանարդների տեսքով։
Լոլիկներից երկու հատը նույնպես մանր կտրտեք։
Ոչ մեծ քանակությամբ ձիթայուղ լցված տաք տապակի մեջ թեժ կրակի վրա 5 րոպե տապակեք կտրատաված բուլղարական պղպեղը, գլուխ սոխը և սխտորի կեսը։
Այնուհետև տապակած բանւարեղենին ավելացրեք կտրտված լոլիկը և համեմեք պղպեղով ու աղով։ Խաղնեք և մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե եռացրեք։
Այսքանով ռատուտայի համար նախատեսված բանջարեղենային խառնուրդը կարելի է համարել պատրաստ։
Այժմ հարկավոր է անցնել հիմնական բանջարեղենի կտրատման գործընթացին։ Սմբուկը կտրատեք շրջանակների տեսքով 5 մմ հաստությամբ։
Դդմիկը նույնպես կտրաըեք շրջանակների տեսքով ինչպես սմբուկը։
Նույն տեսքով կտրատեք մնացած լոլիկը։
Ոչ մեծ պնակում խառնեք իրար 2 ճաշի գդալ ձիթայուղ, ռոզմարինը, ռեհանը, մնացած մանրացրած սխտորը, ինչպես նաև աղացած պղպեղ և աղ ըստ ճաշակի։
Ջեռոցի համար նախատեսված ձևամանի պատերին յուղ քսեք և մեջը լցրեք տապակած բանջարեղենը։
Բանջարեղենի վրա մի քանի շարքով դասվորեք բանջարեղենից շրջանակները ըստ հերթականության - դդմիկ, լոլիկ և սմբուկ։ Շարքերի վրա լցրեք պատրաստած համեմված ձիթայուղը։
Ձևաման տեղափոխեք ջեռոց։ Ռատուտայը ջեռոցում պետք է մնա 40 րոպե 180 աստիճան տաքության մեջ։
Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստեք ուտեստի համար անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Առաջին հերթին անհարաժեշտ է նախապատրաստել բանջարեղենը։ Մանրացրեք գլուխ սոխը և սխտորը։
Բուլղարական պղպեղը կտրատեք մանր խորանարդների տեսքով։
Լոլիկներից երկու հատը նույնպես մանր կտրտեք։
Ոչ մեծ քանակությամբ ձիթայուղ լցված տաք տապակի մեջ թեժ կրակի վրա 5 րոպե տապակեք կտրատաված բուլղարական պղպեղը, գլուխ սոխը և սխտորի կեսը։
Այնուհետև տապակած բանւարեղենին ավելացրեք կտրտված լոլիկը և համեմեք պղպեղով ու աղով։ Խաղնեք և մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե եռացրեք։
Այսքանով ռատուտայի համար նախատեսված բանջարեղենային խառնուրդը կարելի է համարել պատրաստ։
Այժմ հարկավոր է անցնել հիմնական բանջարեղենի կտրատման գործընթացին։ Սմբուկը կտրատեք շրջանակների տեսքով 5 մմ հաստությամբ։
Դդմիկը նույնպես կտրաըեք շրջանակների տեսքով ինչպես սմբուկը։
Նույն տեսքով կտրատեք մնացած լոլիկը։
Ոչ մեծ պնակում խառնեք իրար 2 ճաշի գդալ ձիթայուղ, ռոզմարինը, ռեհանը, մնացած մանրացրած սխտորը, ինչպես նաև աղացած պղպեղ և աղ ըստ ճաշակի։
Ջեռոցի համար նախատեսված ձևամանի պատերին յուղ քսեք և մեջը լցրեք տապակած բանջարեղենը։
Բանջարեղենի վրա մի քանի շարքով դասվորեք բանջարեղենից շրջանակները ըստ հերթականության - դդմիկ, լոլիկ և սմբուկ։ Շարքերի վրա լցրեք պատրաստած համեմված ձիթայուղը։
Ձևաման տեղափոխեք ջեռոց։ Ռատուտայը ջեռոցում պետք է մնա 40 րոպե 180 աստիճան տաքության մեջ։
Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում։
Շատ ախորժալի տեսք ունի էս “բանջարեղենի խորովածը”