Սառը ապուր ճակնդեղով

Վարկանիշ
Սառը ապուր ճակնդեղով
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում30 ր
Ապուրի բաղադրիչները
 400 գ․ ճակնդեղԳնեք երիտասարդ ճակնդեղ ցողուններով։
 1300 մլ․ հացային կվաս
 100 գ․ գազար
 100 գ․ կանաչ սոխ
 2 ճշ/գ․ քացախ 3%
 4 հատ խաշած հավկիթ
 250 գ․ վարունգ
 200 գ․ թթվասեր
 1 թ/գ․ շաքարավազ
 80 գ․ սամիթ
 աղ
 
Սառը ապուրի պատրաստման քայլերը
1

Ճակնդեղները լվանալ, ցողուններից առանձնացնել, մաքրել։
Կտրեք շերտերով:

2

Կտրեք ցողունների գագաթներիը և կտրտեք դրանք կտորներով: Միավորել կտրած ճակնդեղի հետ։
Լցնել տաք ջուր, ավելացնել քացախը և եփել փակ կափարիչով կաթսայում։
Եփելու վերջում ավելացնում ենք ցողունների կանաչ հատվածները և նորից բերում ենք եռման աստիճանի։

Կտրտած ճակնդեղ

3

Գազարը նույնպես մաքրում ենք, կտրատում շերտերով, լցնում տաք ջուրով կաթսա և եփում: Պատրսատ լինելուց հետո, թողնում ենք, որ հովանա:
Վարունգները կտրտում ենք խորանարդաձև, ինչպես լուսանկարում:
Մաքրել և կտրատել սոխը նույնպես։
Եթե ​​կվասը տնական է, քամեք շղարշով:

Ապուրի կանաչեղենը

4

Խառնել մի քիչ թթվասեր, աղ, շաքարավազ և սոխ։ Ավելացնել խաշած գազարն ու ճակնդեղը արգանակի և ցողունների հետ միասին:
Վերջում ավելացնել մանր կտրատած վարունգը և լցնել կվասը։ Լավ խառնել։
Կվասով և ճակնդեղով պատրսատված սառը ապուրը պատրաստ է։

Սառը ապուր

բաղադրիչ

Ապուրի բաղադրիչները
 400 գ․ ճակնդեղԳնեք երիտասարդ ճակնդեղ ցողուններով։
 1300 մլ․ հացային կվաս
 100 գ․ գազար
 100 գ․ կանաչ սոխ
 2 ճշ/գ․ քացախ 3%
 4 հատ խաշած հավկիթ
 250 գ․ վարունգ
 200 գ․ թթվասեր
 1 թ/գ․ շաքարավազ
 80 գ․ սամիթ
 աղ

Directions

Սառը ապուրի պատրաստման քայլերը
1

Ճակնդեղները լվանալ, ցողուններից առանձնացնել, մաքրել։
Կտրեք շերտերով:

2

Կտրեք ցողունների գագաթներիը և կտրտեք դրանք կտորներով: Միավորել կտրած ճակնդեղի հետ։
Լցնել տաք ջուր, ավելացնել քացախը և եփել փակ կափարիչով կաթսայում։
Եփելու վերջում ավելացնում ենք ցողունների կանաչ հատվածները և նորից բերում ենք եռման աստիճանի։

Կտրտած ճակնդեղ

3

Գազարը նույնպես մաքրում ենք, կտրատում շերտերով, լցնում տաք ջուրով կաթսա և եփում: Պատրսատ լինելուց հետո, թողնում ենք, որ հովանա:
Վարունգները կտրտում ենք խորանարդաձև, ինչպես լուսանկարում:
Մաքրել և կտրատել սոխը նույնպես։
Եթե ​​կվասը տնական է, քամեք շղարշով:

Ապուրի կանաչեղենը

4

Խառնել մի քիչ թթվասեր, աղ, շաքարավազ և սոխ։ Ավելացնել խաշած գազարն ու ճակնդեղը արգանակի և ցողունների հետ միասին:
Վերջում ավելացնել մանր կտրատած վարունգը և լցնել կվասը։ Լավ խառնել։
Կվասով և ճակնդեղով պատրսատված սառը ապուրը պատրաստ է։

Սառը ապուր

Սառը ապուր ճակնդեղով

Հեղինակ

կայքում չէ 2 years

Apolo

5
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 3Գրանցում: 03-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *