Ճակնդեղները լվանալ, ցողուններից առանձնացնել, մաքրել։
Կտրեք շերտերով:
Կտրեք ցողունների գագաթներիը և կտրտեք դրանք կտորներով: Միավորել կտրած ճակնդեղի հետ։
Լցնել տաք ջուր, ավելացնել քացախը և եփել փակ կափարիչով կաթսայում։
Եփելու վերջում ավելացնում ենք ցողունների կանաչ հատվածները և նորից բերում ենք եռման աստիճանի։
Գազարը նույնպես մաքրում ենք, կտրատում շերտերով, լցնում տաք ջուրով կաթսա և եփում: Պատրսատ լինելուց հետո, թողնում ենք, որ հովանա:
Վարունգները կտրտում ենք խորանարդաձև, ինչպես լուսանկարում:
Մաքրել և կտրատել սոխը նույնպես։
Եթե կվասը տնական է, քամեք շղարշով:
Խառնել մի քիչ թթվասեր, աղ, շաքարավազ և սոխ։ Ավելացնել խաշած գազարն ու ճակնդեղը արգանակի և ցողունների հետ միասին:
Վերջում ավելացնել մանր կտրատած վարունգը և լցնել կվասը։ Լավ խառնել։
Կվասով և ճակնդեղով պատրսատված սառը ապուրը պատրաստ է։
բաղադրիչ
Directions
Ճակնդեղները լվանալ, ցողուններից առանձնացնել, մաքրել։
Կտրեք շերտերով:
Կտրեք ցողունների գագաթներիը և կտրտեք դրանք կտորներով: Միավորել կտրած ճակնդեղի հետ։
Լցնել տաք ջուր, ավելացնել քացախը և եփել փակ կափարիչով կաթսայում։
Եփելու վերջում ավելացնում ենք ցողունների կանաչ հատվածները և նորից բերում ենք եռման աստիճանի։
Գազարը նույնպես մաքրում ենք, կտրատում շերտերով, լցնում տաք ջուրով կաթսա և եփում: Պատրսատ լինելուց հետո, թողնում ենք, որ հովանա:
Վարունգները կտրտում ենք խորանարդաձև, ինչպես լուսանկարում:
Մաքրել և կտրատել սոխը նույնպես։
Եթե կվասը տնական է, քամեք շղարշով:
Խառնել մի քիչ թթվասեր, աղ, շաքարավազ և սոխ։ Ավելացնել խաշած գազարն ու ճակնդեղը արգանակի և ցողունների հետ միասին:
Վերջում ավելացնել մանր կտրատած վարունգը և լցնել կվասը։ Լավ խառնել։
Կվասով և ճակնդեղով պատրսատված սառը ապուրը պատրաստ է։