Նապոլեոն տորթ

Վարկանիշ
Նապոլեոն տորթ
ՀմտությունՎարպետԼրացուցիչ3 ժՊատրաստում1 ժ
Խմորի բաղադրիչները
 4 բաժակ ալյուր
 1 հատ հավկիթ
 50 մլ․ օղի
 150 մլ․ ջուր
 250 գ․ մարգարին
 1 պտղունց աղ
Կրեմի համար
 500 գ․ սերուցքային կարագ
 5 հատ եփած խտացարած կաթ

"Նապոլեոն" տորթը շատ ընտանիքների կողմից սիրված համեղ տոնական թխվածք է։ Ըստ դասական բաղադրատոմսի, տորթը թխում են գարեջրով հունցված խմորից, իսկ յուրաքանչյուր շերտին քսում են կարագ կամ թթվասեր։

 
Նապոլեոն տորթի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Ավելի հարմար է խմորը պատրաստել սեղանի վրա, այլ ոչ թե թավայի մեջ, քանի որ այն դժվար է հունցել։

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

2

Առաջին քայլը ալյուրը մաղելն ու մի պտղունց աղ ավելացնելն է։

Մաղած ալյուր

3

Ալյուրից բլրի վրա փոքր փոս արեք, և այնտեղ ջարդեք 1 ձու:
Դանակով ալյուրը խառնել ձվի հետ։

Ձուն ալյուրի մեջ

4

Քերեք մարգարիը ալյուրի և ձվի խառնուրդի մեջ։

Քերել մարգարինը

5

Այս ամենը խառնում ենք ձեռքերով:
Խառնուրդի մեջտեղում փոս ենք անում։

Խառնուրդը

6

Ջուրն ու օղին լցնել փոսի մեջ։
Դանակով լավ խառնել։

Օղին և ջուրը փոսում

7

Այժմ պետք է ավելացնեք այնքան ալյուր, որքան անհրաժեշտ է, որպեսզի խառնուրդից միատարր խմոր ստացվի։

Ավելացնել ալյուր

8

Խմորը լավ հունցում ենք, որպեսզի հետո հեշտ լինի թղթի վրա գրտնակել։

Պատրստի խմորը

9

Ստացված խմորին տալիս ենք գլանի, երշիկի տեսք։

Գլանաձև խմոր

10

Գլանաձև խմորը բաժանում ենք հավասար մասերի այնպես, ինչպես ցույց է տրված նկարում։

Խմորի կտորները

11

Այժմ խմորի կտորները անհրաժեշտ է ուղարկել սառնարան։ Դա անելու համար կտորները տեղավորում ենք տոպրակների մեջ և 2 ժամ թողնում սառնարանում։

Խմորը տոպրակի մեջ

12

Քանի խմորը գտնվում է սառնարանում, սկսենք պատրաստել կրեմը։
Կարագը պետք է գտնվի սենյակային ջերմաստիճանում։ Փափկած կարագը ավելի հեշտ կլինի խառնել խտացրած կաթի հետ, իսկ կրեմի մեջ յուղի կոշտուկներ չեն մնա։
Գնեք այնպիսի խտացրած կաթը, որ շաքարակալած չլինի։ Որոկով կաթից պատրաստված կրեմը կլինի ավելի փափուկ և հաճելի համով:

Կրեմի բաղադրիչները

13

"Նապոլեոնի" կրեմը պատրաստվում է շատ հեշտ՝ ողղակի խառնեք կարագն ու խտացրած կաթը ու մի կողմ դրեք։

Տորթի կրեմը

14

2 ժամ սառնարանում մնալուց հետո հանում ենք խմորի կտորները։
Խմորի կտորները գրտնակում ենք յուղաթղթի վրա։ Ցանկալի է, որպեսզի խմորե թերթերը կիսաթափանցիկ լինիեն։
Զինվեք համբերությամբ, որովհետև գրտնակելիս շտապել պետք չէ։

Խմորի թերթը թղթի վրա

15

Ընտրեք մեծ տրամագծով ափսե, որի տրամագիծը կհամապատասխանի ապագա տորթի չափսերին, և եզրագծի երկյանքով կտրեք խմորը ծրջանաձև։

Շրջանաձև խմոր

16

Ապագա տորթի շերտը ծածկում ենք պատառաքաղով, որպեսզի թխելու ժամանակ չուռչի։
Թխում ենք տորթի շերտը ձեռոցում, 200 ° ջերմաստիճանում:

Ծակծկած խմորի թերթը

17

Պատրաստի շերտը դնում ենք այն ափսեի կամ սկուտեղի վրա, որտեղ կլինի տորթը։

Պատրսատի շերտը

18

Քանի դեռ տորթը շերտը տաք է, վրան քսում ենք կրեմ։
Մեկ շերտի համար անհրաժեշտ է մոտ 2 ճաշի գդալ կրեմ:

Քսել կրեմ

19

Եթե ​​դուք քաղցր շատ եք սիրում, ապա մեկ շերտին համար ձեզ անհրաժեշտ կլինի մոտ 3–4 ճաշի գդալ կրեմ։
Թխում ենք "Նապոլեոն" տորթի շերտերը և քսում կրեմ այնքան ժամանակ, մինչև որ վերջանա խմորը կամ կրեմը։
Հիշեք, որ կրեմը միշտ կարելի է համալրել՝ ավելացնելով մեկ տուփ եփած խտացրած կաթ։
Պարտադիր չէ, որ խմորի բոլոր շերետերը օգտագործեք տորթի ձևավորման համար։ Տորթը զարդարելու համար անհրաժեշտ է լինելու փշրանքներ, որոնք ստանալու ենք վնասված կամ ավելացված շերտերից։

20

Շնորհիվ մեր թանկագին համբերության և սիրելիներին հաճոյանալու մեծ ցանկության՝ մենք ստանում ենք այսպիսի հիանալի "Նապոլեոն" դեսերտային տորթ:
Տորթը թողնում ենք ամբողջ գիշեր, որպեսզի այն պատշաճ կերպով ներծծվի կրեմով։

Նապոլեոն տորթ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ, ,

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 4 բաժակ ալյուր
 1 հատ հավկիթ
 50 մլ․ օղի
 150 մլ․ ջուր
 250 գ․ մարգարին
 1 պտղունց աղ
Կրեմի համար
 500 գ․ սերուցքային կարագ
 5 հատ եփած խտացարած կաթ

Directions

Նապոլեոն տորթի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Ավելի հարմար է խմորը պատրաստել սեղանի վրա, այլ ոչ թե թավայի մեջ, քանի որ այն դժվար է հունցել։

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

2

Առաջին քայլը ալյուրը մաղելն ու մի պտղունց աղ ավելացնելն է։

Մաղած ալյուր

3

Ալյուրից բլրի վրա փոքր փոս արեք, և այնտեղ ջարդեք 1 ձու:
Դանակով ալյուրը խառնել ձվի հետ։

Ձուն ալյուրի մեջ

4

Քերեք մարգարիը ալյուրի և ձվի խառնուրդի մեջ։

Քերել մարգարինը

5

Այս ամենը խառնում ենք ձեռքերով:
Խառնուրդի մեջտեղում փոս ենք անում։

Խառնուրդը

6

Ջուրն ու օղին լցնել փոսի մեջ։
Դանակով լավ խառնել։

Օղին և ջուրը փոսում

7

Այժմ պետք է ավելացնեք այնքան ալյուր, որքան անհրաժեշտ է, որպեսզի խառնուրդից միատարր խմոր ստացվի։

Ավելացնել ալյուր

8

Խմորը լավ հունցում ենք, որպեսզի հետո հեշտ լինի թղթի վրա գրտնակել։

Պատրստի խմորը

9

Ստացված խմորին տալիս ենք գլանի, երշիկի տեսք։

Գլանաձև խմոր

10

Գլանաձև խմորը բաժանում ենք հավասար մասերի այնպես, ինչպես ցույց է տրված նկարում։

Խմորի կտորները

11

Այժմ խմորի կտորները անհրաժեշտ է ուղարկել սառնարան։ Դա անելու համար կտորները տեղավորում ենք տոպրակների մեջ և 2 ժամ թողնում սառնարանում։

Խմորը տոպրակի մեջ

12

Քանի խմորը գտնվում է սառնարանում, սկսենք պատրաստել կրեմը։
Կարագը պետք է գտնվի սենյակային ջերմաստիճանում։ Փափկած կարագը ավելի հեշտ կլինի խառնել խտացրած կաթի հետ, իսկ կրեմի մեջ յուղի կոշտուկներ չեն մնա։
Գնեք այնպիսի խտացրած կաթը, որ շաքարակալած չլինի։ Որոկով կաթից պատրաստված կրեմը կլինի ավելի փափուկ և հաճելի համով:

Կրեմի բաղադրիչները

13

"Նապոլեոնի" կրեմը պատրաստվում է շատ հեշտ՝ ողղակի խառնեք կարագն ու խտացրած կաթը ու մի կողմ դրեք։

Տորթի կրեմը

14

2 ժամ սառնարանում մնալուց հետո հանում ենք խմորի կտորները։
Խմորի կտորները գրտնակում ենք յուղաթղթի վրա։ Ցանկալի է, որպեսզի խմորե թերթերը կիսաթափանցիկ լինիեն։
Զինվեք համբերությամբ, որովհետև գրտնակելիս շտապել պետք չէ։

Խմորի թերթը թղթի վրա

15

Ընտրեք մեծ տրամագծով ափսե, որի տրամագիծը կհամապատասխանի ապագա տորթի չափսերին, և եզրագծի երկյանքով կտրեք խմորը ծրջանաձև։

Շրջանաձև խմոր

16

Ապագա տորթի շերտը ծածկում ենք պատառաքաղով, որպեսզի թխելու ժամանակ չուռչի։
Թխում ենք տորթի շերտը ձեռոցում, 200 ° ջերմաստիճանում:

Ծակծկած խմորի թերթը

17

Պատրաստի շերտը դնում ենք այն ափսեի կամ սկուտեղի վրա, որտեղ կլինի տորթը։

Պատրսատի շերտը

18

Քանի դեռ տորթը շերտը տաք է, վրան քսում ենք կրեմ։
Մեկ շերտի համար անհրաժեշտ է մոտ 2 ճաշի գդալ կրեմ:

Քսել կրեմ

19

Եթե ​​դուք քաղցր շատ եք սիրում, ապա մեկ շերտին համար ձեզ անհրաժեշտ կլինի մոտ 3–4 ճաշի գդալ կրեմ։
Թխում ենք "Նապոլեոն" տորթի շերտերը և քսում կրեմ այնքան ժամանակ, մինչև որ վերջանա խմորը կամ կրեմը։
Հիշեք, որ կրեմը միշտ կարելի է համալրել՝ ավելացնելով մեկ տուփ եփած խտացրած կաթ։
Պարտադիր չէ, որ խմորի բոլոր շերետերը օգտագործեք տորթի ձևավորման համար։ Տորթը զարդարելու համար անհրաժեշտ է լինելու փշրանքներ, որոնք ստանալու ենք վնասված կամ ավելացված շերտերից։

20

Շնորհիվ մեր թանկագին համբերության և սիրելիներին հաճոյանալու մեծ ցանկության՝ մենք ստանում ենք այսպիսի հիանալի "Նապոլեոն" դեսերտային տորթ:
Տորթը թողնում ենք ամբողջ գիշեր, որպեսզի այն պատշաճ կերպով ներծծվի կրեմով։

Նապոլեոն տորթ

Նապոլեոն տորթ

Հեղինակ

կայքում չէ 9 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *