"Նապոլեոն" տորթը շատ ընտանիքների կողմից սիրված համեղ տոնական թխվածք է։ Ըստ դասական բաղադրատոմսի, տորթը թխում են գարեջրով հունցված խմորից, իսկ յուրաքանչյուր շերտին քսում են կարագ կամ թթվասեր։
Նախապատրաստեք անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Ավելի հարմար է խմորը պատրաստել սեղանի վրա, այլ ոչ թե թավայի մեջ, քանի որ այն դժվար է հունցել։
Առաջին քայլը ալյուրը մաղելն ու մի պտղունց աղ ավելացնելն է։
Ալյուրից բլրի վրա փոքր փոս արեք, և այնտեղ ջարդեք 1 ձու:
Դանակով ալյուրը խառնել ձվի հետ։
Քերեք մարգարիը ալյուրի և ձվի խառնուրդի մեջ։
Այս ամենը խառնում ենք ձեռքերով:
Խառնուրդի մեջտեղում փոս ենք անում։
Ջուրն ու օղին լցնել փոսի մեջ։
Դանակով լավ խառնել։
Այժմ պետք է ավելացնեք այնքան ալյուր, որքան անհրաժեշտ է, որպեսզի խառնուրդից միատարր խմոր ստացվի։
Խմորը լավ հունցում ենք, որպեսզի հետո հեշտ լինի թղթի վրա գրտնակել։
Ստացված խմորին տալիս ենք գլանի, երշիկի տեսք։
Գլանաձև խմորը բաժանում ենք հավասար մասերի այնպես, ինչպես ցույց է տրված նկարում։
Այժմ խմորի կտորները անհրաժեշտ է ուղարկել սառնարան։ Դա անելու համար կտորները տեղավորում ենք տոպրակների մեջ և 2 ժամ թողնում սառնարանում։
Քանի խմորը գտնվում է սառնարանում, սկսենք պատրաստել կրեմը։
Կարագը պետք է գտնվի սենյակային ջերմաստիճանում։ Փափկած կարագը ավելի հեշտ կլինի խառնել խտացրած կաթի հետ, իսկ կրեմի մեջ յուղի կոշտուկներ չեն մնա։
Գնեք այնպիսի խտացրած կաթը, որ շաքարակալած չլինի։ Որոկով կաթից պատրաստված կրեմը կլինի ավելի փափուկ և հաճելի համով:
"Նապոլեոնի" կրեմը պատրաստվում է շատ հեշտ՝ ողղակի խառնեք կարագն ու խտացրած կաթը ու մի կողմ դրեք։
2 ժամ սառնարանում մնալուց հետո հանում ենք խմորի կտորները։
Խմորի կտորները գրտնակում ենք յուղաթղթի վրա։ Ցանկալի է, որպեսզի խմորե թերթերը կիսաթափանցիկ լինիեն։
Զինվեք համբերությամբ, որովհետև գրտնակելիս շտապել պետք չէ։
Ընտրեք մեծ տրամագծով ափսե, որի տրամագիծը կհամապատասխանի ապագա տորթի չափսերին, և եզրագծի երկյանքով կտրեք խմորը ծրջանաձև։
Ապագա տորթի շերտը ծածկում ենք պատառաքաղով, որպեսզի թխելու ժամանակ չուռչի։
Թխում ենք տորթի շերտը ձեռոցում, 200 ° ջերմաստիճանում:
Պատրաստի շերտը դնում ենք այն ափսեի կամ սկուտեղի վրա, որտեղ կլինի տորթը։
Քանի դեռ տորթը շերտը տաք է, վրան քսում ենք կրեմ։
Մեկ շերտի համար անհրաժեշտ է մոտ 2 ճաշի գդալ կրեմ:
Եթե դուք քաղցր շատ եք սիրում, ապա մեկ շերտին համար ձեզ անհրաժեշտ կլինի մոտ 3–4 ճաշի գդալ կրեմ։
Թխում ենք "Նապոլեոն" տորթի շերտերը և քսում կրեմ այնքան ժամանակ, մինչև որ վերջանա խմորը կամ կրեմը։
Հիշեք, որ կրեմը միշտ կարելի է համալրել՝ ավելացնելով մեկ տուփ եփած խտացրած կաթ։
Պարտադիր չէ, որ խմորի բոլոր շերետերը օգտագործեք տորթի ձևավորման համար։ Տորթը զարդարելու համար անհրաժեշտ է լինելու փշրանքներ, որոնք ստանալու ենք վնասված կամ ավելացված շերտերից։
Շնորհիվ մեր թանկագին համբերության և սիրելիներին հաճոյանալու մեծ ցանկության՝ մենք ստանում ենք այսպիսի հիանալի "Նապոլեոն" դեսերտային տորթ:
Տորթը թողնում ենք ամբողջ գիշեր, որպեսզի այն պատշաճ կերպով ներծծվի կրեմով։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստեք անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Ավելի հարմար է խմորը պատրաստել սեղանի վրա, այլ ոչ թե թավայի մեջ, քանի որ այն դժվար է հունցել։
Առաջին քայլը ալյուրը մաղելն ու մի պտղունց աղ ավելացնելն է։
Ալյուրից բլրի վրա փոքր փոս արեք, և այնտեղ ջարդեք 1 ձու:
Դանակով ալյուրը խառնել ձվի հետ։
Քերեք մարգարիը ալյուրի և ձվի խառնուրդի մեջ։
Այս ամենը խառնում ենք ձեռքերով:
Խառնուրդի մեջտեղում փոս ենք անում։
Ջուրն ու օղին լցնել փոսի մեջ։
Դանակով լավ խառնել։
Այժմ պետք է ավելացնեք այնքան ալյուր, որքան անհրաժեշտ է, որպեսզի խառնուրդից միատարր խմոր ստացվի։
Խմորը լավ հունցում ենք, որպեսզի հետո հեշտ լինի թղթի վրա գրտնակել։
Ստացված խմորին տալիս ենք գլանի, երշիկի տեսք։
Գլանաձև խմորը բաժանում ենք հավասար մասերի այնպես, ինչպես ցույց է տրված նկարում։
Այժմ խմորի կտորները անհրաժեշտ է ուղարկել սառնարան։ Դա անելու համար կտորները տեղավորում ենք տոպրակների մեջ և 2 ժամ թողնում սառնարանում։
Քանի խմորը գտնվում է սառնարանում, սկսենք պատրաստել կրեմը։
Կարագը պետք է գտնվի սենյակային ջերմաստիճանում։ Փափկած կարագը ավելի հեշտ կլինի խառնել խտացրած կաթի հետ, իսկ կրեմի մեջ յուղի կոշտուկներ չեն մնա։
Գնեք այնպիսի խտացրած կաթը, որ շաքարակալած չլինի։ Որոկով կաթից պատրաստված կրեմը կլինի ավելի փափուկ և հաճելի համով:
"Նապոլեոնի" կրեմը պատրաստվում է շատ հեշտ՝ ողղակի խառնեք կարագն ու խտացրած կաթը ու մի կողմ դրեք։
2 ժամ սառնարանում մնալուց հետո հանում ենք խմորի կտորները։
Խմորի կտորները գրտնակում ենք յուղաթղթի վրա։ Ցանկալի է, որպեսզի խմորե թերթերը կիսաթափանցիկ լինիեն։
Զինվեք համբերությամբ, որովհետև գրտնակելիս շտապել պետք չէ։
Ընտրեք մեծ տրամագծով ափսե, որի տրամագիծը կհամապատասխանի ապագա տորթի չափսերին, և եզրագծի երկյանքով կտրեք խմորը ծրջանաձև։
Ապագա տորթի շերտը ծածկում ենք պատառաքաղով, որպեսզի թխելու ժամանակ չուռչի։
Թխում ենք տորթի շերտը ձեռոցում, 200 ° ջերմաստիճանում:
Պատրաստի շերտը դնում ենք այն ափսեի կամ սկուտեղի վրա, որտեղ կլինի տորթը։
Քանի դեռ տորթը շերտը տաք է, վրան քսում ենք կրեմ։
Մեկ շերտի համար անհրաժեշտ է մոտ 2 ճաշի գդալ կրեմ:
Եթե դուք քաղցր շատ եք սիրում, ապա մեկ շերտին համար ձեզ անհրաժեշտ կլինի մոտ 3–4 ճաշի գդալ կրեմ։
Թխում ենք "Նապոլեոն" տորթի շերտերը և քսում կրեմ այնքան ժամանակ, մինչև որ վերջանա խմորը կամ կրեմը։
Հիշեք, որ կրեմը միշտ կարելի է համալրել՝ ավելացնելով մեկ տուփ եփած խտացրած կաթ։
Պարտադիր չէ, որ խմորի բոլոր շերետերը օգտագործեք տորթի ձևավորման համար։ Տորթը զարդարելու համար անհրաժեշտ է լինելու փշրանքներ, որոնք ստանալու ենք վնասված կամ ավելացված շերտերից։
Շնորհիվ մեր թանկագին համբերության և սիրելիներին հաճոյանալու մեծ ցանկության՝ մենք ստանում ենք այսպիսի հիանալի "Նապոլեոն" դեսերտային տորթ:
Տորթը թողնում ենք ամբողջ գիշեր, որպեսզի այն պատշաճ կերպով ներծծվի կրեմով։