Պիցցայի խմոր

Վարկանիշ
Պիցայի խմոր
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ1 ժՊատրաստում20 ր
Խմորի բաղադրիչները
 500 գ․ ցորենի ալյուր
 40 մլ․ ձիթապտղի յուղ
 ½ թ/գ․ ծովի աղ
 5 գ․ չոր խմորիչԱրագ գործող խմորիչ։

Այս խմորից պատրաստված պիցցան ստացվում է բարակ, նուրբ և խրթխրթան եզրեր։
Նշված քանակությամբ մթերքներից ստացվում է պիցցայի 2 հիմք ՝ 30 սմ տրամագծով ։

 
Խմորի պատրաստման քայլերը
1

Մեծ լայն ամանի կամ ուղղակի սեղանի վրա մաղել ալյուրը, ավելացնել աղ, խմորիչ և կատարել խորացում ալյուրի մեջտեղում։

Մաղած ալյուր

2

Ալյուրի վրա արված փոսի մեջ լցնել 300 մլ ձիթապտղի յուղի հետ խառնած տաք (ոչ եռման) ջուր:

Լցնել տաք ջուր

3

Կամաց-կամաց խառնել, հավաքելով ալյուրը եզրերից։

Խառնել ալյուրը

4

Սկզբում խմորը փխրուն կլինի, ոչ միասեռ։ Դա նորմալ է:

Սկզբնական խմոր

5

Սեղանի վրա ալյուր ցանեք և խմորը տեղափոխեք ալյուրի վրա։ Լավ հունցել, մինչև խմորը դառնա հարթ, առաձգական և հեշտ պոկվի ձեռքից:
Մի լցրեք շատ ալյուր, որպեսզի խմորը չափազանց պինդ չդառնա։

Պատրաստի խմորը

6

Ամանի պատերին յուղ քսեք և դրեք խմորը ամանի մեջ։ Ծածկեք սննդի համար նախատեսված պոլիէթիլենից թաղանթով և դրեք տաք տեղում:
Մեկ ժամ անց խմորը պետք է ավելանա ծավալով ավելի քան 2 անգամ:

Խմորը ամանի մեջ

7

Այժմ խմոր պետք է տրորել ձոռքերով, որպեսզի ամբողջ օդը դուրս գա խմորի մեջից։ Այսքանից հետո կարող եք անցնել պիցայի պատրաստմանը։
Խմոր ավելի լավ է ձգել ձեռքերով և բացել գրտնակով։
Բարակ պիցցայի համար խմորի հաստությունը պետք է լինի ոչ ավելի, քան 0,5 սմ:

Պիցայի հիմքը

Կատեգորիա, Պիտակներ,

բաղադրիչ

Խմորի բաղադրիչները
 500 գ․ ցորենի ալյուր
 40 մլ․ ձիթապտղի յուղ
 ½ թ/գ․ ծովի աղ
 5 գ․ չոր խմորիչԱրագ գործող խմորիչ։

Directions

Խմորի պատրաստման քայլերը
1

Մեծ լայն ամանի կամ ուղղակի սեղանի վրա մաղել ալյուրը, ավելացնել աղ, խմորիչ և կատարել խորացում ալյուրի մեջտեղում։

Մաղած ալյուր

2

Ալյուրի վրա արված փոսի մեջ լցնել 300 մլ ձիթապտղի յուղի հետ խառնած տաք (ոչ եռման) ջուր:

Լցնել տաք ջուր

3

Կամաց-կամաց խառնել, հավաքելով ալյուրը եզրերից։

Խառնել ալյուրը

4

Սկզբում խմորը փխրուն կլինի, ոչ միասեռ։ Դա նորմալ է:

Սկզբնական խմոր

5

Սեղանի վրա ալյուր ցանեք և խմորը տեղափոխեք ալյուրի վրա։ Լավ հունցել, մինչև խմորը դառնա հարթ, առաձգական և հեշտ պոկվի ձեռքից:
Մի լցրեք շատ ալյուր, որպեսզի խմորը չափազանց պինդ չդառնա։

Պատրաստի խմորը

6

Ամանի պատերին յուղ քսեք և դրեք խմորը ամանի մեջ։ Ծածկեք սննդի համար նախատեսված պոլիէթիլենից թաղանթով և դրեք տաք տեղում:
Մեկ ժամ անց խմորը պետք է ավելանա ծավալով ավելի քան 2 անգամ:

Խմորը ամանի մեջ

7

Այժմ խմոր պետք է տրորել ձոռքերով, որպեսզի ամբողջ օդը դուրս գա խմորի մեջից։ Այսքանից հետո կարող եք անցնել պիցայի պատրաստմանը։
Խմոր ավելի լավ է ձգել ձեռքերով և բացել գրտնակով։
Բարակ պիցցայի համար խմորի հաստությունը պետք է լինի ոչ ավելի, քան 0,5 սմ:

Պիցայի հիմքը

Notes

Պիցցայի խմոր

Հեղինակ

կայքում չէ 1 year

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան