Պաշտետ լյարդով և քրքումով

Վարկանիշ
Պաշտետ հավի լյարդից
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ30 րՊատրաստում30 ր
Պաշտետի բաղադրիչները
 1 կգ․ հավի լյարդ
 2 հատ գազար
 2 գլուխ սոխ
 1 թ/գ․ քրքում
 50 գ․ կարագ
 500 մլ․ 30% յուղայնությամբ սերուցքԵթե 30%-ոց չլինի, կարելի է ավելի քիչ յուղայնություն ունեցող սերուցք օգտագործել։
 աղացած սև պղպեղ
 աղ ըստ ճաշակի
Ձեռքի տակ ունենալ
 Բլենդեր
 Ձևաման պատրաստի պաշտետի համար

Այս բաղադրատոմսով պարրաստված պաշտետը հիմնականում օգտագործում են բուտերբրոդ պատրաստելու համար։
Ձգտեք օգտագործեք բարձր յուղայնություն ունեցող սերուցք։

 
Լյարդով և քրքումով պաշտետի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել պաշտետ պատրաստելու համար անհրաժեշտ սննդամթերքը և պարագաները։

Պաշտետի բաղադրիչները

2

Սոխը մաքրել և նույնպես մանր կտրտել։

Մանրացված սոխ

3

Գազարը լվալ և մաքրել։ Մանր կտրտել կամ անցկացնել մեծ քերիչով։

Քերել գազարը

4

Թավայի մեջ դնել կարագը և դնել կրակին։

Կարագ թավայի մեջ

5

Կարագը հալվելուց հետո թավայի մեջ լցնել մանրացված գազարը և սոխը։ Խառնել ու տապակել 10 րոպե։ Անհրաժեշտ է, որպեսզի բանջարեղենը փափկի, այլ ոչ թե լավ տապակվի։

Մանրացված բանջարեղենը թավայի մեջ

6

Մինչ դեռ բանջարեղենը տապակվում է, լվալ հավի լյարդը և հեռացրեք ավելորդ մասերը, եթե այդպիսիք կան լյարդի վրա։

Հավի լյարդը

7

Լյարդը լցնել թվայի մեջ, փափկած բանջարեղենի վրա։
Ըստ ճաշակի աղ և սև աղացած պղպեղ ավելացնել։ Այնուհետև ավելացրեք մեկ թեյի գդալ քրքում և քառնել։
Ծածկել կափարիչով և թղնել եփվի 10-ից 15 րոպե։ Ընթացքում բացել և խառնել։

Լյարդը թավայի մեջ

8

Պատրաստման վերջում թավան թաղնել բաց, որպեսզի հեղուկը հնարավորինս գոլորշիանա։

Հավի լյարդը և բանջարեղենը թավայի մեջ

9

Թավայի մեջ ավելացնել սերուցքը, խառնել և պատրաստել ևս 10 րոպե։

Ավելացնել սերուցք

10

Վերցնել թավան կրակից և պարունակությունը մանրացնել բլենդերի մեջ։

Մանրացնել բլենդերի մեջ

11

Պատրաստի պաշտետը լցնել ձևամանի մեջ։
Ցանկության դեպքում կարելի է պատրասի պաշտետի վրա մի քիչ հալեցրած կարագ լցնել, բայց դա պարտադիր չէ։

Պատրաստի պաշտետ

12

Պաշտետով լցված ձևամանը դնել սառնարանում։ Մեկ ժամ սառնարանում մնալուց հետո պաշտետը կարալի է օգտագործել։

Լյարդից պաշտետը ձևամանի մեջ

13

Մինչ պաշտատը հովանում էր սառնարանում, ես հացը կտրտեցի շերտերով, վրան մի քիչ ձիթապտղի յուղ քսեցի խոհանոցային վրձինով և հաստ պատերով թավայի մեջ 10 րոպե չորացրեցի թույլ կրակի վրա։

Հացը թավայի մեջ

14

Հանել պաշտետը սառնարանից և քսել հացի վրա, պատրաստել բուտերբրոդներ։
Բարի ախորժակ։

Լյարդից պաշտետով բոտերբրոդներ

բաղադրիչ

Պաշտետի բաղադրիչները
 1 կգ․ հավի լյարդ
 2 հատ գազար
 2 գլուխ սոխ
 1 թ/գ․ քրքում
 50 գ․ կարագ
 500 մլ․ 30% յուղայնությամբ սերուցքԵթե 30%-ոց չլինի, կարելի է ավելի քիչ յուղայնություն ունեցող սերուցք օգտագործել։
 աղացած սև պղպեղ
 աղ ըստ ճաշակի
Ձեռքի տակ ունենալ
 Բլենդեր
 Ձևաման պատրաստի պաշտետի համար

Directions

Լյարդով և քրքումով պաշտետի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել պաշտետ պատրաստելու համար անհրաժեշտ սննդամթերքը և պարագաները։

Պաշտետի բաղադրիչները

2

Սոխը մաքրել և նույնպես մանր կտրտել։

Մանրացված սոխ

3

Գազարը լվալ և մաքրել։ Մանր կտրտել կամ անցկացնել մեծ քերիչով։

Քերել գազարը

4

Թավայի մեջ դնել կարագը և դնել կրակին։

Կարագ թավայի մեջ

5

Կարագը հալվելուց հետո թավայի մեջ լցնել մանրացված գազարը և սոխը։ Խառնել ու տապակել 10 րոպե։ Անհրաժեշտ է, որպեսզի բանջարեղենը փափկի, այլ ոչ թե լավ տապակվի։

Մանրացված բանջարեղենը թավայի մեջ

6

Մինչ դեռ բանջարեղենը տապակվում է, լվալ հավի լյարդը և հեռացրեք ավելորդ մասերը, եթե այդպիսիք կան լյարդի վրա։

Հավի լյարդը

7

Լյարդը լցնել թվայի մեջ, փափկած բանջարեղենի վրա։
Ըստ ճաշակի աղ և սև աղացած պղպեղ ավելացնել։ Այնուհետև ավելացրեք մեկ թեյի գդալ քրքում և քառնել։
Ծածկել կափարիչով և թղնել եփվի 10-ից 15 րոպե։ Ընթացքում բացել և խառնել։

Լյարդը թավայի մեջ

8

Պատրաստման վերջում թավան թաղնել բաց, որպեսզի հեղուկը հնարավորինս գոլորշիանա։

Հավի լյարդը և բանջարեղենը թավայի մեջ

9

Թավայի մեջ ավելացնել սերուցքը, խառնել և պատրաստել ևս 10 րոպե։

Ավելացնել սերուցք

10

Վերցնել թավան կրակից և պարունակությունը մանրացնել բլենդերի մեջ։

Մանրացնել բլենդերի մեջ

11

Պատրաստի պաշտետը լցնել ձևամանի մեջ։
Ցանկության դեպքում կարելի է պատրասի պաշտետի վրա մի քիչ հալեցրած կարագ լցնել, բայց դա պարտադիր չէ։

Պատրաստի պաշտետ

12

Պաշտետով լցված ձևամանը դնել սառնարանում։ Մեկ ժամ սառնարանում մնալուց հետո պաշտետը կարալի է օգտագործել։

Լյարդից պաշտետը ձևամանի մեջ

13

Մինչ պաշտատը հովանում էր սառնարանում, ես հացը կտրտեցի շերտերով, վրան մի քիչ ձիթապտղի յուղ քսեցի խոհանոցային վրձինով և հաստ պատերով թավայի մեջ 10 րոպե չորացրեցի թույլ կրակի վրա։

Հացը թավայի մեջ

14

Հանել պաշտետը սառնարանից և քսել հացի վրա, պատրաստել բուտերբրոդներ։
Բարի ախորժակ։

Լյարդից պաշտետով բոտերբրոդներ

Պաշտետ լյարդով և քրքումով

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *