Ձեր հայեցողությամբ այս կոտլետներին մեջ կարող եք ավելացնել տարբեր սննդամթերք, որոնք կհամապատասխանեն ձեր ճաշակին։
Այս կոտլետները կարող եք պատրաստել ինչպես տոնական սեղանի, այնպես էլ սովորական ընտանեկան ընթրիքի համար՝ ձեր ընտանիքի ճաշացանկին որոշակի բազմազանություն հաղորդելու համար:
Նախապատրասեք կոտլետի բաղադրիչները։
Հացի կտորը մանր կտրատեք և առանձին ամանի մեջ դրեք։
Աղացած մսին ավելացնել ձուն, մանի ձավարը, համեմունքները, աղն ու պղպեղը։ Ամեն ինչ լավ խառնել մինչև միամասեռ զանգված ստանաք:
Այնուհետև դանդաղ, փոքր չափաբաժիններով, կոտրված հացը լցնում ենք ստացված զանգվածի մեջ, որպեսզի այն հավասարաչափ բաշխվի, և նորից լավ խառնում ենք։
Խոզապուխտն ու պանիրը կտրտեք փոքր ձողիկներ տեսքով և առանձին ափսեի մեջ մի կողմ դնելով։ Դրանք մեզ պետք կգան մի փոքր ուշ՝ կոտլետների ձևավորման ժամանակ։
Կտրում ենք աղացած միսի մանր կտորները և լավ հունցում մեր ձեռքերում, որպեսզի կոտլետ ձևավորելու համար գնդիկներ պատրաստենք: Այնուհետև ստացված մսային գնդիկները տափակացնում ենք և ֆարշից շրջանակները շարում խոհանոցային տախտակի վրա։
Ստացված շրջանակների վրա, հենց կենտրոնում, դրեք խոզապուխտի և պանրիի կտորներ այնքան, որպեսզի կարողանաք պարունակությունը փաթաթել կոտլետի ներսում:
Կոտլետների ծայրերը հնարավորս պինդ ամրացնում ենք իրար, որ տապակելու ժամանակ միջուկը տարածվելիս դուրս չթափվի։ Պատրաստի կոտլետները դնում ենք տաքացրած տապակի մեջ։
Հուշում. Որպեսզի աղացած միսը չկպչի ձեր ձեռքերին և տախտակին, կարող եք ձեռքերը թրջել սառը ջրով։
Տապակում ենք մինչև ոսկե-դարչնագույն երանգ ստանան, ինչպես սովորական կոտլետները:
Աղացած մսից, պանրով և խոզապուխտով լցոնված միջուկով կոտլետները պատրաստ են։
Մատցելիս կոտլետի հետ համատեղեք ձեր նախընտրած գարնիրը, կողմնակի ուտեստը։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրասեք կոտլետի բաղադրիչները։
Հացի կտորը մանր կտրատեք և առանձին ամանի մեջ դրեք։
Աղացած մսին ավելացնել ձուն, մանի ձավարը, համեմունքները, աղն ու պղպեղը։ Ամեն ինչ լավ խառնել մինչև միամասեռ զանգված ստանաք:
Այնուհետև դանդաղ, փոքր չափաբաժիններով, կոտրված հացը լցնում ենք ստացված զանգվածի մեջ, որպեսզի այն հավասարաչափ բաշխվի, և նորից լավ խառնում ենք։
Խոզապուխտն ու պանիրը կտրտեք փոքր ձողիկներ տեսքով և առանձին ափսեի մեջ մի կողմ դնելով։ Դրանք մեզ պետք կգան մի փոքր ուշ՝ կոտլետների ձևավորման ժամանակ։
Կտրում ենք աղացած միսի մանր կտորները և լավ հունցում մեր ձեռքերում, որպեսզի կոտլետ ձևավորելու համար գնդիկներ պատրաստենք: Այնուհետև ստացված մսային գնդիկները տափակացնում ենք և ֆարշից շրջանակները շարում խոհանոցային տախտակի վրա։
Ստացված շրջանակների վրա, հենց կենտրոնում, դրեք խոզապուխտի և պանրիի կտորներ այնքան, որպեսզի կարողանաք պարունակությունը փաթաթել կոտլետի ներսում:
Կոտլետների ծայրերը հնարավորս պինդ ամրացնում ենք իրար, որ տապակելու ժամանակ միջուկը տարածվելիս դուրս չթափվի։ Պատրաստի կոտլետները դնում ենք տաքացրած տապակի մեջ։
Հուշում. Որպեսզի աղացած միսը չկպչի ձեր ձեռքերին և տախտակին, կարող եք ձեռքերը թրջել սառը ջրով։
Տապակում ենք մինչև ոսկե-դարչնագույն երանգ ստանան, ինչպես սովորական կոտլետները:
Աղացած մսից, պանրով և խոզապուխտով լցոնված միջուկով կոտլետները պատրաստ են։
Մատցելիս կոտլետի հետ համատեղեք ձեր նախընտրած գարնիրը, կողմնակի ուտեստը։