Բանջարեղենով պատրաստված տնական այս ուտեստը հիանալի տարբերակ է նախաճաշի, ճաշի կամ ընթրիքի համար։
Առանց յուղի պատրաստում ենք ցուկկինի, կանաչ սոխ, հավի ձու և բրնձի և ստանում թեթև և համեղ ջեռեփուկ, որը հաճելի սնունդ է նրանց համար, ովքեր հոգ են տանում իրենց կազմվածքի մասին։
Կանաչ սոխը մանր կտրատել։
Մաքրել ցուկկինը միջուկից և կեղևից։ Քերել ցուկկինին խոշոր քերիչով։
Խառնել իրար քերած ցուկկինին և կտրտած կանաչ սոխը:
Առանձին ամանի մեջ երեք ձուն հարել աղով։ Ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ։
Ստացված խմորը խառնել քերած ցուկկինիի և կանաչ սոխի հետ։
Եփած բրինձը հավասար շերտով քսել սիլիկոնե (պարտադիր չէ, որ աման սիլիկոնից լինի) թխման ամանի մեջ։
Վերևում դրեք ցուկկինի և սոխի խմորը։ Հավասարաչափ տարածեք թխման ամանի։
Պանիրը քերել և ցանել ցուկինիի խմորի վրա։
Թխման ձևամանը ցուկկինիով ուղարկեք նախապես տաքացրած ջեռոց։
Թխել միջին ջերմության վրա մոտ կես ժամ։
Տապակը հանում ենք ջեռոցից, հովացնում։ Ցուկինիով ջեռեփուկը կտրտում ենք և դնում ափսեների վրա։
Մատուցելիս կարող եք զարդարել։ Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Կանաչ սոխը մանր կտրատել։
Մաքրել ցուկկինը միջուկից և կեղևից։ Քերել ցուկկինին խոշոր քերիչով։
Խառնել իրար քերած ցուկկինին և կտրտած կանաչ սոխը:
Առանձին ամանի մեջ երեք ձուն հարել աղով։ Ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ։
Ստացված խմորը խառնել քերած ցուկկինիի և կանաչ սոխի հետ։
Եփած բրինձը հավասար շերտով քսել սիլիկոնե (պարտադիր չէ, որ աման սիլիկոնից լինի) թխման ամանի մեջ։
Վերևում դրեք ցուկկինի և սոխի խմորը։ Հավասարաչափ տարածեք թխման ամանի։
Պանիրը քերել և ցանել ցուկինիի խմորի վրա։
Թխման ձևամանը ցուկկինիով ուղարկեք նախապես տաքացրած ջեռոց։
Թխել միջին ջերմության վրա մոտ կես ժամ։
Տապակը հանում ենք ջեռոցից, հովացնում։ Ցուկինիով ջեռեփուկը կտրտում ենք և դնում ափսեների վրա։
Մատուցելիս կարող եք զարդարել։ Բարի ախորժակ։