Մոյվան ջեռոցում

Վարկանիշ
Մոյվան ջեռոցում
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ
Բաղադրիչները
 մոյվա ձուկ
 աղ
 լիմոնի հյութ
 ալյուր
 բուսական յուղԲուսայուղը լցնեկու ենք ջեռոցի տապակի մեջ 2մմ բարձրությամբ։
 աղացած սև պխպեղ

Սովորաբար ձկան խանութներում վաճառվում է սառեցրած մոյվա։ Այս բաղդրատոմսով պատրաստած ուտեստի համա ուղղակիորեն կախված են ձկան տեսքից։ Ձուկը պետք է լինի հաստլիկ և ամբողջական:
Ընդհանրապես ջեռոցում չափազանց փոքր ձուկը հարմար չէ պատրաստել: Նրանք պարզապես չորանում են։

 
Ձեռոցում մոյվայի պատրսատման քայլերը
1

Հալեցրեք և մաքրեք ձուկը։ Շատ մարդիկ մոյվան ուտում են ամբողջությամբ, առանց փորը մաքրելու։ Այնպես որ, ցնկության դեպքում կարող եք պարզապես հալեցնել սառեցրած մոյվան, ու մի լավ լվանալ։
Այնուամենայնիվ, եթե ազատ ժամանակ ունեք, խորհուրդ ենք տալիս բացել որովայնը և հեռացնել ներքին օրգանները։
Մոյվան մաքրելու ավելի հեշտ միջոց է գլուխը պոկել և գլխի հետ միասին դուրս քաշել փորոտիքը:

Սառած մոյվան

2

Մաքրած մոյվայի վրա պղպեղ, աղ և կիտրոնի հյութ լցնել:

Մաքրած մոյվան

3

Ջեռոցի սկուտեղը կամ կամ թավան մինչև 2 մմ․ բարձրությամբ բուսական յուղ լցրեք:

Յուղը տավայի մեջ

4

Մոյվաները թավալեք ալյուրով լցված ափսեի մեջ։

Մայվան ալյուր մեջ

5

Զգուշորեն, հավասար շարքով, ալյուրի մեջ գլորված մոյվաները դասվորեք ջեռոցի տապակի մեջ, այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում։
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք ձկներով տապակը։ Եփման մոտավոր ժամանակը 40–50 րոպե է։

Մոյվան տապակի մեջ

6

Մոյվայի վրա առաջացած ոսկեգույն կեղևը նշան է, որ ձուկը պատրաստ է։

Պատրսատի մոյվան

7

Ջեռոցում եփված մոյվան սեղանին կարող եք մատուցել ինչպես տաք վիճակում, ջեռոցից անմիջապես հետո, այնպես էլ ձուկն ամբողջությամբ սառչելուց հետո։
Ամեն դեպքում ձուկը շատ համեղ է։
Բարի ախորժակ։

Ջեռոցում եփած մոյվա

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 մոյվա ձուկ
 աղ
 լիմոնի հյութ
 ալյուր
 բուսական յուղԲուսայուղը լցնեկու ենք ջեռոցի տապակի մեջ 2մմ բարձրությամբ։
 աղացած սև պխպեղ

Directions

Ձեռոցում մոյվայի պատրսատման քայլերը
1

Հալեցրեք և մաքրեք ձուկը։ Շատ մարդիկ մոյվան ուտում են ամբողջությամբ, առանց փորը մաքրելու։ Այնպես որ, ցնկության դեպքում կարող եք պարզապես հալեցնել սառեցրած մոյվան, ու մի լավ լվանալ։
Այնուամենայնիվ, եթե ազատ ժամանակ ունեք, խորհուրդ ենք տալիս բացել որովայնը և հեռացնել ներքին օրգանները։
Մոյվան մաքրելու ավելի հեշտ միջոց է գլուխը պոկել և գլխի հետ միասին դուրս քաշել փորոտիքը:

Սառած մոյվան

2

Մաքրած մոյվայի վրա պղպեղ, աղ և կիտրոնի հյութ լցնել:

Մաքրած մոյվան

3

Ջեռոցի սկուտեղը կամ կամ թավան մինչև 2 մմ․ բարձրությամբ բուսական յուղ լցրեք:

Յուղը տավայի մեջ

4

Մոյվաները թավալեք ալյուրով լցված ափսեի մեջ։

Մայվան ալյուր մեջ

5

Զգուշորեն, հավասար շարքով, ալյուրի մեջ գլորված մոյվաները դասվորեք ջեռոցի տապակի մեջ, այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում։
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք ձկներով տապակը։ Եփման մոտավոր ժամանակը 40–50 րոպե է։

Մոյվան տապակի մեջ

6

Մոյվայի վրա առաջացած ոսկեգույն կեղևը նշան է, որ ձուկը պատրաստ է։

Պատրսատի մոյվան

7

Ջեռոցում եփված մոյվան սեղանին կարող եք մատուցել ինչպես տաք վիճակում, ջեռոցից անմիջապես հետո, այնպես էլ ձուկն ամբողջությամբ սառչելուց հետո։
Ամեն դեպքում ձուկը շատ համեղ է։
Բարի ախորժակ։

Ջեռոցում եփած մոյվա

Մոյվան ջեռոցում

Հեղինակ

կայքում չէ 1 day

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *