Սովորաբար ձկան խանութներում վաճառվում է սառեցրած մոյվա։ Այս բաղդրատոմսով պատրաստած ուտեստի համա ուղղակիորեն կախված են ձկան տեսքից։ Ձուկը պետք է լինի հաստլիկ և ամբողջական:
Ընդհանրապես ջեռոցում չափազանց փոքր ձուկը հարմար չէ պատրաստել: Նրանք պարզապես չորանում են։
Հալեցրեք և մաքրեք ձուկը։ Շատ մարդիկ մոյվան ուտում են ամբողջությամբ, առանց փորը մաքրելու։ Այնպես որ, ցնկության դեպքում կարող եք պարզապես հալեցնել սառեցրած մոյվան, ու մի լավ լվանալ։
Այնուամենայնիվ, եթե ազատ ժամանակ ունեք, խորհուրդ ենք տալիս բացել որովայնը և հեռացնել ներքին օրգանները։
Մոյվան մաքրելու ավելի հեշտ միջոց է գլուխը պոկել և գլխի հետ միասին դուրս քաշել փորոտիքը:
Մաքրած մոյվայի վրա պղպեղ, աղ և կիտրոնի հյութ լցնել:
Ջեռոցի սկուտեղը կամ կամ թավան մինչև 2 մմ․ բարձրությամբ բուսական յուղ լցրեք:
Մոյվաները թավալեք ալյուրով լցված ափսեի մեջ։
Զգուշորեն, հավասար շարքով, ալյուրի մեջ գլորված մոյվաները դասվորեք ջեռոցի տապակի մեջ, այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում։
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք ձկներով տապակը։ Եփման մոտավոր ժամանակը 40–50 րոպե է։
Մոյվայի վրա առաջացած ոսկեգույն կեղևը նշան է, որ ձուկը պատրաստ է։
Ջեռոցում եփված մոյվան սեղանին կարող եք մատուցել ինչպես տաք վիճակում, ջեռոցից անմիջապես հետո, այնպես էլ ձուկն ամբողջությամբ սառչելուց հետո։
Ամեն դեպքում ձուկը շատ համեղ է։
Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Հալեցրեք և մաքրեք ձուկը։ Շատ մարդիկ մոյվան ուտում են ամբողջությամբ, առանց փորը մաքրելու։ Այնպես որ, ցնկության դեպքում կարող եք պարզապես հալեցնել սառեցրած մոյվան, ու մի լավ լվանալ։
Այնուամենայնիվ, եթե ազատ ժամանակ ունեք, խորհուրդ ենք տալիս բացել որովայնը և հեռացնել ներքին օրգանները։
Մոյվան մաքրելու ավելի հեշտ միջոց է գլուխը պոկել և գլխի հետ միասին դուրս քաշել փորոտիքը:
Մաքրած մոյվայի վրա պղպեղ, աղ և կիտրոնի հյութ լցնել:
Ջեռոցի սկուտեղը կամ կամ թավան մինչև 2 մմ․ բարձրությամբ բուսական յուղ լցրեք:
Մոյվաները թավալեք ալյուրով լցված ափսեի մեջ։
Զգուշորեն, հավասար շարքով, ալյուրի մեջ գլորված մոյվաները դասվորեք ջեռոցի տապակի մեջ, այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում։
Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200 աստիճան և այնտեղ ուղարկեք ձկներով տապակը։ Եփման մոտավոր ժամանակը 40–50 րոպե է։
Մոյվայի վրա առաջացած ոսկեգույն կեղևը նշան է, որ ձուկը պատրաստ է։
Ջեռոցում եփված մոյվան սեղանին կարող եք մատուցել ինչպես տաք վիճակում, ջեռոցից անմիջապես հետո, այնպես էլ ձուկն ամբողջությամբ սառչելուց հետո։
Ամեն դեպքում ձուկը շատ համեղ է։
Բարի ախորժակ։