Ղազախական մանթիներ

Վարկանիշ
Ղազախական մանթիներ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում40 ր
Մանթի բաղադրիչները
 500 գ․ յուղոտ ոչխարի միս
 4 հատ սոխ
 50 գ․ ոչխարի դմակ
 150 գ․ թթվասեր
 4 ճշ/գ․ յուղ
 աղ և պղպեղ
 պելմենու խմոր
 
Ղազխական մանթի պատրաստելու քայլերը
1

Ֆարշը պատրաստելու համար վերցրեք գառան միսը, մանր կտրատեք՝ 10-ից 15 մմ տրամագծով:
Սոխը նույնպես մանր կտրատել։
Աղացած միսին ավելացնել կարմիր աղացած պղպեղ, աղ և լավ խառնել։
Կտրեք դմակը, պոչի ճարպը, փոքր խորանարդների տեսքով:

2

Խմորը պատրաստելու համար օգտագործեք մեր կայքի "Պելմենու խմոր" բաղադրատոմսը, կամ ձեր նախընտրածը։
Այնուհետև խմորը գրտնակել, որպեսզի ստացվի մեծ և շատ բարակ խմորի շերտ։ Կտրտել խմորտ 10 սմ չափսերով քառակուսիների։

3

Յուրաքանչյուր քառակուսու վրա դնել մեկական ճաշի գդալ աղացած միս և մի փոքրիկ խորանարդ դմակ։ խմորի քառակուսու ծայրերը միացնել անկյունագծով և կեռիկավորել անկյունները, որպեսզի մանթին դառնա երկարավուն։
Այսպես պատրաստված մանթին դրվում է յուղ քսած կասկանների (решетки) վրա։

4

Կասկանը դնել եռացող ջրի կամ արգանակի վրա, պինդ փակել կափարիչը և շոգեխաշել 25–30 րոպե:

5

Մատուցեք ղազախական մանթին մսի արգանակի մեջ:
Երբեմն մանթիների վրա լցնում են հատուկ սոուս, որը կոչվում է սանտան։
Սանտան պատրաստելու համար օգտագործում են քացախով արգանակ, կարագ և պղպեղ։

Պատրաստի մանթի

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Մանթի բաղադրիչները
 500 գ․ յուղոտ ոչխարի միս
 4 հատ սոխ
 50 գ․ ոչխարի դմակ
 150 գ․ թթվասեր
 4 ճշ/գ․ յուղ
 աղ և պղպեղ
 պելմենու խմոր

Directions

Ղազխական մանթի պատրաստելու քայլերը
1

Ֆարշը պատրաստելու համար վերցրեք գառան միսը, մանր կտրատեք՝ 10-ից 15 մմ տրամագծով:
Սոխը նույնպես մանր կտրատել։
Աղացած միսին ավելացնել կարմիր աղացած պղպեղ, աղ և լավ խառնել։
Կտրեք դմակը, պոչի ճարպը, փոքր խորանարդների տեսքով:

2

Խմորը պատրաստելու համար օգտագործեք մեր կայքի "Պելմենու խմոր" բաղադրատոմսը, կամ ձեր նախընտրածը։
Այնուհետև խմորը գրտնակել, որպեսզի ստացվի մեծ և շատ բարակ խմորի շերտ։ Կտրտել խմորտ 10 սմ չափսերով քառակուսիների։

3

Յուրաքանչյուր քառակուսու վրա դնել մեկական ճաշի գդալ աղացած միս և մի փոքրիկ խորանարդ դմակ։ խմորի քառակուսու ծայրերը միացնել անկյունագծով և կեռիկավորել անկյունները, որպեսզի մանթին դառնա երկարավուն։
Այսպես պատրաստված մանթին դրվում է յուղ քսած կասկանների (решетки) վրա։

4

Կասկանը դնել եռացող ջրի կամ արգանակի վրա, պինդ փակել կափարիչը և շոգեխաշել 25–30 րոպե:

5

Մատուցեք ղազախական մանթին մսի արգանակի մեջ:
Երբեմն մանթիների վրա լցնում են հատուկ սոուս, որը կոչվում է սանտան։
Սանտան պատրաստելու համար օգտագործում են քացախով արգանակ, կարագ և պղպեղ։

Պատրաստի մանթի

Notes

Ղազախական մանթիներ

Հեղինակ

կայքում չէ 4 weeks

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան