Մեղրով և սոյայով հավի թևիկներ

Վարկանիշ
Մեղրի և սոյայով մեջ տապակած հավի թևիկներ
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ30 րՊատրաստում40 ր
Բաղադրիչները
 1 կգ․ հավի թևիկներ
 1 ճշ/գ․ մեղր
 100 մլ․ սոյայի սոուս
 3 պճեղ սխտոր
 4 ճշ/գ․ բուսայուղ

Այս բաղադրատոմսով տապակված հավի թևիկներու ունեն յուրահատուկ քաղցր համ։ Համոզված եմ մեկ անգամ փորձելուց հետո, դուք հաճախ կպատրաստեք այս ուտեստը։
Սոուսը միաճամանակ հանդիսանում է նաև մարինադ, որի բաղադրիչներ դուք կարող էք փոփոխել ըստ ճաշակի։
Օրինակ ես ավելացրել եմ նաև գնդիկավոր մանանեխ, որը թևկիներին տվել թեթև դառը համ։

 
Հավի թևիկների մարինացման և տապակման քայլերը
1

Հավի թևիկները լավ լվացեք և չորացրեք, կապ թողեք լավ ջրքամվի։

Հավի թևիկները

2

Թևիկներից հեռացրեք ծայրամասերը։ Դրանց վրա ուտելու բան չկա, և տապակելու ընթացքում շուտ վառվում ու սևանում են։

Թևիկներից հեռացրեք ծայրամասերը

3

Տարայի մեջ խառնեք սոուս-մարինադի բաղադրիչները, սոյայի սոուսը, մեղրը, ճզմված սխտորը և 2 թեյի գդալ բուսական յուղը։
Ես ավելացրել եմ նայե գնդիկավոր մամամեխ, բայց եթե դուք առաջին անգամ եք պատարաստում, ապա նշված հիմնական բաղադրիչներից բացի ուրշ ոչինչ մի ավելացրեք սոուսի մեջ։

Սոուսի պատրաստումը

4

Պատրաստած սոուսը լցրեք թևիկների վրա և խառնեք։ Իմ մոտ թևիկներ 1 կգ 200 գր են, այդ պատճառով սոուսը քիչ է թվում։

Սոուսը լցրեք թևիկների վրա

5

Խառնելուց հետո թողեք, որպեսզի հավի թևերը սենյակային ջերմաստիճանում մարինացվեն սոուսի մեջ կես ժամ։ Այդ ընթացքում մի քանի անգամ քառնեք։

Թևիկները սոուսի մեջ

6

Այնուհետև մեծ տապակի մեջ 2 ճաշի գդալ բուսայուղ լցրեք և դրեք ուժեղ կրակի վրա։ Յուղը լավ տաքանալուց հետո թավայի մեջ լցրեք թևիկները։
Սուոսը չթափեք։

Թևերը տապակի մեջ

7

Ամեն կողմից անհրաժեշտ է տապակել մինիմում 5 րոպե, որպեսզի թևիկները ստանան ոսկեգույն երանգ։

Տապակել 2 կողմից

8

Երկու կողմերը տապակելուց հետո խառնեք և թավայի մեջ լցրեք մարինադի, սուսի մնացորդը և նորից լավ խառնեք։

Լցնել մարինադը

9

Ծածկել կափարիչով և մարմանդ կրակի վրա պատրաստել ևս 30 րոպե։ Այդ ընթացքում մեկ անգամ խառնեք թավայի պարունակությունը։

Խառնել տապակելու ընթացքում

10

Այուհետև վերցրեք կափարիչը և 3 րոպե տապակեք ուժեղ կրակի վրա, որպեսզի տապակի մեջ հավաքված հեղուկը գոլորշիանա։

Վերջնական տապակելը

11

Հավի թևիկները տապակված սոյայի և մեղրի մեջ պատրաստ են։ Թողեք 15 րոպե հովանա և կարող եք մատուցել։

Հավի թևիկները տապակված սոյայի և մեղրի մեջ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 1 կգ․ հավի թևիկներ
 1 ճշ/գ․ մեղր
 100 մլ․ սոյայի սոուս
 3 պճեղ սխտոր
 4 ճշ/գ․ բուսայուղ

Directions

Հավի թևիկների մարինացման և տապակման քայլերը
1

Հավի թևիկները լավ լվացեք և չորացրեք, կապ թողեք լավ ջրքամվի։

Հավի թևիկները

2

Թևիկներից հեռացրեք ծայրամասերը։ Դրանց վրա ուտելու բան չկա, և տապակելու ընթացքում շուտ վառվում ու սևանում են։

Թևիկներից հեռացրեք ծայրամասերը

3

Տարայի մեջ խառնեք սոուս-մարինադի բաղադրիչները, սոյայի սոուսը, մեղրը, ճզմված սխտորը և 2 թեյի գդալ բուսական յուղը։
Ես ավելացրել եմ նայե գնդիկավոր մամամեխ, բայց եթե դուք առաջին անգամ եք պատարաստում, ապա նշված հիմնական բաղադրիչներից բացի ուրշ ոչինչ մի ավելացրեք սոուսի մեջ։

Սոուսի պատրաստումը

4

Պատրաստած սոուսը լցրեք թևիկների վրա և խառնեք։ Իմ մոտ թևիկներ 1 կգ 200 գր են, այդ պատճառով սոուսը քիչ է թվում։

Սոուսը լցրեք թևիկների վրա

5

Խառնելուց հետո թողեք, որպեսզի հավի թևերը սենյակային ջերմաստիճանում մարինացվեն սոուսի մեջ կես ժամ։ Այդ ընթացքում մի քանի անգամ քառնեք։

Թևիկները սոուսի մեջ

6

Այնուհետև մեծ տապակի մեջ 2 ճաշի գդալ բուսայուղ լցրեք և դրեք ուժեղ կրակի վրա։ Յուղը լավ տաքանալուց հետո թավայի մեջ լցրեք թևիկները։
Սուոսը չթափեք։

Թևերը տապակի մեջ

7

Ամեն կողմից անհրաժեշտ է տապակել մինիմում 5 րոպե, որպեսզի թևիկները ստանան ոսկեգույն երանգ։

Տապակել 2 կողմից

8

Երկու կողմերը տապակելուց հետո խառնեք և թավայի մեջ լցրեք մարինադի, սուսի մնացորդը և նորից լավ խառնեք։

Լցնել մարինադը

9

Ծածկել կափարիչով և մարմանդ կրակի վրա պատրաստել ևս 30 րոպե։ Այդ ընթացքում մեկ անգամ խառնեք թավայի պարունակությունը։

Խառնել տապակելու ընթացքում

10

Այուհետև վերցրեք կափարիչը և 3 րոպե տապակեք ուժեղ կրակի վրա, որպեսզի տապակի մեջ հավաքված հեղուկը գոլորշիանա։

Վերջնական տապակելը

11

Հավի թևիկները տապակված սոյայի և մեղրի մեջ պատրաստ են։ Թողեք 15 րոպե հովանա և կարող եք մատուցել։

Հավի թևիկները տապակված սոյայի և մեղրի մեջ

Մեղրով և սոյայով հավի թևիկներ

Հեղինակ

կայքում չէ 11 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *