Հավի քարաճիկ սերուցքով

Վարկանիշ
Հավի քարաճիկ սերուցքով
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 15 ր
Բաղադրիչները
 1 կգ․ հավի քարաճիկ
 500 մլ․ սերուցք 10%
 2 գլուխ սոխ
 1 գազար
 1 թ/գ․ քիմիոն Քիմիոնը դա զիրան է։
 ½ թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 2 հատ դափնու տերև
 70 մլ․ բուսայուղ
 2 թ/գ․ աղ

Սովորաբար, մարդկանց մեծամասնությունն անտեսում է ենթամթերքը, կենդանիների և թռչունների օրգաններից պատրաստված ուտեստները։ Եթե ենթամթերքը ճիշտ պատրաստվի, կարող եք շատ համեղ ու առողջարար ուտեստ ստանալ։
Այսօր ես կպատրաստեմ հավի քարաճիկները սերուցքի մեջ։
Հարկ եմ համարում նշել, որ նիհարել ցանկացողների համար նախընտրելի են քարաճիկից պատրաստված ուտեստները, քանի որ 100 գրամը պարունակում է ընդամենը 140 կկալ։

 
Հավի քարաճիկը սերուցքի մեջ պատրաստելու քայլեր
1

Գնված քարաճիկները մի քանի անգամ լվացեք՝ պարբերաբար փոխելով ջուրը: Ես լվանալու ընթացքում 4 անգամ ջուրը փոխել եմ։
Լվանալուց հետո ջուրը պետք է մնա մաքուր։

Լվացած քարաճիկները

2

Մեկ կիլոգրամ հավի քարաճիկը եփելու համար կաթսայի մեջ դնել քարաճիկները և լցնել 2 լիտր սառը ջուր։ Կաթսայի մեջ ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ և դնել ուժեղ կրակի վրա:

Քարաճիկը կաթսայի մեջ

3

Մինչ ջուրի եռալը, անհրաժեշտ է հեռացնել առաջացած փրփուրը (քափը)։ Փրփուրը սովորաբար հավաքվում է եռալուց մի քանի րոպե առաջ։
Այդ պահին անհրաժեշտ է նվազեցնել կրակը և հեռացնել փրփուրը ճաշի գդալով:

Հեռացնել փրփուրը

4

Փրփուրը հեռացնելուց հետո կաթսան կափարիչով փակել ու մարմանդ կրակի վրա 45 րոպե եփել հավի քարաճիկները։

Եփել կափարիչով ծածկված

5

Կես ճամ եռալուց հետո թավայի մեջ գցեցի 2 դափնու տերև։
Շարունակում ենք եփել ևս 15 րոպե։

Դափնու տերևները կաթսայի մեջ

6

Մինչ քարաճիկները եփվում են, նախապատրաստեք բանջարեղենը։ Կլպել և մանր կտրատել սոխը։
Կլպել և անցկացնել գազարը քերիչով։

Կտրտել բանջարեղենը

7

Եռալու պահից 45 րոպե հետո արգանակից հանում ենք հավի գրեթե պատրաստի քարաճիկները և թողնում, որ մի փոքր սառչի, քանի որ տապակելու համար այն պետք է կտրտել փոքր մասերի։

Խաշած քարաճիկը

8

Կիսաեփած քարաճիկները կտրատել 1–1,5 սմ չափսի կտորների։

Կտրտած քարաճիկը

9

Բավական մեծ տապակի մեջ լցնել բուսական յուղը և դնել ուժեղ կրակի վրա։

Բուսայուղը թավայի մեջ

10

Յուղը տաքացնելուց հետո կտրատած բանջարեղենը լցնել տապակի մեջ և տապակել 5-6 րոպե։

Բանջարեղենը տապակի մեջ

11

Այնուհետև ավելացնում ենք մանր կտրատած խաշած քարաճիկները և շարունակում ենք տապակել ևս 5 րոպե։

Քարաճիկը բանջարեղենի հետ

12

Քարաճիկները բանջարեղենի հետ 5 րոպե տապակելուց հետո ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ և խառնել։

Ավելացնել աղ

13

Այնուհետև ավելացնել աղացած սև պղպեղը և քիմիոնը (զիրան):
Լավ խառնել և տապակել 2-3 րոպե։

Ավելացնել քիմիոն

14

Ավելացնել սերուցք և խառնել։ Ես ավելացրել եմ 500մլ 10% սերուցք։

Ավելացնել սերուցքը

15

Կրակն իջեցրեք, կաթսան կափարիչով փակեք և եփեք ևս 15 րոպե։
Սերուցքի մեջ եփվելու 15 րոպեների ինթցքում, ես 3 անգամ խառնել եմ տապակի պարունակությունը։

Տապակել փակ կափարիչով

16

Ամենավերջում վերցնում ենք կափարիչը և պատրաստում ևս 5 րոպե, որպեսզի սերուցքային սոուսը ավելի թանձրանա։

Տապակելու վերջում

17

Սերուցքով պատրաստված քարաճիկները պատրաստ են։ Սեղանին կարելի է մատուցել համադրելով ձեր սիրելի կողմնակի ճաշատեսակի հետ։
Այս ուտեստը հավասարապես համեղ է ինչպես սառը, այնպես էլ տաք վիճակում։

Պատրատի կարաճիկները սերուցքի մեջ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 1 կգ․ հավի քարաճիկ
 500 մլ․ սերուցք 10%
 2 գլուխ սոխ
 1 գազար
 1 թ/գ․ քիմիոն Քիմիոնը դա զիրան է։
 ½ թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 2 հատ դափնու տերև
 70 մլ․ բուսայուղ
 2 թ/գ․ աղ

Directions

Հավի քարաճիկը սերուցքի մեջ պատրաստելու քայլեր
1

Գնված քարաճիկները մի քանի անգամ լվացեք՝ պարբերաբար փոխելով ջուրը: Ես լվանալու ընթացքում 4 անգամ ջուրը փոխել եմ։
Լվանալուց հետո ջուրը պետք է մնա մաքուր։

Լվացած քարաճիկները

2

Մեկ կիլոգրամ հավի քարաճիկը եփելու համար կաթսայի մեջ դնել քարաճիկները և լցնել 2 լիտր սառը ջուր։ Կաթսայի մեջ ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ և դնել ուժեղ կրակի վրա:

Քարաճիկը կաթսայի մեջ

3

Մինչ ջուրի եռալը, անհրաժեշտ է հեռացնել առաջացած փրփուրը (քափը)։ Փրփուրը սովորաբար հավաքվում է եռալուց մի քանի րոպե առաջ։
Այդ պահին անհրաժեշտ է նվազեցնել կրակը և հեռացնել փրփուրը ճաշի գդալով:

Հեռացնել փրփուրը

4

Փրփուրը հեռացնելուց հետո կաթսան կափարիչով փակել ու մարմանդ կրակի վրա 45 րոպե եփել հավի քարաճիկները։

Եփել կափարիչով ծածկված

5

Կես ճամ եռալուց հետո թավայի մեջ գցեցի 2 դափնու տերև։
Շարունակում ենք եփել ևս 15 րոպե։

Դափնու տերևները կաթսայի մեջ

6

Մինչ քարաճիկները եփվում են, նախապատրաստեք բանջարեղենը։ Կլպել և մանր կտրատել սոխը։
Կլպել և անցկացնել գազարը քերիչով։

Կտրտել բանջարեղենը

7

Եռալու պահից 45 րոպե հետո արգանակից հանում ենք հավի գրեթե պատրաստի քարաճիկները և թողնում, որ մի փոքր սառչի, քանի որ տապակելու համար այն պետք է կտրտել փոքր մասերի։

Խաշած քարաճիկը

8

Կիսաեփած քարաճիկները կտրատել 1–1,5 սմ չափսի կտորների։

Կտրտած քարաճիկը

9

Բավական մեծ տապակի մեջ լցնել բուսական յուղը և դնել ուժեղ կրակի վրա։

Բուսայուղը թավայի մեջ

10

Յուղը տաքացնելուց հետո կտրատած բանջարեղենը լցնել տապակի մեջ և տապակել 5-6 րոպե։

Բանջարեղենը տապակի մեջ

11

Այնուհետև ավելացնում ենք մանր կտրատած խաշած քարաճիկները և շարունակում ենք տապակել ևս 5 րոպե։

Քարաճիկը բանջարեղենի հետ

12

Քարաճիկները բանջարեղենի հետ 5 րոպե տապակելուց հետո ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ և խառնել։

Ավելացնել աղ

13

Այնուհետև ավելացնել աղացած սև պղպեղը և քիմիոնը (զիրան):
Լավ խառնել և տապակել 2-3 րոպե։

Ավելացնել քիմիոն

14

Ավելացնել սերուցք և խառնել։ Ես ավելացրել եմ 500մլ 10% սերուցք։

Ավելացնել սերուցքը

15

Կրակն իջեցրեք, կաթսան կափարիչով փակեք և եփեք ևս 15 րոպե։
Սերուցքի մեջ եփվելու 15 րոպեների ինթցքում, ես 3 անգամ խառնել եմ տապակի պարունակությունը։

Տապակել փակ կափարիչով

16

Ամենավերջում վերցնում ենք կափարիչը և պատրաստում ևս 5 րոպե, որպեսզի սերուցքային սոուսը ավելի թանձրանա։

Տապակելու վերջում

17

Սերուցքով պատրաստված քարաճիկները պատրաստ են։ Սեղանին կարելի է մատուցել համադրելով ձեր սիրելի կողմնակի ճաշատեսակի հետ։
Այս ուտեստը հավասարապես համեղ է ինչպես սառը, այնպես էլ տաք վիճակում։

Պատրատի կարաճիկները սերուցքի մեջ

Հավի քարաճիկ սերուցքով

Հեղինակ

կայքում չէ 12 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան