Որպեսզի ջեմը ավելի երկար պահպանվի, անհրաժեշտ է․
- Ընտրել հասած մրգեր առանց վնասվածքների;
- Ջեմը կրակի վրա շատ չեռացնել (թափանցիկ դառնալուն պես լցրեք բանկաները);
- Շաքարավազը մի խնայեք, քանի որ այն գործում է որպես կոնսերվանտ:
Կիտրոնն ու նարինջը մաքրեք ոչ միայն կեղևից, այլ սպիտակ թաղանթից և սերմերից։
Այնուհետև ցիտրուսային մրգերի կտորները անհրաժեշտ է մանրացնել բլենդերով կամ քերիչով։
Ստացված խյուսը, թանձր զանգվածը, պետք է մաղով անցկացնել, որպեսզի հյութ ստացվի։
Մաքրել բանանը կեղևից և կտրատել շերտերի: Կտրտած բանանը տեղավորեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք ցիտրուսի հյութը և ցանեք շաքարավազը։
Կատսան դրեք մարմանդ կրակի վրա, որտեղ զանգվածը պետք է հասնի եռման վիճակի։
Միաժամանակ կրկին դրեք մեկ այլ ջրով լցված կաթսա, որի վրա կստերիլիզացվեն բանկաները։
Քանի դեռ զանգվածը չի սկսել եռալ, խառնել պետք չէ։
Ջեմը պետք է եփել այնքան, մինչև թանձրանա։ Եռալուց հետո անհրաժեշտ է պարբերաբար խառնել զանգվածը։
Քնի դեռ պատրաստի ջեմը տաք է, այն պետք է լցնել բանկաների մեջ՝ լցնելով մինչև վերջ։ Բանկայի մեջ դատարկ տարածություն չպետք է մնա։
Այնուհետև փակեք ստերիլ կափարիչներով:
Պահպանման վայր ջեմը տեղափոխեք միայն բանկաների լրիվ սառչելուց հետո։
բաղադրիչ
Directions
Կիտրոնն ու նարինջը մաքրեք ոչ միայն կեղևից, այլ սպիտակ թաղանթից և սերմերից։
Այնուհետև ցիտրուսային մրգերի կտորները անհրաժեշտ է մանրացնել բլենդերով կամ քերիչով։
Ստացված խյուսը, թանձր զանգվածը, պետք է մաղով անցկացնել, որպեսզի հյութ ստացվի։
Մաքրել բանանը կեղևից և կտրատել շերտերի: Կտրտած բանանը տեղավորեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք ցիտրուսի հյութը և ցանեք շաքարավազը։
Կատսան դրեք մարմանդ կրակի վրա, որտեղ զանգվածը պետք է հասնի եռման վիճակի։
Միաժամանակ կրկին դրեք մեկ այլ ջրով լցված կաթսա, որի վրա կստերիլիզացվեն բանկաները։
Քանի դեռ զանգվածը չի սկսել եռալ, խառնել պետք չէ։
Ջեմը պետք է եփել այնքան, մինչև թանձրանա։ Եռալուց հետո անհրաժեշտ է պարբերաբար խառնել զանգվածը։
Քնի դեռ պատրաստի ջեմը տաք է, այն պետք է լցնել բանկաների մեջ՝ լցնելով մինչև վերջ։ Բանկայի մեջ դատարկ տարածություն չպետք է մնա։
Այնուհետև փակեք ստերիլ կափարիչներով:
Պահպանման վայր ջեմը տեղափոխեք միայն բանկաների լրիվ սառչելուց հետո։