Флаг США Флаг РФ

Բանանի ջեմ

Բանանի ջեմ
Վարկանիշ
Արդյունքը15 բաժին
Պատրաստում1 ժ
Ջեմի բաղադրիչները
 1 կգ․ բանան
 1 հատ լիմոն
 4 հատ խոշոր նարինջ
 550 գ․ շաքարավազ
 վանիլՎանիլը պարտադիր բաղադրիչ չէ։

Որպեսզի ջեմը ավելի երկար պահպանվի, անհրաժեշտ է․

  • Ընտրել հասած մրգեր առանց վնասվածքների;
  • Ջեմը կրակի վրա շատ չեռացնել (թափանցիկ դառնալուն պես լցրեք բանկաները);
  • Շաքարավազը մի խնայեք, քանի որ այն գործում է որպես կոնսերվանտ:
Բանանից պատրաստված ջեմ նարիջով և լիմոնով
1

Կիտրոնն ու նարինջը մաքրեք ոչ միայն կեղևից, այլ սպիտակ թաղանթից և սերմերից։
Այնուհետև ցիտրուսային մրգերի կտորները անհրաժեշտ է մանրացնել բլենդերով կամ քերիչով։
Ստացված խյուսը, թանձր զանգվածը, պետք է մաղով անցկացնել, որպեսզի հյութ ստացվի։

2

Մաքրել բանանը կեղևից և կտրատել շերտերի: Կտրտած բանանը տեղավորեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք ցիտրուսի հյութը և ցանեք շաքարավազը։
Կատսան դրեք մարմանդ կրակի վրա, որտեղ զանգվածը պետք է հասնի եռման վիճակի։
Միաժամանակ կրկին դրեք մեկ այլ ջրով լցված կաթսա, որի վրա կստերիլիզացվեն բանկաները։

3

Քանի դեռ զանգվածը չի սկսել եռալ, խառնել պետք չէ։
Ջեմը պետք է եփել այնքան, մինչև թանձրանա։ Եռալուց հետո անհրաժեշտ է պարբերաբար խառնել զանգվածը։

4

Քնի դեռ պատրաստի ջեմը տաք է, այն պետք է լցնել բանկաների մեջ՝ լցնելով մինչև վերջ։ Բանկայի մեջ դատարկ տարածություն չպետք է մնա։
Այնուհետև փակեք ստերիլ կափարիչներով:
Պահպանման վայր ջեմը տեղափոխեք միայն բանկաների լրիվ սառչելուց հետո։

Բանանի ջեմը բանկայի մեջ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

Ingredients

Ջեմի բաղադրիչները
 1 կգ․ բանան
 1 հատ լիմոն
 4 հատ խոշոր նարինջ
 550 գ․ շաքարավազ
 վանիլՎանիլը պարտադիր բաղադրիչ չէ։

Directions

Բանանից պատրաստված ջեմ նարիջով և լիմոնով
1

Կիտրոնն ու նարինջը մաքրեք ոչ միայն կեղևից, այլ սպիտակ թաղանթից և սերմերից։
Այնուհետև ցիտրուսային մրգերի կտորները անհրաժեշտ է մանրացնել բլենդերով կամ քերիչով։
Ստացված խյուսը, թանձր զանգվածը, պետք է մաղով անցկացնել, որպեսզի հյութ ստացվի։

2

Մաքրել բանանը կեղևից և կտրատել շերտերի: Կտրտած բանանը տեղավորեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք ցիտրուսի հյութը և ցանեք շաքարավազը։
Կատսան դրեք մարմանդ կրակի վրա, որտեղ զանգվածը պետք է հասնի եռման վիճակի։
Միաժամանակ կրկին դրեք մեկ այլ ջրով լցված կաթսա, որի վրա կստերիլիզացվեն բանկաները։

3

Քանի դեռ զանգվածը չի սկսել եռալ, խառնել պետք չէ։
Ջեմը պետք է եփել այնքան, մինչև թանձրանա։ Եռալուց հետո անհրաժեշտ է պարբերաբար խառնել զանգվածը։

4

Քնի դեռ պատրաստի ջեմը տաք է, այն պետք է լցնել բանկաների մեջ՝ լցնելով մինչև վերջ։ Բանկայի մեջ դատարկ տարածություն չպետք է մնա։
Այնուհետև փակեք ստերիլ կափարիչներով:
Պահպանման վայր ջեմը տեղափոխեք միայն բանկաների լրիվ սառչելուց հետո։

Բանանի ջեմը բանկայի մեջ

Բանանի ջեմ

Հրապարակման հեղինակ

կայքում չէ 4 days

AVDSM

7
Կարծիքներ: 6Հրապարակումներ: 74Գրանցում: 02-06-2021

Թողնել կարծիք

To top
Մուտք գործել
*
*
*
*
*
Password generation