Բանանի ջեմ

Վարկանիշ
Բանանի ջեմ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ
Ջեմի բաղադրիչները
 1 կգ․ բանան
 1 հատ լիմոն
 4 հատ խոշոր նարինջ
 550 գ․ շաքարավազ
 վանիլՎանիլը պարտադիր բաղադրիչ չէ։

Որպեսզի ջեմը ավելի երկար պահպանվի, անհրաժեշտ է․

  • Ընտրել հասած մրգեր առանց վնասվածքների;
  • Ջեմը կրակի վրա շատ չեռացնել (թափանցիկ դառնալուն պես լցրեք բանկաները);
  • Շաքարավազը մի խնայեք, քանի որ այն գործում է որպես կոնսերվանտ:
 
Բանանից պատրաստված ջեմ նարիջով և լիմոնով
1

Կիտրոնն ու նարինջը մաքրեք ոչ միայն կեղևից, այլ սպիտակ թաղանթից և սերմերից։
Այնուհետև ցիտրուսային մրգերի կտորները անհրաժեշտ է մանրացնել բլենդերով կամ քերիչով։
Ստացված խյուսը, թանձր զանգվածը, պետք է մաղով անցկացնել, որպեսզի հյութ ստացվի։

2

Մաքրել բանանը կեղևից և կտրատել շերտերի: Կտրտած բանանը տեղավորեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք ցիտրուսի հյութը և ցանեք շաքարավազը։
Կատսան դրեք մարմանդ կրակի վրա, որտեղ զանգվածը պետք է հասնի եռման վիճակի։
Միաժամանակ կրկին դրեք մեկ այլ ջրով լցված կաթսա, որի վրա կստերիլիզացվեն բանկաները։

3

Քանի դեռ զանգվածը չի սկսել եռալ, խառնել պետք չէ։
Ջեմը պետք է եփել այնքան, մինչև թանձրանա։ Եռալուց հետո անհրաժեշտ է պարբերաբար խառնել զանգվածը։

4

Քնի դեռ պատրաստի ջեմը տաք է, այն պետք է լցնել բանկաների մեջ՝ լցնելով մինչև վերջ։ Բանկայի մեջ դատարկ տարածություն չպետք է մնա։
Այնուհետև փակեք ստերիլ կափարիչներով:
Պահպանման վայր ջեմը տեղափոխեք միայն բանկաների լրիվ սառչելուց հետո։

Բանանի ջեմը բանկայի մեջ

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Ջեմի բաղադրիչները
 1 կգ․ բանան
 1 հատ լիմոն
 4 հատ խոշոր նարինջ
 550 գ․ շաքարավազ
 վանիլՎանիլը պարտադիր բաղադրիչ չէ։

Directions

Բանանից պատրաստված ջեմ նարիջով և լիմոնով
1

Կիտրոնն ու նարինջը մաքրեք ոչ միայն կեղևից, այլ սպիտակ թաղանթից և սերմերից։
Այնուհետև ցիտրուսային մրգերի կտորները անհրաժեշտ է մանրացնել բլենդերով կամ քերիչով։
Ստացված խյուսը, թանձր զանգվածը, պետք է մաղով անցկացնել, որպեսզի հյութ ստացվի։

2

Մաքրել բանանը կեղևից և կտրատել շերտերի: Կտրտած բանանը տեղավորեք կաթսայի մեջ, վրան լցրեք ցիտրուսի հյութը և ցանեք շաքարավազը։
Կատսան դրեք մարմանդ կրակի վրա, որտեղ զանգվածը պետք է հասնի եռման վիճակի։
Միաժամանակ կրկին դրեք մեկ այլ ջրով լցված կաթսա, որի վրա կստերիլիզացվեն բանկաները։

3

Քանի դեռ զանգվածը չի սկսել եռալ, խառնել պետք չէ։
Ջեմը պետք է եփել այնքան, մինչև թանձրանա։ Եռալուց հետո անհրաժեշտ է պարբերաբար խառնել զանգվածը։

4

Քնի դեռ պատրաստի ջեմը տաք է, այն պետք է լցնել բանկաների մեջ՝ լցնելով մինչև վերջ։ Բանկայի մեջ դատարկ տարածություն չպետք է մնա։
Այնուհետև փակեք ստերիլ կափարիչներով:
Պահպանման վայր ջեմը տեղափոխեք միայն բանկաների լրիվ սառչելուց հետո։

Բանանի ջեմը բանկայի մեջ

Բանանի ջեմ

Հեղինակ

կայքում չէ 2 days

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *