Հավի լյարդից աղցան վարունգով և տանձով

Վարկանիշ
Հավի լյարդից աղցան վարունգով և տանձով
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ1 ժՊատրաստում30 ր
Աղցանի բաղադրիչները
 1 կգ․ հավի լյարդԿարելի վերցնել լյարդի և սրտի խառնուրդ։
 2 հատ գազար
 3 հատ թթու վարունգ
 5 գլուխ սոխ
 1 հատ տանձ
 100 գ․ թթվասեր
 2 պճեղ սխտոր
 սամիթ
 1 հատ կարմիր սոխ
 նարնջի և լիմոնի հյութԿոս նարնջի և կես լիմոնի թարմ քամած հյութ։
 ձիթայուղ
 աղ և պղպեղ

Հեշտ պատրաստվող և համեղ աղցան՝ մատչելի բյուջետային բաղադրիչներով։
Փորձեք աղցանը և մի փորձեք քննադատել առանց փորձելու:

 
Լյարդով աղացանի պատրաստման քայլերը
1

Լյարդը և սիրտը պետք է լավ մաքրվեն թաղանթներից և արյունատար անոթներից: Այնուհետև աղ անել և տապակել բուսայուղի մեջ։

Տապակած լյարդ

2

Գազարը մաքրել, քերել խոշոր քերիչով և նույնպես տապակել։

Տապակած գազար

3

Սպիտակ սոխը կտրատել կիսաօղակների տեսքով, համեմել աղով, պղպեղ և տապակել:
Բոլոր բաղադրիչները տապակել առանձին-առանձին։

Տապակած սոխ

4

Աղցանի ամանի մեջ շերտերով լցնում ենք տապակած լյարդը, սոխը, գազարը։ Սա աղցանի հիմքն է։

Աղցանի հիմքը

5

Այժմ նախապատրաստում ենք լրացուցիչ բաղադրիչները:
Թթու վարունգը կտրտում ենք շերտերով, տանձի կտորները լցնում ենք կիտրոնի-նարնջի հյութի մեջ, կարմիր սոխը կտրտում ենք բարակ օղակների տեսքով:

Բաղադրիչները

6

Կարմիր սոխի վրա եռացրած ջուր լցնել, համել ջրից և մեկ ժամ պահել պարզ մարինադի մեջ՝ եռացրած ջուր, քացախ, շաքար և աղ։

7

Նախապատրաստած լրացուցիչ բաղադրիչները դնում ենք աղցանի ամանի մոտ առանձին ամանների մեջ, որպեսզի ամեն մեկը կարողանա իր ճաշակով հավելում ընտրել կամ ամեն ինչից մի քիչ դնել միանգամից։

8

Մնում է պատրաստել սոուսը և մատուցել։
Սոուսի համար խառնել մայոնեզը, թթվասերը, մանրացրած սխտորն ու սամիթը։

Պատրաստի աղցանը սոուսով

ԿատեգորիաՄեթոդը, Պիտակներ,

բաղադրիչ

Աղցանի բաղադրիչները
 1 կգ․ հավի լյարդԿարելի վերցնել լյարդի և սրտի խառնուրդ։
 2 հատ գազար
 3 հատ թթու վարունգ
 5 գլուխ սոխ
 1 հատ տանձ
 100 գ․ թթվասեր
 2 պճեղ սխտոր
 սամիթ
 1 հատ կարմիր սոխ
 նարնջի և լիմոնի հյութԿոս նարնջի և կես լիմոնի թարմ քամած հյութ։
 ձիթայուղ
 աղ և պղպեղ

Directions

Լյարդով աղացանի պատրաստման քայլերը
1

Լյարդը և սիրտը պետք է լավ մաքրվեն թաղանթներից և արյունատար անոթներից: Այնուհետև աղ անել և տապակել բուսայուղի մեջ։

Տապակած լյարդ

2

Գազարը մաքրել, քերել խոշոր քերիչով և նույնպես տապակել։

Տապակած գազար

3

Սպիտակ սոխը կտրատել կիսաօղակների տեսքով, համեմել աղով, պղպեղ և տապակել:
Բոլոր բաղադրիչները տապակել առանձին-առանձին։

Տապակած սոխ

4

Աղցանի ամանի մեջ շերտերով լցնում ենք տապակած լյարդը, սոխը, գազարը։ Սա աղցանի հիմքն է։

Աղցանի հիմքը

5

Այժմ նախապատրաստում ենք լրացուցիչ բաղադրիչները:
Թթու վարունգը կտրտում ենք շերտերով, տանձի կտորները լցնում ենք կիտրոնի-նարնջի հյութի մեջ, կարմիր սոխը կտրտում ենք բարակ օղակների տեսքով:

Բաղադրիչները

6

Կարմիր սոխի վրա եռացրած ջուր լցնել, համել ջրից և մեկ ժամ պահել պարզ մարինադի մեջ՝ եռացրած ջուր, քացախ, շաքար և աղ։

7

Նախապատրաստած լրացուցիչ բաղադրիչները դնում ենք աղցանի ամանի մոտ առանձին ամանների մեջ, որպեսզի ամեն մեկը կարողանա իր ճաշակով հավելում ընտրել կամ ամեն ինչից մի քիչ դնել միանգամից։

8

Մնում է պատրաստել սոուսը և մատուցել։
Սոուսի համար խառնել մայոնեզը, թթվասերը, մանրացրած սխտորն ու սամիթը։

Պատրաստի աղցանը սոուսով

Notes

Հավի լյարդից աղցան վարունգով և տանձով

Հեղինակ

կայքում չէ 17 hours

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան