Հավի փափկամիս խմորով

Վարկանիշ
Հավի փափկամիս խմորով
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 20 ր
Ուտեստի բաղադրիչները
 1 հատ հավի կրծքամիսՄեր գնած կրծքամսի քաշը 600 գրամ է։
 120 մլ․ բուսական յուղՁիթայուղը անհրաժեշտ է տապակելու համար։
 աղ և խմելի-սունելիԱյս համեմունքները անհրաժեշտ են մսի մարինացման համար։
Խմորի համար
 4 ճշ/գ․ ալյուր
  թ/գ․ կարիի
 150 մլ․ կաթ 6%
 2 հատ հավկիթ
 աղ
Սուոսի համար
 1 հատ գազար
 1 գլուխ սոխ
 1 ճշ/գ․ ալյուր
 300 մլ․ ջուր
 50 գ․ մայոնեզ
 աջիկա
 50 գ․ թթվասեր
 25 գ․ ձիթայուղ
 աղ

Իր դիետիկ հատկությունների և գերազանց համի շնորհիվ հավի կրծքամիսը պահանջված է ոչ միայն դրանից տարբեր ուտեստներ պատրաստող տնային տնտեսուհիների, այլև գուրմանների շրջանում։ Չէ՞ որ հենց հավի կրծքից են ստացվում համեղ կոտլետներ՝ ներսից փափուկ, հյութալի, դրսում՝ տապակած։

Ծեծած փափկամիսը շատ արագ է տապակվում, ուստի նախօրոք պատրաստեք կողմնակի ուտեստը: Այս բաղդրատոմսով պատրաստված ուտեստը կարելի է մատուցել ցանկացած սոուսի հետ, սակայն դրա համար լավագույնն են թեթև սոուսները՝ բուսական, թթվասեր կամ բեշամել։


Ստորև ներկայացված ուտեստի նկարագրության մեջ կա ոչ թե մեկ, այլ երեք խոհարարական բաղադրատոմս քայլ առ քայլ նկարագրություններով և լուսանկարներով, որոնք կարող եք օգտագործել միմյանցից առանձին և այլ ուտեստների հետ.

  1. Հավի կրծքամիս կոտլետների բաղադրատոմս՝ քայլ 1–4;
  2. Թթվասերով մայոնեզի վրա հիմնված գազարի և սոխի սոուսի բաղադրատոմս՝ քայլ 5–11;
  3. Եվ կաթի մեջ պարզ խմորի բաղադրատոմսը՝ քայլ 12– 14:
 
Հավի փափկամսի պատրաստման քայլերը
1

Կրծքամիսը միայն կիսով չափ սառեցրեք, որպեսզի այն հեշտությամբ կտրվի շերտերի։

Հավի կրծքամիսը

2

ՀԱվի փափուկ միսը կտրտեք մոտ մեկ սանտիմետր հաստությամբ շերտերի, ստեյքների:
Սթեյքերը մի քանի րոպե թողեք խոհանոցային սեղանի վրա, որպեսզի ամբողջությամբ հալվեն:

Հավի սթեյքները

3

Յուրաքանչյուր ֆիլե դնել կտրատելու համար նախատեսված տախտակի վրա, ծածկել պոլիէթիլենից թաղանթով, հատուկ խոհանոցային մուրճով "ծեծել" այնքան, որպեսզի ստացվի կես սանտիմետր հաստությամբ շերտեր։
Նախապատրաստած հավի սթեյքների վրա թեթևակի ցանել խմելի-սունելի և աղ։

Ծեծած փափկամիսը

4

Շերտերը դրեք իրար վրա և թողեք մարինացվի մինիմում կես ժամ։

Մարինացված շերտերը

5

Քանի դեռ միսը մարինացվում է, սկսենք պատրաստել սոուսը։
Սոխը մանր կտրատել։ Գազարը քերել միջին կամ նուրբ քերիչով։

Մանրացված գազարը և սոխը

6

Սոուսի պատրաստման համար նախապես համար տարայի մեջ խառնել մայոնեզը թթվասերի հետ և նոսրացնել ջրով։
Ձեթը լցնել տապակի կամ կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա։ Երբ այն տաքանա, ավելացնել սոխը։
Սոխից հետո անմիջապես ավելացնել գազար։

Բանջարեղենը տապակի մեջ

7

Խառնելով, տապակել մինչև փափկի, բայց չդառնա ոսկեգույն:
Ավելացնել ալյուրի և արագ խառնել։

Ավելացնել ալյուր

8

Շարունակելով խառնել՝ տապակի մեջ լցնել մայոնեզ-թթվասեր-ջուր խառնուրդը։

Ավելացնել մայոնեզը

9

Աղով անել, կարրի և խմելի-սունելի ավելացնել ըստ ճաշակի։ Եռացնել մարմանդ կրակի վրա 10—15 րոպե։
Հենց այս պահին կարելի է մի քիչ ջուր ավելացնել, եթե թվում է, թե սոուսը թանձր է։

Սոուսի եփելը

10

Թվան վերցրեք կրակից, թող մի քիչ սառչի։ Տապակի պարունակությունը տեղափոխում ենք բլենդերի ամանի մեջ՝ ըստ ճաշակի ավելացնելով աջիկա։
Մանրացրեք մինչև ստացմի միասեռ զանգված:

Սոուսը բլենդերի մեջ

11

Սոուսը տեղափոխեք համապատասխան տարայի մեջ:

Պատրաստի սոուսը

12

Խմորի համար ձվերը կոտրեք ամանի մեջ և լցրեք կաթը: Հարել զանգվածը մինչև մինչև համասեռ դառնա։

Խմորի բաղադրիչները

13

Ավելացնել ալյուր, աղ և կարրի: Լավ խառնել, մինչև գնդիկներն անհետանան։
Խմորի թանձրությունը պետք է նման կլինի հեղուկ թթվասերի:

Պատրաստի խմորը

14

Այժմ կարող եք սկսել հավի մսի տապակելը: Կես սանտիմետր շերտով յուղ լցնել տապակի մեջ։ Լավ տաքացնել։
Վերցրեք մեկ նախապատրաստած հավի ֆիլե, թաթախեք խմորի մեջ, ապա դրեք տապակի յուղի մեջ։

ՀԱվի միսը տապակում

15

Նույնն բանը արեք հաջորդի կտորի հետ: Սովորաբար կարող եք միանգամից երկու սթեյք տապակել:
Տապակեք ծեծված կրծքամսեր 6—7 րոպե յուրաքանչյուր կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը կեղև ստացվի:
Տապակը կափարիչով մի փակեք։

Տապակելու պրոցեսը

16

Պատրաստի հավի փափկամիսը դնել ափսեների մեջ, վրան լցնել սոուսը։
Մատուցել կարտոֆիլի պյուրեով, բրնձով կամ թարմ բանջարեղենից աղցանով:

Հավի փափկամիսը սեղանի վրա

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Ուտեստի բաղադրիչները
 1 հատ հավի կրծքամիսՄեր գնած կրծքամսի քաշը 600 գրամ է։
 120 մլ․ բուսական յուղՁիթայուղը անհրաժեշտ է տապակելու համար։
 աղ և խմելի-սունելիԱյս համեմունքները անհրաժեշտ են մսի մարինացման համար։
Խմորի համար
 4 ճշ/գ․ ալյուր
  թ/գ․ կարիի
 150 մլ․ կաթ 6%
 2 հատ հավկիթ
 աղ
Սուոսի համար
 1 հատ գազար
 1 գլուխ սոխ
 1 ճշ/գ․ ալյուր
 300 մլ․ ջուր
 50 գ․ մայոնեզ
 աջիկա
 50 գ․ թթվասեր
 25 գ․ ձիթայուղ
 աղ

Directions

Հավի փափկամսի պատրաստման քայլերը
1

Կրծքամիսը միայն կիսով չափ սառեցրեք, որպեսզի այն հեշտությամբ կտրվի շերտերի։

Հավի կրծքամիսը

2

ՀԱվի փափուկ միսը կտրտեք մոտ մեկ սանտիմետր հաստությամբ շերտերի, ստեյքների:
Սթեյքերը մի քանի րոպե թողեք խոհանոցային սեղանի վրա, որպեսզի ամբողջությամբ հալվեն:

Հավի սթեյքները

3

Յուրաքանչյուր ֆիլե դնել կտրատելու համար նախատեսված տախտակի վրա, ծածկել պոլիէթիլենից թաղանթով, հատուկ խոհանոցային մուրճով "ծեծել" այնքան, որպեսզի ստացվի կես սանտիմետր հաստությամբ շերտեր։
Նախապատրաստած հավի սթեյքների վրա թեթևակի ցանել խմելի-սունելի և աղ։

Ծեծած փափկամիսը

4

Շերտերը դրեք իրար վրա և թողեք մարինացվի մինիմում կես ժամ։

Մարինացված շերտերը

5

Քանի դեռ միսը մարինացվում է, սկսենք պատրաստել սոուսը։
Սոխը մանր կտրատել։ Գազարը քերել միջին կամ նուրբ քերիչով։

Մանրացված գազարը և սոխը

6

Սոուսի պատրաստման համար նախապես համար տարայի մեջ խառնել մայոնեզը թթվասերի հետ և նոսրացնել ջրով։
Ձեթը լցնել տապակի կամ կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա։ Երբ այն տաքանա, ավելացնել սոխը։
Սոխից հետո անմիջապես ավելացնել գազար։

Բանջարեղենը տապակի մեջ

7

Խառնելով, տապակել մինչև փափկի, բայց չդառնա ոսկեգույն:
Ավելացնել ալյուրի և արագ խառնել։

Ավելացնել ալյուր

8

Շարունակելով խառնել՝ տապակի մեջ լցնել մայոնեզ-թթվասեր-ջուր խառնուրդը։

Ավելացնել մայոնեզը

9

Աղով անել, կարրի և խմելի-սունելի ավելացնել ըստ ճաշակի։ Եռացնել մարմանդ կրակի վրա 10—15 րոպե։
Հենց այս պահին կարելի է մի քիչ ջուր ավելացնել, եթե թվում է, թե սոուսը թանձր է։

Սոուսի եփելը

10

Թվան վերցրեք կրակից, թող մի քիչ սառչի։ Տապակի պարունակությունը տեղափոխում ենք բլենդերի ամանի մեջ՝ ըստ ճաշակի ավելացնելով աջիկա։
Մանրացրեք մինչև ստացմի միասեռ զանգված:

Սոուսը բլենդերի մեջ

11

Սոուսը տեղափոխեք համապատասխան տարայի մեջ:

Պատրաստի սոուսը

12

Խմորի համար ձվերը կոտրեք ամանի մեջ և լցրեք կաթը: Հարել զանգվածը մինչև մինչև համասեռ դառնա։

Խմորի բաղադրիչները

13

Ավելացնել ալյուր, աղ և կարրի: Լավ խառնել, մինչև գնդիկներն անհետանան։
Խմորի թանձրությունը պետք է նման կլինի հեղուկ թթվասերի:

Պատրաստի խմորը

14

Այժմ կարող եք սկսել հավի մսի տապակելը: Կես սանտիմետր շերտով յուղ լցնել տապակի մեջ։ Լավ տաքացնել։
Վերցրեք մեկ նախապատրաստած հավի ֆիլե, թաթախեք խմորի մեջ, ապա դրեք տապակի յուղի մեջ։

ՀԱվի միսը տապակում

15

Նույնն բանը արեք հաջորդի կտորի հետ: Սովորաբար կարող եք միանգամից երկու սթեյք տապակել:
Տապակեք ծեծված կրծքամսեր 6—7 րոպե յուրաքանչյուր կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը կեղև ստացվի:
Տապակը կափարիչով մի փակեք։

Տապակելու պրոցեսը

16

Պատրաստի հավի փափկամիսը դնել ափսեների մեջ, վրան լցնել սոուսը։
Մատուցել կարտոֆիլի պյուրեով, բրնձով կամ թարմ բանջարեղենից աղցանով:

Հավի փափկամիսը սեղանի վրա

Հավի փափկամիս խմորով

Հեղինակ

կայքում չէ 23 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *