Այս բաղադրատոմսով պատրաստված ցանկացած կենդանու կամ թռչնի լյարդ ստացվում է փափուկ, հյութեղ և շատ համեղ։
Եթե օգտագործ ում եք տավարի լյարդ, ապա նախօրոք հեռացրեք լյարդի վրայի թաղանթը։
Լավ լվացած լյարդի վրա լցնել եռման ջուր և թղնել 5 րոպե։
Շատ քիչ քանակությամբ բուսական յուղի մեջ տապակել սոխը։ Ես օգտագործել եմ 60 մլ․ բուսայուղ։
Սոխի վրա տապակելու սկզբում ավելացնել 1 թեյի գդալ շաքարավազ և մեկ պտղունց աղ։
Տապակել մինչև թույլ ոսկեգույն երենգ ստացվի։
Ավելացնել 15 գրամ մանրացված սխտորը և խառնել։
Սխտորը ավելացնելուց մեկ րոպե հետո տապակած սոխով թավայի մեջ լցնել եռման ջրով մշկաված լյարդը։
Ավելացնել համեմունքներ և աղ ըստ ճաշակի։ Համեմունքներից ես օգտագործել եմ միայ սև և կարմիր աղացած պղպեղ։
Ծածկել կափարիչով և տապակել 4–5 րոպե։
Քանի դեռ լյարդը պատրաստվում է, սկսենք պատրաստել սոուսը։
Հարմար տարայի մեջ լցնել 4 ճաշի գդալ թթվասեր։
Ավելացնել մեկ լիքը թեյի գդալ մանանեխ։
Ավելացնել աղ ըստ ճաշակի, 2 ճաշի գդալ ջուր և լավ խառնել։
Պատրաստված սոուսը լցնել թավայի մեջ և խառնել։
Դնել կափարիչը և պատրաստել 10–12 րոպե թույլ կրակի վրա։
Լյարդը տապակված թթվասերով և մաղադանոսով սոուսի մեջ պատրաստ է։
Պատրստի լյարդը խորհուրդ եմ տալիս մատուցել կարտոֆիլից պյուրեյի հետ ։
բաղադրիչ
Directions
Լավ լվացած լյարդի վրա լցնել եռման ջուր և թղնել 5 րոպե։
Շատ քիչ քանակությամբ բուսական յուղի մեջ տապակել սոխը։ Ես օգտագործել եմ 60 մլ․ բուսայուղ։
Սոխի վրա տապակելու սկզբում ավելացնել 1 թեյի գդալ շաքարավազ և մեկ պտղունց աղ։
Տապակել մինչև թույլ ոսկեգույն երենգ ստացվի։
Ավելացնել 15 գրամ մանրացված սխտորը և խառնել։
Սխտորը ավելացնելուց մեկ րոպե հետո տապակած սոխով թավայի մեջ լցնել եռման ջրով մշկաված լյարդը։
Ավելացնել համեմունքներ և աղ ըստ ճաշակի։ Համեմունքներից ես օգտագործել եմ միայ սև և կարմիր աղացած պղպեղ։
Ծածկել կափարիչով և տապակել 4–5 րոպե։
Քանի դեռ լյարդը պատրաստվում է, սկսենք պատրաստել սոուսը։
Հարմար տարայի մեջ լցնել 4 ճաշի գդալ թթվասեր։
Ավելացնել մեկ լիքը թեյի գդալ մանանեխ։
Ավելացնել աղ ըստ ճաշակի, 2 ճաշի գդալ ջուր և լավ խառնել։
Պատրաստված սոուսը լցնել թավայի մեջ և խառնել։
Դնել կափարիչը և պատրաստել 10–12 րոպե թույլ կրակի վրա։
Լյարդը տապակված թթվասերով և մաղադանոսով սոուսի մեջ պատրաստ է։
Պատրստի լյարդը խորհուրդ եմ տալիս մատուցել կարտոֆիլից պյուրեյի հետ ։