
Համեղ բյուջետային աղցան՝ արագ պատրաստվող, որի համար խոհարարական հմտություններ չի պահանջվում։
Այս աղցանն ունի ընդամենը 3 հիմնական բաղադրիչ՝ կաղամբ, սխտոր, գազար և համեմունքներ։
Աղցանը պատրաստելիս մեր կաղամի քաշը եղել է 2,6 կգ, իսկ գազարը՝ 350 գր։
Պատահական չափսի կտորներով, բայց ոչ շատ մանր կտրատել կաղամբը։
Հեռացնել ցողունները:
Կտրատած կաղամբը լցնում ենք տարայի մեջ։ Ես վերցրել եմ պլաստիկից տարա:
Կաղամբը համեմել աղով։ Ես օգտագործել եմ մեկ ճաշի գդալ աղ:
Աղը ձեռքերով խառնել ու փորձել բացել ամբողջ կաղամբը, որպեսզի մի քանի իրար կպցած տերևներից կտորներ չմնան։
Աղ արած կաղամբը թողնում ենք հանգիստ 30 րոպե, որպեսզի կաղամբը բաց թողնի հյութը։
Եթե նկատում եք, որ կաղամբը չափազանց աղի է, ապա այն կարող եք ողողել հոսող ջրի տակ։
Հանգստի 30 րոպեների ընթացքում կաղամբը մի քանի անգամ ձեռքերով խառնում ենք և խառնելիս մատներով թեթևակի սեղմում, որպեսզի հնարավորինս շատ հյութ դուրս գա։
Ի վերջո կստանաք չոր թեթև կաղամբ, որը բաց է թողել հյութը, իսկ կտորները փայլում են կաղամբի հյութից:
Գազարը քերել քերիչով, ինչպես կորեական գազարն է լինում և ավելացնել կաղամբի ամանի մեջ։
Գազարն ու կաղամբը ձեռքերով լավ խառնեք։
Հյութից ազատվելու համար, որն այս պահին արդեն հավաքվել է ամանի մեջ, ձեռքերով գազարով կաղամբը գցեք մեկ այլ ամանի մեջ։ Մի անհանգստացեք, աղցանը չոր չի ստացվի: Դուք դեռ ստիպված կլինեք աղցանը մի քանի ժամ թողնել սառնարանում, և հենց այս պահին շատ հյութ կհավաքվի։
Տապակի մեջ տաքացնել 80 մլ բուսական յուղ։
Կաղամբի և գազարի խառնուրդին ավելացնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։
Այնուհետև ավելացնել 3 թեյի գդալ աղացած համեմ:
Համի և գույնի համար ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ տնական պապրիկա։
Խառնուդի գագաթի մեջտեղում ավելացնել մեկ թեյի գդալ կծու կարմիր աղացած պղպեղ։ Հենց այս պղպեղի վրա էլ անհրաժեշտ կլինի վերջում ավելացնել եռման աստիճանի տաքացրած բուսայուղ, որից հետո պղպեղը ուղակի կսկսի բուրալ։
Դրանից հետո գազարով կաղամբին ավելացրեք 2 ճաշի գդալ 70% քացախ։
Այնուհետև 5 պճեղ սխտորը ճզմել կամ դանակով մանր կտրատել և ավելացնել ամանի մեջ։
Եվ ամենավերջում կարմիր պղպեղի վրա լցնել եռացող բուսական յուղը։
Յուղից հետո ավելացնել 1-2 թեյի գդալ քրքում, որը կաղամբի տերևներին հաճելի դեղին երանգ կտա։
Ուշադիր եղեք, քրքումը շատ չպիտի լինի։
Այժմ պետք է լավ խառնել և փակել կափարիչը։ Մի քանի ժամով դրեք սառնարան։ Գերադասելի է ամբողջ գիշերը թողնել սառնարանում, որպեսզի բանջարեղենը հագենա լինի համեմունքների համով:
Առավոտյան կաղամբի տերևները հաճելի դեղին երանգ կստանան։
Կորեական կաղամբով աղցանը պատրաստ է։
բաղադրիչ
Directions
Պատահական չափսի կտորներով, բայց ոչ շատ մանր կտրատել կաղամբը։
Հեռացնել ցողունները:
Կտրատած կաղամբը լցնում ենք տարայի մեջ։ Ես վերցրել եմ պլաստիկից տարա:
Կաղամբը համեմել աղով։ Ես օգտագործել եմ մեկ ճաշի գդալ աղ:
Աղը ձեռքերով խառնել ու փորձել բացել ամբողջ կաղամբը, որպեսզի մի քանի իրար կպցած տերևներից կտորներ չմնան։
Աղ արած կաղամբը թողնում ենք հանգիստ 30 րոպե, որպեսզի կաղամբը բաց թողնի հյութը։
Եթե նկատում եք, որ կաղամբը չափազանց աղի է, ապա այն կարող եք ողողել հոսող ջրի տակ։
Հանգստի 30 րոպեների ընթացքում կաղամբը մի քանի անգամ ձեռքերով խառնում ենք և խառնելիս մատներով թեթևակի սեղմում, որպեսզի հնարավորինս շատ հյութ դուրս գա։
Ի վերջո կստանաք չոր թեթև կաղամբ, որը բաց է թողել հյութը, իսկ կտորները փայլում են կաղամբի հյութից:
Գազարը քերել քերիչով, ինչպես կորեական գազարն է լինում և ավելացնել կաղամբի ամանի մեջ։
Գազարն ու կաղամբը ձեռքերով լավ խառնեք։
Հյութից ազատվելու համար, որն այս պահին արդեն հավաքվել է ամանի մեջ, ձեռքերով գազարով կաղամբը գցեք մեկ այլ ամանի մեջ։ Մի անհանգստացեք, աղցանը չոր չի ստացվի: Դուք դեռ ստիպված կլինեք աղցանը մի քանի ժամ թողնել սառնարանում, և հենց այս պահին շատ հյութ կհավաքվի։
Տապակի մեջ տաքացնել 80 մլ բուսական յուղ։
Կաղամբի և գազարի խառնուրդին ավելացնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։
Այնուհետև ավելացնել 3 թեյի գդալ աղացած համեմ:
Համի և գույնի համար ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ տնական պապրիկա։
Խառնուդի գագաթի մեջտեղում ավելացնել մեկ թեյի գդալ կծու կարմիր աղացած պղպեղ։ Հենց այս պղպեղի վրա էլ անհրաժեշտ կլինի վերջում ավելացնել եռման աստիճանի տաքացրած բուսայուղ, որից հետո պղպեղը ուղակի կսկսի բուրալ։
Դրանից հետո գազարով կաղամբին ավելացրեք 2 ճաշի գդալ 70% քացախ։
Այնուհետև 5 պճեղ սխտորը ճզմել կամ դանակով մանր կտրատել և ավելացնել ամանի մեջ։
Եվ ամենավերջում կարմիր պղպեղի վրա լցնել եռացող բուսական յուղը։
Յուղից հետո ավելացնել 1-2 թեյի գդալ քրքում, որը կաղամբի տերևներին հաճելի դեղին երանգ կտա։
Ուշադիր եղեք, քրքումը շատ չպիտի լինի։
Այժմ պետք է լավ խառնել և փակել կափարիչը։ Մի քանի ժամով դրեք սառնարան։ Գերադասելի է ամբողջ գիշերը թողնել սառնարանում, որպեսզի բանջարեղենը հագենա լինի համեմունքների համով:
Առավոտյան կաղամբի տերևները հաճելի դեղին երանգ կստանան։
Կորեական կաղամբով աղցանը պատրաստ է։