Կորեական կաղամբով աղցան

Վարկանիշ
Կորեական կաղամբով աղցան
ՀմտությունՍկսնակԼրացուցիչ8 ժՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչներ
 1 սպիտակ կաղամբ
 5 հատ սխտորի ատամ
 80 մլ․ բուսական յուղ
 1 ճշ/գ․ պապրիկա
 3 ճշ/գ․ տապակած համեմ աղացած Նախօորոք համեմի սերմերը տաքացնել թավայի մեջ և աղալ (կորիանդր)։
 1 հատ գազար
 2 ճշ/գ․ քացախ 70%
 3 ճշ/գ․ շաքարավազ
 2 ճշ/գ․ քրքում
 1 ճշ/գ․ աղԿարմիր աղացած կծու պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Համեղ բյուջետային աղցան՝ արագ պատրաստվող, որի համար խոհարարական հմտություններ չի պահանջվում։
Այս աղցանն ունի ընդամենը 3 հիմնական բաղադրիչ՝ կաղամբ, սխտոր, գազար և համեմունքներ։
Աղցանը պատրաստելիս մեր կաղամի քաշը եղել է 2,6 կգ, իսկ գազարը՝ 350 գր։

 
Կորեական կաղամբով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Պատահական չափսի կտորներով, բայց ոչ շատ մանր կտրատել կաղամբը։
Հեռացնել ցողունները:

Կտրտած կաղամբ

2

Կտրատած կաղամբը լցնում ենք տարայի մեջ։ Ես վերցրել եմ պլաստիկից տարա:

Կաղամբը տարայի մեջ

3

Կաղամբը համեմել աղով։ Ես օգտագործել եմ մեկ ճաշի գդալ աղ:

Կաղամբը համեմել աղով

4

Աղը ձեռքերով խառնել ու փորձել բացել ամբողջ կաղամբը, որպեսզի մի քանի իրար կպցած տերևներից կտորներ չմնան։

Անջատել կպած թերթերը

5

Աղ արած կաղամբը թողնում ենք հանգիստ 30 րոպե, որպեսզի կաղամբը բաց թողնի հյութը։
Եթե նկատում եք, որ կաղամբը չափազանց աղի է, ապա այն կարող եք ողողել հոսող ջրի տակ։

Կաղամբը հանգիստ վիճակում

6

Հանգստի 30 րոպեների ընթացքում կաղամբը մի քանի անգամ ձեռքերով խառնում ենք և խառնելիս մատներով թեթևակի սեղմում, որպեսզի հնարավորինս շատ հյութ դուրս գա։
Ի վերջո կստանաք չոր թեթև կաղամբ, որը բաց է թողել հյութը, իսկ կտորները փայլում են կաղամբի հյութից:

Կաղամբը տարայում

7

Գազարը քերել քերիչով, ինչպես կորեական գազարն է լինում և ավելացնել կաղամբի ամանի մեջ։

Քերած գազարը

8

Գազարն ու կաղամբը ձեռքերով լավ խառնեք։

Գազարն ու կաղամբը խառնել

9

Հյութից ազատվելու համար, որն այս պահին արդեն հավաքվել է ամանի մեջ, ձեռքերով գազարով կաղամբը գցեք մեկ այլ ամանի մեջ։ Մի անհանգստացեք, աղցանը չոր չի ստացվի: Դուք դեռ ստիպված կլինեք աղցանը մի քանի ժամ թողնել սառնարանում, և հենց այս պահին շատ հյութ կհավաքվի։

Տեղափոխել բանջարեղենը

10

Տապակի մեջ տաքացնել 80 մլ բուսական յուղ։

Յուղ տապակի մեջ

11

Կաղամբի և գազարի խառնուրդին ավելացնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։

Ավելացնել շաքարավազ

12

Այնուհետև ավելացնել 3 թեյի գդալ աղացած համեմ:

Ավելացնել համեմ

13

Համի և գույնի համար ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ տնական պապրիկա։

Ավելացնել պապրիկա

14

Խառնուդի գագաթի մեջտեղում ավելացնել մեկ թեյի գդալ կծու կարմիր աղացած պղպեղ։ Հենց այս պղպեղի վրա էլ անհրաժեշտ կլինի վերջում ավելացնել եռման աստիճանի տաքացրած բուսայուղ, որից հետո պղպեղը ուղակի կսկսի բուրալ։
Դրանից հետո գազարով կաղամբին ավելացրեք 2 ճաշի գդալ 70% քացախ։

Ավելացնել պղպեղ

15

Այնուհետև 5 պճեղ սխտորը ճզմել կամ դանակով մանր կտրատել և ավելացնել ամանի մեջ։

Ավելացնել սխտորը

16

Եվ ամենավերջում կարմիր պղպեղի վրա լցնել եռացող բուսական յուղը։

Լցնել տաք յուղը

17

Յուղից հետո ավելացնել 1-2 թեյի գդալ քրքում, որը կաղամբի տերևներին հաճելի դեղին երանգ կտա։
Ուշադիր եղեք, քրքումը շատ չպիտի լինի։

Ավելացնել քրքում

18

Այժմ պետք է լավ խառնել և փակել կափարիչը։ Մի քանի ժամով դրեք սառնարան։ Գերադասելի է ամբողջ գիշերը թողնել սառնարանում, որպեսզի բանջարեղենը հագենա լինի համեմունքների համով:

Լավ խառնել

19

Առավոտյան կաղամբի տերևները հաճելի դեղին երանգ կստանան։
Կորեական կաղամբով աղցանը պատրաստ է։

Կաղամբով աղցան

Կատեգորիա, ՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 1 սպիտակ կաղամբ
 5 հատ սխտորի ատամ
 80 մլ․ բուսական յուղ
 1 ճշ/գ․ պապրիկա
 3 ճշ/գ․ տապակած համեմ աղացած Նախօորոք համեմի սերմերը տաքացնել թավայի մեջ և աղալ (կորիանդր)։
 1 հատ գազար
 2 ճշ/գ․ քացախ 70%
 3 ճշ/գ․ շաքարավազ
 2 ճշ/գ․ քրքում
 1 ճշ/գ․ աղԿարմիր աղացած կծու պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Directions

Կորեական կաղամբով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Պատահական չափսի կտորներով, բայց ոչ շատ մանր կտրատել կաղամբը։
Հեռացնել ցողունները:

Կտրտած կաղամբ

2

Կտրատած կաղամբը լցնում ենք տարայի մեջ։ Ես վերցրել եմ պլաստիկից տարա:

Կաղամբը տարայի մեջ

3

Կաղամբը համեմել աղով։ Ես օգտագործել եմ մեկ ճաշի գդալ աղ:

Կաղամբը համեմել աղով

4

Աղը ձեռքերով խառնել ու փորձել բացել ամբողջ կաղամբը, որպեսզի մի քանի իրար կպցած տերևներից կտորներ չմնան։

Անջատել կպած թերթերը

5

Աղ արած կաղամբը թողնում ենք հանգիստ 30 րոպե, որպեսզի կաղամբը բաց թողնի հյութը։
Եթե նկատում եք, որ կաղամբը չափազանց աղի է, ապա այն կարող եք ողողել հոսող ջրի տակ։

Կաղամբը հանգիստ վիճակում

6

Հանգստի 30 րոպեների ընթացքում կաղամբը մի քանի անգամ ձեռքերով խառնում ենք և խառնելիս մատներով թեթևակի սեղմում, որպեսզի հնարավորինս շատ հյութ դուրս գա։
Ի վերջո կստանաք չոր թեթև կաղամբ, որը բաց է թողել հյութը, իսկ կտորները փայլում են կաղամբի հյութից:

Կաղամբը տարայում

7

Գազարը քերել քերիչով, ինչպես կորեական գազարն է լինում և ավելացնել կաղամբի ամանի մեջ։

Քերած գազարը

8

Գազարն ու կաղամբը ձեռքերով լավ խառնեք։

Գազարն ու կաղամբը խառնել

9

Հյութից ազատվելու համար, որն այս պահին արդեն հավաքվել է ամանի մեջ, ձեռքերով գազարով կաղամբը գցեք մեկ այլ ամանի մեջ։ Մի անհանգստացեք, աղցանը չոր չի ստացվի: Դուք դեռ ստիպված կլինեք աղցանը մի քանի ժամ թողնել սառնարանում, և հենց այս պահին շատ հյութ կհավաքվի։

Տեղափոխել բանջարեղենը

10

Տապակի մեջ տաքացնել 80 մլ բուսական յուղ։

Յուղ տապակի մեջ

11

Կաղամբի և գազարի խառնուրդին ավելացնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։

Ավելացնել շաքարավազ

12

Այնուհետև ավելացնել 3 թեյի գդալ աղացած համեմ:

Ավելացնել համեմ

13

Համի և գույնի համար ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ տնական պապրիկա։

Ավելացնել պապրիկա

14

Խառնուդի գագաթի մեջտեղում ավելացնել մեկ թեյի գդալ կծու կարմիր աղացած պղպեղ։ Հենց այս պղպեղի վրա էլ անհրաժեշտ կլինի վերջում ավելացնել եռման աստիճանի տաքացրած բուսայուղ, որից հետո պղպեղը ուղակի կսկսի բուրալ։
Դրանից հետո գազարով կաղամբին ավելացրեք 2 ճաշի գդալ 70% քացախ։

Ավելացնել պղպեղ

15

Այնուհետև 5 պճեղ սխտորը ճզմել կամ դանակով մանր կտրատել և ավելացնել ամանի մեջ։

Ավելացնել սխտորը

16

Եվ ամենավերջում կարմիր պղպեղի վրա լցնել եռացող բուսական յուղը։

Լցնել տաք յուղը

17

Յուղից հետո ավելացնել 1-2 թեյի գդալ քրքում, որը կաղամբի տերևներին հաճելի դեղին երանգ կտա։
Ուշադիր եղեք, քրքումը շատ չպիտի լինի։

Ավելացնել քրքում

18

Այժմ պետք է լավ խառնել և փակել կափարիչը։ Մի քանի ժամով դրեք սառնարան։ Գերադասելի է ամբողջ գիշերը թողնել սառնարանում, որպեսզի բանջարեղենը հագենա լինի համեմունքների համով:

Լավ խառնել

19

Առավոտյան կաղամբի տերևները հաճելի դեղին երանգ կստանան։
Կորեական կաղամբով աղցանը պատրաստ է։

Կաղամբով աղցան

Կորեական կաղամբով աղցան

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *