Կաթնաշոռով խնձոր ջեռոցում

Վարկանիշ
Կաթնաշոռով խնձոր ջեռոցում
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչներ
 4 հատ խնձոր
 1 ճշ/գ․ բուսական զտված յուղ
Լցոնում
 190 կգ․ ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռ
 ½ ճշ/գ․ շաքարավազ
 ½ թ/գ․ դարչին
 1 հատ հավկիթ

Ջեռոցում պատրաստված խնձորները ավանդաբար պատկանում են հին սլավոնական խոհանոցին: Այս աղանդներըը ժամանակին համարվում էին աղքատների ճաշացանկում գրեթե ամենահանրաճանաչը։ Ինչը զարմանալի չէ, քանի որ այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է միայն մատչելի գնով խնձոր և տնային վառարան։
Բայց ժամանակակից տնային տնտեսուհիները ավելի հեռուն գնացին, և սկսեցին լցոնել պտուղները տարբեր միջուկներով: Օրինակ՝ քաղցր կաթնաշոռային զանգվածով, որոնք մենք այսօր պատրաստելու ենք։

 
Խնձորը կաթնաշոռով և դարչինով ջեռոցում
1

Այս հին ռուսական աղանդը պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ են միջին քաղցրության պինդ խնձորներ:

Պինդ խնձորներ

2

Խնձորները լավ լվանում ենք հոսող ջրի տակ, որից հետո յուրաքանչյուրը կիսում ենք հավասար մասերի, սերմերի հետ միասին հեռացնում պոչերն ու ավելորդ միջուկը։

Կիսված խնձորներ

3

Այնուհետև հարմար չոր ամանի մեջ խառնեք Ձեր նախընտրած ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռը, շաքարավազը, մի քանի պտղունց անուշահոտ դարչին և մեկ ձվի դեղնուց:
Պատառաքաղով խառնել կաթնաշոռից միջուկը։

Կաթնաշոռից միջուկը

4

Այժմ խնձորի բոլոր կեսերը առատորեն քսեք պարտադիր զտված բուսայուղով, որպեսզի նրանք ջեռոցում չվառվեն:

5

Խնձորները լցնում ենք կաթնաշոռով։ Պատրասված ողջ միջուկը միանգամից չի տեղավորվելու խնձորների մեջ։ Մնացորդը մենք աստիճանաբար ավելացնելու ենք պատրաստման ընթացքում։
Լցոնված խնձորները տեղափոխում ենք հարթ թխման տապակի վրա և միացնում ենք ջեռոցը:
Հենց որ ջեռոցը լավ տաքանա, կաթնաշոռով լցոնված խնձորներով տապակը տեղափոխեք ներս և թխեք 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե։

Լցոնված խնձորներ

6

Կաթնաշոռի միջուկը պետք է պարբերաբար ավելացնել՝ հանելով տապակը ջեռոցից և այն վերադարձնելով իր տեղը, քանի որ միջուկից հեղուկի գոլորշիանալու պատճառով լցոնված կաթնաշոռի ծավալը անընդհատ փոքրանալու է։
Այսպես, մենք օգտագործում ենք ամբողջ կաթնաշոռը։

7

Ջեռոցում «թխված» կաթնաշոռով խնձորները կստացվեն բացառիկ համեղ։

Խնձորով և կաթնաշոռով աղանդ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ, ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 4 հատ խնձոր
 1 ճշ/գ․ բուսական զտված յուղ
Լցոնում
 190 կգ․ ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռ
 ½ ճշ/գ․ շաքարավազ
 ½ թ/գ․ դարչին
 1 հատ հավկիթ

Directions

Խնձորը կաթնաշոռով և դարչինով ջեռոցում
1

Այս հին ռուսական աղանդը պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ են միջին քաղցրության պինդ խնձորներ:

Պինդ խնձորներ

2

Խնձորները լավ լվանում ենք հոսող ջրի տակ, որից հետո յուրաքանչյուրը կիսում ենք հավասար մասերի, սերմերի հետ միասին հեռացնում պոչերն ու ավելորդ միջուկը։

Կիսված խնձորներ

3

Այնուհետև հարմար չոր ամանի մեջ խառնեք Ձեր նախընտրած ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռը, շաքարավազը, մի քանի պտղունց անուշահոտ դարչին և մեկ ձվի դեղնուց:
Պատառաքաղով խառնել կաթնաշոռից միջուկը։

Կաթնաշոռից միջուկը

4

Այժմ խնձորի բոլոր կեսերը առատորեն քսեք պարտադիր զտված բուսայուղով, որպեսզի նրանք ջեռոցում չվառվեն:

5

Խնձորները լցնում ենք կաթնաշոռով։ Պատրասված ողջ միջուկը միանգամից չի տեղավորվելու խնձորների մեջ։ Մնացորդը մենք աստիճանաբար ավելացնելու ենք պատրաստման ընթացքում։
Լցոնված խնձորները տեղափոխում ենք հարթ թխման տապակի վրա և միացնում ենք ջեռոցը:
Հենց որ ջեռոցը լավ տաքանա, կաթնաշոռով լցոնված խնձորներով տապակը տեղափոխեք ներս և թխեք 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե։

Լցոնված խնձորներ

6

Կաթնաշոռի միջուկը պետք է պարբերաբար ավելացնել՝ հանելով տապակը ջեռոցից և այն վերադարձնելով իր տեղը, քանի որ միջուկից հեղուկի գոլորշիանալու պատճառով լցոնված կաթնաշոռի ծավալը անընդհատ փոքրանալու է։
Այսպես, մենք օգտագործում ենք ամբողջ կաթնաշոռը։

7

Ջեռոցում «թխված» կաթնաշոռով խնձորները կստացվեն բացառիկ համեղ։

Խնձորով և կաթնաշոռով աղանդ

Կաթնաշոռով խնձոր ջեռոցում

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *