
Ջեռոցում պատրաստված խնձորները ավանդաբար պատկանում են հին սլավոնական խոհանոցին: Այս աղանդներըը ժամանակին համարվում էին աղքատների ճաշացանկում գրեթե ամենահանրաճանաչը։ Ինչը զարմանալի չէ, քանի որ այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է միայն մատչելի գնով խնձոր և տնային վառարան։
Բայց ժամանակակից տնային տնտեսուհիները ավելի հեռուն գնացին, և սկսեցին լցոնել պտուղները տարբեր միջուկներով: Օրինակ՝ քաղցր կաթնաշոռային զանգվածով, որոնք մենք այսօր պատրաստելու ենք։
Այս հին ռուսական աղանդը պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ են միջին քաղցրության պինդ խնձորներ:
Խնձորները լավ լվանում ենք հոսող ջրի տակ, որից հետո յուրաքանչյուրը կիսում ենք հավասար մասերի, սերմերի հետ միասին հեռացնում պոչերն ու ավելորդ միջուկը։
Այնուհետև հարմար չոր ամանի մեջ խառնեք Ձեր նախընտրած ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռը, շաքարավազը, մի քանի պտղունց անուշահոտ դարչին և մեկ ձվի դեղնուց:
Պատառաքաղով խառնել կաթնաշոռից միջուկը։
Այժմ խնձորի բոլոր կեսերը առատորեն քսեք պարտադիր զտված բուսայուղով, որպեսզի նրանք ջեռոցում չվառվեն:
Խնձորները լցնում ենք կաթնաշոռով։ Պատրասված ողջ միջուկը միանգամից չի տեղավորվելու խնձորների մեջ։ Մնացորդը մենք աստիճանաբար ավելացնելու ենք պատրաստման ընթացքում։
Լցոնված խնձորները տեղափոխում ենք հարթ թխման տապակի վրա և միացնում ենք ջեռոցը:
Հենց որ ջեռոցը լավ տաքանա, կաթնաշոռով լցոնված խնձորներով տապակը տեղափոխեք ներս և թխեք 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե։
Կաթնաշոռի միջուկը պետք է պարբերաբար ավելացնել՝ հանելով տապակը ջեռոցից և այն վերադարձնելով իր տեղը, քանի որ միջուկից հեղուկի գոլորշիանալու պատճառով լցոնված կաթնաշոռի ծավալը անընդհատ փոքրանալու է։
Այսպես, մենք օգտագործում ենք ամբողջ կաթնաշոռը։
Ջեռոցում «թխված» կաթնաշոռով խնձորները կստացվեն բացառիկ համեղ։
բաղադրիչ
Directions
Այս հին ռուսական աղանդը պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ են միջին քաղցրության պինդ խնձորներ:
Խնձորները լավ լվանում ենք հոսող ջրի տակ, որից հետո յուրաքանչյուրը կիսում ենք հավասար մասերի, սերմերի հետ միասին հեռացնում պոչերն ու ավելորդ միջուկը։
Այնուհետև հարմար չոր ամանի մեջ խառնեք Ձեր նախընտրած ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռը, շաքարավազը, մի քանի պտղունց անուշահոտ դարչին և մեկ ձվի դեղնուց:
Պատառաքաղով խառնել կաթնաշոռից միջուկը։
Այժմ խնձորի բոլոր կեսերը առատորեն քսեք պարտադիր զտված բուսայուղով, որպեսզի նրանք ջեռոցում չվառվեն:
Խնձորները լցնում ենք կաթնաշոռով։ Պատրասված ողջ միջուկը միանգամից չի տեղավորվելու խնձորների մեջ։ Մնացորդը մենք աստիճանաբար ավելացնելու ենք պատրաստման ընթացքում։
Լցոնված խնձորները տեղափոխում ենք հարթ թխման տապակի վրա և միացնում ենք ջեռոցը:
Հենց որ ջեռոցը լավ տաքանա, կաթնաշոռով լցոնված խնձորներով տապակը տեղափոխեք ներս և թխեք 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե։
Կաթնաշոռի միջուկը պետք է պարբերաբար ավելացնել՝ հանելով տապակը ջեռոցից և այն վերադարձնելով իր տեղը, քանի որ միջուկից հեղուկի գոլորշիանալու պատճառով լցոնված կաթնաշոռի ծավալը անընդհատ փոքրանալու է։
Այսպես, մենք օգտագործում ենք ամբողջ կաթնաշոռը։
Ջեռոցում «թխված» կաթնաշոռով խնձորները կստացվեն բացառիկ համեղ։