
Բաղադրիչների քանակը ըստ ցանկության։ Մոտավոր հաշվարկով կարող ենք ասել, որ մեկ ստանդարտ ջեռոցի սկուտեղի վրա տեղավորվում է 20–25 չիպս։ Այդպիսի քանկը կարելի է ստանալ 150–200 գրամ կարտոֆիլից պատրաստված խյուսից։
Կարտոֆիլը լավ լվանալ, հեռացնել կլեպը և խաշել պյուրե պատրաստելու համար։
Խաշած կարտոֆիլին ավելացրեք աղ, սև և կարմիր պղպեղ ըստ ճաշակի։ Ցանկացողները կարող են ավելացնել նաև այլ համեմունքներ կամ ցանկալի համ տալու համար նախատեսված այլ սննդային հավելումներ։
Ավելացրեք կարագ։
Որպեսզի խյուսը, պյուրեն ավելի էլաստիկ դառնա, անհրաժեշտ է ավելացնել մի քիչ բուսայուղ և լավ խառնել։
Ջեռոցի տապակի հատակը ծածկեք յուղաթղթով, որի վրա հետագայում կդասավորենք պյուրեյից պատրաստված գնդերը։
Թեյի գդալով վերցրեք կարտոֆիլից պատրաստված պյուրեն և ձեռքերի մեջ գլորելով պատրաստեցեք գնդիկ։
Գնդիկի տրամագծի ցանկալի չափը 1,5-ից 2 սմ է։
Գնդիկներ դասավորեք յուղաթղթի վրա այնպես, որպեսզի իրարից հեռավորությունը բոլոր ուղղություններով լինի գնդի տրամագծից երկու անգամ ավելի։
Մենք ավելի քիչ տարածություն էինք թողել, որի պատճառով չիպսի ծայրերը որոշ մասերում կպել են իրար։
Տապակը ամբողջությամբ լցնելուց հետո, ևս մի կտոր թխվածքի համար նախատեսված թղթով ծածկեք գնդիկները։
Ընտրեք բաժակ կամ որևիցե այլ խոհանոցային պարագա, որը ներքևի մասում ունենա հարթ հատակը։ Հարթ մասով թղթի վրայից զգույշությամբ ճզմեք կարտոֆիլի պյուրեից պատրաստված գնդիկները։
Սեղմվելով գնդիկները կտափակեն և կստանան չիպսի տեսք։
Չիպսերի ցանկալի հաստությունը 1 մմ է։
Չիպսերը ձևավորելուց հետո հեռացրեք վերին թուղթը։
Եթե ձևավորված չիպսերը հպվեն իրար, մի անհանգստացեք։ Ցանկության դեպքում կարելի է միչև ջեռոց ուղարկելը դանակով "գծել" հպման տեղերը։
Տապակը դրեք ջեռոցում։
Չիպսի պատրաստման համար ջեռոցի ջերմաստիճանը պետք է լինի 120 աստիճան։ Միացրեք վերին և ներքին տաքացուցիչները օդափոխիչի հետ միասին (конвекция)․
Պատրաստման համար անհրաժեշտ ժամանակը 40-ից 50 րոպե է։
Եթե նկատեք, որ կարտոֆիլից չիպսերը նախատեսված ժամանակից շուտ ստացան ոսկեգույն երանգ, իսկույն դուրս հանեք ջեռոցից։
Բնական, էկոլոգիապես մաքուր խրթխրթան չիպսերը պատրաստ են։
Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Կարտոֆիլը լավ լվանալ, հեռացնել կլեպը և խաշել պյուրե պատրաստելու համար։
Խաշած կարտոֆիլին ավելացրեք աղ, սև և կարմիր պղպեղ ըստ ճաշակի։ Ցանկացողները կարող են ավելացնել նաև այլ համեմունքներ կամ ցանկալի համ տալու համար նախատեսված այլ սննդային հավելումներ։
Ավելացրեք կարագ։
Որպեսզի խյուսը, պյուրեն ավելի էլաստիկ դառնա, անհրաժեշտ է ավելացնել մի քիչ բուսայուղ և լավ խառնել։
Ջեռոցի տապակի հատակը ծածկեք յուղաթղթով, որի վրա հետագայում կդասավորենք պյուրեյից պատրաստված գնդերը։
Թեյի գդալով վերցրեք կարտոֆիլից պատրաստված պյուրեն և ձեռքերի մեջ գլորելով պատրաստեցեք գնդիկ։
Գնդիկի տրամագծի ցանկալի չափը 1,5-ից 2 սմ է։
Գնդիկներ դասավորեք յուղաթղթի վրա այնպես, որպեսզի իրարից հեռավորությունը բոլոր ուղղություններով լինի գնդի տրամագծից երկու անգամ ավելի։
Մենք ավելի քիչ տարածություն էինք թողել, որի պատճառով չիպսի ծայրերը որոշ մասերում կպել են իրար։
Տապակը ամբողջությամբ լցնելուց հետո, ևս մի կտոր թխվածքի համար նախատեսված թղթով ծածկեք գնդիկները։
Ընտրեք բաժակ կամ որևիցե այլ խոհանոցային պարագա, որը ներքևի մասում ունենա հարթ հատակը։ Հարթ մասով թղթի վրայից զգույշությամբ ճզմեք կարտոֆիլի պյուրեից պատրաստված գնդիկները։
Սեղմվելով գնդիկները կտափակեն և կստանան չիպսի տեսք։
Չիպսերի ցանկալի հաստությունը 1 մմ է։
Չիպսերը ձևավորելուց հետո հեռացրեք վերին թուղթը։
Եթե ձևավորված չիպսերը հպվեն իրար, մի անհանգստացեք։ Ցանկության դեպքում կարելի է միչև ջեռոց ուղարկելը դանակով "գծել" հպման տեղերը։
Տապակը դրեք ջեռոցում։
Չիպսի պատրաստման համար ջեռոցի ջերմաստիճանը պետք է լինի 120 աստիճան։ Միացրեք վերին և ներքին տաքացուցիչները օդափոխիչի հետ միասին (конвекция)․
Պատրաստման համար անհրաժեշտ ժամանակը 40-ից 50 րոպե է։
Եթե նկատեք, որ կարտոֆիլից չիպսերը նախատեսված ժամանակից շուտ ստացան ոսկեգույն երանգ, իսկույն դուրս հանեք ջեռոցից։
Բնական, էկոլոգիապես մաքուր խրթխրթան չիպսերը պատրաստ են։
Բարի ախորժակ։