Խրթխրթան չիպս կարտոֆիլից

Վարկանիշ
խրթխրթան չիպս կարտոֆիլից
ՀմտությունՍկսնակՊատրաստում1 ժ 10 ր
Չիպսի բաղադրիչները
 կարտոֆիլ
 կարագԿարագը ըստ ցանկության, քնի որ չիպսի համար այն պարտադիր չէ։
 բուսայուղ
 աղացած սև և կարմիր պղպեղԿարելի է օգտագործել ցանկացած այլ համեմունքներ ըստ ճաշակի։
 Աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Ջեռոցի տապակ
 ՅուղաթուղթԹխվածք պատրաստելու համար նախատեսված թուղթ։

Բաղադրիչների քանակը ըստ ցանկության։ Մոտավոր հաշվարկով կարող ենք ասել, որ մեկ ստանդարտ ջեռոցի սկուտեղի վրա տեղավորվում է 20–25 չիպս։ Այդպիսի քանկը կարելի է ստանալ 150–200 գրամ կարտոֆիլից պատրաստված խյուսից։

 
Խրթխրթան չիպսի պատրաստման քայլերը
1

Կարտոֆիլը լավ լվանալ, հեռացնել կլեպը և խաշել պյուրե պատրաստելու համար։

Խաշել կարտոֆիլը

2

Խաշած կարտոֆիլին ավելացրեք աղ, սև և կարմիր պղպեղ ըստ ճաշակի։ Ցանկացողները կարող են ավելացնել նաև այլ համեմունքներ կամ ցանկալի համ տալու համար նախատեսված այլ սննդային հավելումներ։

Պատրաստել պյուրե

3

Ավելացրեք կարագ։

Կարագ խյուսի մեջ

4

Որպեսզի խյուսը, պյուրեն ավելի էլաստիկ դառնա, անհրաժեշտ է ավելացնել մի քիչ բուսայուղ և լավ խառնել։

Ձեթ խառնած պյուրե

5

Ջեռոցի տապակի հատակը ծածկեք յուղաթղթով, որի վրա հետագայում կդասավորենք պյուրեյից պատրաստված գնդերը։

6

Թեյի գդալով վերցրեք կարտոֆիլից պատրաստված պյուրեն և ձեռքերի մեջ գլորելով պատրաստեցեք գնդիկ։
Գնդիկի տրամագծի ցանկալի չափը 1,5-ից 2 սմ է։

Պատրաստել գնդիկներ

7

Գնդիկներ դասավորեք յուղաթղթի վրա այնպես, որպեսզի իրարից հեռավորությունը բոլոր ուղղություններով լինի գնդի տրամագծից երկու անգամ ավելի։
Մենք ավելի քիչ տարածություն էինք թողել, որի պատճառով չիպսի ծայրերը որոշ մասերում կպել են իրար։

Գնդիկները թղթի վրա

8

Տապակը ամբողջությամբ լցնելուց հետո, ևս մի կտոր թխվածքի համար նախատեսված թղթով ծածկեք գնդիկները։

9

Ընտրեք բաժակ կամ որևիցե այլ խոհանոցային պարագա, որը ներքևի մասում ունենա հարթ հատակը։ Հարթ մասով թղթի վրայից զգույշությամբ ճզմեք կարտոֆիլի պյուրեից պատրաստված գնդիկները։

Ձևավորել չիպսեր

10

Սեղմվելով գնդիկները կտափակեն և կստանան չիպսի տեսք։
Չիպսերի ցանկալի հաստությունը 1 մմ է։

Չիպսերը թղթի տակ

11

Չիպսերը ձևավորելուց հետո հեռացրեք վերին թուղթը։
Եթե ձևավորված չիպսերը հպվեն իրար, մի անհանգստացեք։ Ցանկության դեպքում կարելի է միչև ջեռոց ուղարկելը դանակով "գծել" հպման տեղերը։

Հեռացնել թուղթը

12

Տապակը դրեք ջեռոցում։

Տապակը ջեռոցում

13

Չիպսի պատրաստման համար ջեռոցի ջերմաստիճանը պետք է լինի 120 աստիճան։ Միացրեք վերին և ներքին տաքացուցիչները օդափոխիչի հետ միասին (конвекция)․
Պատրաստման համար անհրաժեշտ ժամանակը 40-ից 50 րոպե է։

Ջեռոցի կարգավորումը

14

Եթե նկատեք, որ կարտոֆիլից չիպսերը նախատեսված ժամանակից շուտ ստացան ոսկեգույն երանգ, իսկույն դուրս հանեք ջեռոցից։

Չիպսերը տապակի մեջ

15

Բնական, էկոլոգիապես մաքուր խրթխրթան չիպսերը պատրաստ են։
Բարի ախորժակ։

Պատրաստի չիպսը

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ, ,

բաղադրիչ

Չիպսի բաղադրիչները
 կարտոֆիլ
 կարագԿարագը ըստ ցանկության, քնի որ չիպսի համար այն պարտադիր չէ։
 բուսայուղ
 աղացած սև և կարմիր պղպեղԿարելի է օգտագործել ցանկացած այլ համեմունքներ ըստ ճաշակի։
 Աղ
Ձեռքի տակ ունենալ
 Ջեռոցի տապակ
 ՅուղաթուղթԹխվածք պատրաստելու համար նախատեսված թուղթ։

Directions

Խրթխրթան չիպսի պատրաստման քայլերը
1

Կարտոֆիլը լավ լվանալ, հեռացնել կլեպը և խաշել պյուրե պատրաստելու համար։

Խաշել կարտոֆիլը

2

Խաշած կարտոֆիլին ավելացրեք աղ, սև և կարմիր պղպեղ ըստ ճաշակի։ Ցանկացողները կարող են ավելացնել նաև այլ համեմունքներ կամ ցանկալի համ տալու համար նախատեսված այլ սննդային հավելումներ։

Պատրաստել պյուրե

3

Ավելացրեք կարագ։

Կարագ խյուսի մեջ

4

Որպեսզի խյուսը, պյուրեն ավելի էլաստիկ դառնա, անհրաժեշտ է ավելացնել մի քիչ բուսայուղ և լավ խառնել։

Ձեթ խառնած պյուրե

5

Ջեռոցի տապակի հատակը ծածկեք յուղաթղթով, որի վրա հետագայում կդասավորենք պյուրեյից պատրաստված գնդերը։

6

Թեյի գդալով վերցրեք կարտոֆիլից պատրաստված պյուրեն և ձեռքերի մեջ գլորելով պատրաստեցեք գնդիկ։
Գնդիկի տրամագծի ցանկալի չափը 1,5-ից 2 սմ է։

Պատրաստել գնդիկներ

7

Գնդիկներ դասավորեք յուղաթղթի վրա այնպես, որպեսզի իրարից հեռավորությունը բոլոր ուղղություններով լինի գնդի տրամագծից երկու անգամ ավելի։
Մենք ավելի քիչ տարածություն էինք թողել, որի պատճառով չիպսի ծայրերը որոշ մասերում կպել են իրար։

Գնդիկները թղթի վրա

8

Տապակը ամբողջությամբ լցնելուց հետո, ևս մի կտոր թխվածքի համար նախատեսված թղթով ծածկեք գնդիկները։

9

Ընտրեք բաժակ կամ որևիցե այլ խոհանոցային պարագա, որը ներքևի մասում ունենա հարթ հատակը։ Հարթ մասով թղթի վրայից զգույշությամբ ճզմեք կարտոֆիլի պյուրեից պատրաստված գնդիկները։

Ձևավորել չիպսեր

10

Սեղմվելով գնդիկները կտափակեն և կստանան չիպսի տեսք։
Չիպսերի ցանկալի հաստությունը 1 մմ է։

Չիպսերը թղթի տակ

11

Չիպսերը ձևավորելուց հետո հեռացրեք վերին թուղթը։
Եթե ձևավորված չիպսերը հպվեն իրար, մի անհանգստացեք։ Ցանկության դեպքում կարելի է միչև ջեռոց ուղարկելը դանակով "գծել" հպման տեղերը։

Հեռացնել թուղթը

12

Տապակը դրեք ջեռոցում։

Տապակը ջեռոցում

13

Չիպսի պատրաստման համար ջեռոցի ջերմաստիճանը պետք է լինի 120 աստիճան։ Միացրեք վերին և ներքին տաքացուցիչները օդափոխիչի հետ միասին (конвекция)․
Պատրաստման համար անհրաժեշտ ժամանակը 40-ից 50 րոպե է։

Ջեռոցի կարգավորումը

14

Եթե նկատեք, որ կարտոֆիլից չիպսերը նախատեսված ժամանակից շուտ ստացան ոսկեգույն երանգ, իսկույն դուրս հանեք ջեռոցից։

Չիպսերը տապակի մեջ

15

Բնական, էկոլոգիապես մաքուր խրթխրթան չիպսերը պատրաստ են։
Բարի ախորժակ։

Պատրաստի չիպսը

Խրթխրթան չիպս կարտոֆիլից

Հեղինակ

կայքում չէ 8 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *