Տավարի պոչը շատ համեղ մկանային յուղոտ միս է։ Որոշ մարդկանց մտքով ընդհանրապես չի անցնում, որ տավարի պոչը կարալի է ուտել, սակայն տեղյակներ գիտեն, որ պոչի միսը բավականաչապ եփելուց հետո ստանում ենք շատ համով և նուրբ խորտիկ։
Գոյություն ունեն պոչի պատրաստման բազմաթիվ բաղադրատոմսեր, խաշած, տապակած և ինչ որ ճաշատեսակի մեջ որպես մսային բաղադրիչ օգտագործելու տեսքով։
Բայց ամենաշտ տարածված է պարզապես խաշելու միջոցով պատրաստված տավարի պոչը, որի ժամանակ միայն աղ են ավելացնում։
Այսօր, քանի որ մենք ցանկանում ենք համով արգանակ ունենալ խոլոդեց (միսը դոնդողի մեջ) պատրաստելու համար, տավարի պոչը խաշելու ընթացքում մենք կավելացնենք նաև գազար, սև պղպեղի գնդիկներ, դփնու տերևներ և մսի համար նախատեսված համեմունք ըստ ցանկության։
Որպեսզի ամբողջովին ազատվենք այլ համերից, առաջին եռացած ջուրը չենք օգտագործելու։ Վերջնական պատրաստման համար խաշելու ենք երկրորդ անգամ լցված ջրի մեջ։
Կտրատել տավարի պոչը։ Մենք գնել ենք արդեն կտրտված պոչ։ Լավ լվանալ հոսող ջրի տակ։
Որպեսզի հեշտությամբ կտրտեք տավարի պոչ, պետք է գտնել ոսկորների հպման կետերը, հոդերը։ Պոչը միայն այդ մասերում կարելի է դանակով հեշտությամբ մասերի բաժանել։
Պոչի կտորները դրեք կաթսայի մեջ, լցրեք այնքան ջուր, որպեսզի կտորները մնան ջրի տակ։ Դրեք կրակի վրա։
Լվացեք գազարը, մաքրեք կլեպը և կտրատեք այն կիսասկավառակների տեսքով 0,5 սմ հաստությամբ։ Որպեսզի արգանակը համով ստացվի, նախապատրաստեք նաև պղպեղի գնդիկները և դափնու տերևները։
Առաջացած փրփուրը հեռացնելու անհրաժեշտություն չկա, քանի որ այս ջուրը մենք դեն ենք նետելու, իսկ պոչ կտորները կրկին լվալու ենք։
Հենց որ ջուրը կաթսայի մեջ սկսի եռալ, վերցրեք կրակից։ Մսի կտորները հանեք եռացող ջրից, իսկ ջուր թափեք։
Կաթսան լվացեք փրփուրից։ Լվացեք նաև պոչի կտորները և լցրեք մաքուր կաթսայի մեջ։
Կաթսայի մեջ ավելացրեք այնքան եռման ջուր, որպեսզի մսի կտորները ծածկվեն ջրով։ Ավելացրեք կտրտած գազարը, պղպեղի գնդիկները և դափնու տերևները։ Աղը սկզբից չենք լցնելու։
Դրեք միջին կրակի վրա և ծածկեք կափարիչով։
Հեռացրեք եռման ընթացքում առաջացած փրփուրը։
Քանի որ պոչը ամբողջովին կազմված է մկաններից, եռալուց հետո այն պետք է եփվի մինիմում 3,5 ժամ։ Պատրաստելու ժամանակը կախված է նաև անասունի տարիքից։ Երիտասարդ տավարի պոչը ավելի կարճ ժամանակահատվածում է պատրաստվում։
Խաշելու ընթացում անհրաժեշտության դեպքում պետք է ավելացնել եռման ջուր։
Երկու ժամ եռալուց հետո, մենք կաթսայի մեջ ավելացրեցինք մսի համար նախատեսված համեմունք և աղ ըստ ճաշակի։
Տավարի պոչը պատրաստ է։
Խաշած տավարի պոչի միսը շատ հեշտությամբ անջատվում է ոսկորից։
Տավարի պոչը հիմնականում մատուցում են որպես խորտիկ, խաշած մսի տեսքով։
Բայց հաճախ այն մատուցում են նաև որպես ջրիկ ճաշ, արգանակի հետ միասին, որը ավելի շատ խաշ է հիշեցնում։
Խոլոդեցի (միսը բնական դոնդողի մեջ) սիրահարները կարող են պոչի միսը ոսկրահան անել, սխտորի մի քանի պճեղ ճզմել վրան, համպատասխան ձևամանի մեջ մսի վրա արգանակ ավելացնել և մի քանի ժամ դնել սառնարանում։
Առանց ժելեյի յուրահատուկ համեղ խոլոդեցը նույնպես պատրաստ է։
բաղադրիչ
Directions
Կտրատել տավարի պոչը։ Մենք գնել ենք արդեն կտրտված պոչ։ Լավ լվանալ հոսող ջրի տակ։
Որպեսզի հեշտությամբ կտրտեք տավարի պոչ, պետք է գտնել ոսկորների հպման կետերը, հոդերը։ Պոչը միայն այդ մասերում կարելի է դանակով հեշտությամբ մասերի բաժանել։
Պոչի կտորները դրեք կաթսայի մեջ, լցրեք այնքան ջուր, որպեսզի կտորները մնան ջրի տակ։ Դրեք կրակի վրա։
Լվացեք գազարը, մաքրեք կլեպը և կտրատեք այն կիսասկավառակների տեսքով 0,5 սմ հաստությամբ։ Որպեսզի արգանակը համով ստացվի, նախապատրաստեք նաև պղպեղի գնդիկները և դափնու տերևները։
Առաջացած փրփուրը հեռացնելու անհրաժեշտություն չկա, քանի որ այս ջուրը մենք դեն ենք նետելու, իսկ պոչ կտորները կրկին լվալու ենք։
Հենց որ ջուրը կաթսայի մեջ սկսի եռալ, վերցրեք կրակից։ Մսի կտորները հանեք եռացող ջրից, իսկ ջուր թափեք։
Կաթսան լվացեք փրփուրից։ Լվացեք նաև պոչի կտորները և լցրեք մաքուր կաթսայի մեջ։
Կաթսայի մեջ ավելացրեք այնքան եռման ջուր, որպեսզի մսի կտորները ծածկվեն ջրով։ Ավելացրեք կտրտած գազարը, պղպեղի գնդիկները և դափնու տերևները։ Աղը սկզբից չենք լցնելու։
Դրեք միջին կրակի վրա և ծածկեք կափարիչով։
Հեռացրեք եռման ընթացքում առաջացած փրփուրը։
Քանի որ պոչը ամբողջովին կազմված է մկաններից, եռալուց հետո այն պետք է եփվի մինիմում 3,5 ժամ։ Պատրաստելու ժամանակը կախված է նաև անասունի տարիքից։ Երիտասարդ տավարի պոչը ավելի կարճ ժամանակահատվածում է պատրաստվում։
Խաշելու ընթացում անհրաժեշտության դեպքում պետք է ավելացնել եռման ջուր։
Երկու ժամ եռալուց հետո, մենք կաթսայի մեջ ավելացրեցինք մսի համար նախատեսված համեմունք և աղ ըստ ճաշակի։
Տավարի պոչը պատրաստ է։
Խաշած տավարի պոչի միսը շատ հեշտությամբ անջատվում է ոսկորից։
Տավարի պոչը հիմնականում մատուցում են որպես խորտիկ, խաշած մսի տեսքով։
Բայց հաճախ այն մատուցում են նաև որպես ջրիկ ճաշ, արգանակի հետ միասին, որը ավելի շատ խաշ է հիշեցնում։
Խոլոդեցի (միսը բնական դոնդողի մեջ) սիրահարները կարող են պոչի միսը ոսկրահան անել, սխտորի մի քանի պճեղ ճզմել վրան, համպատասխան ձևամանի մեջ մսի վրա արգանակ ավելացնել և մի քանի ժամ դնել սառնարանում։
Առանց ժելեյի յուրահատուկ համեղ խոլոդեցը նույնպես պատրաստ է։
Տավարի վրա ամենահամեղ մասերն են խաշած լեզուն, պոչը և փորը։