
Որպեսզի ուզբեկական խանումը ավելի համեղ ստացվի, աղացած միսը, ֆարշը, պատրաստեք խոզի, գառան և տավարի մսից։
Հաշվի առեք, որ ավանդական ուզբեկական բաղադրատոմսում խոզի միս չկա։
Խմորը կարելի է փոխարինել ցանկացած պելմենի պատրաստելու համար օգտագործվող խմորով, միայն մեկ տարբերությամբ, որ այս ոտեստի խմորը ձու չի պարունակում։
Խմորը պատրաստելու համար աղը լցնել 250 մլ. ջրի մեջ, ավելացնել մի քիչ բուսայուղ և մեջը լցնել մաղած ալյուրը։ Խմորը հունցել։
Պատրաստի խմորը ծածկում ենք անձեռոցիկով։
Օգտագործելուց առաջ խմորը 30 րոպե դնել սառնարանում։
Մինչ խմորը հանգստանում է, գտնվում է սառնարանում, սկսեք պատրաստել մնացած բաղադրիչները։ Լվանալ կարտոֆիլը և սոխը, մաքրել կեղևը:
Կարտոֆիլը պետք է կտրվի շատ փոքր խորանարդի տեսքով կամ պետք է անցկացնել քերիչով: Սոխը կտրտել կես օղակների տեսքով:
Խմորը հանում ենք սառնարանից և գրտնակում հնարավորինս բարակ։ Ինչքան խմորը բարակ լինի, այնքան Խանումն ավելի համեղ կստացվի։
Հնարավորության դեպքում գրտնակված խմորին քառակուսու ձև տվեք և քսեք բուսական յուղ կամ հալած կարագ։
Խմորի շերտի կենտրոնից դնել, ավելի ճիշտ կլինի ասել քսել, աղացած միսը խմորի եզրից թողնելով 3-4 սմ տարածություն։ Ֆարշի շերտի վրա ավելացրեք ազ և համեմունքներ։ Այնուհետև աղացած մսի շերտին ավելացնել մնացած բաղադրիչները, ճարպի կտորները, կարտոֆիլն ու սոխը։
Եվս մեկ անգամ աղ և համեմունքներ ավելացրեք վերջին ավելցրած բաղադրիչների վրա։
Պատրաստման հաջորդ փուլը լցոնված խմորի փաթաթելն է երշիկի տեսքով, գլանաձև։ Ստացված ռուլետի ծայրերը սեղմեք այնպես, որպեսզի հյութերը ռուլետից դուրս չհոսեն ու խանումը ավելի հյութալի ստացվի:
Պատրաստի ռուլետին քսել հալած կարագ և դնել պատրաստման համար նախատեսված ափսեի մեջ։ «Խանում» կարելի է եփել շոգեկաթսայում, եթե ճնշման կաթսա (мантоварка) չկա։
Եթե դուք չունեք կրկնակի շոգեկաթսա կամ ճնշման կաթսա, ապա ստիպված կլինեք օգտագործել սովորական ջրով լցված կաթսա, որի մեջ մետաղյա մաղ պետք է դնել: Խանումը կաթսայի մեջ դնել միայն ջուրը եռալուց հետո, ու եփել փակ կափարիչով։
Կախված նրանից, թե պատրաստման որ եղանակն եք ընտրել, պատրաստելու համար կպահանջվի 20-ից 40 րոպե։ Եփելու ժամանակը կախված է ռուլետի հաստությունից և միջուկից։
Խանումի կերակուրը եփվելուց հետո հանում ենք կրկնակի կաթսայից, դնում ափսեի վրա, վրան կարագ քսում ու կտոր-կտոր անում։ Այն կարող եք մատուցել աջիկայի կամ թթվասերի հետ։
Կարելի է հատուկ "խանումի" համար սոուս պատրաստել՝ խառնելով թթվասերը, աղը, սխտորը, պղպեղը և համեմունքներ։
բաղադրիչ
Directions
Խմորը կարելի է փոխարինել ցանկացած պելմենի պատրաստելու համար օգտագործվող խմորով, միայն մեկ տարբերությամբ, որ այս ոտեստի խմորը ձու չի պարունակում։
Խմորը պատրաստելու համար աղը լցնել 250 մլ. ջրի մեջ, ավելացնել մի քիչ բուսայուղ և մեջը լցնել մաղած ալյուրը։ Խմորը հունցել։
Պատրաստի խմորը ծածկում ենք անձեռոցիկով։
Օգտագործելուց առաջ խմորը 30 րոպե դնել սառնարանում։
Մինչ խմորը հանգստանում է, գտնվում է սառնարանում, սկսեք պատրաստել մնացած բաղադրիչները։ Լվանալ կարտոֆիլը և սոխը, մաքրել կեղևը:
Կարտոֆիլը պետք է կտրվի շատ փոքր խորանարդի տեսքով կամ պետք է անցկացնել քերիչով: Սոխը կտրտել կես օղակների տեսքով:
Խմորը հանում ենք սառնարանից և գրտնակում հնարավորինս բարակ։ Ինչքան խմորը բարակ լինի, այնքան Խանումն ավելի համեղ կստացվի։
Հնարավորության դեպքում գրտնակված խմորին քառակուսու ձև տվեք և քսեք բուսական յուղ կամ հալած կարագ։
Խմորի շերտի կենտրոնից դնել, ավելի ճիշտ կլինի ասել քսել, աղացած միսը խմորի եզրից թողնելով 3-4 սմ տարածություն։ Ֆարշի շերտի վրա ավելացրեք ազ և համեմունքներ։ Այնուհետև աղացած մսի շերտին ավելացնել մնացած բաղադրիչները, ճարպի կտորները, կարտոֆիլն ու սոխը։
Եվս մեկ անգամ աղ և համեմունքներ ավելացրեք վերջին ավելցրած բաղադրիչների վրա։
Պատրաստման հաջորդ փուլը լցոնված խմորի փաթաթելն է երշիկի տեսքով, գլանաձև։ Ստացված ռուլետի ծայրերը սեղմեք այնպես, որպեսզի հյութերը ռուլետից դուրս չհոսեն ու խանումը ավելի հյութալի ստացվի:
Պատրաստի ռուլետին քսել հալած կարագ և դնել պատրաստման համար նախատեսված ափսեի մեջ։ «Խանում» կարելի է եփել շոգեկաթսայում, եթե ճնշման կաթսա (мантоварка) չկա։
Եթե դուք չունեք կրկնակի շոգեկաթսա կամ ճնշման կաթսա, ապա ստիպված կլինեք օգտագործել սովորական ջրով լցված կաթսա, որի մեջ մետաղյա մաղ պետք է դնել: Խանումը կաթսայի մեջ դնել միայն ջուրը եռալուց հետո, ու եփել փակ կափարիչով։
Կախված նրանից, թե պատրաստման որ եղանակն եք ընտրել, պատրաստելու համար կպահանջվի 20-ից 40 րոպե։ Եփելու ժամանակը կախված է ռուլետի հաստությունից և միջուկից։
Խանումի կերակուրը եփվելուց հետո հանում ենք կրկնակի կաթսայից, դնում ափսեի վրա, վրան կարագ քսում ու կտոր-կտոր անում։ Այն կարող եք մատուցել աջիկայի կամ թթվասերի հետ։
Կարելի է հատուկ "խանումի" համար սոուս պատրաստել՝ խառնելով թթվասերը, աղը, սխտորը, պղպեղը և համեմունքներ։