Կարտոֆիլով սկումբրիային ավելի վառ համ տալու համար ավելացնել բարակ շերտերով կտրտած գազար։
Լվացեք ձուկը, կտրեք լողակները, գլուխը և պոչը: Բացեք փորերը և հանեք փորոտիքը։ Մի մոռացեք որովայնի սև թաղանթի մասին։ Եթե այն չհեռացվի, ապա պատրաստի ուտեստը դառը համ կստանա։
Սկումբրիայի մի կողմի վրա սուր դանակով մակերեսային կտրվածքներ արեք։ Ձկան վրա առատորեն շաղ տալ աղ և համեմունքներ: Թարմ քամած կիտրոնի հյութը ցողեք ձկան վրա:
Թողնել մարինացվի 20 րոպե։
Մինչ ձուկը մարինացվում է, սկսեք մաքրել կարտոֆիլը: Մաքրած կարտոֆիլը լվանալ և կտրատել շերտերով, ինչպես ցույց է տրված նկարում։
Կիսաօղակների տեսքով կտրատեք սպիտակ սոխը։
Ձեռոցի ափսեի կողքերին և հատակին բուսական յուղ քսեք։
Յուղապատված տապակի մեջ լցնել կտրատած կարտոֆիլը և սպիտակ սոխը։ Ձեռքերով սոխն ու կարտոֆիլը խառնեք հենց տարայի մեջ, համեմեք աղով և պղպեղով և ավելացրեք ձեր սիրած համեմունքները։
Տեղադրեք սոխի մի քանի օղակներ սկումբրիայի մարմնի վրայի կտրվածքների մեջ:
Ձուկը դնել սոխով կարտոֆիլի վրա և ձեռքերով մի փոքր սեղմել, որպեսզի ձուկը կարտոֆիլի մեջ ընկղմված լինի։
Ձուկով և կարտոֆիլով լցված ջեռքցի սկուտեղը ուղարկեք նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոց։ Եփել այնքան ժամանակ, մինչև պատրաստ լինի։ Մինչև ուտեստի ստանա ոսկե-դարչնագույնը երանգ:
Ջեռոցում եփելու միջին ժամանակը 50–60 րոպե է։
Կարտոֆիլով հետ միասին ջեռոցում պատարաստած սկումբրիան պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։
բաղադրիչ
Directions
Լվացեք ձուկը, կտրեք լողակները, գլուխը և պոչը: Բացեք փորերը և հանեք փորոտիքը։ Մի մոռացեք որովայնի սև թաղանթի մասին։ Եթե այն չհեռացվի, ապա պատրաստի ուտեստը դառը համ կստանա։
Սկումբրիայի մի կողմի վրա սուր դանակով մակերեսային կտրվածքներ արեք։ Ձկան վրա առատորեն շաղ տալ աղ և համեմունքներ: Թարմ քամած կիտրոնի հյութը ցողեք ձկան վրա:
Թողնել մարինացվի 20 րոպե։
Մինչ ձուկը մարինացվում է, սկսեք մաքրել կարտոֆիլը: Մաքրած կարտոֆիլը լվանալ և կտրատել շերտերով, ինչպես ցույց է տրված նկարում։
Կիսաօղակների տեսքով կտրատեք սպիտակ սոխը։
Ձեռոցի ափսեի կողքերին և հատակին բուսական յուղ քսեք։
Յուղապատված տապակի մեջ լցնել կտրատած կարտոֆիլը և սպիտակ սոխը։ Ձեռքերով սոխն ու կարտոֆիլը խառնեք հենց տարայի մեջ, համեմեք աղով և պղպեղով և ավելացրեք ձեր սիրած համեմունքները։
Տեղադրեք սոխի մի քանի օղակներ սկումբրիայի մարմնի վրայի կտրվածքների մեջ:
Ձուկը դնել սոխով կարտոֆիլի վրա և ձեռքերով մի փոքր սեղմել, որպեսզի ձուկը կարտոֆիլի մեջ ընկղմված լինի։
Ձուկով և կարտոֆիլով լցված ջեռքցի սկուտեղը ուղարկեք նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոց։ Եփել այնքան ժամանակ, մինչև պատրաստ լինի։ Մինչև ուտեստի ստանա ոսկե-դարչնագույնը երանգ:
Ջեռոցում եփելու միջին ժամանակը 50–60 րոպե է։
Կարտոֆիլով հետ միասին ջեռոցում պատարաստած սկումբրիան պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։