Կաթնաշոռով բլիթներ

Վարկանիշ
Կաթնաշոռով տնային բլիթներ
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչները
 250 գ․ կաթնաշոռ
 2 հատ հավկիթ
 ½ թ/գ․ սեղանի սոդա
 4 ճշ/գ․ ալյուր
 1.50 ճշ/գ․ շաքարավազ
 1 պտղունց աղ
 բուսական յուղԲուսայուղը անհարաժեշտ է միայն տապակելու համար։
 շաքարի փոշիՊատրաստի բլիթների վրա ցանելու համար։

Ցանկալի է բլիթները տապակել ֆրիտյուրնիցայի մեջ, բայց ոչ անհրաժեշտ։ Տապակելու համար կարող եք օգտագործել կաթսա կամ խորը տապակ։

 
Կաթնաշոռով բլիթների պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք անհարաժեշտ սննդամթերքը։

Բաղադրչները

2

Խորը ափսեի կամ ամանի մեջ լցնել բոլոր բաղադրիչները, բացի ալյուրից։

Խմորի պատրաստումը

3

Գդալով լավ խառնում ենք, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։

Համասեռ զանգված

4

Հաջորդը ստացված զանգվածին ավելացրեք ալյուր։

Ավելացնել ալյուր

5

Հունցել խմորը։ Եթե ​​հունցման ժամանակ ավելի շատ ալյուր պետք լինի, ավելացրեք։

Հունցել խմորը

6

Խմորը բաժանել երկու մասի։

Խմաորը բաժանել 2 մասի

7

Խմորի կտորները, կեսերը, առանձին առանձին գլորեք, փաթաթեք գլանակի տեսքով:

Խմորից գլանակ

8

Ստացված խմորից գլանակները կտրտել, բաժանել կտորների, ինչպես պատկերված է նկարում։

Խմորը բաժանել կտորների

9

Իսկ այժմ խմորի կտորներից անհրաժեշտէ բլիթներ բլիթներ ձևավորել։
Առաջին քայլն այն է, որ խմորի կտորին պետք է տալ հոկեյի տափօղակի տեսք:

Խմորե տափօղակ

10

Սեղմեք բութ մատով երկու կողմից խմորից տափօղակի մեջտեղում:

Սեղմել մատով

11

Բլիթի մեջտեղում անցք արեք։

Անցք բացեք

12

Ձևավորված բլիթները դասվորել ալյուր շաղ տրված խոհանոցային տախտակների վրա։

Բլիթները տախտակի վրա

13

Խորը տապակի մեջ տաքացնել ձեթը և տապակել բլիթները։

Տապակել բլիթները

14

Տապակել բլիթները երկու կողմից մինչև ոսկե-դարչնագույն երանգ ստանալը:

Տապակել բլիթները 2 կողմից

15

Պատրաստի կաթնաշոռով բլիթները դնում ենք մաղի վրա կամ խոհանոցային անձեռոցիկներով պատված սպասքի մեջ՝ ավելորդ յուղից ազատվելու համար։
Այնուհետև տեղափոխում ենք մատուցման համար նախատեսված ափսեի մեջ և վրան շաքարի փոշի ցանում։
Բարի ախորժակ։

Ցանել շաքարի փոշի

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 250 գ․ կաթնաշոռ
 2 հատ հավկիթ
 ½ թ/գ․ սեղանի սոդա
 4 ճշ/գ․ ալյուր
 1.50 ճշ/գ․ շաքարավազ
 1 պտղունց աղ
 բուսական յուղԲուսայուղը անհարաժեշտ է միայն տապակելու համար։
 շաքարի փոշիՊատրաստի բլիթների վրա ցանելու համար։

Directions

Կաթնաշոռով բլիթների պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստեք անհարաժեշտ սննդամթերքը։

Բաղադրչները

2

Խորը ափսեի կամ ամանի մեջ լցնել բոլոր բաղադրիչները, բացի ալյուրից։

Խմորի պատրաստումը

3

Գդալով լավ խառնում ենք, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։

Համասեռ զանգված

4

Հաջորդը ստացված զանգվածին ավելացրեք ալյուր։

Ավելացնել ալյուր

5

Հունցել խմորը։ Եթե ​​հունցման ժամանակ ավելի շատ ալյուր պետք լինի, ավելացրեք։

Հունցել խմորը

6

Խմորը բաժանել երկու մասի։

Խմաորը բաժանել 2 մասի

7

Խմորի կտորները, կեսերը, առանձին առանձին գլորեք, փաթաթեք գլանակի տեսքով:

Խմորից գլանակ

8

Ստացված խմորից գլանակները կտրտել, բաժանել կտորների, ինչպես պատկերված է նկարում։

Խմորը բաժանել կտորների

9

Իսկ այժմ խմորի կտորներից անհրաժեշտէ բլիթներ բլիթներ ձևավորել։
Առաջին քայլն այն է, որ խմորի կտորին պետք է տալ հոկեյի տափօղակի տեսք:

Խմորե տափօղակ

10

Սեղմեք բութ մատով երկու կողմից խմորից տափօղակի մեջտեղում:

Սեղմել մատով

11

Բլիթի մեջտեղում անցք արեք։

Անցք բացեք

12

Ձևավորված բլիթները դասվորել ալյուր շաղ տրված խոհանոցային տախտակների վրա։

Բլիթները տախտակի վրա

13

Խորը տապակի մեջ տաքացնել ձեթը և տապակել բլիթները։

Տապակել բլիթները

14

Տապակել բլիթները երկու կողմից մինչև ոսկե-դարչնագույն երանգ ստանալը:

Տապակել բլիթները 2 կողմից

15

Պատրաստի կաթնաշոռով բլիթները դնում ենք մաղի վրա կամ խոհանոցային անձեռոցիկներով պատված սպասքի մեջ՝ ավելորդ յուղից ազատվելու համար։
Այնուհետև տեղափոխում ենք մատուցման համար նախատեսված ափսեի մեջ և վրան շաքարի փոշի ցանում։
Բարի ախորժակ։

Ցանել շաքարի փոշի

Կաթնաշոռով բլիթներ

Հեղինակ

կայքում չէ 3 days

AVDSM

8
Կարծիքներ: 10Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *