Թթու կաղամբ ճակնդեղով

Վարկանիշ
Բազուկի հետ թթու դրած կաղամբ
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ7 օրՊատրաստում40 ր
Թթվի բաղադրիչները
 200 գ․ ճակնդեղ
 100 գ․ գազար
 5 հատ սխտորի ատամ
 6 ճշ/գ․ բուսական յուղ
Մարինադի համար
 200 մլ․ քացախ (9%)
 1 լ ջուր
 ½ բաժակ շաքարավազ
 2 ճշ/գ․ ազ

Այս բաղադրատոմսով պատրաստված թթու կաղամբը օղու համար անփոխարինելի սառը նախուտեստ է։ Կծու խորտիկներ նախընտրողների համար թթվին կարելի է ավելացնել կծու պղպեղ:
Նշված քանկի բաղադրիչներից դուք կստանաք ճակնդեղով թթու կաղամբի երեք լիտրանոց բանկա:

Պահեստավորման մասին խոսելը ավելորդ է, քանի որ թթու կաղամբը միշտ վերջանում է ավելի շուտ, քան մենք ակնկալում ենք այն պատրաստելուց առաջ:
Մարդիկ օգտագործում են ճակնդեղի հետ թթու դրած կաղամբը ոչ միայն ալկոհոլային խմիչքների հետ, այլ գրեթե բոլոր կողմնակի ուտեստների և մսային ուտեստների հետ: Էլ չեմ խոսում կարտոֆիլի մասին, քանի որ լինի դա կարտոֆիլի պյուրե, խաշած թե տապակած կարտոֆիլ, թթու դրած կաղամբը "կատարյալ զույգ" է։

 
Բազուկի հետ կաղամբ թթու դնելու քայլերը
1

Մարինադը պատրաստելու համար ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և հասցնել եռման աստիճանի։
Երբ ջուրը եռա, կրակից վերցնել, ավելացնել շաքարավազն ու աղը։ Լավ խառնել և հովացնել մինչև 25–30 աստիճան:

Եռացած ջուր

2

Կտրտեք բանջարեղենը, ինչպես ցույց է տրված նկարներում: Այլ ձևերով կտրտելու դեպքում թթվի համը չի փոխվի:
Աշխատեք կաղամբի կտորները շատ մեծ չանել։ Կաղամբի համար իդեալական չափը 4–5 սմ է։

Կտրտած կաղամբ

3

Ճակնդեղը կտրտել ձողիկների տեսքով։

Կտրտած ճակնդեղ

4

Ճակնդեղի պես կտրտեք գազարը։

Կտրտած գազար

5

Ցանկացած ձևով մանրացրեք սխտորը։

Կտրտած սխտոր

6

Բազուկով թթու կաղամբի պատրաստման հաջորդ քայլում մեզ անհրաժեշտ է մեկ երեք լիտրանոց կամ 3 հատ լիտրանոց բանկա։
Բանկայի հատակին դրեք կաղամբի շերտ։

Կաղամբը բանկայում

7

Այնուհետև, ինչպես պատկերված է նկարում, մի քիչ գազար, ճակնդեղ և 2–3 կտոր սխտոր:

Բազուկ և գազարը բանկայում

8

Շարունակեք այնքան ժամանակ, մինչև բանկաների մեջ տեղավորեք բոլոր բանջարեղենները:
Դրված յուրաքանչյուր շերտը ամուր սեղմեք:

Բանջարեղենով լցված բանկա

9

Վերջում յուրաքանչյուր լիտրանոց բանկայի մեջ լցրեք երկու ճաշի գդալ բուսական յուղ։

Յուղը բանկայի մեջ

10

Հովացած մարինադով կաթսայի մեջ ավելացնել քացախը և խառնել։
Պատրաստի մարինադը լցնել բանջարեղենով բանկաների մեջ։

Մարինադը բանկայում

11

Կափարիչներով փակեք բանկաները:
Այս ձեւով մարինադը պետք է երկու օր պահել սենյակային ջերմաստիճանում։
Այնուհետեւ տեղափոխեք զով տեղ։

12

Արդեն երրորդ օրը կաղամբը դառնում է խրթխրթան։ Բայց ավելի լավ է այն օգտագործել մեկ շաբաթ պահեկուց հետո։
Սառնարանում ճակնդեղով թթու դրած կաղամբը կարելի է պահել շատ երկար՝ մեկ ամսից ավելի։

Ճակնդեղով թթու կաղամբ

ԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ, ,

բաղադրիչ

Թթվի բաղադրիչները
 200 գ․ ճակնդեղ
 100 գ․ գազար
 5 հատ սխտորի ատամ
 6 ճշ/գ․ բուսական յուղ
Մարինադի համար
 200 մլ․ քացախ (9%)
 1 լ ջուր
 ½ բաժակ շաքարավազ
 2 ճշ/գ․ ազ

Directions

Բազուկի հետ կաղամբ թթու դնելու քայլերը
1

Մարինադը պատրաստելու համար ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և հասցնել եռման աստիճանի։
Երբ ջուրը եռա, կրակից վերցնել, ավելացնել շաքարավազն ու աղը։ Լավ խառնել և հովացնել մինչև 25–30 աստիճան:

Եռացած ջուր

2

Կտրտեք բանջարեղենը, ինչպես ցույց է տրված նկարներում: Այլ ձևերով կտրտելու դեպքում թթվի համը չի փոխվի:
Աշխատեք կաղամբի կտորները շատ մեծ չանել։ Կաղամբի համար իդեալական չափը 4–5 սմ է։

Կտրտած կաղամբ

3

Ճակնդեղը կտրտել ձողիկների տեսքով։

Կտրտած ճակնդեղ

4

Ճակնդեղի պես կտրտեք գազարը։

Կտրտած գազար

5

Ցանկացած ձևով մանրացրեք սխտորը։

Կտրտած սխտոր

6

Բազուկով թթու կաղամբի պատրաստման հաջորդ քայլում մեզ անհրաժեշտ է մեկ երեք լիտրանոց կամ 3 հատ լիտրանոց բանկա։
Բանկայի հատակին դրեք կաղամբի շերտ։

Կաղամբը բանկայում

7

Այնուհետև, ինչպես պատկերված է նկարում, մի քիչ գազար, ճակնդեղ և 2–3 կտոր սխտոր:

Բազուկ և գազարը բանկայում

8

Շարունակեք այնքան ժամանակ, մինչև բանկաների մեջ տեղավորեք բոլոր բանջարեղենները:
Դրված յուրաքանչյուր շերտը ամուր սեղմեք:

Բանջարեղենով լցված բանկա

9

Վերջում յուրաքանչյուր լիտրանոց բանկայի մեջ լցրեք երկու ճաշի գդալ բուսական յուղ։

Յուղը բանկայի մեջ

10

Հովացած մարինադով կաթսայի մեջ ավելացնել քացախը և խառնել։
Պատրաստի մարինադը լցնել բանջարեղենով բանկաների մեջ։

Մարինադը բանկայում

11

Կափարիչներով փակեք բանկաները:
Այս ձեւով մարինադը պետք է երկու օր պահել սենյակային ջերմաստիճանում։
Այնուհետեւ տեղափոխեք զով տեղ։

12

Արդեն երրորդ օրը կաղամբը դառնում է խրթխրթան։ Բայց ավելի լավ է այն օգտագործել մեկ շաբաթ պահեկուց հետո։
Սառնարանում ճակնդեղով թթու դրած կաղամբը կարելի է պահել շատ երկար՝ մեկ ամսից ավելի։

Ճակնդեղով թթու կաղամբ

Թթու կաղամբ ճակնդեղով

Հեղինակ

կայքում չէ 23 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *