Փորձառու խոհարարները գիտեն, որ փլավի ոչ միայն համը, այլև արտաքին տեսքը կախված է միայն ավելացված ջրի քանակից։
ԽՈՐՀՈՒՐԴ․ Բրինձը նախապես լվանալ, թողնել տաք ջրի մեջ, որպեսզի այն ավելի արագ եփվի։
Նախապատրաստեք անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Տապակի մեջ լցնել քերած գազարն ու մանր կտրատած սոխը։ Տապակել բուսայուղի մեջ։
Երբ թավայի թավայի սոխը գույնը փոխի, բանկայից շոգեխաշած հավի միսը լցրեք տապակված բանջարեղենի վրա։
Կես ճաշի գդալ փլավի համեմունք լցնել թավայի մեջ և ավելացնել դափնու տերև։ Ամեն ինչ լավ խառնել:
Այս պահից կարելի է բրինձը դնել եփելու։
Կիսաեփ բրնձի մեջ լցնում ենք հավի մսով թավայի պարունակությաունը և խառնում։
Մի քանի րոպե փլավը թողնում ենք մարմանդ կրակի վրա եփվի։
Անջատեք կրակը։
Փլավը ևս մի քանի րոպե թողնել կաթսայի մեջ։
Այս "ունիվերսալ" փլավը կարելի է մատուցել թթու պղպեղով կամ լոլիկով։
Շատ համեղ է ստացվում։ Կերեք հաճույքով:
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստեք անհրաժեշտ սննդամթերքը։
Տապակի մեջ լցնել քերած գազարն ու մանր կտրատած սոխը։ Տապակել բուսայուղի մեջ։
Երբ թավայի թավայի սոխը գույնը փոխի, բանկայից շոգեխաշած հավի միսը լցրեք տապակված բանջարեղենի վրա։
Կես ճաշի գդալ փլավի համեմունք լցնել թավայի մեջ և ավելացնել դափնու տերև։ Ամեն ինչ լավ խառնել:
Այս պահից կարելի է բրինձը դնել եփելու։
Կիսաեփ բրնձի մեջ լցնում ենք հավի մսով թավայի պարունակությաունը և խառնում։
Մի քանի րոպե փլավը թողնում ենք մարմանդ կրակի վրա եփվի։
Անջատեք կրակը։
Փլավը ևս մի քանի րոպե թողնել կաթսայի մեջ։
Այս "ունիվերսալ" փլավը կարելի է մատուցել թթու պղպեղով կամ լոլիկով։
Շատ համեղ է ստացվում։ Կերեք հաճույքով: