Հնդկաձավար տավարի մսով

Վարկանիշ
Հնդկացորեն տավարի մսով
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում1 ժ 50 ր
Բաղադրիչները
 600 գ․ տավարի միս
 300 գ․ հնդկաձավար
 2 հատ գազար
 2 հատ սոխ
 4 հատ սխտորի ատամ
 աղացած պխպեղ
 2 հատ դափնու տերև
 30 գ․ կարագ
 բուսայուղ
 աղ

Հնդկաձավարի (гречка) մսով պատրաստման այս բաղադրատոմսը կրում է վաճառականների ձևով (по-купечески) անունը։ Այն շատ հմեղ և սննդարար ուտեստ է, որը խորհուրդ է տրվում պատրաստել ճաշի կամ ընթրիքի համար։

"Վաճառականների ձևով" անվանումը պատահական չէ այս ուտեստի համար, և դա գալիս է հին ժամանակներից։ Հնդկաձավարից պատրաստված կերակուր և այն էլ մսի հետ, անցյալում իրենց կարող էին թույլ տալ միայն հարուստ և ապահովված մարդիկ, ինչպիսին այդ ժամանակներում հանդիսանում էին մայն վաճառականները։
Հենց այդ պատառով է այս տարբերակով պատրաստված հնդկաձավարը կրում այդ անվանումը։

Ցանկությսն դեպքում տավարի միսը կարող եք փոխարինել հավի կամ խոզի մսով։

 
Հնդկաձավարը մսով պատրաստելու քայլերը
1

Տավարի միսը կտրտեք մանր կտորներով։

Կտրտած տավարի միս

2

Կաթսայի մեջ մի քիչ բուսական յուղ լցրեք, տաքացրեք և ավելացրեք կտրտված միսը։ Համեմեք աղով ու պղպեղով և 15 րոպե տապակեք ուժեղ կրակի վրա։

Տապակել միսը

3

Այնուհետև տապակած մսի վրա լցրեք 300 մլ տաք եռացրած ջուր և թույլ կրակի վրա ևս 1 ժամ խաշեք միսը։

Խաշել տապակած միսը

4

Մինչ դեռ միսը եփվում է, անցեք բանջարեղենի նախապատրաստմանը։ Մանրացրեք սոխը և խորանարդաձև կտրատեք գազարը։

Կտրտված բավջարեղեն

5

Բանջարեղենը բուսական յուղով տապակեք միչև թույլ ոսկեգույն երանգ ստանալը։

Տապակել բանջարեղենը

6

Մեկ ժամ անցնելուց հետո համարյա պատրաստ մսի կաթսա լցրեք տապակած սոխն ու գազարը և խառնեք։ Դրանից անմիջապես հետո կաթսա լցրեք նախապես մաքրված և լվացված հնդկացորենը։

Հնդկաձավարը կաթսայում

7

Ամբողջությամբ լցրեք 600 մլ եռացրած ջուրը (400 մլ ջուր 1 բաժակ հնդկացորենին հաշվարկով). Անհրաժեշտության դեպքում համեմեք աղով և ավելացրեք դափնու տերևները։ Ծածկեք կափարիչով և թույլ կրակի վրա եփեք մատավորապես 30 րոպե։ Այդ ընթացքում հնդկաձավարը պետք է եփվի, իսկ ջուրը գոլորշիանա։

Եփելու պրոցեսը

8

Եփվելուց հետո կաթսան վերցրեք գազօջախից։ Պատրաստ մսով հնդկացորենի վրա դրեք կարագը և ճզմեք սխտորը։ Բալորը միասին լավ խառնեք, ծածկեք կափարիչով և թղեք հանգիստ 15 րոպե։

Կարագ հնդկաձավարի վրա

9

Սեղանին մատուցեք տաք վիճակում։ Բարի ախորժակ։

Հնդկաձավարով ուտեստ

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 600 գ․ տավարի միս
 300 գ․ հնդկաձավար
 2 հատ գազար
 2 հատ սոխ
 4 հատ սխտորի ատամ
 աղացած պխպեղ
 2 հատ դափնու տերև
 30 գ․ կարագ
 բուսայուղ
 աղ

Directions

Հնդկաձավարը մսով պատրաստելու քայլերը
1

Տավարի միսը կտրտեք մանր կտորներով։

Կտրտած տավարի միս

2

Կաթսայի մեջ մի քիչ բուսական յուղ լցրեք, տաքացրեք և ավելացրեք կտրտված միսը։ Համեմեք աղով ու պղպեղով և 15 րոպե տապակեք ուժեղ կրակի վրա։

Տապակել միսը

3

Այնուհետև տապակած մսի վրա լցրեք 300 մլ տաք եռացրած ջուր և թույլ կրակի վրա ևս 1 ժամ խաշեք միսը։

Խաշել տապակած միսը

4

Մինչ դեռ միսը եփվում է, անցեք բանջարեղենի նախապատրաստմանը։ Մանրացրեք սոխը և խորանարդաձև կտրատեք գազարը։

Կտրտված բավջարեղեն

5

Բանջարեղենը բուսական յուղով տապակեք միչև թույլ ոսկեգույն երանգ ստանալը։

Տապակել բանջարեղենը

6

Մեկ ժամ անցնելուց հետո համարյա պատրաստ մսի կաթսա լցրեք տապակած սոխն ու գազարը և խառնեք։ Դրանից անմիջապես հետո կաթսա լցրեք նախապես մաքրված և լվացված հնդկացորենը։

Հնդկաձավարը կաթսայում

7

Ամբողջությամբ լցրեք 600 մլ եռացրած ջուրը (400 մլ ջուր 1 բաժակ հնդկացորենին հաշվարկով). Անհրաժեշտության դեպքում համեմեք աղով և ավելացրեք դափնու տերևները։ Ծածկեք կափարիչով և թույլ կրակի վրա եփեք մատավորապես 30 րոպե։ Այդ ընթացքում հնդկաձավարը պետք է եփվի, իսկ ջուրը գոլորշիանա։

Եփելու պրոցեսը

8

Եփվելուց հետո կաթսան վերցրեք գազօջախից։ Պատրաստ մսով հնդկացորենի վրա դրեք կարագը և ճզմեք սխտորը։ Բալորը միասին լավ խառնեք, ծածկեք կափարիչով և թղեք հանգիստ 15 րոպե։

Կարագ հնդկաձավարի վրա

9

Սեղանին մատուցեք տաք վիճակում։ Բարի ախորժակ։

Հնդկաձավարով ուտեստ

Notes

Հնդկաձավար տավարի մսով

Հեղինակ

կայքում չէ 4 weeks

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 89Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

1 thoughts on “Հնդկաձավար տավարի մսով

Թողնել պատասխան