Այս բաղադրատոմսում անպայման օգտագործեք սպիտակ, մսոտ ընկույզի միջուկ:
Գինու քացախը կարելի է փոխարինել խնձորի քացախով։
Լվացեք հավի միսը: Դրեք կաթսայի մեջ և ավելացրեք այնքան ջուր, որ ծածկի հավի միսը։ Արգանակը համեղ դարձնելու համար շատ ջուր պետք չէ։
Անհրաժեշտության դեպքում եփելու ժամանակ կարելի է մի քիչ էլ ջուր ավելացնել։ Եփել մոտ 1 ժամ, որի ընթացքում պարբերաբար հեռացրեք առաջացած փրփուրը։
Երբ ջուրը եռա, ավելացրեք պղպեղի հատիկներն ու դափնու տերևները։ Թուլացրեք կրակը։
Կլպել և փոքր խորանարդաձև կտրտել սոխը։
Կարագով տապակել սոխը տապակի մեջ մարմանդ կրակի վրա:
Ընկույզը մանրացրեք բլենդերով, կամ մի քանի անգամ անցկացրեք մսաղացով, մինչև մանր փշրանքներ ստացվեն։
Տապակած սոխով թավայի մեջ ավելացնել մանր կտրատած ընկույզը և խառնել։
Անընդհատ խառնելով տապակի մեջ ավելացրեք մնացած համեմունքները և մի քիչ տաքացրեք գազօջախի վրա։
Այնուհետև ավելացրեք հավի արգանակը և հասցրեք եռման աստիճանի:
Օգտագործեք այնքան արգանակ, որպեսզի սոուսն ավելի թանձր լինի, քան սովորական ձավարը:
Եփած հավը հանում ենք կաթսայից և հեռացնում ոսկորները։
Հավի միսը ձեռքերով մանր կտրատել, մասնատել մկանների փոքր կտորների։
Մանրացրած հավի միսը տեղափոխում ենք սոուսով տապակի մեջ։
Ավելացնել աղ և աղացած սխտոր ըստ ճաշակի: Եփելու հենց վերջում ավելացնել քացախը և թակած համեմունքները։
Լավ խառնել և դնել սառնարանում, որ սառչի։
Սացիվին առնվազն 2 ժամ թողնել սառնարանում։
Այնուհետև կարող եք մատուցել։
բաղադրիչ
Directions
Լվացեք հավի միսը: Դրեք կաթսայի մեջ և ավելացրեք այնքան ջուր, որ ծածկի հավի միսը։ Արգանակը համեղ դարձնելու համար շատ ջուր պետք չէ։
Անհրաժեշտության դեպքում եփելու ժամանակ կարելի է մի քիչ էլ ջուր ավելացնել։ Եփել մոտ 1 ժամ, որի ընթացքում պարբերաբար հեռացրեք առաջացած փրփուրը։
Երբ ջուրը եռա, ավելացրեք պղպեղի հատիկներն ու դափնու տերևները։ Թուլացրեք կրակը։
Կլպել և փոքր խորանարդաձև կտրտել սոխը։
Կարագով տապակել սոխը տապակի մեջ մարմանդ կրակի վրա:
Ընկույզը մանրացրեք բլենդերով, կամ մի քանի անգամ անցկացրեք մսաղացով, մինչև մանր փշրանքներ ստացվեն։
Տապակած սոխով թավայի մեջ ավելացնել մանր կտրատած ընկույզը և խառնել։
Անընդհատ խառնելով տապակի մեջ ավելացրեք մնացած համեմունքները և մի քիչ տաքացրեք գազօջախի վրա։
Այնուհետև ավելացրեք հավի արգանակը և հասցրեք եռման աստիճանի:
Օգտագործեք այնքան արգանակ, որպեսզի սոուսն ավելի թանձր լինի, քան սովորական ձավարը:
Եփած հավը հանում ենք կաթսայից և հեռացնում ոսկորները։
Հավի միսը ձեռքերով մանր կտրատել, մասնատել մկանների փոքր կտորների։
Մանրացրած հավի միսը տեղափոխում ենք սոուսով տապակի մեջ։
Ավելացնել աղ և աղացած սխտոր ըստ ճաշակի: Եփելու հենց վերջում ավելացնել քացախը և թակած համեմունքները։
Լավ խառնել և դնել սառնարանում, որ սառչի։
Սացիվին առնվազն 2 ժամ թողնել սառնարանում։
Այնուհետև կարող եք մատուցել։