Սացիվի սոուս

Վարկանիշ
Սացիվի հավի միս
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ2 ժՊատրաստում1 ժ 40 ր
Recipe Ingredients
 1.50 կգ․ հավի միս
 2 հատ սխտորի ատամ
 1 բաժակ ընկույզի միջուկ
 1 թ/գ․ խմելի-սունելի
 2 հատ սոխ
 կինզա
 2 ճշ/գ․ գինու քացախ
 աղ
 1 ճշ/գ․ կարագ
 5 հատ պխպեղի գնդիկ
 1 պտղունց շաֆրանՎերցրեք քիչ, դանակի ծայրով։

Այս բաղադրատոմսում անպայման օգտագործեք սպիտակ, մսոտ ընկույզի միջուկ:
Գինու քացախը կարելի է փոխարինել խնձորի քացախով։

 
Սացիվի սոուսի պատրաստման քայլերը
1

Լվացեք հավի միսը: Դրեք կաթսայի մեջ և ավելացրեք այնքան ջուր, որ ծածկի հավի միսը։ Արգանակը համեղ դարձնելու համար շատ ջուր պետք չէ։
Անհրաժեշտության դեպքում եփելու ժամանակ կարելի է մի քիչ էլ ջուր ավելացնել։ Եփել մոտ 1 ժամ, որի ընթացքում պարբերաբար հեռացրեք առաջացած փրփուրը։
Երբ ջուրը եռա, ավելացրեք պղպեղի հատիկներն ու դափնու տերևները։ Թուլացրեք կրակը։

2

Կլպել և փոքր խորանարդաձև կտրտել սոխը։
Կարագով տապակել սոխը տապակի մեջ մարմանդ կրակի վրա:

3

Ընկույզը մանրացրեք բլենդերով, կամ մի քանի անգամ անցկացրեք մսաղացով, մինչև մանր փշրանքներ ստացվեն։
Տապակած սոխով թավայի մեջ ավելացնել մանր կտրատած ընկույզը և խառնել։
Անընդհատ խառնելով տապակի մեջ ավելացրեք մնացած համեմունքները և մի քիչ տաքացրեք գազօջախի վրա։

4

Այնուհետև ավելացրեք հավի արգանակը և հասցրեք եռման աստիճանի:
Օգտագործեք այնքան արգանակ, որպեսզի սոուսն ավելի թանձր լինի, քան սովորական ձավարը:

Ավելացնել արգանակ

5

Եփած հավը հանում ենք կաթսայից և հեռացնում ոսկորները։
Հավի միսը ձեռքերով մանր կտրատել, մասնատել մկանների փոքր կտորների։
Մանրացրած հավի միսը տեղափոխում ենք սոուսով տապակի մեջ։

Մանրացված հավի միսը

6

Ավելացնել աղ և աղացած սխտոր ըստ ճաշակի: Եփելու հենց վերջում ավելացնել քացախը և թակած համեմունքները։
Լավ խառնել և դնել սառնարանում, որ սառչի։

Եփած սացիվին

7

Սացիվին առնվազն 2 ժամ թողնել սառնարանում։
Այնուհետև կարող եք մատուցել։

Պատրսատի սացիվի

ԿատեգորիաԽոհանոցՄեթոդը

բաղադրիչ

Recipe Ingredients
 1.50 կգ․ հավի միս
 2 հատ սխտորի ատամ
 1 բաժակ ընկույզի միջուկ
 1 թ/գ․ խմելի-սունելի
 2 հատ սոխ
 կինզա
 2 ճշ/գ․ գինու քացախ
 աղ
 1 ճշ/գ․ կարագ
 5 հատ պխպեղի գնդիկ
 1 պտղունց շաֆրանՎերցրեք քիչ, դանակի ծայրով։

Directions

Սացիվի սոուսի պատրաստման քայլերը
1

Լվացեք հավի միսը: Դրեք կաթսայի մեջ և ավելացրեք այնքան ջուր, որ ծածկի հավի միսը։ Արգանակը համեղ դարձնելու համար շատ ջուր պետք չէ։
Անհրաժեշտության դեպքում եփելու ժամանակ կարելի է մի քիչ էլ ջուր ավելացնել։ Եփել մոտ 1 ժամ, որի ընթացքում պարբերաբար հեռացրեք առաջացած փրփուրը։
Երբ ջուրը եռա, ավելացրեք պղպեղի հատիկներն ու դափնու տերևները։ Թուլացրեք կրակը։

2

Կլպել և փոքր խորանարդաձև կտրտել սոխը։
Կարագով տապակել սոխը տապակի մեջ մարմանդ կրակի վրա:

3

Ընկույզը մանրացրեք բլենդերով, կամ մի քանի անգամ անցկացրեք մսաղացով, մինչև մանր փշրանքներ ստացվեն։
Տապակած սոխով թավայի մեջ ավելացնել մանր կտրատած ընկույզը և խառնել։
Անընդհատ խառնելով տապակի մեջ ավելացրեք մնացած համեմունքները և մի քիչ տաքացրեք գազօջախի վրա։

4

Այնուհետև ավելացրեք հավի արգանակը և հասցրեք եռման աստիճանի:
Օգտագործեք այնքան արգանակ, որպեսզի սոուսն ավելի թանձր լինի, քան սովորական ձավարը:

Ավելացնել արգանակ

5

Եփած հավը հանում ենք կաթսայից և հեռացնում ոսկորները։
Հավի միսը ձեռքերով մանր կտրատել, մասնատել մկանների փոքր կտորների։
Մանրացրած հավի միսը տեղափոխում ենք սոուսով տապակի մեջ։

Մանրացված հավի միսը

6

Ավելացնել աղ և աղացած սխտոր ըստ ճաշակի: Եփելու հենց վերջում ավելացնել քացախը և թակած համեմունքները։
Լավ խառնել և դնել սառնարանում, որ սառչի։

Եփած սացիվին

7

Սացիվին առնվազն 2 ժամ թողնել սառնարանում։
Այնուհետև կարող եք մատուցել։

Պատրսատի սացիվի

Սացիվի սոուս

Հեղինակ

կայքում չէ 2 hours

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *