Բրոկոլիով և հավով աղցան

Վարկանիշ
Բրոկոլիով և հավով աղցան
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում40 ր
Բաղադրիչները
 300 գ․ հավի խաշած կրծքամիս
 300 գ․ բրոկոլիԵս օգտագործել եմ նախորոք խաշած և սառեցրած բրոկոլի։
 3 հատ բուլղարական պղպեղ Վերցրեք տարբեր գույների մսոտ բուլղարական պղպեղ
 3 հատ գազար
 30 գ․ համեմՀամեմը վերցրել եմ 10 շյուղ։
 1 թ/գ․ խվելի-սունելի համեմունք
 1 ճշ/գ․ թթվասեր
 2 ճշ/գ․ մայոնեզ
 կունջութ
 աղ ըստ ճաշակի

Բացի նրանից, որ այս աղցանը շատ համեղ է ստացվում, այն ունի նաև շքեղ տոնական տեսք։ Աղցանի դրական հատկություններից է նաև պատրսատման համար անհրաժեշտ քիչ ժամանակը։

Խորհուրդ - Որպեսզի բրոկկոլին խրթխրթան լինի ու չափից շատ չեփվի, խաշելուց հետո 30 վայրկյան դրեք սառույցով ջրի մեջ։

 
Բրոկոլիով և հավով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել աղցանի համար անհրածեշտ սննդամթերքը։ Բանջարեղենը և համեմը լվանալ և չորացնել։
Հավի կրծքամիսը նախորոք խաշել։
Ես օգտագործել եմ նախորոք խաշած և սառեցրած բրոկոլի։

Աղցանի բաղադրիչները

2

Կտրտում ենք բրոկոլին, նորից լվանում և շոգեխաշում 7–8 րոպե։

Կտրտում ենք բրոկոլի

3

Քանի որ իմ բրոկոլի արդեն խաշած և սառեցված էր, ես պարզապես 2 րոպե թողել եմ եռման ջրում։

Բրոկոլին եռման ջրում

4

Շոգեխաշելուց հետո լցրել եմ քամիչի մեջ, որպեսզի ջրաքամվի և հովանա։

Բրոկոլին քամիչի մեջ

5

Ձողերի տեսքով կտրտում ենք գունավոր պղպեղները։

Կտրտած պղպեղը

6

Քիչ քանակությամբ բուսայուղի մեջ մի քանի րոպե տապակում ենք կտրտած բուլղարական պղպեղը։

Պղպեղը տապակում

7

Գունավոր պղպեղը պետք է փափկի, բայց մնա խրթխրթան։

Խրթխրթան պղպեղը

8

Այնուհետև երկար ձողերի տեսքով կտրտել եմ գազարը։

Կտրտած գազար

9

Գազարը անհրաժեշտ է շոգեխաշել, որպեսզի այն փափկի, բայց նույնպես մնա խրթխրթան։
Դա անելու համար տապակի մեջ ավելացրել եմ մի քիչ արգանակ, որը ստացվել էր հավի կրծքամասի խաշելուց։

Արգանակ լցնել

10

Տապակած գազարը։

Տապակած գազարը

11

Խաշած հավի կրծքամիսը նույնպես կտրտել եմ երկարավուն կտորներով և տապակել։

Կտրտել հավի միսը

12

Հավի միսը կարելի է լավ տապակել, որպեսզի այն պատվի ոսկեգույն կեղևով։ Դրանից աղցանը ավելի համեղ կլինի։

Հավի տապակած միսը

13

Բոլոր բաղադրիչները պատրաստ են, մնում է հավաքել աղցանը համապատասխան ամանի մեջ։
Առաջինը դնում ենք բրոկոլին։

Բրոկոլին ամանի մեջ

14

Բրոկոլոյի վրա ավելացնում ենք տապակած գունավոր պղպեղները։

Գունավոր պղպեղները

15

Պղպեղից հետո ավելացնում ենք փափուկ գազարը։

Ավելացնել գազարը

16

Վերջում ավելացրել եմ հավի տապակած կրծքամիսը և խառնել։

Խառնել

17

Այնուհետև մանրացրել եմ համեմը և նույպես ավելացրել աղցանի վրա։

Ավելացնել կանաչի

18

Համեմից հետո ավելացրել եմ 1 փոքր թեյի գդալ խմելի սունելի համեմունք և աղ ըստ ճաշակի։

Խմելի-սունելի

19

Համեմելուց հետո ավելացրել եմ 1 ճաշի գդալ թթվասեր և 2 ճաշի գդալ մայոնեզ։

Թթվասեր և մայոնեզ

20

Հիմա անհրաժեշտ է լավ խառնել և փորձել աղի քանակը։ Ես մի քիչ էլ եմ աղ ավելացրել։

Լավ խառնել աղցանը

21

Վրջնական խառնելուց հետո աղցանը տեղափոխել եմ մատուցելու համար նախատեսված ափսեյի մեջ և վրան մի քիչ կուջութ ցանել։
Հավի մսով և բանջարաղենով համեղ գունավոր աղցանը պատրաստ է։

Կունջութ ավելացնել

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ,

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 300 գ․ հավի խաշած կրծքամիս
 300 գ․ բրոկոլիԵս օգտագործել եմ նախորոք խաշած և սառեցրած բրոկոլի։
 3 հատ բուլղարական պղպեղ Վերցրեք տարբեր գույների մսոտ բուլղարական պղպեղ
 3 հատ գազար
 30 գ․ համեմՀամեմը վերցրել եմ 10 շյուղ։
 1 թ/գ․ խվելի-սունելի համեմունք
 1 ճշ/գ․ թթվասեր
 2 ճշ/գ․ մայոնեզ
 կունջութ
 աղ ըստ ճաշակի

Directions

Բրոկոլիով և հավով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Նախապատրաստել աղցանի համար անհրածեշտ սննդամթերքը։ Բանջարեղենը և համեմը լվանալ և չորացնել։
Հավի կրծքամիսը նախորոք խաշել։
Ես օգտագործել եմ նախորոք խաշած և սառեցրած բրոկոլի։

Աղցանի բաղադրիչները

2

Կտրտում ենք բրոկոլին, նորից լվանում և շոգեխաշում 7–8 րոպե։

Կտրտում ենք բրոկոլի

3

Քանի որ իմ բրոկոլի արդեն խաշած և սառեցված էր, ես պարզապես 2 րոպե թողել եմ եռման ջրում։

Բրոկոլին եռման ջրում

4

Շոգեխաշելուց հետո լցրել եմ քամիչի մեջ, որպեսզի ջրաքամվի և հովանա։

Բրոկոլին քամիչի մեջ

5

Ձողերի տեսքով կտրտում ենք գունավոր պղպեղները։

Կտրտած պղպեղը

6

Քիչ քանակությամբ բուսայուղի մեջ մի քանի րոպե տապակում ենք կտրտած բուլղարական պղպեղը։

Պղպեղը տապակում

7

Գունավոր պղպեղը պետք է փափկի, բայց մնա խրթխրթան։

Խրթխրթան պղպեղը

8

Այնուհետև երկար ձողերի տեսքով կտրտել եմ գազարը։

Կտրտած գազար

9

Գազարը անհրաժեշտ է շոգեխաշել, որպեսզի այն փափկի, բայց նույնպես մնա խրթխրթան։
Դա անելու համար տապակի մեջ ավելացրել եմ մի քիչ արգանակ, որը ստացվել էր հավի կրծքամասի խաշելուց։

Արգանակ լցնել

10

Տապակած գազարը։

Տապակած գազարը

11

Խաշած հավի կրծքամիսը նույնպես կտրտել եմ երկարավուն կտորներով և տապակել։

Կտրտել հավի միսը

12

Հավի միսը կարելի է լավ տապակել, որպեսզի այն պատվի ոսկեգույն կեղևով։ Դրանից աղցանը ավելի համեղ կլինի։

Հավի տապակած միսը

13

Բոլոր բաղադրիչները պատրաստ են, մնում է հավաքել աղցանը համապատասխան ամանի մեջ։
Առաջինը դնում ենք բրոկոլին։

Բրոկոլին ամանի մեջ

14

Բրոկոլոյի վրա ավելացնում ենք տապակած գունավոր պղպեղները։

Գունավոր պղպեղները

15

Պղպեղից հետո ավելացնում ենք փափուկ գազարը։

Ավելացնել գազարը

16

Վերջում ավելացրել եմ հավի տապակած կրծքամիսը և խառնել։

Խառնել

17

Այնուհետև մանրացրել եմ համեմը և նույպես ավելացրել աղցանի վրա։

Ավելացնել կանաչի

18

Համեմից հետո ավելացրել եմ 1 փոքր թեյի գդալ խմելի սունելի համեմունք և աղ ըստ ճաշակի։

Խմելի-սունելի

19

Համեմելուց հետո ավելացրել եմ 1 ճաշի գդալ թթվասեր և 2 ճաշի գդալ մայոնեզ։

Թթվասեր և մայոնեզ

20

Հիմա անհրաժեշտ է լավ խառնել և փորձել աղի քանակը։ Ես մի քիչ էլ եմ աղ ավելացրել։

Լավ խառնել աղցանը

21

Վրջնական խառնելուց հետո աղցանը տեղափոխել եմ մատուցելու համար նախատեսված ափսեյի մեջ և վրան մի քիչ կուջութ ցանել։
Հավի մսով և բանջարաղենով համեղ գունավոր աղցանը պատրաստ է։

Կունջութ ավելացնել

Բրոկոլիով և հավով աղցան

Հեղինակ

կայքում չէ 7 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *