Բացի նրանից, որ այս աղցանը շատ համեղ է ստացվում, այն ունի նաև շքեղ տոնական տեսք։ Աղցանի դրական հատկություններից է նաև պատրսատման համար անհրաժեշտ քիչ ժամանակը։
Խորհուրդ - Որպեսզի բրոկկոլին խրթխրթան լինի ու չափից շատ չեփվի, խաշելուց հետո 30 վայրկյան դրեք սառույցով ջրի մեջ։
Նախապատրաստել աղցանի համար անհրածեշտ սննդամթերքը։ Բանջարեղենը և համեմը լվանալ և չորացնել։
Հավի կրծքամիսը նախորոք խաշել։
Ես օգտագործել եմ նախորոք խաշած և սառեցրած բրոկոլի։
Կտրտում ենք բրոկոլին, նորից լվանում և շոգեխաշում 7–8 րոպե։
Քանի որ իմ բրոկոլի արդեն խաշած և սառեցված էր, ես պարզապես 2 րոպե թողել եմ եռման ջրում։
Շոգեխաշելուց հետո լցրել եմ քամիչի մեջ, որպեսզի ջրաքամվի և հովանա։
Ձողերի տեսքով կտրտում ենք գունավոր պղպեղները։
Քիչ քանակությամբ բուսայուղի մեջ մի քանի րոպե տապակում ենք կտրտած բուլղարական պղպեղը։
Գունավոր պղպեղը պետք է փափկի, բայց մնա խրթխրթան։
Այնուհետև երկար ձողերի տեսքով կտրտել եմ գազարը։
Գազարը անհրաժեշտ է շոգեխաշել, որպեսզի այն փափկի, բայց նույնպես մնա խրթխրթան։
Դա անելու համար տապակի մեջ ավելացրել եմ մի քիչ արգանակ, որը ստացվել էր հավի կրծքամասի խաշելուց։
Տապակած գազարը։
Խաշած հավի կրծքամիսը նույնպես կտրտել եմ երկարավուն կտորներով և տապակել։
Հավի միսը կարելի է լավ տապակել, որպեսզի այն պատվի ոսկեգույն կեղևով։ Դրանից աղցանը ավելի համեղ կլինի։
Բոլոր բաղադրիչները պատրաստ են, մնում է հավաքել աղցանը համապատասխան ամանի մեջ։
Առաջինը դնում ենք բրոկոլին։
Բրոկոլոյի վրա ավելացնում ենք տապակած գունավոր պղպեղները։
Պղպեղից հետո ավելացնում ենք փափուկ գազարը։
Վերջում ավելացրել եմ հավի տապակած կրծքամիսը և խառնել։
Այնուհետև մանրացրել եմ համեմը և նույպես ավելացրել աղցանի վրա։
Համեմից հետո ավելացրել եմ 1 փոքր թեյի գդալ խմելի սունելի համեմունք և աղ ըստ ճաշակի։
Համեմելուց հետո ավելացրել եմ 1 ճաշի գդալ թթվասեր և 2 ճաշի գդալ մայոնեզ։
Հիմա անհրաժեշտ է լավ խառնել և փորձել աղի քանակը։ Ես մի քիչ էլ եմ աղ ավելացրել։
Վրջնական խառնելուց հետո աղցանը տեղափոխել եմ մատուցելու համար նախատեսված ափսեյի մեջ և վրան մի քիչ կուջութ ցանել։
Հավի մսով և բանջարաղենով համեղ գունավոր աղցանը պատրաստ է։
բաղադրիչ
Directions
Նախապատրաստել աղցանի համար անհրածեշտ սննդամթերքը։ Բանջարեղենը և համեմը լվանալ և չորացնել։
Հավի կրծքամիսը նախորոք խաշել։
Ես օգտագործել եմ նախորոք խաշած և սառեցրած բրոկոլի։
Կտրտում ենք բրոկոլին, նորից լվանում և շոգեխաշում 7–8 րոպե։
Քանի որ իմ բրոկոլի արդեն խաշած և սառեցված էր, ես պարզապես 2 րոպե թողել եմ եռման ջրում։
Շոգեխաշելուց հետո լցրել եմ քամիչի մեջ, որպեսզի ջրաքամվի և հովանա։
Ձողերի տեսքով կտրտում ենք գունավոր պղպեղները։
Քիչ քանակությամբ բուսայուղի մեջ մի քանի րոպե տապակում ենք կտրտած բուլղարական պղպեղը։
Գունավոր պղպեղը պետք է փափկի, բայց մնա խրթխրթան։
Այնուհետև երկար ձողերի տեսքով կտրտել եմ գազարը։
Գազարը անհրաժեշտ է շոգեխաշել, որպեսզի այն փափկի, բայց նույնպես մնա խրթխրթան։
Դա անելու համար տապակի մեջ ավելացրել եմ մի քիչ արգանակ, որը ստացվել էր հավի կրծքամասի խաշելուց։
Տապակած գազարը։
Խաշած հավի կրծքամիսը նույնպես կտրտել եմ երկարավուն կտորներով և տապակել։
Հավի միսը կարելի է լավ տապակել, որպեսզի այն պատվի ոսկեգույն կեղևով։ Դրանից աղցանը ավելի համեղ կլինի։
Բոլոր բաղադրիչները պատրաստ են, մնում է հավաքել աղցանը համապատասխան ամանի մեջ։
Առաջինը դնում ենք բրոկոլին։
Բրոկոլոյի վրա ավելացնում ենք տապակած գունավոր պղպեղները։
Պղպեղից հետո ավելացնում ենք փափուկ գազարը։
Վերջում ավելացրել եմ հավի տապակած կրծքամիսը և խառնել։
Այնուհետև մանրացրել եմ համեմը և նույպես ավելացրել աղցանի վրա։
Համեմից հետո ավելացրել եմ 1 փոքր թեյի գդալ խմելի սունելի համեմունք և աղ ըստ ճաշակի։
Համեմելուց հետո ավելացրել եմ 1 ճաշի գդալ թթվասեր և 2 ճաշի գդալ մայոնեզ։
Հիմա անհրաժեշտ է լավ խառնել և փորձել աղի քանակը։ Ես մի քիչ էլ եմ աղ ավելացրել։
Վրջնական խառնելուց հետո աղցանը տեղափոխել եմ մատուցելու համար նախատեսված ափսեյի մեջ և վրան մի քիչ կուջութ ցանել։
Հավի մսով և բանջարաղենով համեղ գունավոր աղցանը պատրաստ է։