Մսի թելիկներով և սմբուկով աղցան

Վարկանիշ
Մսի թելիկներով և սմբուկով աղցան
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում30 ր
Բաղադրիչներ
 800 գ․ տավարի փափուկ միս
 2 հատ միջին չափսի սմբուկ
 2 պճեղ սխտոր
 3 ճշ/գ․ մաքրած ընկույզ
 3 ճշ/գ․ մայոնեզ
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 70 մլ․ բուսական յուղ
 աղ՝ ըստ ճաշակի

Արդյունքում դուք կստանաք մսային համեղ տոնական աղցան, որը երբեք աննկատ չի մնա ոչ մի սեղանի վրա։

 
Մսով և սմբուկով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Տավարի միսը խաշել աղ արած ջրի մեջ։

Տավարի փափուկ միս

2

Հանեք տավարի միսը արգանակից և թողեք սառչի:

Աղցանի բաղադրիչները

3

Սմբուկների կեղևը հանում ենք և կտրտում 2–3 սմ չափսի փոքր կտորների։

Կտրտած սմբուկ

4

Սմբուկները աղ արեք ըստ ճաշակի և տապակեք բուսայուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույն երենգ ստանան:

Սմբուկը տապակի մեջ

5

Տապակած սմբուկի կտորները դնել անձեռոցիկով ծածկված ափսեի մեջ, որպեսզի հնարավորինս ազատվենք յուղից։

Սմբուկը անձեռոցիկի վրա

6

Խաշած տավարի մսի կտորները ձեռքերով բաժանեք թելերի։

Միսը բաժանել թելերի

7

Ընկույզը մանրացրեք ցանկացած եղանակով։ Ես օգտագործեցի գրտնակ:

Մանրացրած ընկույզ

8

Մսի թելերով ամանի մեջ ավելացրեք մանր կտրատած ընկույզը։

Ընկույզը մսի հետ

9

Մանրացնել սխտորը և ավելացնել աղցանով ամանի մեջ։
Ես օգտագործել եմ սխտորի մամլիչ:

Ավելացնել սխտոր

10

Ավելացնել աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի:

Աղացած սև պղպեղ ցանել

11

Եվս մեկ անգամ անձեռոցիկով հեռացնում ենք սմբուկների մակերեսի ավելորդ յուղը։

Մաքրել յուղը

12

Սմբուկը ավելացնում ենք աղցանով տարայի մեջ։

Սմբուկը աղցանի մեջ

13

Ավելացնել մայոնեզ և լավ խառնել։

Ավելացնել մայոնեզ

14

Պատրաստի աղցանը լցնել աղցանամանի մեջ։

Պատրաստի աղցանը

15

Մսով և սմբուկով աղցանը զարդարել մեկ սև ձիթապտուղով:

Աղցանը զարդարել ձիթապտղով

ԿատեգորիաՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչներ
 800 գ․ տավարի փափուկ միս
 2 հատ միջին չափսի սմբուկ
 2 պճեղ սխտոր
 3 ճշ/գ․ մաքրած ընկույզ
 3 ճշ/գ․ մայոնեզ
 1 թ/գ․ աղացած սև պղպեղ
 70 մլ․ բուսական յուղ
 աղ՝ ըստ ճաշակի

Directions

Մսով և սմբուկով աղցանի պատրաստման քայլերը
1

Տավարի միսը խաշել աղ արած ջրի մեջ։

Տավարի փափուկ միս

2

Հանեք տավարի միսը արգանակից և թողեք սառչի:

Աղցանի բաղադրիչները

3

Սմբուկների կեղևը հանում ենք և կտրտում 2–3 սմ չափսի փոքր կտորների։

Կտրտած սմբուկ

4

Սմբուկները աղ արեք ըստ ճաշակի և տապակեք բուսայուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույն երենգ ստանան:

Սմբուկը տապակի մեջ

5

Տապակած սմբուկի կտորները դնել անձեռոցիկով ծածկված ափսեի մեջ, որպեսզի հնարավորինս ազատվենք յուղից։

Սմբուկը անձեռոցիկի վրա

6

Խաշած տավարի մսի կտորները ձեռքերով բաժանեք թելերի։

Միսը բաժանել թելերի

7

Ընկույզը մանրացրեք ցանկացած եղանակով։ Ես օգտագործեցի գրտնակ:

Մանրացրած ընկույզ

8

Մսի թելերով ամանի մեջ ավելացրեք մանր կտրատած ընկույզը։

Ընկույզը մսի հետ

9

Մանրացնել սխտորը և ավելացնել աղցանով ամանի մեջ։
Ես օգտագործել եմ սխտորի մամլիչ:

Ավելացնել սխտոր

10

Ավելացնել աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի:

Աղացած սև պղպեղ ցանել

11

Եվս մեկ անգամ անձեռոցիկով հեռացնում ենք սմբուկների մակերեսի ավելորդ յուղը։

Մաքրել յուղը

12

Սմբուկը ավելացնում ենք աղցանով տարայի մեջ։

Սմբուկը աղցանի մեջ

13

Ավելացնել մայոնեզ և լավ խառնել։

Ավելացնել մայոնեզ

14

Պատրաստի աղցանը լցնել աղցանամանի մեջ։

Պատրաստի աղցանը

15

Մսով և սմբուկով աղցանը զարդարել մեկ սև ձիթապտուղով:

Աղցանը զարդարել ձիթապտղով

Մսի թելիկներով և սմբուկով աղցան

Հեղինակ

կայքում չէ 8 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *